ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ .....................

τι κάθεστε και μιλάτε με τα "παιδία της νοβα" ...Η νόβα πρεπει να δίνει και σκέτη καρτα και να παίζει σε περισσότερους απο 1ναν δεκτη αφου εξασφαλίσει πρώτα οτι το μπουκέτο της θα είναι ασφαλές.Στο κατω-κατω δεν είναι δικό μας πρόβλημα αλλα της νοβα να βρει τα κενά ασφαλείας του συστηματος της και δεν ειναι λογικό δεν χάνουν δυνατότητες οι καταναλωτές επειδη η νοβα ειναι αχρηστη να διατηρίσει το συστημα της ασφαλές.Η πειρατεία βασιλεύει σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας και δεν πρόκειτε ποτε να την σταματήσουν οριστικά....

Εν μέρει τα όσα γράφεις είναι αληθή... Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Nova επειδή κάνει αυτό που κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι ανα τον κόσμο παρέχοντας ιδιοκτησιακό δέκτη για τη θέαση.
Δέχομαι οτι εκμεταλλεύεται την έλλειψη σαφούς πλαισίου προδιαγραφών για τις μεταδόσεις, αλλά αυτό δεν είναι δικό της πρόβλημα !
Από την άλλη μεριά όμως διαμαρτύρομαι και φωνάζω για την παντελή έλλειψη οργάνωσης απο την πλευρά της και τον άθλιο τρόπο που αντιμετωπίζει πολλές χιλιάδες απο τους υπάρχοντες "πιστούς" συνδρομητές της.
Προσωπικά είμαι συνδρομητής της εδώ και 15 χρόνια, απο την εποχή των επίγειων μεταδόσεων της. Ολο αυτόν τον καιρό των δορυφορικών της εκπομπών έχω μια κάρτα και καλύπτω τις ανάγκες του σπιτιού μου. Εχω δε δαπανήσει αρκετά χρήματα σε δέκτες όλα αυτά τα χρόνια και δεν δέχομαι να είμαι υποχρεωμένος να αλλάξω όλη μου την εγκατάσταση για να αποκτήσω τις νέες της υπηρεσίες.
Αυτή τη στιγμή μπορώ να βλέπω σε 2 τηλεοράσεις και ταυτόχρονα να μαγνητοσκοπώ ένα 3ο πρόγραμμα. Αυτό ΔΕΝ μπορώ να το κάνω με τον εξοπλισμό της. Και, κακά τα ψέμματα, αν και εφόσον μου δώσει αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να την χρυσοπληρώσω κι απο πάνω....

Δεν είμαστε όλοι συλληβδην πειρατές, το έχω ξαναπεί. Προκαλώ όμως τον οποιονδήποτε να μου πεί πόσα απο τα σπίτια που διαθέτουν Nova έχουν ΜΟΝΟ μια τηλεόραση, ιδίως οι μονοκατοικίες !

Για να μην θίξουμε για μια ακόμα φορά το ζήτημα της εκμετάλλευσης της αναμετάδοσης των επίγειων καναλιών που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστή κάρτα ΜΟΝΟ για αυτά με εφ άπαξ πληρωμή, όπως καλή ώρα γίνεται σε πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης ...

Τέλος, επειδή πολλά γράφονται για τα "παιδιά της Nova", θα παρακαλέσω να μην ξαναγραφτούν τέτοια απαξιωτικά σχόλια, ακόμα κι αν είναι αλήθεια ! Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει. Αφήστε του την ελευθερία να το κάνει, αφ' ής στιγμής ΔΕΝ προσπαθει να προσηλυτίσει τους άλλους !

Φιλικά,

Φίλιππος

Η nova είναι υποχρεωμένη να δίνει επιλογές, αυτό είναι σωστό. Επιλογές όμως σύμφωνες με το σύστημά της. Από τη στιγμή που το σύστημά της είναι πλέον το irdeto cas2 version 5.7 με secure silicon, θα πρέπει όσοι κατασκευαστές θέλουν να έχουν συμβατότητα να συμπεριλάβουν αυτό το σύστημα στο δέκτη τους. Ουσιαστικά μόνο η Humax το έχει κάνει αυτό, και δύο εταιρείες κατασκευής CI+ modules (και δυστυχώς CI+ υποστηρίζουν ελάχιστοι δέκτες).

Ας αγοράσει λοιπόν κάποιος το CI+ module που δίνει το πακέτο Ziggo ή τον δέκτη Humax ir1020 και ας απαιτήσει ενεργοποίηση σε αυτά νέας συνδρομής nova, σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην ακρόαση της ΕΕΕΤ. Αν του το αρνηθούν, τότε θα έχει κάθε νόμιμο συμφέρον να οδηγήσει την εταιρεία στα δικαστήρια. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς κραυγές χωρίς ουσία.

