Αληθεια πόσες????

μπα, νομίζω πως έχει εν πολλοίς παρέλθει αυτή η εποχή...

τώρα οι αγανακτισμένοι ψηφίζουν βάσει της "παράστασης νίκης"
Δυστυχώς,στην επαρχία αυτή η λογική ζει και βασιλεύει...
Και μάλιστα διαιωνίζεται.Επίσης υπάρχει η λογική "ψηφίζω ό,τι και η οικογένειά μου".Περιπτώσεις αδερφών που παρά λίγο να μην μιλιούνται σήμερα επειδή κάποιος από τ'αδέρφια τόλμησε να ψηφίσει διαφορετικά από την υπόλοιπη οικογένεια.Οι πρώτες μου ψήφοι ήταν στο χωριό του πατέρα μου με τους "ειδικούς" να μετράνε τα "κουκιά" πριν τελειώσει η ψηφοφορία...Βασιλεύει η λογική της ομάδας, έχει δεν έχει δίκιο

μπα, νομίζω πως έχει εν πολλοίς παρέλθει αυτή η εποχή...

τώρα οι αγανακτισμένοι ψηφίζουν βάσει της "παράστασης νίκης"

Κι όμως ακόμα ισχύουν αυτά.
Κερνάω καφέ στην Δημόσια Υπηρεσία που εργάζομαι να καμαρώσετε τους νεοπροσληφθέντες μπουλούκους του χρηματιστηρίου όποια στιγμή θέλετε.
Όλη μέρα ΧΑΑ, ατάκες για φάπες και όλα τα χατίρια από τη Διεύθυνση (μισθός συμβασιούχου που ξεκινάει από τα 1700 μεικτά, την ώρα που οι παλιοί μόνιμοι με το ζόρι πιάνουν τα μισά), ρουφιανιλίκι και φιλοσοφία ζωής χαμηλοτάβανη.-bye-

Εχετε αναρωτηθεί πόσες ζωές θα χρειαζόταν να ζήσουμε στην Ελλάδα
για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και σαν άνθρωποι οπως σημερα ζούν στην Γερμανία??? Σουηδία??? κλπ
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να φαντασθώ το πόσες.....

φαντασου τοτε ποσες ζωες πρεπει να ζησουν οι αντιστοιχοι του Πακισταν,του Αφγανισταν,του Μαροκου και παει λεγοντας.
ο εχθρος του καλου,ειναι το καλυτερο,σκεψου πως ημασταν πριν 20-30 χρονια και πως ημαστε τωρα.Δε λεω απεχουμε πολυ απ´τις χωρες που αναφερεις,αλλα νομιζω οτι σιγα σιγα κλινει η ψαλιδα.

Κάτι σαν...κάψε με αγά μου να αγιάσω.Δέστε τι έγινε στην Ηλεία μετά τις καταστροφικές φωτιές.Το ίδιο θα γίνει και στις επόμενες...

φαντασου τοτε ποσες ζωες πρεπει να ζησουν οι αντιστοιχοι του Πακισταν,του Αφγανισταν,του Μαροκου και παει λεγοντας.
ο εχθρος του καλου,ειναι το καλυτερο,σκεψου πως ημασταν πριν 20-30 χρονια και πως ημαστε τωρα.Δε λεω απεχουμε πολυ απ´τις χωρες που αναφερεις,αλλα νομιζω οτι σιγα σιγα κλινει η ψαλιδα.

Με μάς ανάμεσα:flipout:

θελει πολυ δουλεια για να ξορκισεις τα φαντασματα του παρελθοντος,αλλα εγω προσωπικα προτιμω να βλεπω το ποτηρι μισογεματο

Κι όμως ακόμα ισχύουν αυτά.
Κερνάω καφέ στην Δημόσια Υπηρεσία που εργάζομαι να καμαρώσετε τους νεοπροσληφθέντες μπουλούκους του χρηματιστηρίου όποια στιγμή θέλετε.
Όλη μέρα ΧΑΑ, ατάκες για φάπες και όλα τα χατίρια από τη Διεύθυνση (μισθός συμβασιούχου που ξεκινάει από τα 1700 μεικτά, την ώρα που οι παλιοί μόνιμοι με το ζόρι πιάνουν τα μισά), ρουφιανιλίκι και φιλοσοφία ζωής χαμηλοτάβανη.-bye-

δεν λέω ότι δεν γίνονται, απλώς ότι -εντύπωσή μου- δεν βαραίνει πλέον τόσο στην επιλογή των ψηφοφόρων η ελπίδα διορισμού/ρουσφετιού εν γένει. Δηλαδή ποσοστιαία έχει συρρικνωθεί σημαντικά αυτή η μερίδα ψηφοφόρων.

