All about audyssey

Re: Audyssey - Εντυπώσεις

Τάσο - off topic - Διάβασα ότι έχεις τον Α11ΧV και σκέφτομαι να τον αγοράσω μεταχειρισμένο. Εχω ήδη τον 3805 τον οποίο πουλάω, και παίζω κυρίως με πηγές PS3, και ΗΤPC (κυρίως downloads HD1080p, 720p). Aκούω μουσικούλα και ηχεία έχω μπροστινά Dencys DC2, Dencys DC1 Center και Dencys 15'' Sub, ενώ πλαινά B|&W μικρούς δορυφόρους (4) . Το σύστημα είναι 7+1 όπως κατάλαβες, κι είχα καταλήξει στον 3808 μέχρι που είδα το κτήνος να βγαίνει σε σχεδόν ίδια τιμή (2.000). Ποια είναι η αποψή σου;
Ευχαριστώ θερμά

προς κατοχους ενισχυτων με audyssey

ενα νεο firmware υπαρχει που κανει αρκετες διορθωσεις στο προηγουμενο firmware
MultEQ Pro Version 2.5:
MultEQ Pro 2.5 Software Setup (build 175) (12.0 MB)

NOTE: .NET Framework 2.0 is required in order to run the MultEQ Pro 2.5 software. The Microsoft .NET Framework is a software component that can be added to the Microsoft Windows operating system.

Get .NET Framework 2.0 here

It is recommended that Windows Update be run after installation of .NET Framework 2.0 in order to receive the latest patches from Microsoft.

MultEQ Pro 2.5 Release Notes (build 175) (54.0 KB)
Audyssey MultEQ Pro 2.5 User Guide for Audyssey Sound Equalizer (2.0 MB)
Audyssey MultEQ Pro 2.5 User Guide for Denon AVP-A1HDCI, AVR-5308CI, AVR-4308CI and AVR-3808CI (2.7 MB)
Audyssey MultEQ Pro 2.5 User Guide for Denon 5805CI (1.9 MB)
Audyssey MultEQ Pro 2.5 User Guide for NAD T-Series (2.1 MB)
Audyssey MultEQ Pro 2.5 User Guide for Onkyo Pro PR-SC885 (1.9 MB)
Audyssey MultEQ Pro 2.5 User Guide for Integra DTC-9.8, DTR-8.8, and DTX 8.8 (2.6 MB)

Απάντηση: προς κατοχους ενισχυτων με audyssey

4. What’s New in Version 2.5
• Support for Denon AVP-A1HDCI.
• Support for Denon AVR-5308CI.
• Support for Integra DTC-9.8, DTR-8.8, DTX-8.8.
• Support for Onkyo PR-SC885.
• Support for Denon AVR-4308CI / 3808CI.
• Support for NAD T785, T775, T175.
• Move platform to .NET 2.0 from .NET 1.1 with service pack 1.
• Side by side installation with MultEQ Pro 2.2 (Will not install over existing MultEQ Pro 2.2). Microphone calibration files will also be copied from the existing MultEQ Pro installation to the new MultEQ Pro 2.5 directory.
• Minor UI changes. New button styles and list boxes.
• Build number indicated on the main form.
• Improved cutoff detection.
• Removal of polarity in detection results.
• Improved support of European numeric formats.
• Manuals updated.
Installer updated.

ονκyo 875 και θεσεις στο audyssey

ξερει καποιος που εχει 875 αν το οντισι μπορει να ειναι σε θεση on και off
και με ποιο τροπο

Απάντηση: ονκyo 875 και θεσεις στο audyssey

Αφού ρυθμίσεις τα ηχεία σου με τη βοήθεια του μικροφώνου και στο τέλος της διαδικασίας πατήσεις SAVE, τότε από εκείνη τη στιγμή και μετά είναι ενεργοποιημένο το AUDYSSEY. Μπορείς όμως και μέσα από το μενού του ενισχυτή να το απενεργοποιείς όποτε θέλεις και να επιλέγεις αν θυμάμαι καλά MANUAL ή USER (κάπως έτσι τέλος πάντων πρέπει να το λεέι) στο οποίο κάνεις ο ίδιος τις ρυθμίσεις των ηχείων σου.

