ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Μα και τίποτα να μην αλλάξει, και μόνο το γεγονός ότι ένας τέτοιος άνθρωπος ξεκινώντας πρακτικά από το μηδέν, χρησιμοποιώντας θεμιτά μέσα και δημοκρατικό τρόπο κατάφερε και έγινε πρόεδρος της πιο πλούσιας και δυνατής χώρας του κόσμου ... και μόνον αυτό είναι αξιοσημείωτο και άξιο θαυμασμού.

Mόνο που στην αμερική δεν χαράζει πολιτική ο πρόεδρος σε κανένα τομέα... Σιγα μην περίμεναν οι εταιρείες δισ δολλαρίων το πως θα ξυπνήσει το πρωί ο Ομπάμα και να κάνει πολιτική με τα δικά τους λεφτά... Ενας που πήγε να το κάνει τον φάγανε νωρίς τον Νοέμβριο του 63... Τίποτα δεν θα αλλάξει...

Το 1963, στην Αμερική, o Martin Luther King σε μεγάλη συγκέντρωση προσπαθούσε να επιτύχει ίσα δικαιώματα για τους μαύρους. Στην Ελλάδα κυβερνούσαν ένας Καραμανλής και ένας Παπανδρέου.

Το 2008, 45 χρόνια μετά, στην Αμερική, πρόεδρος είναι ένας μαύρος. Στην Ελλάδα κυβερνούν ένας Καραμανλής και ένας Παπανδρέου.

Τίποτα δεν αλλάζει μόνο στους λαούς που ήδη είναι νεκροί...

Το 1963, στην Αμερική, o Martin Luther King σε μεγάλη συγκέντρωση προσπαθούσε να επιτύχει ίσα δικαιώματα για τους μαύρους. Στην Ελλάδα κυβερνούσαν ένας Καραμανλής και ένας Παπανδρέου.

Το 2008, 45 χρόνια μετά, στην Αμερική, πρόεδρος είναι ένας μαύρος. Στην Ελλάδα κυβερνούν ένας Καραμανλής και ένας Παπανδρέου.

Τίποτα δεν αλλάζει μόνο στους λαούς που ήδη είναι νεκροί...

Εγραψες...:SFGSFGSF::grinning-smiley-043

Τό οτι αποχώρησε η μεγαλύτερη συμμορία μετά την Χιτλερική,πού εμφάνισε ο κόσμος(Μπούς,Γούλφοβιτς,Τσεινυ,Ράμσφελντ)είναι ελπιδοφόρο.
Κέρδισε η φιλελεύθερη Αμερική αυτή την φορά.
Οπως και ήταν σημαντικό πώς ηττήθηκαν οι καθυστερημένοι Τεξανοί Ευαγγελιστές, υπέρμαχοι της θανατικής ποινής ,αγράμματοι αντίπαλοι τού Δαρβίνου ,που αντιτίθενται στίς αμβλώσεις και πού αποτελούν την χειρότερη και πλεον απολίτιστη εκδοχή τού Δυτικού Κόσμου.
Σημαντικό επίσης πώς οι Αμερικανικες εκλογές είχαν αρκετά μεγάλη συμμετοχή.
Γιά την Ελλάδα δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι θα αλλάξει..
Αλλως τε και ο Κλίντον βομβάρδισε την Γιουγκοσλαβία γιά χάρη τών φονιάδων Ουτσεκάδων.
Ισως οι Δημοκρατικοί ασχοληθούν πιό πολύ με τά εσωτερικά τής Χώρας τους.
Οι εκτιμήσεις τών αναλυτών λένε πώς πιθανώς τά Βαλκάνια να μήν είναι στίς προτεραιότητες τού Ομπάμα.
Θετική η εκλογή Ομπάμα μέν αλλά ας περιμένουμε...
Οσο για τον ενθουσιασμό που προκαλεί η Δημοκρατία στις Η.Π.Α πού έχει ένα απο τά χειρότερα εκλογικά συστήματα πού υπάρχουν και ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά Ταξική,προσωπικά μένω ασυγκίνητος.

Last edited:
Και η δημοκρατία της Αθήνας του Περικλή είχε σοβαρά προβλήματα. Και η Πολιτεία του Πλάτωνα θα είχε προβλήματα αν είχε ποτέ υλοποιηθεί.

