Alien: Covenant

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    72
Re: Alien: Covenant (2017)

Tελικα η σκηνη που αφηγηθηκε την τυχη της Σω και εμεις ειδαμε ως προλογο τελικα αποκοπηκε εντελως απο την ταινια και οριοθετηθηκε ως μικρου μηκους ταινια και προλογος του Covenant.

Δεν παυει ομως να ειναι φαουλ το κοψιμο της σκηνης του αρχικου κυβερνητη. Εκτος αν υπαρξει εκ των υστερων director's cut στο bluray οπου θα συμπεριλαβουν και τον προλογο.

Tελικα η σκηνη που αφηγηθηκε την τυχη της Σω και εμεις ειδαμε ως προλογο τελικα αποκοπηκε εντελως απο την ταινια και οριοθετηθηκε ως μικρου μηκους ταινια και προλογος του Covenant.

Δεν παυει ομως να ειναι φαουλ το κοψιμο της σκηνης του αρχικου κυβερνητη. Εκτος αν υπαρξει εκ των υστερων director's cut στο bluray οπου θα συμπεριλαβουν και τον προλογο.

Καλα εκαναν.Θα τράβαγε πολύ ο προλογος.

Απάντηση: Alien: Covenant (2017)

Εμένα δεν θα μου κολλούσε όμως με την υπόλοιπη ταινία. Ηθελαν να δείξουν άλλο πρόσωπο για τον David. Στον πρόλογο δείχνει να την αγαπάει όντως τη Σω κάτι που δεν κολλάει από τον προμηθεα ακόμη. Μην ξεχνάμε ποιος την μολυνε έμμεσα.

και εγώ θα προτιμούσα να αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στο να κάνει μια πιο ολοκληρωμένη σύνδεσή του Προμηθέα με το covenant παρά
να ασχοληθεί με την εμμονή του DAVID να γίνει περισσότερο ανθρώπινος δείχνοντας τον να κλαίει με δάκρυα και να προσπαθεί να φιλήσει την Daniel και τον Walter

Re: Απάντηση: Alien: Covenant (2017)

Εμένα δεν θα μου κολλούσε όμως με την υπόλοιπη ταινία. Ηθελαν να δείξουν άλλο πρόσωπο για τον David. Στον πρόλογο δείχνει να την αγαπάει όντως τη Σω κάτι που δεν κολλάει από τον προμηθεα ακόμη. Μην ξεχνάμε ποιος την μολυνε έμμεσα.

Μαζι σου.

Γενικα ηταν κουλο αυτο που εβγαλε τελικα εκτος του τελευταιου πλανου που ετοιμαζει τις "βομβες". Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν επρεπε να τα συνδεσει.Μαμω το φελεκι μου δηλαδη εχασε μια τεραστια ευκαιρια να κρατησει το ενδιαφερον αντι να κανει αλλη μια ταινια του alienσωρου που εχουν πλεον αρχισει να μαζευονται επικινδυνα.

Και αυτην την ταινια σαν τετοια την κρινω (εκτος της λιγκας του Προμηθεα δηλαδη που ηταν αλλη κλαση και εμβαθυνε στην προελευση τους και οχι μονο....) και σιγουρα την βαζω μετα την αρχικη ταινια του 77 και την τεταρτη ταινια του 97 αλλα και κατω απο την ταινια του Καμερον.

Ε οχι και κατω απο την ταινια του Καμερον ...

"Kατεβαινω ως πεζοναυταρα και τρωω μια πουτσ@ να ... και παλι αποχωρω ως πεζοναυταρα να". :icon15:

Τρελα φιλοσοφικα μυνηματα στην "αποβαση" του Καμερον. :laugh:

τέτοιο ξενέρωμα δεν έχω φάει
απαράδεκτος ούτε αρχή και τέλος με το alien να κρέμεται μια ζωή από τις πόρτες
πάντως ενδυματολογικά το καπελάκι της ερήμου στη ζούγκλα του Αμαζονίου :flipout:
κακή από μένα

Ε οχι και κατω απο την ταινια του Καμερον ...