audyssey 2,5

να τι περιλαμβανει η αναβαθμιση για την νεα version του audyssey
Updated user guides.
• Support for Audyssey Sound Equalizer Balanced.
• Support for Denon AVR-5805CI.
• Support for Denon AVP-A1HDCI.
• Support for Denon AVR-5308CI.
• Support for Integra DTC-9.8, DTR-8.8, DTX-8.8.
• Support for Onkyo PR-SC885.
• Support for Denon AVR-4308CI / 3808CI.
• Support for NAD T785, T775, T175.
• Moved platform to .NET 2.0 from .NET 1.1 with service pack 1.
• Side by side installation with MultEQ Pro 2.2 (Will not install over existing
MultEQ Pro 2.2). Microphone calibration files will also be copied from the
existing MultEQ Pro installation to the new MultEQ Pro 2.5 directory.
• Minor UI changes. New button styles and list boxes.
• Build number indicated on the main form.
• Improved cutoff detection.
• Removal of polarity in detection results.
• Improved support of European numeric formats.
• Manuals updated.
• Installer updated.

Re: audyssey 2,5

Έχω τον Denon 3808. Όταν παώ το απόγευμα στο σπίτι, αν κάνω update θα το βρει; Δεν τον έχω μόνιμα συνδεμένο και βλέπω για updates περιστασιακά ή άμα δω εδω μέσα καμιά ανακοίνωση.

(Ωχ.... αντε πάλι σετάρισμα.....)

Re: audyssey 2,5

oχι μπορει να γινει μονο απο
audyssey installer και μονο στον εγκαταστατη κοστιζει 150$
συν τι θα σου χρεωσει
η αντιπροσωπια θα σου πει
μιας και εγω δεν ασχολουμαι αν και ειμαι εγκαταστατης

Απάντηση: αναβαθμιση audyssey unit

Audyssey MultEQ Pro User Guide for Audyssey Sound Equalizer (3.3 MB)
Audyssey MultEQ Pro User Guide for Audyssey Sound Equalizer with Balanced I/O (3.3 MB)
Audyssey MultEQ Pro User Guide for Denon AVP-A1HDCI, AVR-5308CI, AVR-4308CI and AVR-3808CI (3.5 MB)
Audyssey MultEQ Pro User Guide for Denon 5805CI (2.7 MB)
Audyssey MultEQ Pro User Guide for NAD T-Series (2.8 MB)
Audyssey MultEQ Pro User Guide for Onkyo Pro PR-SC885 (2.6 MB)
Audyssey MultEQ Pro User Guide for Integra DTC-9.8, DTR-8.8, and DTX 8.8 (3.4 MB)
Supporting Documentation:
αυτες ειναι οι συσκευες που μετρα το νεο προγραμμα που εχω

Οδηγιες για την ρυθμιση με audyssey

Γεια σας και καλη χρονια.
Αρκετοι απο εμας τελευταια προχωρησαμε σε αγορες Onkyo ενισχυτων.
Ετσι μαζι με τους φιλους που εχουν denon μαζευομαστε πολλοι με συστημα ρυθμισης ηχειων audyssey.
Εγω προσωπικα εχω εναν 805 εδω και εξι περιπου μηνες και την ατυχια να εχω εναν ιδιομορφο χωρο που χρειαζεται να ρυθμιστει απο το συστημα .
Μεχρι σημερα ειχα απογοητευτει καθως το αποτελεσμα δεν με ικανοποιουσε και αναγκαζομουν να κανω μονος μου με ντεσιμπελομετρο τις τελικες ρυθμισεις.
Σημερα ανακαλυψα μια βοηθεια σχετικη με ολες τις λεπτομερειες που πρεπει να προσεξουμε ωστε να εχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα.
Θα βρειτε τα παντα εδω : http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=14456895#post14456895
Ριξτε μια ματια και ελπιζω να σας βοηθησει να καταλαβετε πως λειτουργει το συστημα .

