Αληθινό Hi-end!!! Isolation pads!!

Απάντηση: Re: Αληθινό Hi-end!!! Isolation pads!!

Ελαχιστοποιώντας την επιφάνεια μηχανικής σύζευξης των δύο επιφανειών με ακίδα, ο όποιος κραδασμός θα μεταδοθεί πια μόνο από ένα σημείο δυσκολεύοντας την ταλάντωση του μηχανήματος, απ' όσο μπορώ να καταλάβω. Προσθέτοντας φελλό και λάστιχο εκατέρωθεν την ακίδας αυτή η δόνηση μειώνεται κι άλλο με δύο διαφορετικούς συντελεστές τριβής και γίνεται προφανώς θερμότητα πριν μεταδοθεί μειωμένη.
Αν διαβάζει κάποιος μηχανολόγος ελπίζω να μας φωτίσει τις απορίες καλύτερα διορθώνοντας και τα όποια λάθη μας...
μηχανολογος ειμαι
τουλαχιστον τα στερνα 22 χρονια
καλα τα λες

εγω παιδια μετα απο δοκιμες διαφορων ειδων (ακιδες-φελους-σορμποθανες-καουτσουκ κλπ κλπ)
σωθηκα με τα duevel πραγματικα παρα πολυ καλη δουλεια

Attachments

• pucks.jpg
    pucks.jpg
    23.2 KB · Views: 463
  • Like
Reactions: Θρησκος
Re: Απάντηση: Αληθινό Hi-end!!! Isolation pads!!

το ελατηριο δεν εχει καποιο μηκος διαδρομης?
η ακιδα τι μηκος διαδρομης εχει ?

Αντίστοιχο του μήκους κύματος που έχει ο ήχος όταν μεταδίδεται μέσα από το υλικό, από το οποίον είναι κατασκευασμένη.

Απ' όσα λίγα θυμάμαι η ταχύτητα του ήχου στα μέταλλα είναι 2-3 km/sec, πράγμα που μας δίνει πολύ μικρά μήκη κύματος.
Δεν καταλαβαίνω όμως πως μια ακίδα θα δουλέψει σαν ελατήριο...
Σαν φίλτρο ίσως αντίστοιχο του μήκους κύματος που θα εξαρτάται απ' την ελάχιστη επιφάνεια επαφής της ακίδας;
Για ακίδες θέλουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά μέταλλα για μεγαλύτερη ταχύτητα ήχου και μικρότερα μήκη κύματος?
Υπάρχει πρόχειρος κάνας τύπος για υπολογισμούς;

εμενα μου θυμιζουν σαντουιτς παγωτο.

Attachments

• PICTU017.jpg
    PICTU017.jpg
    56.1 KB · Views: 400
Απάντηση: Re: Αληθινό Hi-end!!! Isolation pads!!

Πού να δεις τις "γκοφρέτες" του Dipie...

Αλλά εκείνα είναι αυτοσχέδια αντικραδασμικά.

Βιομηχανικά είναι Στέργιο και μάλιστα ακριβά,όχι αυτοσχέδια.

Παρέλαβα χτες και εγώ τρεις τετράδες κατόπιν προτροπής του Θάνου.Λοιπόν,χωρίς πλάκα,οι γκοφρέτες η τα παγωτά,κάνουν δουλειά.Μιλάμε για διαφορά που δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις με βασικό χαρακτηριστικό το δέσιμο των μεσοχαμηλών και τη μεγαλύτερη διαφάνεια σε όργανα όπως το πιάνο.Σίγουρα η πιο ανέξοδη ακουστή αναβάθμιση που έχω κάνει.

Παρέλαβα χτες και εγώ τρεις τετράδες κατόπιν προτροπής του Θάνου.Λοιπόν,χωρίς πλάκα,οι γκοφρέτες η τα παγωτά,κάνουν δουλειά.Μιλάμε για διαφορά που δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις με βασικό χαρακτηριστικό το δέσιμο των μεσοχαμηλών και τη μεγαλύτερη διαφάνεια σε όργανα όπως το πιάνο.Σίγουρα η πιο ανέξοδη ακουστή αναβάθμιση που έχω κάνει.

Αυτό ακριβώς!! τα περιέγραψες άψογα....!!! το ίδιο αποτέλεσμα και σε εμένα....απλά δεν ήξερα πως να το διατυπώσω.....

Παιδία πείτε μου πως λέγονται. Πατάω στο λινκ στο και μου λέει ότι δεν υπάρχει η δημοπρασία στο εμπευ

Εγώ πάντος διαβάζω ότι δεν τα στέλνουν στην Ελλάδα. Εσείς που τα πήρατε, πως τα πήρατε?

Re: Απάντηση: Re: Αληθινό Hi-end!!! Isolation pads!!

Βιομηχανικά είναι Στέργιο και μάλιστα ακριβά,όχι αυτοσχέδια.

Από αυτές τις ´γκοφρέτες' με έχει κεράσει κι εμένα ο Διονύσης (DIPIE). Ότι και να πω είναι λίγο. Πολύ καλές και αποτελεσματικές.