@mouratos: Το ότι ως τώρα καταφέρνεις με μη εξουσιοδοτημένο εξοπλισμό (κανένας εξοπλισμός με επίσημο irdeto δε κάνει κάτι τέτοιο, πέραν του Nova PVR box) να έχεις προβολή σε περισσότερες των μία τηλεοράσεων και δυνατότητα εγγραφών, δε σημαίνει πως αυτό είναι κάτι που υποχρεούται η Nova να σου το παρέχει. Ίσα ίσα, η δυνατότητα εγγραφών και παρακολούθησης σε δύο τηλεοράσεις χρεώνεται στον εξουσιοδοτημένο εξοπλισμό 7,5 ευρώ το μήνα. Το ίδιο έκανα και εγώ, γνωρίζοντας όμως πως χρησιμοποιούσα μη εξουσιοδοτημένο εξοπλισμό και άρα ήμουν στο έλεος των όποιων αλλαγών.

Τα περί "παιδιών της Nova" τα αφήνω ασχολίαστα, άλλωστε έχουμε βαρεθεί αυτή την καραμέλα ...

Πάνο ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες σου σχετικά με το θέμα. Μπορείς να μας πεις ποιες είναι οι 2 εταιρίες που κατασκευάζουν CI + modules;

Δηλαδη μια ερωτηση.
Αν για οποιοδηποτε λογω, του χρονου η νοβα αποφασισει οτι το συστημα secure silicon δεν της κανει,θα πρεπει να αλλαξουμε παλι δεκτες ?
Αυτη την δουλεια θα κανουμε ? καθε φορα που την πειρατευουνε εμεις ειμαστε υποχρεωμενοι να αλλαζουμε δεκτες ?

αν και η συζήτηση έχει προχωρήσει, θέλω να αναφέρω ότι σε σχετικό ερώτημα που έγινε από την ΕΕΤΤ αν το περιοδικό έχει άλλες απαιτήσεις πλην του ίδιου του ξεπαντρέματος η απάντηση ήταν όχι. Κοινώς το περιοδικό δεν επιθυμεί να εποφωληθεί οικονομικά από κάτι τέτοιο, καθώς αυτό που το ενδιαφέρει δεν είναι να εκφράσει κάποια οικονομικά συμφέροντα, αλλά να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των αναγνωστών του. Όλα αυτά γίνονται κατά απαίτηση των αναγνωστών του... Αυτή είναι και η βασική διαφορά μας με τα υπόλοιπα έντυπα της αγοράς.

Πάνο ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες σου σχετικά με το θέμα. Μπορείς να μας πεις ποιες είναι οι 2 εταιρίες που κατασκευάζουν CI + modules;

Η Neotion και η SMiT

https://www.ziggo.nl/#producten/televisie/digitale-televisie-module-ci/

Το Ziggo είναι ολλανδικό πακέτο καλωδιακής τηλεόρασης και υποστηρίζει irdeto με secure silicon, όπως και η Nova.

Δηλαδη μια ερωτηση.
Αν για οποιοδηποτε λογω, του χρονου η νοβα αποφασισει οτι το συστημα secure silicon δεν της κανει,θα πρεπει να αλλαξουμε παλι δεκτες ?
Αυτη την δουλεια θα κανουμε ? καθε φορα που την πειρατευουνε εμεις ειμαστε υποχρεωμενοι να αλλαζουμε δεκτες ?

Υπερβολή, το σύστημα δεν αλλάζει κάθε 1 χρόνο. Το σύστημα άλλαξε μετά από 8 χρόνια.

Και αλλοι αλλαξανε συστηματα αλλα δεν αλλαξανε δεκτες.
Και παλι, οι τεχνολογιες τρεχουν σε ποιο γρηγορους ρυθμους τωρα παρα πριν απο 8 χρονια.Και λεω αν σπασει το secure silicon λεω αν,θα μας λενε αλλαξετε παλι δεκτες?

Και αλλοι αλλαξανε συστηματα αλλα δεν αλλαξανε δεκτες.
Και παλι, οι τεχνολογιες τρεχουν σε ποιο γρηγορους ρυθμους τωρα παρα πριν απο 8 χρονια.Και λεω αν σπασει το secure silicon λεω αν,θα μας λενε αλλαξετε παλι δεκτες?

Οι νέοι δέκτες και οι νέες smartcards έχουν συστήματα OTA update (από τον αέρα ενημέρωση) και είναι πολύ πιο ανθεκτικά. Φυσικά αν υπάρξει μία τρύπα που δε ξεπερνιέται με τίποτα, εσύ τι περιμένεις; Να εκπέμπει με την τρύπα ή να αλλάξει και πάλι σύστημα;

Πρωτα απο ολα παρακαλω τους διαχειριστες να διαγραφουν απαξιωτικοι χαρακτηρισμοι.