Last edited:
Re: Οδηγιες για την ρυθμιση με audyssey

κάνει δουλειά τελικά αυτός ο Οδυσσέας; εγώ δεν το έχω τρέξει ακόμα στον 1909 μου γιατί μέχρι τώρα με απασχολούσαν πιο βασικές ρυθμίσεις ώστε να παίξει το καινούριο hometheater, αλλά τώρα που τα κατάφερα ίσως ήρθε η ώρα να ασχοληθώ και μ'αυτό...τελικά είναι απλό ή πολύπλοκο για κάποιον που δεν γνωρίζει τα περί του ήχου;

Απάντηση: Οδηγιες για την ρυθμιση με audyssey

Εγω παντως μεχρι να βρω τις οδηγιες στο link που εδωσα το χρησημοποιουσα μονο και μονο για να βρει την αποσταση των ηχειων και να ρυθμισει το εκουαλαιζερ συμφωνα με τον χωρο μου . Τις σταθμες μου τις εβγαζε χαλια και τις ρυθμιζα με ντεσιμπελομετρο.
Αυριο πρωι που θα λειπει η οικογενεια θα δοκιμασω τις οδηγιες που προανεφερα και ελπιζω σε λυτρωση

Re: Απάντηση: Οδηγιες για την ρυθμιση με audyssey

Εγω παντως μεχρι να βρω τις οδηγιες στο link που εδωσα το χρησημοποιουσα μονο και μονο για να βρει την αποσταση των ηχειων και να ρυθμισει το εκουαλαιζερ συμφωνα με τον χωρο μου . Τις σταθμες μου τις εβγαζε χαλια και τις ρυθμιζα με ντεσιμπελομετρο.
Αυριο πρωι που θα λειπει η οικογενεια θα δοκιμασω τις οδηγιες που προανεφερα και ελπιζω σε λυτρωση
Φίλε svellinis αφού το audyssey για τις στάθμες χρησιμοποιεί το ΜultEQ ή το DynamicEQ στον 906 μου. Πρέπει να το αγνοήσω και να μπω στο manual για να πειράξω τις στάθμες...

Τώρα είδα ότι στο λινκ γράφει κάπου:
You may need to temporarily turn off MultEQ to access these parameters in your receiver / processor.

Last edited:

άρα λοιπόν με τα κυκλώματα κλειστά τρέχουμε τον Οδυσσέα;
άντε γιατί κι εγώ τις επόμενες μέρες θα το βάλω να κάνει τα μαγικά του...
σβελίνι το link σου αντιστοιχεί σε διαλόγους εκατοντάδων σελίδων, εννοείς ελπίζω μόνο την σελ.191 του Link;

Σήμερα έκανα το auto-setup του marantz και το αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Νιώθω ότι τα πίσω ηχεία και το μπάσο δεν έχουν την ένταση που είχαν πριν (με τις standard ρυθμίσεις του marantz). Μάλιστα το μπάσο πλέον βγαίνει από το sleep mode πιο δύσκολα και παρατήρησα ότι δεν παίζει καθόλου στο NEO6-Music mode που πριν έπαιζε.

Audyssey MultEQ XT Dynamic EQ

Νομιζω οτι ειναι ενα καλλο θεμα για συζιτηση να ανταλαξουμε αποψηs εχει 10 ημερεσ περιπου που αγορασα τον ονκυο 886 και μολι βαζω το μικροφωνο να τρεξη το Audyssey μου γραφη speaker detect error kai δεν εχω δη πουθενα να γραφη MultEQ oute Dynamic EQ ΘΑ ηθελα την βωηθεια του κινου helpppppp:grandpa:

Απάντηση: Audyssey MultEQ XT Dynamic EQ

Καλημερα δεν γραφει στο manual οτι υποστηριζει τα δυο συστηματα ?
Οταν σου βγαζει το μηνυμα λαθους δεν εχει βρει κανενα ηχειο ?
Εαν δηλωσεις μονος τα ηχεια σου βγαζουν ηχο ?
Δωσε περισσοτερες λεπτομερειες.
Απο που αγορασες ?
εαν ηρθε απο τον Andreas μια και τρεχει το power buy να πιεσουμε για αντικατασταση με τα εξοδα μεταφορας δικα τους σε περιπτωση βλαβης.