All about audyssey

Απάντηση: Re: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Αν το εχεις εκεί που το βλέπω δεν είναι καλά. Οσο για τα -9 db στο 1/5 της ισχύος , προφανώς τα ηχεία σου δεν εχουν τόσο υψηλή ευαισθησία.Το xover είναι το σημείο σε κύκλους που αποκόπτεται το ηχείο . Απο κει και κάτω απο τους 80 κύκλους στο δικό σου οι συχνότητες πάνε στο σαμπ.Απο τους 80 και πάνω πάνε στα ηχεία.

Που πιστέυεις ότι είναι μια καλύτερη τοποθέτηση; Να κάνω μια δοκιμή; Είναι καλύτερα να το βάλω μποστά απο τα συρτάρια του επίπλου ή δίπλα από το ηχείο;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Που πιστέυεις ότι είναι μια καλύτερη τοποθέτηση; Να κάνω μια δοκιμή; Είναι καλύτερα να το βάλω μποστά απο τα συρτάρια του επίπλου ή δίπλα από το ηχείο;

Δοκιμασε το διπλα σε καποιο απο τα μπροστινα και βλεπεις

Ερωτηση προς JOMARK911 ,οταν παιζω στερεο να κρατησω τις εντασεις του audyssey +2db για τα μπροστινα? η να τα παω τερμα και να ρυθμιζω την ενταση απο τον ενισχυτη?
Αυτο που μεχρι σημερα κανω ειναι οτι για ταινιες αφηνω τα Audyssey settings αλλα στο στερεο υποχρεωτικα παω σε manual κατασταση (εχω πολυ καλυτερο ακουστικο αποτελεσμα)

Eγω θα έλεγα μάλλον μπροστά, και βλέπεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Eγω θα έλεγα μάλλον μπροστά, και βλέπεις.

Μετά από πολλές τοποθετήσεις και δοκιμές στις ρυθμίσεις κτάφερα (επιτέλους) να φέρω το sub στα -1,5 db.
Στις φωτογραφίες φαίνεται η τοποθέτηση του sub και οι ρυμίσεις. Ένα πράγμα με προβληματίζει. Αν δεν είναι ενεργό το Audyssey το sub θα δίνει τις χαμηλές συχνότητες τώρα που έχει το Xonar στο 0;

Attachments

• ΓŽΛœΓŽΒ­ΓΖ’ΓŽΒ· Sub_1.JPG
    ΓŽΛœΓŽΒ­ΓΖ’ΓŽΒ· Sub_1.JPG
    28.6 KB · Views: 81
  • ΓŽΒ‘Γβ€¦ΓŽΒΈΓŽΒΌΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒ·_Sub.JPG
    ΓŽΒ‘Γβ€¦ΓŽΒΈΓŽΒΌΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒ·_Sub.JPG
    170 KB · Views: 29

Διπλα σε καποιο απο τα μπροστινα δεν σε χωραγε? Με λιγο δε η αρ το επιπλο?

Το δοκίμασα αλλά μου έδινε -3,5db. Οι ρυθμίσεις του sub είναι εντάξει; Τι γίνεται με το Audyssey off ή στο exit in;

Το δοκίμασα αλλά μου έδινε -3,5db. Οι ρυθμίσεις του sub είναι εντάξει; Τι γίνεται με το Audyssey off ή στο exit in;

Αυτο εχει να κανει πιστευω με την εντση που ειχες το σαμπ στην διαρκεια της μετρησης , σου λεει το μανιουαλ του σαμπ στο ποσο να εχεις την ενταση στην διαρκεια της μετρησης?
Σαν ακουσμα σου αρεσε εστω και αν ελεγε -3,5 ?
Πιστευω τα + η - στα αποτελεσματα και το ποσο κοντα ειναι στο (0) αφορουν ολα τα αλλα ηχεια ,στο σαμπ τωρα εχει να κανει με το ποσο κοντα ειναι σε τοιχους ( οταν τοχα κοντα σε γωνια εκανα την μετρηση με την ενταση στο παρατεταρτο και μου εδινε -1,5 μολις το πηρα 60 εκατοστα απο την γωνια εδειξε + 1 )
Δεν πιστευω οτι θα πρεπει να σε ανησυχει το -3,5 κανε μια μετρηση εχοντας την ενταση του σαμπ λιγο χαμηλοτερα και θα στο βγαλει κοτα στο 0

Τι γίνεται με το Audyssey off ή στο exit in

Δεν καταλαβαινω τι ακριβωσ εννοεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Τι γίνεται με το Audyssey off ή στο exit in