Τάσο θα διαφωνήσω. Στις εκλογές του 2004 ξέρω πολύ κόσμο που ψήφισε ΝΔ μόνο και μόνο γιατί είχε στο σόι του κάποιον συμβασιούχο. Η εξαγγελία για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που είχε κάνει προεκλογικά ο Καραμανλής απέφερε πολλούς ψήφους τελικά στο κόμμα του, άσχετα από το αν την υλοποίησε στο ακέραιο ή όχι.

Καλά, οι συμβασιούχοι είναι άλλο θέμα, εκεί πηγαίνει στην ομηρία.

Τουλάχιστον στις προηγούμενες (2007) εκλογές δεν έπαιξε αυτή η παράμετρος. Αυτό που θέλω να πω είναι, πως υπάρχει μία τεράστια (πολύ μεγαλύτερη από παλαιότερες εποχές "Μαυρογυαλούρου" και σίγουρα πλειοψηφούσα) μερίδα κόσμου που δεν συνδέεται ή εξαρτάται, για να το θέσω ορθότερα, με οποιοδήποτε κόμμα, όμως...

Καλά, οι συμβασιούχοι είναι άλλο θέμα, εκεί πηγαίνει στην ομηρία.

Τουλάχιστον στις προηγούμενες (2007) εκλογές δεν έπαιξε αυτή η παράμετρος.

Ακόμα και σε αυτές, η παροχολογία λίγο πριν την προκύρηξη εκλογών και τις πυρκαγιές, μια χαρά εκβιαστικά λειτούργησε.

Ακόμα και σε αυτές, η παροχολογία λίγο πριν την προκύρηξη εκλογών και τις πυρκαγιές, μια χαρά εκβιαστικά λειτούργησε.
'Ετσι ακριβώς.Να δείτε πόστερ υποψήφιου βουλευτή με το ουισκάκι στο φόντο και από την άλλη μεριά εικόνα...Βλέποντάς τη με έπιασε μιά κατάθλιψη...

Περιμένετε νά δείτε τά χειρότερα...μέχρι τότε ας ελπίσουμε να υπάρξει κάποια ανθρωπιά εκ μέρους τών πολιτικών αυτού τού τόπου.

Βέβαια, υπάρχει πάντα και αυτή η άποψη :ernaehrung004:

Attachments

Last edited:
Τάσο θα διαφωνήσω. Στις εκλογές του 2004 ξέρω πολύ κόσμο που ψήφισε ΝΔ μόνο και μόνο γιατί είχε στο σόι του κάποιον συμβασιούχο. Η εξαγγελία για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που είχε κάνει προεκλογικά ο Καραμανλής απέφερε πολλούς ψήφους τελικά στο κόμμα του, άσχετα από το αν την υλοποίησε στο ακέραιο ή όχι.

Και όχι μόνο μερικώς υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις και αποκλείστηκαν πολλές χιλιάδες εργαζομένων, αλλά μελλοντικά θα ξαναγιγαντωθεί το πρόβλημα αφού οι προσλήψεις νέων συμβασιούχων συνεχίζονται ακατάπαυστα τα τελευταία 4 χρόνια...

Εχετε αναρωτηθεί πόσες ζωές θα χρειαζόταν να ζήσουμε στην Ελλάδα
για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και σαν άνθρωποι οπως σημερα ζούν στην Γερμανία??? Σουηδία??? κλπ
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να φαντασθώ το πόσες.....

Αυτά που γράφεις τα σκέφτομαι σχεδόν καθημερινά. Όχι γιατί έχω ψύχωση βέβαια, αλλά γιατί κάτι θα τύχει, κάτι θ' ακούσω.

Δυστυχώς την Ελλάδα σήμερα, μπορώ να τη χαρακτηρίσω, η χώρα της διαφθοράς με όλα τα επακόλουθα φυσικά, φτώχεια, ρουσφέτια, δουλοπρέπεια, κακομοιριά... και δε συμαζεύεται.

Προσωπικά αμφιβάλω αν πότε φτάσουμε στο επίπεδο της Σουηδίας. Το λέω αυτό από προσωπική εμπειρία.

Μπορουμε να φτασουμε σε οποιο επιπεδο θελουμε: το ερώτημα ειναι που θέλουμε να φτασουμε?

