All about audyssey

Απάντηση: audyssey eq

Συγνωμη εαν πω βλακεια :grinning-smiley-043...αλλα αυτο το μηχανημα πρεπει να το εχεις συνεχεια συνδεδεμενο ή το συνδεεις απλα για να κανεις τις ρυθμισεις του ενισχυτη και μετα το αποσυνδεεις???
Εαν ειπα βλακεια μην βαρατε...:damnyou:

Συγνωμη εαν πω βλακεια :grinning-smiley-043...αλλα αυτο το μηχανημα πρεπει να το εχεις συνεχεια συνδεδεμενο ή το συνδεεις απλα για να κανεις τις ρυθμισεις του ενισχυτη και μετα το αποσυνδεεις???
Εαν ειπα βλακεια μην βαρατε...:damnyou:

Αν εχεις το μηχανημα το εχεις μονιμα συνδεμενο. Αν το εχεις on κανει τις ρυθμισεις που εδειξε ο argi. Αν ειναι off τοτε λειτουργουν οι παλιες σου ρυθμισεις.

να το πριν και το μετα

Απο τα γραφήματα τουλάχσιτον φαίνονται αρκετά μεγάλες οι διαφορές προς το καλύτερο.Δεν ξέρω βέβαια στην πράξη αν αυτες οι διαφορές επιβεβαιώνονται και σε ποιό βαθμό.

Argi...αν μπορούσες να ήσουν λίγο περισσότερο συγκεκριμένος;...σε ποιά σημεία νοιώθεις στην πράξη την ανωτερότητα με την προσθήκη του μηχανήματος;τι κέρδισες;τι ακούγεται αμέσως με την αντιπαράθεση Α-Β και τέλως πάντως πές μας, ότι άλο εσύ νομίζεις ότι χρειάζεται γιά να φτάσει και στα δικά μας αυτιά έστω και μέσα απο αυτο το θέμα ένα κομμάτι απο το κέρδος που έχεις.Ρωτάω εσένα γιατί μέχρι στιγμής είσαι ο μόνος απο το club που ξέρουμε ότι έχει το audyssey eq.

ο ηχος δεν περιγραφεται με λογια δυστυχως
μπορεις να ακουσεις με και χωρις
τοτε απλα το εκτιμας

Αν εχεις το μηχανημα το εχεις μονιμα συνδεμενο. Αν το εχεις on κανει τις ρυθμισεις που εδειξε ο argi. Αν ειναι off τοτε λειτουργουν οι παλιες σου ρυθμισεις.

Ευχαριστω :grinning-smiley-043

Re: audyssey eq

Μπορω να σας πω εγω για το Audyssey XT τοu Denon 3806.. Η διαφορα σε cinema ειναι εκπληκτικη.
Καταρχην ποτε δεν ξανακουσα σπιτι μου τοσο ελεγχομενο μπασο, χωρις να μπουμπουνιζει, χωρις να τραβιεται παραπανω απ'οσο θες. Επισης, το πεδιο βελτιωνεται σε εντυπωσιακο βαθμο, τοσο που εχω καθαρη αντιληψη 6.1 με 5.1 ηχεια!
Δυστυχως παντα υπαρχει και το μειον, εγω το εντοπιζω λίγο στα πριμα. Ειμαι ανθρωπος που γουσταρει τα "εντυπωσιακα" πριμα (ξερετε, το σπινθηρισμα του τσιγαρου σε μια ταινια κλπ).. Ολα αυτα ακουγονται, αλλα μαλλον σχετικα λιγοτερο καθαρα.
Βεβαια, εδω που τα λεμε, το λιγοτερο καθαρα ειναι πιο ρεαλιστικο, αλλα αυτα ειναι αναλογα με τα γουστα. Εγω παντα γουσταρα να βλεπω ταινιες και να ακουω μουσικη με αναλυση studiaκου monitor.. Οπως τη βρισκει κανεις..

Τονιζω τα παραπανω ειναι για το audyssey XT του Denon..

Μπορω να σας πω εγω για το Audyssey XT τοu Denon 3806.. Η διαφορα σε cinema ειναι εκπληκτικη.

Και εγώ αυτόν έχω συγκεκριμένα και μου έκοψε τα πάντα από τις άκρες!
Τα πρίμα όπως είπες δεν υφίστανται και τα μπάσα που να μπουμπουνίσουν όταν παίζει μόνο μεσαίες;
Μόνο σε ταινίες υποφέρεται αυτό το πράγμα και πάλι χάνεις τις μισές συχνότητες. Ειδικά αν ακούσεις ντραμς ακουγεται σαν ηλεκτρονικό ταμ ταμ. :p
Tο μοναδικό όργανο που παίζει σωστά είναι το βιολί που ακούγεται ενοχλητικό (όπως πράγματι είναι). :)

Δε νομιζω να ειναι τοσο απολυτα τα πραγματα, δεδομενου οτι φιλοι που το ακουσαν εντυπωσιαστηκαν, και σε μουσικη. Δε νομιζω δηλαδη να πετσοκοβει ανελεητα, απλα κανει μια συγκεκριμενη δουλεια, για την αποτελεσματικοτητα της οποιας μαλλον μπαινει μεσα το υποκειμενικο γουστο.
Ας πουμε αυτο που ανεφερες για τα μπασα, δε νομιζω οτι κοβει κατι, απλα το "στρωνει" για το χωρο σου. Επισης φανταζομαι οτι η αποτελεσματικοτητα του συστηματος θα εχει κατα πολυ να κανει και με το χωρο του καθενος. Σε αλλες διαρυθμισεις μπορει να κανει πολυ καλη δουλεια, σε αλλες οχι τοσο..

