Αλκαίος στην eurovision

Τα πράγματα είναι απλά....Η εφημερίδα Τα Νέα σήμερα είχε σαν προσφορά το Reflections του Μάνου Χατζηδάκη....σε σχέση με το cd του Πάριου που είχε βάλει άλλη κυριακάτικη πριν από μήνες,,ο Μάνος στην κυριολεξία πάτωσε...

Δίδαγμα...

Σε μια χώρα που βασιλεύει ο Πανταζής σαν η πιο hot αεράτη μούρη και ο ασθματικός Καράς τα "σπάει" με την παλαιά και σύγχρονη καριέρα του τότε να με συγχωρέσετε δεν περιμένω και πολλά από την εκάστοτε Γιουροβιζιον....

Ούτε από την Άντζελα περιμένω να μου βρει το επόμενο μεγάλο όνομα....θα ρθει από μόνο του... :smile:

Έτσι είναι Σπύρο! Η δίκαιη αντικατάσταση του εορτασμού της 25 Μαρτίου! Ζήτω η εθνική επαίτειος του εορτασμού της γιουροβίζιον!! Λεφτά εξάλλου για αηδίες.... υπάρχουν!!!:afro::afro::afro:

Πάντως έχει πλάκα το εξής. Σε μια συγκυρία που η Ελλάδα δεν είναι ιδιέτερα συμπαθής στην Ευρώπη, στέλνουμε ένα κομμάτι που βασίζεται και προωθεί αυτό ακριβώς το στερεότυπο του γλετζέ Έλληνα που πατάνε τα συκοφαντικά άρθρα. Μου φαίνεται εξαιρετικά ειρωνικό αλλα δυστηχώς είναι μάλλον προϊόν άγνοιας παρά προμελετημένο.

+10000

Τοσο χαμηλης ποιοτητας τραγουδι απο τον Ρακιντζη με το SAGAPO ειχαμε να δουμε... και τοτε η κριτικη επιτροπη το ειχε επιλεξει παμψηφεί οπως και αυτο...

Το τραγούδι φέτος έχει ελληνικό στίχο! Αλλά διεθνή τίτλο!
Ζήτω το φολκλόρ! ΟΠΑ! Να χορέψουν τα παιδιά, να ξεφαντώσουν..!

Φαντάζομαι το videoclip που θα το συνοδεύσει...

Φαίνεται πως το πηγάδι είναι άπατο... υπάρχει όλο και πιο κάτω!

Re: Απάντηση: Re: Αλκαίος στην eurovision

Αλέξη δεν στέλνουμε στην Ευρώπη το στερεότυπο τού γλεντζέ έλληνα,αλλά τού κάφρου και παρασιτικού νεοέλληνα,πού ως παντελώς απολίτιστος έχει μπερδέψει και κακοχωνέψει κάθε ειδους μουσική και ´γουστάρει´τέτοιους απίθανους αχταρμάδες..Μέ άλλα λόγια ξεφτίλα....
Κατά τά άλλα η Eurovision έτσι και αλλοιώς δέν εκφράζει παρά ελάχιστα την Ευρωπαϊκή Μουσική...Υποπροϊόντα ευρωπαϊκά εμφανίζονται στον διαγωνισμό εδώ και χρόνια..
Με άλλα λόγια η διοργανωση αυτή θάπρεπε νάχει πάψει νά μάς απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια..
Αλλά μάς την ´φορέσανε´σαν ´εθνική υπόθεση´..

Όταν έλεγα "γλετζέ" αυτό εννοούσα Σπύρο απλά ξέχασα να βάλω τα " "
Θα ήταν απόλυτα σατιρικό αν δεν ήταν τόσο ξεφτίλα... Αν δεν το παίρναν όλοι οι συντελεστές τόσο σοβαρά και προσπαθούσαν να μας την επιβάλουν ώς μεγίστης σημασίας θέμα. Μουσικά εξάλλου ένας διαγωνισμός αγγλόφωνου ποπ είναι πλέον με εξαίρεση μερικές χώρες. .

Re: Απάντηση: Αλκαίος στην eurovision

Mιλάμε για απόλυτα σκουπίδια..απόδειξη τού τι ´πολιτισμός´προβάλλεται...
Κράματα απο τουρκομπαρόκ ,γελοίες μπαλάντες,ψευτο κρητικό-rap και παναγιά μου βόηθα..
Εξω απο την μπούρδα οριστικά,οπως έκαναν οι Ιταλοί εδώ και χρόνια.

Προφανώς Σπύρο, οι Ιταλοί έχουν ξεπεράσει τα ψευτοδηλήματα της συμμετοχής, άλλωστε η μουσική παιδεία της Ιταλίας έχει να επιδείξει μεγάλα ονόματα καθώς επίσης και ένα φεστιβάλ ( San Remo ), που έχει πολύ μεγαλύτερη αίγλη από το πανυγύρι της eurovision.