"Kατεβαινω ως πεζοναυταρα και τρωω μια πουτσ@ να ... και παλι αποχωρω ως πεζοναυταρα να". :icon15:

Τρελα φιλοσοφικα μυνηματα στην "αποβαση" του Καμερον. :laugh:

Μια χαρα ηταν για την εποχη της .

Οταν εχει γινει το Alien τοτε ολα τα υπολοιπα ειναι απλα αντιγραφες οποτε καλως το πηγαν στο επομενο level . Και λαθος του Σκοτ που νομιζε οτι θα ξαναπροσεγγιζε την πρωτη ταινια . Δεν ειναι καθε μερα του αη γιαννιου.

Μετα απο αυτο που ειδα τελικα ειναι πολυ καλυτερα που αφησε και το Blade Runner γιατι δεν δειχνει πλεον ουτε να τολμαει ουτε να εχει ορεξη να παει παραπερα παρα μονο να συνεχιζει να αυξανει τις εισπραξεις του με ασφαλεια.

Απο την άλλη ομως, αν τα prequel ηταν αριστουργήματα και επισκίασαν ακόμη και του 79 τι θα είχαν κληρονομήσει οι επόμενες γενιές; Πως θα έβλεπαν με την ίδια οπτική που είδαμε εμεις αυτα τα alien και τωρα μας ξινίζουν ολα τα αλλα;...

Alien: Covenant (2017)

Την ίδια και εγώ σήμερα. Μια ίσως χαζή ερώτηση, ενώ το διαστημόπλοιο εχει AL νοημοσύνη και προφανώς αναγνωρίζει φωνητικά, θερμικά κλπ οποίος ειναι μέσα, όταν ο David επιστρεφει στο διαστημόπλοιο , δεν θα έπρεπε να αναγνώριζε η AL κάτι διαφορετικό; Ως ανώτερο μέλος του πληρώματος, με αυξημένες αρμοδιότητες λόγω της μη τρωτης φυσης του, δεν θα έπρεπε να εχει κάποιο μοναδικό αριθμό τον οποίο θα έστελνε στην AL προκειμένου να δέχεται εντολές πλοήγησης κλπ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Την ίδια και εγώ σήμερα. Μια ίσως χαζή ερώτηση, ενώ το διαστημόπλοιο εχει AL νοημοσύνη και προφανώς αναγνωρίζει φωνητικά, θερμικά κλπ οποίος ειναι μέσα, όταν ο David επιστρεφει στο διαστημόπλοιο , δεν θα έπρεπε να αναγνώριζε η AL κάτι διαφορετικό; Ως ανώτερο μέλος του πληρώματος, με αυξημένες αρμοδιότητες λόγω της μη τρωτης φυσης του, δεν θα έπρεπε να εχει κάποιο μοναδικό αριθμό τον οποίο θα έστελνε στην AL προκειμένου να δέχεται εντολές πλοήγησης κλπ;

BASQ - Best Alien Spectator Question :worshippy:

τι ειναι AL νοημοσύνη;

Ο David δεν έκρυψε την ταυτότητα του απο την "μητέρα" . το είδαμε στο τελος οταν ήθελε να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο σκάφος οτι έδωσε τον δικό του κωδικό εξουσιοδότησης , ισως και επίτηδες γιατι φαντάζομαι κατι τέτοιο δεν προδίδει μονο στην "μητέρα" ποιος χειρίζεται πλέον το σκάφος , αλλα υποθέτω οτι δίνει και στίγμα στην εταιρεία οτι ο David ζει. Αν σκεφτούμε και τις παλιές ταινίες με μια εμμονή να πάρει η εταιρεία στα χέρια της το xenomorph , με κανει να υποθέτω οτι ο κύριος wayland δεν ηταν το πραγματικό αφεντικό του David και οτι έπαιζε απλα τον ρόλο του υπηρέτη . Έναν ρόλο που ισως συνεχίζει να παίζει πλέον για δικό του σκοπό . Μια αποστολή διάσωσης θα ηταν ωραιο πείραμα εναντίων των alien στον πλανήτη που θα είχε ετοιμάσει ο David ...