Το ιδιο συστημα εχει και ο δικος μου , Marantz 7001.
Ειναι αρκετα ακριβης οσον αφορα το προσδιορισμο των ηχειων αλλα το τελικο αποτελεσμα, αν και καθαροτερο , δεν με ικανοποιησε.
Σιγουρα παιζει ρολο ο χωρος και το ειδος των ηχειων.
Στο δικο μου χωρο (μολις 20 τμ) και με ηχει Bose accoustimass 10, το απενεργοποιησα τελειως.

Απο ότι έχω πληροφορηθεί, το ολοκληρωμένο σύστημα audyssey eq γιά το οποίο και γίνεται λόγος δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με τα προγράμματα audyssey που έχουν ενταχθεί σε κάποιους av τελευαταίας γενιάς.Αυτο μέχρι έναν βαθμό θα πρέπει μάλλον να ισχύει μόνο και μόνο λόγω κόστους.

Και μιά ερώτηση στον Argi...
Oι στάθμες του sub κατά την διαδικασία του καλιμπραρίσματος πως καθορίζονται απο το Audyssey;

στις ρυθμισεις κοβεις το σαμπ στους 80 και απο το σαμπ το κανεις pass thr μετα βλεπεις που βρισκεται η φαση αν ειναι off reverse και την διορθωνεις και δηλωνεις τα db - μετρα που σου δινει μετα την μετρηση

Παιδια καλο ειναι να ξεκαθαρισουμε κατι. Αλλο πραγμα το audyssey, το copland και οτιδηποτε αλλο αντιστοιχο οπως προτεινε και ο φιλος vipcinemas και αλλο πραγμα να υπαρχει ενα μερος της τεχνολογιας αυτων των μηχανηματων ενσωματομενο με εναν ολοκληρομενο.

μετα απο αρκετα χρονιαμπορω να πω οτι ανοιξα λιγο τα ματια μου, τωρα οχι μονο βλεπω αλλα και μπορω να κανω αυτο που καποτε ελεγα ΜΑΓΙΑ
οι ρυθμισεις αυτα τα λιγα που ηξερα τωρα γιναν πολλα
τοσα οσα φανταζομουνα τωρα ολα ειναι εδω
μεγαλο ευχαριστω στον vipcinemas για την βοηθεια του, τον κο Κυριακακη ,και τον κο Thureson

μετα απο αρκετα χρονιαμπορω να πω οτι ανοιξα λιγο τα ματια μου, τωρα οχι μονο βλεπω αλλα και μπορω να κανω αυτο που καποτε ελεγα ΜΑΓΙΑ
οι ρυθμισεις αυτα τα λιγα που ηξερα τωρα γιναν πολλα
τοσα οσα φανταζομουνα τωρα ολα ειναι εδω
μεγαλο ευχαριστω στον vipcinemas για την βοηθεια του, τον κο Κυριακακη ,και τον κο Thureson

Σε βλέπω πολύ ενθουσιασμένο και χαίρομαι που πιάνει(τουλάχιστον γιά εσένα)τόπο ένα τέτοιο μηχάνημα στον χώρο σου.