Οι μόνες δημοκρατίες που δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα είναι οι ουτοπικές. Όσες βέβαια έμειναν στα βιβλία, γιατί όποιες υλοποιήθηκαν έγιναν τελικά οι χειρότερες δικτατορίες.

Από κει και πέρα η αμερικανική δημοκρατία πραγματικά έχει προκαλέσει σε όλη την υφήλιο ενθουσιασμό αυτές τις μέρες. Υποθέτω ότι ο λόγος είναι ότι οι απλοί άνθρωποι βλέπουν τι συμβαίνει στην πράξη και στις δικές τους χώρες και κάνουν σύγκριση...

Ο ενθουσιασμος ισως να οφείλεται στην πτώση του Νερωνα (αν και μαλλον τον Νερων τον αδικώ με τη συγκριση) και την ελπιδα που γεννα η εκλογη του Ομπαμα, ακριβως εξ´ αιτιας της συγκρισης...

Ας μην κρυβονται οι... "κοσμοκρατορες". Σε καμια αλλη περιοδο της ιστοριας οι ΗΠΑ δεν ηταν τοσο αντιπαθεις απο (σχεδον) ολοκληρο τον κοσμο, κι αυτο οφειλεται σε μεγαλο ποσοστο στη νοοτροπια του Νερωνα και (κυριως) των αυλικών του (αυτον δεν τον θεωρω ικανο, ούτε για την αντιπάθεια που προκαλεσε!).

Επισης δεν μπορουμε να αγνοήσουμε το γεγονος πως η ΗΠΑ επιρρεάζουν την παγκόσμια πολιτικη, οικονομικη, τεχνολογικη, περιβαλλοντικη σκηνη σε αποφασιστικο βαθμο, συνεπως οι εξελιξεις εκει αφορουν ολοκληρο τον πλανητη...

Προσωπικα δεν περιμενω κατι συγκεκριμενο για την Ελλαδα, εξ' αιτιας ομως των δικών μας λαθών... Εχει βουήξει ο τόπος απο τα λαθη που εγιναν στις αρχες του '90, οταν οι ομμογενεια παρακαλουσε την Ελληνικη κυβερνηση να προσελθει σε συνομιλιες για το θεμα της ονομασιας, με συγκεκριμενα σχεδια, αιτηματα και στόχους...

foodstamp.jpg

Πάντως δεν έχω καταλάβει τι είδε ο απλός κόσμος και ενθουσιάστηκε απο την εκλογικη διαδικασία στην Αμερική.
Ούτε κατάλαβα το υψηλό επίπεδο συμμετοχής τών Πολιτών..
Οργανωμένα επιτελεία,´μονομαχίες´Μακ Κεην - Ομπάμα στη τιβί, η Πεϊλίν αστείο φαινόμενο μιάς αστείας καί επικίνδυνης ιδεολογίας και φυσικά ένα σύστημα εκλεκτόρων που το ίδιο οδήγησε στο Πραξικόπημα Μπούς μέ την νοθεία τής Φλόριντα παλιότερα και το Δικαστικό τερατουργημα πού τον ανέδειξε με ´απόφαση´Πρόεδρο..
Αν ολα τά παραπάνω διδάσκουν ´Δημοκρατία´στον κόσμο,ευχαριστώ αλλά δεν θά πάρω.
Και η Ελληνική Τηλεόραση κατάντησε αστεία με ολους τούς παρουσιαστές να κάνουν τά τσίσα τους απο την χαρά τους για τον Ομπάμα.
Μονον κουκλάκια δεν έβγαλαν και μπρελόκ..
Πιό πολύ ευχαριστήθηκα να βλέπω τούς συγκινημένους μαύρους στην Αμερική να χαίρονται ,αλλά κατά πάσα πιθανότητα ´Ελευθερία Ανάπηρη πάλι τούς τάζουν´.
Η Συμμορία τών Ευαγγελιστών -Σιωνιστών-Πετρελαιάδων πήγε σπίτι της,αλλά οι επιφυλάξεις παραμένουν...

...ότι πάλαι ποτέ πιστοί χρηματοδότες του Μπιλ Κλίντον, όπως ο Τζορτζ Σόρος ή ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ Ντέιβιντ Γκέφεν, μετακινήθηκαν στο στρατόπεδο του Ομπάμα...