Η μητέρα παντως ειναι πολυ παθητική . Αν δεν την ρωτήσεις ή ζητήσεις κατι θα κοιτάξει τη δουλειά της ... Σε μια κομμένη σκηνή που ειδα η Daniels λεει " μητέρα που ειναι ;" και με ενα απλό παθητικό τροπο λεει " 4 μέτρα απο πανω σου" . Να και αν σε φάει , ενα πράγμα ...

Alien: Covenant (2017)

Άρα υπάρχει η παραδοχή, οτι η εταιρία, θα είχε μια λίστα κωδικών για όλους τους David που παρήγαγε, οι οποίοι θα είχαν access σε οποιοδήποτε σύστημα διαστημοπλοίου που παρήγαγε. Αυτό που δεν μου κολλάει ειναι πώς ο αρχικός David είχε πρόσβαση, όταν από την εταιρία είχε χαρακτηριστεί ως αποτυχία, γιατί είχε έντονα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, ενώ και η αποστολή του Προμηθεα κατέληξε στη πλήρη αποτυχία, ενώ υπεύθυνος ήταν ο ίδιος παλιός David.

Ναι και εμενα μου εκανε εντύπωση που ο κωδικός του David υπηρχε ακόμη στην database , αλλα μην ξεχνάμε οτι το συγκεκριμένο μοντελο ηταν το προσωπικό του ιδρυτή της εταιρείας και ισως η εταιρεία να μην το διέγραψε απο τη στιγμή που δεν βρέθηκε στον πλανήτη που πήγε το Prometheus ( αλήθεια πήγε άλλη αποστολή πισω να δει τι απέγινε το Prometheus ; Δεν θα βρήκαν δοχεία black goo; ) ελπίζοντας οτι κάποια στιγμή θα δώσει στίγμα . Να έπαιρναν το ρίσκο να διέγραφαν τους κωδικούς του David ακόμη και αν υπηρχε περιπτωση ο Wayland , ο ιδρυτής , να τον χρειαζόταν ( αν δεν είχαν παει να δουν τι έγινε το Prometheus) ;

Ο σκηνοθέτης είχε πολύ χρόνο από τον Προμηθέα μέχρι το covenant. Δεν νομίζω ότι δικαιολογούνται τόσα κενα

Aυτο που δεν δικαιολογειται για μενα ειναι η ρηχοποιηση και απλοποιηση του στορυ οταν εχει προηγηθει το Προμηθεας.

Σαφεστατα βηματα πισω ολοταχως. Ας το αφηνε τελος παντων σε εναν αλλο σκηνοθετη. Δεν παραγνωριζω οτι πλεον γερναει κι αυτος και δεν τολμαει πλεον αλλα θεωρουσα οτι δεν εχει χασει την μαγεια στο ραβδακι του.

Εκανα λαθος. Στο franchise αυτο τουλαχιστον που ειναι και παραγωγος και ρισκαρε και τα λεφτα του αποδειχθηκε κοτα λυρατη.

Μανοοοοοοοοοοοοοο!!!!

Alien: Awakening - Ridley Scott confirms Engineers will return in Alien: Covenant sequel!

"There will be three or four different players coming in to investigate. One of which will be the Engineers arriving back to find their planet decimated. I think those ships come and go on regular intervals. I see them as the gardeners of space.

Where we go next is obvious. We’re gonna actually go to the planet."

"To the planet" οπως λεμε Origae-6 ή γνωστος εδω και 38 χρονια ,LV-426;:2thumb22sup:

Τα γυρισματα ξεκινανε του χρονου :p