Σε λιγο το να ειναι καποιος νομιμος συνδρομητης θα γινει και ποινικο αδικημα.

Οι νέοι δέκτες και οι νέες smartcards έχουν συστήματα OTA update (από τον αέρα ενημέρωση) και είναι πολύ πιο ανθεκτικά. Φυσικά αν υπάρξει μία τρύπα που δε ξεπερνιέται με τίποτα, εσύ τι περιμένεις; Να εκπέμπει με την τρύπα ή να αλλάξει και πάλι σύστημα;

ΟΚ κατανοητο,αλλα εγω δεν φταιω που το συστημα τους εχει τρυπες.Στο κατω κατω εγω που ειμαι συνδρομητης απο το αναλογικο,εχω ειδη πληρωσει 3 δεκτες σε αυτους (αναλογικο,ψηφιακο δυο φορες γιατι το 1ο τα εφτυσε) και τωρα θελουν να παρω και αλλον ? Μπα δεν νομιζω.

Απάντηση: Re: ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ .....................

Πρωτα απο ολα παρακαλω τους διαχειριστες να διαγραφουν απαξιωτικοι χαρακτηρισμοι.

Απο που το εβγαλες αυτο συμπερασμα εσυ?

Γιάννη, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ποινικό αδίκημα. Αλλά πάντοτε θα είναι έρμαιο των διαθέσεων αυτού που μονοπωλιακά παρέχει το προϊόν... Η μήπως ΔΕΝ είναι έτσι;

Για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, μην αρπάζεσαι και μην παίρνεις τον κάθε ανεγκέφαλο επι προσωπικού ...

Τα ιδια τραβαγαμε με τον ΟΤΕ οταν ηταν μονοπωλειο.

Αλλα αν κρινω και απο τα προβληματα που ακουω για HOL , Forthnet κτλ. ο ανταγωνισμος δεν φερνει παντα τα αναμενομενα αποτελεσματα.

Απάντηση: Re: ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ .....................

Γιάννη, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ποινικό αδίκημα. Αλλά πάντοτε θα είναι έρμαιο των διαθέσεων αυτού που μονοπωλιακά παρέχει το προϊόν... Η μήπως ΔΕΝ είναι έτσι;

Για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, μην αρπάζεσαι και μην παίρνεις τον κάθε ανεγκέφαλο επι προσωπικού ...
Tο ακουσαμε και αυτο.......

To satplanet δημοσιεύει την απόφαση της ΕΕΤΤ:

[Edit (Φίλιππος Φ.): Τα αρχικά attachments τροποποιήθηκαν επειδή οι φωτογραφίες περιείχαν χειρόγραφα προσωπικά δεδομένα. Το ίδιο έγινε και με τά links που παρέπεμπαν σε αυτές. Αντικαταστάθηκαν όμως με αντίστοιχες "καθαρές", ώστε να συνεχιστεί σωστά η ροή του νήματος.]

Attachments

• apofasi-1.jpg
    apofasi-1.jpg
    103.5 KB · Views: 47
  • apofasi-2.jpg
    apofasi-2.jpg
    87.4 KB · Views: 45
Last edited by a moderator:
Όλες οι ελπίδες για κάτι καλύτερο απλά έπεσαν στο κενό.

Όσοι έχετε όρεξη για τσακωμούς μπορείτε να καλείτε στα γνωστά τηλέφωνα :flipout:

Μα νομίζω μιλάει για συμβατούς δέκτες. Μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά?

Η ΕΕΤΤ σαν να λέμε θέλει η irdeto να δώσει τον κώδικά της σε κατασκευαστές για να κάνουν συμβατούς δέκτες!
Απίθανο να γίνει μου φαίνεται.
Ούτε κουβέντα για χρήση μοντούλας, ούτε κουβέντα για τη νομιμότητα του παντρέματος.
Επίσης, ούτε κουβέντα για την έναρξη της ισχύος της απόφασης. Ούτε κουβέντα για υποστήριξη άλλων δορυφόρων από τον pace, ούτε κουβέντα για δυνατότητα χρήσης και άλλου συστήματος κωδικοποίησης στον ίδιο δέκτη. Ας πάρει κάποιος τηλέφωνο στην κυρία για να ζητήσει hd σε άλλον δέκτη να δούμε τι απάντηση θα πάρει (ξέρω, αλλά θα πάψω να είμαι κόσμιος αν την πω...).
Απόφαση με μπόλικη νοοτροπία Ποντίου Πιλάτου...

Απορώ πώς ευελπιστούσαμε όλοι μας οτι κάτι καλό θα έβγαινε απο την υπόθεση αυτή ...
Το Ελληνικό Κράτος τελικά είναι σαν τον ασθενή που πάσχει απο ανίατη ασθένεια : απλά περιμένει να πεθάνει ...