Οι Ελληνες και η Ελλαδα εχουν απιστευτες δυνατοτητες για το μεγεθος της χώρας σε πολλά επίπεδα: απο επιστήμες και τεχνες μεχρι... καλοκαιρία και κέφι. Γι αυτο και γκρινιαζουμε. Βλεπουμε το καλύτερο και πως είναι εφικτο. Κάποιοι ομως, βολευόμαστε με την γνωριμη κατασταση και δεν θελουμε να αλλαξουμε πραγματα για να μη βγουμε απο τη βολεψή μας.

Αποδειξη των παραπάνω είναι οι ελληνες του εξωτερικού (αυτοί που μεγάλωσαν στην Ελλαδα και μετα εφυγαν) που βρίσκοντας τις καταλληλες συνθηκες προοδεύουν εστω και στις αυλες ξενων Πασαδων. Αυτο δεν σημαίνει πως δεν υπαρχουν απιστευτοι ανθρωποι και εντος της χωρας, οι οποιοι φυσικα και δεν προβαλλονται απο πουθενα αν δεν προκαλεσουν το ριγος, το δακρυ και τη συγκινηση του φιλοθεάμονος. Δε συμφωνείτε πως οι ιδιοι ανθρωποι θα προοδευαν οπουδηποτε?

Απο εμας εξαρταται ποσες ζωες θα χρειαστουμε, αλλα ειμαστε διατεθειμενοι να πληρώσουμε το τιμημα? Να βαλουμε το κοινο πάνω απο το προσωπικο συμφερον? Να δειξουμε αυτους κι αυτα που μας ενοχλουν? Να κανουμε θυσιες στην καθημερινοτητα μας? Να αποδεχτουμε -επιτελους- πως δεν ειμαστε οι καλυτεροι, αλλα υπαρχουν και καλύτεροι απο εμας που μπορει να αξιζουν κατι παραπανω? Να βαλουμε στην ακρη το (πραγματικα) ενδοξο παρελθον, να σταματησουμε να το οικειοποιούμαστε και να κοιταξουμε ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ και οχι οι χωρις επώνυμα παππουδες μας?

Μπορουμε να φτασουμε σε οποιο επιπεδο θελουμε: το ερώτημα ειναι που θέλουμε να φτασουμε?

Οι Ελληνες και η Ελλαδα εχουν απιστευτες δυνατοτητες για το μεγεθος της χώρας σε πολλά επίπεδα: απο επιστήμες και τεχνες μεχρι... καλοκαιρία και κέφι. Γι αυτο και γκρινιαζουμε. Βλεπουμε το καλύτερο και πως είναι εφικτο. Κάποιοι ομως, βολευόμαστε με την γνωριμη κατασταση και δεν θελουμε να αλλαξουμε πραγματα για να μη βγουμε απο τη βολεψή μας.

Αποδειξη των παραπάνω είναι οι ελληνες του εξωτερικού (αυτοί που μεγάλωσαν στην Ελλαδα και μετα εφυγαν) που βρίσκοντας τις καταλληλες συνθηκες προοδεύουν εστω και στις αυλες ξενων Πασαδων. Αυτο δεν σημαίνει πως δεν υπαρχουν απιστευτοι ανθρωποι και εντος της χωρας, οι οποιοι φυσικα και δεν προβαλλονται απο πουθενα αν δεν προκαλεσουν το ριγος, το δακρυ και τη συγκινηση του φιλοθεάμονος. Δε συμφωνείτε πως οι ιδιοι ανθρωποι θα προοδευαν οπουδηποτε?

Απο εμας εξαρταται ποσες ζωες θα χρειαστουμε, αλλα ειμαστε διατεθειμενοι να πληρώσουμε το τιμημα? Να βαλουμε το κοινο πάνω απο το προσωπικο συμφερον? Να δειξουμε αυτους κι αυτα που μας ενοχλουν? Να κανουμε θυσιες στην καθημερινοτητα μας? Να αποδεχτουμε -επιτελους- πως δεν ειμαστε οι καλυτεροι, αλλα υπαρχουν και καλύτεροι απο εμας που μπορει να αξιζουν κατι παραπανω? Να βαλουμε στην ακρη το (πραγματικα) ενδοξο παρελθον, να σταματησουμε να το οικειοποιούμαστε και να κοιταξουμε ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ και οχι οι χωρις επώνυμα παππουδες μας?
Πράγματι,πάντα υπήρχε η εξής σκέψη:Πως είναι δυνατόν να είμαι υπερήφανος όχι για κάτι που έκανα,αλλά απλά γιατί γεννήθηκα;

Αν βασιστούμε στην εξέλιξη του DNA, με τις προσμείξεις λαών για τόσους αιώνες, μάλλον η καταγωγή δεν θα είναι καθόλου αυτή που φανταζόμαστε...