Χθές το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ στον χώρο του Argi και να πάρω μιά μικρή γέυση απο τον Οδυσσέα.
Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Argi γιά την πρόσκληση και χάρηκα ιδιαίτερα που τον γνώρισα γιά πρώτη φορά απο κοντά.
Ο χώρος του μπορεί να είναι σχετικά μικρός, όμως πιστέψτε με είναι πολύ καλά φροντισμένος τόσο απο άποψη τοποθέτησης των μηχανημάτων και ηχείων όσο και απο ακουστικής συμπεριφοράς.Απο την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις μπαίνοντας σε αυτο το ξεχωριστό δωμάτιο, ότι έχει πέσει πολύ δουλειά και μελέτη για να φτάσουν τα πράγματα εκεί που είναι αυτη την στιγμή.Βεβαίως χωρίς μεράκι δεν γίνεται τίποτα, όσα χρήματα και εαν έχεις και γιά το πρώτο μπορώ να σας βεβαιώσω ότι ο Argi το διαθέτει περίσιο!!!
Στον Οδυσέα τώρα.....
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να κούσω αρκετά περισσότερα πράγματα απο αυτά που τελικά άκουσα.Θεωρώ όμως πως σε αυτό παίζουν μεγάλο και καθοριστικό ρόλο οι απίστευτες και μεγάλες δυνατότητες που έχει ο Οδυσσέας και ο αστείρευτος χρόνος που θα πρέπει να διαθέσει κάποιος γιά να εκμεταλευτεί στο έπακρο όλες του τις δυνατότητες.Ο Argi έχει καταφέρει μέχρι τώρα να μάθει πάρα πολλά πράγματα απο τον Οδυσσέα και όπως ο ίδιος έχει πεί, έχει αρκετό ακόμη δρόμο μπροστά του.
Σε ότι τώρα άκουσα και σε άμεση αντιπαραβολή με και χωρίς Οδυσσέα στα ίδια ηχητικά κομμάτια απο διάφορες ταινίες, εκείνο που κατάλαβα σχετικά εύκολα είναι το καλύτερο γέμισμα του περιφερειακού ήχου στον χώρο απο την μία ,αλλά η <γενίκευση> του αποτελέσματος απο την άλη.Δηλαδή σε κομμάτια όπου ας πούμε ένα βέλος έρχεται ακριβώς απο πίσω με κατέυθυνση ακριβώς μπροστά, απο την μία είχες περισσότερο γέμισμα του ήχου, αλά απο την άλη χανόνταν ο ακριβής προσδιορισμός της κατέυθυνσής του απο πίσω προς τα εμπρός.Το ίδιο γινόταν και σε περιπτώσεις κεντρικών διαλόγων.Με τον Οδυσσέα σε λειτουργία ο ήχος γέμιζε περισσότερο τον χώρο και ανέβαινε στην οθόνη, με αποτέλεσμα την πιό ενυπωσιακή παρουσία του, ενω όταν ο Οδυσσέας ήταν εκτός λειτουργίας, ο ήχος κατέβαινε απο την σκηνή, έχανε κάπως απο την καθαρότητα και έφτανε πιό κοντά προς το κεντρικό ηχείο.Γιά άλλους αυτό είναι καλό και γιά άλλους όχι.Πολύ θα ήθελα να ακούσω τον Οδυσσέα ,χωρίς κεντρικό ηχείο αλλά δεν είχα χρόνο να θέσω την πρόταση αυτη, αφού είχα ταξίδι στην συνέχεια.
Πάντως σε καμιά των περιπτώσεων δεν κατάλαβα κόψιμο των υψηλών όπως κάποια στιγμή ειπώθηκε σε αυτο θέμα σαν πιθανή λειτουργία του Οδυσσέα.Αντίθετα ένοιωσα κάποιες στιγμές ένα σχετικό κόψιμο μεσαίων περιοχών, ενω με τον Οδυσσέα σε λειτουργία χανόταν το φαινόμενο <χοάνης>που υπήρχε σε διαλόγους όταν αυτός δεν λειτουργούσε.Σε εμένα αυτό λειτούργησε θετικά.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να τονίσω ότι δεν μπορώ ακόμη να έχω σαφή άποψη γιά το μηχάνημα, παρά του ότι το άκουσα και αυτό επειδή νομίζω ότι χρειάζεται ακόμη λίγο ψάξιμο στον χώρο του Argi και βεβαίως άντληση και άλλων δυνατοτήτων που πιθανόν υπάρχουν.Κατά συνέπεια σκέψεις του στυλ εαν αξίζει γιά αυτά που προσφέρει ,μάλλον είναι ακατάλληλες προς το παρών.
Argi και πάλι σε ευχαριστώ πολύ ελπίζοντας να τα ξαναπούμε σύντομα, με τον Οδυσσέα να πετάει στον χώρο σου.

Last edited:

so do I
τωρα σχετικα με τις νεες ρυθμισεις που εκανα εχθες οι μεσαιες γεμισαν περισοτερο οι γραμμες μπηκαν στο τελειως ευθειο αλλα ακομα υπαρχει περιθωριο βελτιωσης οταν μπορεσω θα ανεβασω τις νεες και τος παλιες να δουμε την διαφορα
χθες μου ηρθε το νεο προσπεκτους του οντισι
ακομα το διαβαζω- ψαχνω
βλεπουμε τι αλλο μπορω να του παρω, καθε ιδεα ευπροσδεκτη

so με το νεο προσπεκτους εμαθα οτι ανεβαζει db κατα την μετρηση οταν βρει στο χωρο θορυβο,και ακομα βρηκα καποια νεα tips
να και οι παλιες και νεες μετρησεις 3 και 6 σημειων αντιστοιχα

Attachments

• play 093.JPG
    play 093.JPG
    93.4 KB · Views: 25
  • play 094.JPG
    play 094.JPG
    87.7 KB · Views: 24
Απάντηση: audyssey #2 #3

σχετικα με τον προσεσορα του σαμπ θα ειναι 4καναλος και θα ειναι διαθεσιμος απο την αρχη του 08