Στο θέμα των χαμηλών τι σας κάνει;
τα καλύτερα αποτελέσματα τα πέτυχα τοποθετώντας τις δυο πρώτες φορές το μικρόφωνο στο sweet spot και τις υπόλοιπες έξι σε θέσεις γύρω και σε μικρή απόσταση (περίπου 50-60cm) από αυτό.
Δεδομενου οτι το setup μου ειναι προβληματικο ως προς την τοποθετηση, διορθωνεται καταρχας το μπασο, που χωρις το Audyssey μπουμπουνιζει ενοχλητικα. Mετα τη ρυθμιση, εχω πλεον μπασο ΚΑΛΗΣ κινηματογραφικης αιθουσας.
Επισης βελτιωνεται κατα πολυ η συνολικη "εικονα" του Surround, καθως πλεον ακους με ακριβεια πχ το ελικοπτερο που παει απο μπρος -πισω, και το πιο σημαντικο, αποκτας μια καλυτερη συνεχεια μεταξυ μπροστα πλαγια και πισω πλαγια.
Επειδή δεν μπορείς να δεις τίποτα από τις αυτόματες ρυθμίσεις που κάνει το Audyssey στον ήχο, η μόνη λύση που σου απομένει για να αλλάξεις τις ρυθμίσεις είναι έμμεσα, «παίζοντας» με τις διάφορες θέσεις που τοποθετείς το μικρόφωνο (η πρώτη θέση βέβαια πρέπει αυστηρά να είναι στο ακριβές sweet spot).
Η μικρή μου πείρα με έχει διδάξει ότι αξίζει πάρα πολύ να πειραματιστείς με την αυτόματα ρύθμιση του audyssey. Εγώ πέτυχα τα καλύτερα αποτελέσματα μετά από 5 προσπάθειες, χωρίς οι πειραματισμοί μου να έχουν τελειώσει ακόμα.
Το Audyssey ΧΤ δεν κρατά παρά μόνο την πρόσφατη ρύθμιση. Σε κάθε δοκιμαστική ρύθμιση λοιπόν που κάνεις χάνεις την προηγούμενη, οπότε αν η προηγούμενη είναι καλύτερη δεν μπορείς εύκολα να ξαναγυρίσεις.
Ο μόνος τρόπος είναι να έχεις καταγράψει κάπου τις ακριβείς θέσεις του μικροφώνου.
συγνωμη...Έχω έναν AV ενισχυτή με το audyssey XT (ONKYO 805), και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη λειτουργία του audyssey (βέβαια, ο χώρος μου αλλά και η θέση των ηχείων είναι ιδιαίτερα προβληματικά, οπότε είναι λογικό να μου βελτιώνει τον ήχο το Audyssey) , εκτός από μερικά προβληματάκια τα οποία τα εντοπίζω στο απλοϊκό user interface.
Για ‛μένα, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Audyssey XT σε σχέση με το pro, είναι (πέραν της, όπως αναφέρει και η εταιρία, μικρότερης διακριτικότητας των φίλτρων), η αδυναμία αποθήκευσης και επαναφοράς των παλιών ρυθμίσεων.
Επειδή δεν μπορείς να δεις τίποτα από τις αυτόματες ρυθμίσεις που κάνει το Audyssey στον ήχο, η μόνη λύση που σου απομένει για να αλλάξεις τις ρυθμίσεις είναι έμμεσα, «παίζοντας» με τις διάφορες θέσεις που τοποθετείς το μικρόφωνο (η πρώτη θέση βέβαια πρέπει αυστηρά να είναι στο ακριβές sweet spot).
Η μικρή μου πείρα με έχει διδάξει ότι αξίζει πάρα πολύ να πειραματιστείς με την αυτόματα ρύθμιση του audyssey. Εγώ πέτυχα τα καλύτερα αποτελέσματα μετά από 5 προσπάθειες, χωρίς οι πειραματισμοί μου να έχουν τελειώσει ακόμα.
Το Audyssey ΧΤ δεν κρατά παρά μόνο την πρόσφατη ρύθμιση. Σε κάθε δοκιμαστική ρύθμιση λοιπόν που κάνεις χάνεις την προηγούμενη, οπότε αν η προηγούμενη είναι καλύτερη δεν μπορείς εύκολα να ξαναγυρίσεις.
Ο μόνος τρόπος είναι να έχεις καταγράψει κάπου τις ακριβείς θέσεις του μικροφώνου. Έχω βρει πολύ πρακτικό να βγάζω μια κοντινή φωτογραφία για κάθε θέση και να καταγράφω το ύψος.
ενα δυο ατομα ακομη σιγουραπαιχτε με την θεση του μικροφωνου και βαλτε και ατομα στις θεσεις ακροασης
την ωρα που μετρατε
θα δειτε μεγαλες διαφορες
αναλογα με το τι τονιζει βαλτε και σε αναλογη θεση το μικροφωνο
συγνωμη...
δεν μπορεις να δεις το αποτελεσμα της ισοσταθμησης και να παρεμβεις ωστε να εχεις και μια τουλαχιστον καστομ μνημη?
αυτο ειναι πολυ σοβαρο αν ισχυει
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.