Alien: Covenant

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    72
Απάντηση: Re: Alien: Covenant (2017)

Προσωπικα ... δεν πτοουμαι καθολου. Ανηκω σε ενα πολυ ειδικο κινηματογραφικο κοινο.
Ουτε η μανα μου μπορει να παει να δει Aliens, ουτε η αδερφη μου, ουτε η κοπελα μου.
Αντιθετα, το Rogue One ... η το King Arthur ΜΠΟΡΟΥΝ να πανε να το δουν (οι λεγαμενες).

Εσύ είσαι και τυχερός.

Εγώ μάνα δεν έχω,κοπέλα δεν έχω,μόνο την αδελφή μου έχω η οποία ούτε να ακούσει για επιστημονική φαντασία !!!

Απροπό, ο κύβος ερίφθη. Θα πάω την Κυριακή να το δώ σε Atmos.(αν δεν αλλάξουν αίθουσες την Πέμπτη..)

Re: Alien: Covenant (2017)

Γιατι Κυριακη (που θα πανε ολοι οι τυχαρπαστοι και θα γεμισουν την αιθουσα με τον μικροαστισμο τους) ?

Λυπαμαι ΠΟΛΥ για την βαρυτατη απωλεια σου (... την μανουλα σου). :nounder:

Μόλις γύρισα από την προβολή.

Ας πούμε ότι το σκορ του στο imdb είναι και κάπως επιεικές..

Πολύ "λίγο" για ταινία Alien.

Αξιοπρεπές τεχνικά, αλλά από σενάριο άστα να πάνε.. σουρωτήρι..

Σαφέστατα καλύτερο το Prometheus.

Δηλαδη το Προμηθεας που εχουν γραφτει δεκαδες σεναρια απο τους φαν για να κλεισουν τις τρυπες , ειχε λιγοτερες απο το covenant; Μονο την κινητικοτητα για εικασιες , υποθεσεις και μελλοντικα σεναρια να δεις στα αναλογα alien universe site , το covenant δεν εχει ουτε το 1/10 αναλογης κινητικοτητας σε "τρυπες".

IIIIIΙιιιιι μόνο άμα θέλεις να πάθει συγκοπή η μαμά σου την παίρνεις μαζί στο Alien! :p

Απάντηση: Re: Alien: Covenant (2017)

Γιατι Κυριακη (που θα πανε ολοι οι τυχαρπαστοι και θα γεμισουν την αιθουσα με τον μικροαστισμο τους) ?

Λυπαμαι ΠΟΛΥ για την βαρυτατη απωλεια σου (... την μανουλα σου). :nounder:

Γιατί την Κυριακή θα εφημερεύει η αδελφή μου και θα είμαι ολομόναχος (ο κολλητός δεν βγαίνει Κυριακές λόγω επομένης εργάσιμης, καλό τούβλο κι αυτός!)

Σε ευχαριστώ.Την έχασα το 2006 μετά από 10χρονη αρρώστια,άστα να πανε..

Δηλαδη το Προμηθεας που εχουν γραφτει δεκαδες σεναρια απο τους φαν για να κλεισουν τις τρυπες , ειχε λιγοτερες απο το covenant; Μονο την κινητικοτητα για εικασιες , υποθεσεις και μελλοντικα σεναρια να δεις στα αναλογα alien universe site , το covenant δεν εχει ουτε το 1/10 αναλογης κινητικοτητας σε "τρυπες".

Για μένα σεναριακή "τρύπα" δεν είναι το "τι έγινε μετά" ή το "από που ήρθαν οι Μηχανικοί".

Σεναριακές τρύπες είναι:

- το να κατεβαίνει expedition team σε άγνωστο πλανήτη και να μην παίρνει ούτε τις στοιχειώδης προφυλάξεις.
- το να αρρωσταίνει κάποιος στον εν λόγω πλανήτη και να εξακολουθούν να μην τηρούν κάποιο πρωτόκολλο.
- το να είναι off limits το "σπίτι" του David για τα "ζουλάπια" για κάποιο λόγο, αλλά ένα να λέει YOLO και να μπαίνει μέσα ούτως ή άλλως..
- το να αφανίζονται τόσο εύκολα οι Μηχανικοί. Όπως τους έβλεπα πιο πολύ χωριάτες του μεσαίωνα μου θύμιζαν, παρά μεγαλοπρεπή υπερ-φυλή. Απλά αστείο.- κτλ κτλ κτλ

Αστεία πράγματα δηλαδή.

Δυστυχως .... σχεδον ολα οσα απαριθμησες .... ενοχλησαν και αλλους, πολλους αλλους.
Ομως, ο Προμηθεας ηταν ενα στοιχημα πολυ υψηλου ρισκου για τον Scott (εικαζω οτι ηταν).
Γιατι δεν προλαβαινε μεσα σε δυο ωρες να κλεισει ολες τις σεναριακες τρυπες (ετσι οπως το ανοιξε)
η ... γιατι ωφειλε να αφιερωσει ενα με δυο σηκουελς (ακομα) για να τα εξηγησει ολα επαρκως.

Ειναι ακατανοητο αυτο που εκανε ο Scott .... αλλα δεν ξαναθυμαμαι αλλο εργακι SciFi
να λαμπαδιασε τοσο πολυ το δικτυακο hype, εξαιτιας των σεναριακων χασματων του
(και για 3-4 χρονια μετα την προβολη του). Εικαζω οτι τα gaps, θα κλεισουν καποτε ....
απλα δεν βλεπω να κλεινουν απο τον ιδιο τον δημιουργο (Scott).
Και αυτο ειναι τοσο λυπηρο (και χαζο) :nounder:

Last edited:

Για μένα σεναριακή "τρύπα" δεν είναι το "τι έγινε μετά" ή το "από που ήρθαν οι Μηχανικοί".

