Αληθεια πόσες????

Πάντως όχι με DNA, γονίδια και προελεύσεις.
Αυτά τα αφήνω για τους σοβαρούς Βιολόγους και Ανθρωπολόγους.

Οι συγκρίσεις φυλών, λαών και εθνοτήτων βάσει χρωμοσωμάτων, που εξάγουν ιδεολογίες κιόλας, ταιριάζουν μόνο στο Τηλε Άστυ και στα ομοειδή μυαλά.

μα αυτο λεω και γω,δεν συγκρινω κανεναν,αλλα δεν μου αρεσει να μου λενε οτι καταγομαι απ'την Αφρικη και οτι δεν εχω καμμια σχεση με τους προγονους μου!

Εντάξει απο τους Σλαβοαλβανούς Σκοπιανούς έχουμε σαφώς πολύ περισσότερη σχέση με τους αρχαίους έλληνες -bye-

Re: Απάντηση: Αληθεια πόσες????

Εντάξει απο τους Σλαβοαλβανούς Σκοπιανούς έχουμε σαφώς πολύ περισσότερη σχέση με τους αρχαίους έλληνες -bye-

πολύ ανακουφιστικό..

Δεν ντρέπομαι να το πώ.
Ψάχνοντας τις ρίζες μου και θεωρόντας τον εαυτό μου υπερήφανο γηγενή Λάκωνα,ανακάλυψα ότι ο κοινός γενάρχης δεκάδων συγγενικών οικογενειών ήταν Ενετός ευγενής...
Να γιατί έγινες χαϊεντάς :flipout::flipout::flipout:

μα αυτο λεω και γω,δεν συγκρινω κανεναν,αλλα δεν μου αρεσει να μου λενε οτι καταγομαι απ'την Αφρικη και οτι δεν εχω καμμια σχεση με τους προγονους μου!

Σύμφωνα με θεωρίες (δεν είμαι σίγουρος αν είναι οι επικρατέστερες), ο homo sapiens γεννήθηκε στην Αφρική. Οπότε αυτό μη σε απασχολεί.

Η βασικότερη σχέση σου με τους Αρχαίους Έλληνες σου είναι ότι η γλώσσα σου είναι η μοναδική απόγονος της δικής τους, και μαζί της μια σειρά εθίμων και παραδόσεων. Αυτά μετρούν πολύ περισσότερο από το DNA τους, που μπορεί να το κουβαλάς, μπορεί και όχι.

θα έλεγα, όχι "απόγονος", αλλά "εξέλιξη".

Αντίστοιχη είναι η σχέση της σημερινής αγγλικής με τη γλώσσα του Σαίξπηρ -τηρουμένων των αναλογιών, ασφαλώς, καθώς εκεί μιλάμε για διαφορά μόλις 400 ετών ενώ σε εμάς για κάποιες δεκάδες αιώνων.

Βέβαια και η "εξέλιξη" δεν είναι απολύτως ακριβής ως όρος, καθώς υποδηλώνει, πέραν του χρονικώς επομένου, και το στοιχείο της προόδου. Και ήδη είπαμε πως η νέα ελληνική δεν γνωρίζει να πει πώς κάνει το γουρουνάκι στη γενική του! :flipout:

Σύμφωνα με θεωρίες (δεν είμαι σίγουρος αν είναι οι επικρατέστερες), ο homo sapiens γεννήθηκε στην Αφρική. Οπότε αυτό μη σε απασχολεί.

Η βασικότερη σχέση σου με τους Αρχαίους Έλληνες σου είναι ότι η γλώσσα σου είναι η μοναδική απόγονος της δικής τους, και μαζί της μια σειρά εθίμων και παραδόσεων. Αυτά μετρούν πολύ περισσότερο από το DNA τους, που μπορεί να το κουβαλάς, μπορεί και όχι.

καλυτερα μην πιασουμε την ιστορια καταγωγης του ανθρωπινου ειδους απ'την Αφρικη,γιατι ειναι τοσο αληθινη οσο και η ινδοευρωπαικη θεωρια.

Α μάλιστα. Ινδοευρωπαϊκή "θεωρία".

Κι εγώ θα έλεγα να μην τα πιάνουμε καθόλου αυτά τα θέματα, εάν είναι να τα συζητήσουμε με όρους Χαρδαβέλλα, Λιακόπουλου και Τηλε-Άστεως.

Απάντηση: Re: Αληθεια πόσες????

Α μάλιστα. Ινδοευρωπαϊκή "θεωρία".

Κι εγώ θα έλεγα να μην τα πιάνουμε καθόλου αυτά τα θέματα, εάν είναι να τα συζητήσουμε με όρους Χαρδαβέλλα, Λιακόπουλου και Τηλε-Άστεως.

παλι αυτοι στο προσκηνιο...μολις παει ν'ακουστει μια αντιθετη αποψη,κανουν την εμφανιση τους τα γνωστα ονοματα και τα ισοπεδωνουμε ολα

Συγγνώμη, αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος συνοπτικής απόρριψης της "ινδοευρωπαϊκής θεωρίας" μόνο εκεί παραπέμπει.
Προσωπικώς τη θεωρώ σοβαρότατη γλωσσολογική προσέγγιση, με ευρεία αποδοχή, που της αξίζει τουλάχιστον μία σοβαρή συζήτηση και όχι η απόρριψη συνοπτικώ τρόπω.

δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο ν'αρχισουμε τετοιου ειδους συζητηση εδω,φανταζομαι οτι αντιλαμβανεσαι τον βαθμο της δυσκολιας

Γιατί όχι βρε Λάκη???

Είχα την άποψη ότι το ανθρώπινο είδος όντως κατάγεται απο την συμπαθή και αγαπημένη, ΑΦΡΙΚΑ.

Και δεν έχω ιδέα για την ινδοευρωπαική θεωρία, μήπως θα μπορούσατε να ρίξετε λίγο φώς???

Λέω, εγώ....

Re: Απάντηση: Αληθεια πόσες????

καλυτερα μην πιασουμε την ιστορια καταγωγης του ανθρωπινου ειδους απ'την Αφρικη,γιατι ειναι τοσο αληθινη οσο και η ινδοευρωπαικη θεωρια.

Ναι αλλά όταν πετάμε τέτοιες κουβέντες(με την καλή έννοια), νομίζω ότι ο αρμόδιος είσαι εσύ για να απαντήσεις.Νομίζω???

Συνοπτικώς, και πολύ χονδρικώς, υποστηρίζει ότι η (πρωτο-)ελληνική γλώσσα και τα ομιλούντα αυτή ελληνικά φύλα (Μηκυναίοι) δεν ήταν γηγενή, καθώς η γλώσσα μας ανήκει στη λεγόμενη ινδοευρωπαϊκή γλωσσική οικογένεια, παραμένουν όμως σε αυτή μη-ινδοευρωπαϊκά απομεινάρια, όπως για παράδειγμα αρκετές καταλήξεις τοπωνυμίων ιδίως. Πχ το -νθος (όπως Κόρινθος). Τα παραπάνω τα αναφέρει ακόμη και η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, δεν κομίζω γλαύκας εις τα Αθήνας. Και φυσικά δεν είναι το παρόν νήμα κατάλληλο για τέτοια συζήτηση, για να μην πω γενικώς το παρόν φόρουμ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αληθεια πόσες????

Ναι αλλά όταν πετάμε τέτοιες κουβέντες(με την καλή έννοια), νομίζω ότι ο αρμόδιος είσαι εσύ για να απαντήσεις.Νομίζω???

νομιζω πηρες την απαντηση σου απ'τον send.