Αληθεια η απατη;

Και η Αμαζον δεν κανει κατι; γιατι σιγουρα το εχει μαθει. Αν οχι, στελνω τωρα μεηλ!
Σε πολλα ειδη παντως οι εκπτωσεις ειναι λογικες...

Και η Αμαζον δεν κανει κατι; γιατι σιγουρα το εχει μαθει. Αν οχι, στελνω τωρα μεηλ!
Σε πολλα ειδη παντως οι εκπτωσεις ειναι λογικες...
Δες την βαθμολογία της συγκεκριμένης σελίδας στο scamadviser.......

Capture.JPGCapture.JPG

Χρόνια Πολλά σε όλους. Γίνεται χαμός με τις απάτες μέσσω internet. Κατά καιρούς έχω πουλήσει κάποια πράγματα μέσω Χρυσής Ευκαρίας και τα μισά mail που έλαβα ήταν από scammers που έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς στο gmail με σκοπό τη κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων όπως πχ τραπεζικών λογαριασμών ή και αποστολή των προϊόντων προς πώληση μέ ψεύτικες αποδείξεις πληρωμής.

Δυστυχώς τα πράγματα θα ζορίζουν όλο και περισσότερο με τις απάτες, αφού τώρα και με τη βοήθεια των δωρεάν AI tools μπορούν να στήσουν φοβερά πειστικά sites για fishing, μπορούν να κάνουν spoof τα πραγματικά τηλέφωνα τραπεζών κλπ, μπορούν να γράφουν ελληνικά χωρίς αστεία γραμματικά/ορθογραφικά λάθη, ενώ σύντομα θα μπορούν να σου μιλάνε και με απόλυτα επαγγελματικό/πειστικό τρόπο.

Η μόνη προστασία (για την ώρα τουλάχιστον, μέχρι να βρουν τρόπο να το αντιμετωπίσουν κι αυτό) είναι σε οποιοδήποτε μήνυμα/τηλεφώνημα από τράπεζα μας ζητάει οποιουδήποτε είδους στοιχεία, να κλείνουμε και να καλούμε την τράπεζα οι ίδιοι.

Πάντως είναι άξιο απορίας πως μπορεί για τόσο καιρό να λειτουργεί ψευδεπίγραφο website με πιστοποιημένο SSL certificate και τα λογότυπα του Amazon και το ίδιο το Amazon να μην έχει προβεί σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία έως σήμερα για το κατέβασμα του ψευδούς website.

Τι κουλό είναι τώρα αυτό πάλι; Σε εμένα ανοίγει εντελώς άλλο site!

Οι DNS μου (1.1.1.1) το κάνουν resolve ως εξής:

Non-authoritative answer:
Name: shops.vipshopbuy.com
Address: 35.244.245.121
Aliases: www.amz-online.com

και το tracert μου βγάζει αυτό:

C:\Users\dim_d>tracert www.amz-online.com

Tracing route to shops.vipshopbuy.com [35.244.245.121]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms unifi.localdomain [χχχ.χχχ.χχχ.χχχ]
2 1 ms 1 ms 1 ms χ.χ.χ.χ
3 1 ms 2 ms 1 ms χ.χ.χ.χ
4 2 ms 2 ms 2 ms 10.0.6.11
5 9 ms 9 ms 9 ms 10.0.6.102
6 14 ms 14 ms 14 ms gooogle-d.bix.bg [193.169.199.83]
7 14 ms 14 ms 14 ms 209.85.240.241
8 14 ms 14 ms 14 ms 142.250.235.225
9 13 ms 13 ms 13 ms 121.245.244.35.bc.googleusercontent.com [35.244.245.121]

Trace complete.

Αν το ανοίξω πάνω από 5G μου βγάζει αυτό που βλέπετε και εσείς.

Αν το ανοίξω πάνω από την FTTH στο σπίτι ή από την μισθωμένη στην εταιρεία βγάζει αυτό που ανέβασα.

Κοινό στοιχείο του δικτύου του σπιτιού μου και της εταιρείας είναι η ύπαρξη firewall με content filtering. Μάλλον εκεί κάτι γίνεται (σώζεται).

Εγώ πάντως δεν βλέπω την αποθήκη ούτε από 5G ούτε από το σπίτι με 1.1.1.1

Εκτός από τα site που δείχνουν αν είναι fake ένα site, το κυριότερο πράγμα που μαρτυράει πόσο μουφα είναι φαίνεται στο contact.
Όνομα εταιρείας; Πουθενά.
Registered No.; Πουθενά.
Τηλέφωνο; Πουθενά.
Email: [email protected] Seriously? 😁😁
Μια διεύθυνση αφηρημένη στο πουθενά κάπου σε κάποιους ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ.
Και το συζητάτε ακόμα;