...πρόχειρη ματιά στους χρηματοδότες του Ομπάμα διαβάζουμε όλο το «βαρύ πυροβολικό» του αμερικανικού καπιταλισμού: Την υπέρμαχο της ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος Goldman Sachs στην πρώτη θέση, την Lehman Bros στη 2η θέση, την J.P. Morgan Chase and Co στην 4η, την Citadel Investment Group στην 7η, την UBS AG, την UBS-America, την Morgan Stanley, την Credit Suisse Group, φαρμακευτικές εταιρίες, κλπ...

...Γι’ αυτό και οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες του είναι οι Goldman Sachs, JP Morgan Chase, η επενδυτική εταιρία στις τηλεπικοινωνίες και άμυνα Henry Crown and Company,[1] ενώ την μεγαλύτερη επιτρεπτή χορηγία στην εκστρατεία Ομπάμα έκανε ο δισεκατομμυριούχος Kenneth Griffin, διευθυντής της επιχείρησης επιθετικού αμοιβαίου κεφαλαίου (hedge fund) Citadel. ..

Μετά απ'αυτά...εγώ κι άν κρατάω τίς επιφυλάξεις μου..:chinscratch:

Re: Απάντηση: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Πάντως δεν έχω καταλάβει τι είδε ο απλός κόσμος και ενθουσιάστηκε απο την εκλογικη διαδικασία στην Αμερική.
...

Αν εννοεις τους Ελληνες, ουτε εγω καταλαβα γιατι ενθουσιαστηκαν. Ειδικα απο τη στιγμη που οι περισσοτεροι ιδεολογικα διαφωνουν με την εκλογη Ομπαμα...

Πάντως ρε παιδιά, όσο αφορά την Ελλάδα, δε λέω, εμείς τους ψηφίζουμε και άρα τυπικά εμείς έχουμε και την ευθύνη για τα όσα προκαλούν αυτοί που τελικά εκλέγονται. Όμως, τί "προσφορά" υπάρχει ώστε να μπορούμε κι εμείς να διαλέξουμε αυτό που θα ξεχωρίσει πραγματικά;!

Όσο και να το ψάξουμε γύρω από τα διαθέσιμα σημερινά κόμματα της Ελλάδας, αν θέλουμε να βλέπουμε ανοιχτά και να λέμε την αλήθεια, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε τίποτα πραγματικά καλό και αληθινό.
Δυστυχώς εδώ είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει, έστω και αρκετά καλές προοπτικές, για να αναλάβει τα ινία, ιδιαίτερα στην κατάσταση που ήδη είμαστε σα χώρα.

Εγώ αυτό το νιώθω πάρα μα πάρα πολύ έντονα εδώ και αρκετές πια εκλογικές περιόδους και ξέρω πως και πάρα πολλοί άλλοι το νιώθουν λιγότερο ή περισσότερο άσχετα αν το ομολογούν ανοιχτά.
Θεωρώ πως είμαστε κάπως εγκλωβισμένοι να επιλέγουμε, μόνο μέσα από ακατάλληλες διαθέσιμες επιλογές.

Πάντως ρε παιδιά, όσο αφορά την Ελλάδα, δε λέω, εμείς τους ψηφίζουμε και άρα τυπικά εμείς έχουμε και την ευθύνη για τα όσα προκαλούν αυτοί που τελικά εκλέγονται. Όμως, τί "προσφορά" υπάρχει ώστε να μπορούμε κι εμείς να διαλέξουμε αυτό που θα ξεχωρίσει πραγματικά;!

Όσο και να το ψάξουμε γύρω από τα διαθέσιμα σημερινά κόμματα της Ελλάδας, αν θέλουμε να βλέπουμε ανοιχτά και να λέμε την αλήθεια, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε τίποτα πραγματικά καλό και αληθινό.
Δυστυχώς εδώ είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει, έστω και αρκετά καλές προοπτικές, για να αναλάβει τα ινία, ιδιαίτερα στην κατάσταση που ήδη είμαστε σα χώρα.