Το τραγούδι φέτος έχει ελληνικό στίχο! Αλλά διεθνή τίτλο!
Ζήτω το φολκλόρ! ΟΠΑ! Να χορέψουν τα παιδιά, να ξεφαντώσουν..!

Φαντάζομαι το videoclip που θα το συνοδεύσει...

Φαίνεται πως το πηγάδι είναι άπατο... υπάρχει όλο και πιο κάτω!
:a0210::a0210:

δυστυχώς Δημήτρη μιλάω για την eurovision.

είμαι οριζοντίως και καθέτως αντίθετος μ᾽ αυτό το πανηγύρι.(με την κακή έννοια πανηγύρι καθότι τα πανηγύρια στην Ελλάδα είναι απείρως καλύτερα απο αυτό το πράμα)

υ.γ μην αρπάζεσαι συνονόματε.
δεν χαρακτηρίζω ανθρώπους.είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα του καθενός να βλέπει ότι του αρέσει. μπορώ όμως κι εγώ να εκφράσω την απέχθεια μου γι αυτόν τον θεσμό.

Δεν αρπάχτηκα βρε σύ.:operator:

Σιγά μη θιχτώ για τέτοια θέματα.
Εγώ την βλέπω (και ας μην είμαι γυναίκα) πλέον από συνήθεια γιατί μεγάλωσα με αυτήν και τότε έβγαζε και ωραία τραγούδια.
Τώρα απλά παρακολουθώ τον Κατήφορο..

Πάντως στο ερώτημά σου για τις γυναίκες θα σου απαντήσουν οι ίδιες που βγάζουν φλύκταινες όποτε εμείς κολλάμε με την μπάλλα..:antlers:

Re: Απάντηση: Αλκαίος στην eurovision

Προφανώς Σπύρο, οι Ιταλοί έχουν ξεπεράσει τα ψευτοδηλήματα της συμμετοχής, άλλωστε η μουσική παιδεία της Ιταλίας έχει να επιδείξει μεγάλα ονόματα καθώς επίσης και ένα φεστιβάλ ( San Remo ), που έχει πολύ μεγαλύτερη αίγλη από το πανυγύρι της eurovision.

Οι Ιταλοί έφτασαν στο συμπέρασμα ότι από τη στιγμή που μπήκαν στο διαγωνισμό οι Αζερο-Αρμενο-Μολδαβο-Λευκορωσο-Ουκρανοί και λοιποί Βαλκάνιοι η δική τους μουσική "σχολή" δεν θα κέρδιζε οπότε προμοτάρουν το δικό τους φεστιβάλ στο Σαν Ρέμο.
Συμφωνώ με την, έστω και αν χαρακτηριστεί αυτάρεσκη, πρακτική τους να υπερασπίσουν τα δικά τους μουσικά ακούσματα από το να το γυρίσουν σε τσιφτετελο-αμανέδες.
Ούτως ή άλλως αν καλοσκεφτεί κανείς τι άξιζε από την Eurovision μάλλον θα κρατούσε το "Waterloo" και, προσωπική προτίμηση ίσως γιατί πήγαινα τον παλαβιάρη συνθέτη του τραγουδιού, το "Poupee de cire, poupee de son".

Εγώ δεν είμαι τόσο αρνητικός. Θα προτιμούσα να είχαμε στείλει την μπαλάντα, αλλά τουλάχιστον στέλνουμε κάτι που επιτέλους θυμίζει Ελλάδα (έστω και των μπουζουκιών). Καλύτερο από το περσινό, το προπερσινό, κλπ. που πλασαρίστηκαν στην 10άδα, αλλά που θα μπορούσε να το έχει οποιοδήποτε κράτος συμμετείχε στον διαγωνισμό.
Αν και θα προτιμούσα την μαντινάδα μπλεγμένη με ξένες επιρροές.
Τώρα αν πατώσουμε, και τι έγινε;

Όσο για το τι εικόνα βγάζουμε, διάβασα πρόσφατα κάτι από τον Ν. Δήμου. Ίσως να έχει και δίκιο: http://doncat.blogspot.com/2010/03/blog-post_11.html

Για το χρηματικό, δεν θα συμφωνήσω. Μπορεί το δημόσιο να έχει κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απομόνωση. Αντί να σκέφτομαι τα λίγα χρήματα για το διαγωνισμό, θα προτιμούσα να σκευτεί η κυβέρνηση να πάρει κάποιο μέτρο της προκοπής, και όχι αυτά που παίρνει. Χρειάζονται δραστικά μέτρα, και όχι διευκολύνσεις που θα ρίξουν το επιτόκιο. Πρέπει να μειωθούν οι δανειακές ανάγκες, και όχι να παρακαλάμε για φθηνά δάνεια.