Σεναριακές τρύπες είναι:

- το να κατεβαίνει expedition team σε άγνωστο πλανήτη και να μην παίρνει ούτε τις στοιχειώδης προφυλάξεις.
- το να αρρωσταίνει κάποιος στον εν λόγω πλανήτη και να εξακολουθούν να μην τηρούν κάποιο πρωτόκολλο.
- το να είναι off limits το "σπίτι" του David για τα "ζουλάπια" για κάποιο λόγο, αλλά ένα να λέει YOLO και να μπαίνει μέσα ούτως ή άλλως..
- το να αφανίζονται τόσο εύκολα οι Μηχανικοί. Όπως τους έβλεπα πιο πολύ χωριάτες του μεσαίωνα μου θύμιζαν, παρά μεγαλοπρεπή υπερ-φυλή. Απλά αστείο.- κτλ κτλ κτλ

Αστεία πράγματα δηλαδή.
- Οπως; Οπλα ειχαν, ολοι.
- Σε καραντινα προσπαθησε να βαλει τους αλλους αλλα ακομη και νεαρο το neomorph το τσακισε το τζαμι της πορτας
- Κανενα σπιτι δεν ηταν offlimit , εκτος αν πιστεψες και εσυ τον David...
- Δεν ηταν οι μηχανικοι του Prometheus και ασε τον Μανο να χτυπιεται :p

Για να ανακοινωνει αλλα τρια εργα (ο Scott) εχουμε να κανουμε με εναν Φαραω
που οχι απλως δεν βιαζεται να κλεισει τα κενα αλλα πολυ φοβαμαι οτι κλεινοντας τα
θα δημιουργησει πολυ περισσοτερα. Να τολμησω να πω κατι ? Πριν καν τελειωσει
κατι νεο, που θα μας στειλει (και παλι) αδιαβαστους, εχει βαρεθει ηδη το νεο plot. :blink:

Δυστυχως για μας, ο Scott ειναι και non linear .... στην εξελιξη των sequels/prequels !
ΚΑΙ απεχθανεται να επανερχεται στα ιδια ... (βοηθεια μας :laugh:)

Ειμαι μαζί με τον Δημητρη.

Ο Σκοτ το κατέστρεψε το franchise.
Πατάτα ολκής που την χαρακτηρίζω επιεικώς μέτρια μόνο εξαιτίας της ακριβης παραγωγής. Για alien σίγουρα κακη.

Γειωσε εντελώς τον Προμηθέα και όλα τα poetic στοιχεία του σε μια σκηνη.Μηχανικους ΔΕΝ θα ξαναδείτε.
Κακο φινάλε, κακή μουσική και όλα τα κλισέ μαζεμένα σαν να έβλεπες teen horror film. Καμμία έκπληξη απολύτως.
Οι τελικές αναμετρησεις απλα ανευρες και τραγελαφικές.
Ατμόσφαιρα ανύπαρκτη για alien ταινία.

Κρίμα.

ΥΓ Ανησυχώ για το blade runner πλεον.

Ευτυχως που σεβαστηκες οσους δεν την ειδαν ... και εβαλες τα highlights σε spoiler -bye-

Πλακα κανεις ετσι?Για δες το ποστ #267
Αυτο μονο που εγραψα με τους μηχανικους ειναι semi spoiler και σχολιαζεται συνεχως τις τελευταιες σελιδες. Ακομα και ετσι δεν υπαρχει καμμια τετοια αναφορα στην ταινια και ειναι η προσωπικη μου αποψη.
Τι αλλο υπαρχει στο κειμενο μου που να μπορει να χαρακτηριστει ως σποιλερ?

Last edited:

Ειμαι μαζί με τον Δημητρη.

Ο Σκοτ το κατέστρεψε το franchise.
Πατάτα ολκής που την χαρακτηρίζω επιεικώς μέτρια μόνο εξαιτίας της ακριβης παραγωγής. Για alien σίγουρα κακη.

Γειωσε εντελώς τον Προμηθέα και όλα τα poetic στοιχεία του σε μια σκηνη.Μηχανικους ΔΕΝ θα ξαναδείτε.
Κακο φινάλε, κακή μουσική και όλα τα κλισέ μαζεμένα σαν να έβλεπες teen horror film. Καμμία έκπληξη απολύτως.
Οι τελικές αναμετρησεις απλα ανευρες και τραγελαφικές.
Ατμόσφαιρα ανύπαρκτη για alien ταινία.

Κρίμα.

ΥΓ Ανησυχώ για το blade runner πλεον.

Τα αναμενόμενα

Τα χουμε πει, ο Σκοτ έχει πεθάνει δημιουργικά εδώ και δεκαετίες

Ευτυχώς το BR δεν το σκηνοθετεί ο ίδιος...

Φτου να μην μας ματιασω :laugh: .... ευτυχως ΔΕΝ ειμαστε ακραιοι εδω μεσα ! :proud:

Για πες την τελευταία πραγματικά καλή του ταινία

Απάντηση: Alien: Covenant (2017)

Μόλις γύρισα από το cinema
Έχω 3 παρατηρήσεις

α. όντως όπως προαναφερθηκε η ταινία γειώνει τον προμηθέα
β. το φινάλε απογοητευτικο
γ. ανιαρή πλοκή με κουραστικό το ρομπότ σε 2 ρόλους

Γνώμη μου είναι οτι έπρεπε να αφιερώσει ένα μεγάλο τμήμα της ταινίας στο να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα της SHAW
Ένα Prologue Trailer που κυκλοφορεί δεν θα έπρεπε να είναι μέσα στην ταινία? Δεν το είδα.