Εγώ αυτό το νιώθω πάρα μα πάρα πολύ έντονα εδώ και αρκετές πια εκλογικές περιόδους και ξέρω πως και πάρα πολλοί άλλοι το νιώθουν λιγότερο ή περισσότερο άσχετα αν το ομολογούν ανοιχτά.
Θεωρώ πως είμαστε κάπως εγκλωβισμένοι να επιλέγουμε, μόνο μέσα από ακατάλληλες διαθέσιμες επιλογές.

+1000 :SFGSFGSF:

Πέρα από την πλάκα πάντως, ο Obama τουλάχιστον, πράγματι κατάφερε να προσφέρει ένα όραμα εκεί. Δεν είναι και απλό πράγμα στην εποχή μας κάτι τέτοιο και ειδικά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ.
Εγώ χάρηκα για την εκλογή του αν και ποτέ δε ξέρεις που θα βγει και αυτό. Δεν είναι καθόλου εύκολο να προωθηθεί κάτι που θα ξεχωρίζει πραγματικά, σε ένα τόσο ελεγχόμενο καθεστώς.

Ωστόσο, αν πράγματι ξεχωρίσει, το μόνο που θα φοβάμαι είναι μην τον... "φάνε" (στεγνά) κι αυτόν τελικά όπως άλλωστε συνηθίζουν εκεί στην "Άγρια Δύση" με τους προέδρους τους! Ειδικά με όσους είχαν... "οράματα"!

Συμφωνώ και επαυξάνω..:SFGSFGSF: Ας περιμένουμε και τη συνέχεια...

Έχουμε ένα πρωθυπουργό που είναι στη θέση του επειδή τον επέλεξαν για πρόεδρο της ΝΔ μια χούφτα κομματικά στελέχη.

Ο επόμενος πρωθυπουργός μας πιθανότατα θα είναι κάποιος που τον επέλεξε ένα και μόνο άτομο: ο κ. Σιμήτης.

Και των δύο το κύριο προσόν είναι το επίθετό τους, και χωρίς αυτό νομίζω ότι δεν θα είχαν τα αξιώματα που έχουν.

Επιπλέον, κανείς μας δεν γνωρίζει πόσα χρόνια θα κρατήσει η εναλλαγή Καραμανλή-Παπανδρέου στην εξουσία. Μπορεί και άλλα 30 χρόνια, αν δεν χορτάσουν.

Τέλος, η δημοκρατία μας είναι τέτοια που σχεδόν όλα στο κράτος μας εξαρτώνται από τον πρωθυπουργό ή από τους υπουργούς, δηλαδή άτομα που άμεσα επέλεξε αυτός.

Ζώντας σε μια τέτοια πραγματικότητα, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ένα σύστημα όπως αυτό που έχουν οι Αμερικανοί εδώ και 200 χρόνια:

1. Κάθε 4 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μας πρότειναν 3-4-5-10 υποψηφίους και εμείς οι απλοί άνθρωποι να επιλέγαμε κάποιον από αυτούς για πρόεδρο του κόμματος (και υποψήφιο πρωθυπουργό).
2. Μετά από δύο τετραετίες στην πρωθυπουργία να έπρεπε κανείς να αποσυρθεί.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, αλλά το ρουσφέτι που ζει και βασιλεύει.
Βέβαια, οι πολιτικοί μας πλέον κρέμονται απ τα @@ των καναλαρχών-μεγαλοεργολάβων όπως επίσης και από γνωστούς επιχειρηματίες που πιθανότατα τους έχουν δεμένους.
Στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει δημοκρατία. Η πολιτική έχει χαραχθεί από κάποιους και αλλάζουν απλώς πρόσωπα.
Όπως σωστά αναφέρθηκε, κάποιος προσπάθησε να αλλάξει κάτι σε αυτό και τον έφαγαν.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, αλλά το ρουσφέτι που ζει και βασιλεύει.
Βέβαια, οι πολιτικοί μας πλέον κρέμονται απ τα @@ των καναλαρχών-μεγαλοεργολάβων όπως επίσης και από γνωστούς επιχειρηματίες που πιθανότατα τους έχουν δεμένους.

Γενικά σε πολλά διαφωνώ μαζί σου, αλλά με τα παραπάνω συμφωνώ 100%. Και 'γω πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαφθορά που υπάρχει παντού, και δεν φαίνεται στον ορίζοντα καμιά λύση...