Δεν καταλαβαινω τι ακριβωσ εννοεις

Audyssey off. Εννοώ να έχω το Audyssey απενεργοποιημένο στον ενισχυτή.
στην επιλογή exit in ο ενισχυτής δεν παρενβαίνει στιν επεξεργασία του ήχου. Τι γίνεται τότε με το sub;
Για να έχω σαφή απόψη για το ακουστικό αποτέλεσμα πρέπει να παίξω κάποια κομμάτια να δω που ακούγεται καλύτερα. Ο πρώτος στόχος ήταν να ξεκολήσει το sub από το -12db , πράγμα που έγινε.
Συμφωνώ και στα υπόλοιπα που αναφέρεις. Τα υπόλοιπα ηχεία είναι στην περιοχή 0 εως +2db πλην του κεντρικού που είναι -6db.

Απάντηση: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Μετά απο τις συμβουλές σου Jomark μείωσα κι εγώ την ένταση του γούφερ κ απο -13 τώρα είναι στο -0,5. Στο άκουσμα όμως δεν ακούω διαφορά. Τι είναι αυτό που το κάνει σημαντικό να παίζει κοντά στο 0;

Απάντηση: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Το cutoff και η phase που πρέπει να βρίσκονται κατά τη μέτρηση του Audyssey;

Re: Audyssey 1909 να το εμπιστευθω?

Αν μιλάς για το σαμπ το κατ οφ στο τέρμα δλδ 150 η όσο πάει και το phase , αρχικά στο 0 , αν είναι θα σου βγάλει το audyssey μύνημα out of phase.

Αν μιλάς για το σαμπ το κατ οφ στο τέρμα δλδ 150 η όσο πάει και το phase , αρχικά στο 0 , αν είναι θα σου βγάλει το audyssey μύνημα out of phase.

Ευχαριστώ, θα το κάνω και θα σου πω..
Στην περίπτωση που βγάλει out of phase μετά που να τοποθετήσω τη φάση;

Πάντως για να πω την μαύρη μου αλήθεια , παιδιά το audyssey εγώ δεν το χρησιμοποιώ , ούτε και στις ταινίες , γιατί μου ξεραίνει πολύ τον ηχο.
Το εχω σαν reference για τις στάθμες , αλλά μέχρι εκεί , δεν μου αρέσει η ισοστάθμιση που κάνει , στον χώρο μου και κυρίως ξέροντας τα ηχεία μου , δεν δέχομαι να μου σηκώνει μεσουψηλές και υψηλές την στιγμή που τα ηχεία μου δεν χάνουν καθόλου , το αντίθετο μάλιστα , στις μεσουψηλές είναι και 3 db ποιό πάνω.
Γενικότερα βλέπω οτι το audyssey ΚΆΝΕΙ ΚΆΠΟΙΑ ΛΆΘΗ , τα οποία σκέπτομαι , οτι εχουν να κάνουν με τα ηχεία αναφοράς που χρησιμοποίησαν οι τύποι στο αρχικό σετ απ του προγράματος.

Πάντως για να πω την μαύρη μου αλήθεια , παιδιά το audyssey εγώ δεν το χρησιμοποιώ , ούτε και στις ταινίες , γιατί μου ξεραίνει πολύ τον ηχο.
Το εχω σαν reference για τις στάθμες , αλλά μέχρι εκεί , δεν μου αρέσει η ισοστάθμιση που κάνει , στον χώρο μου και κυρίως ξέροντας τα ηχεία μου , δεν δέχομαι να μου σηκώνει μεσουψηλές και υψηλές την στιγμή που τα ηχεία μου δεν χάνουν καθόλου , το αντίθετο μάλιστα , στις μεσουψηλές είναι και 3 db ποιό πάνω.
Γενικότερα βλέπω οτι το audyssey ΚΆΝΕΙ ΚΆΠΟΙΑ ΛΆΘΗ , τα οποία σκέπτομαι , οτι εχουν να κάνουν με τα ηχεία αναφοράς που χρησιμοποίησαν οι τύποι στο αρχικό σετ απ του προγράματος.

Aν καποιος (οπως εγω για παραδειγμα) δεν γνωριζει το πως να κανει μονος του ισοσταθμιση τι κανει?
Υπαρχουν κανονες η οδηγιες καπου?
Γιατι και το flat EQ του 1909 δεν ειναι ακριβως φλατ,ειναι αυτο που δινει το Ωντισι και ειναι ακριβως οπως το περιεγραψες ( μου σηκώνει μεσουψηλές και υψηλές )

Λίγο πολύ σε όλους αυτό κάνει. Ο μόνος τρόπος είναι μες το μελίσσα, ειδικό μηχάνημα με μικρόφωνο για μέτρηση ακουστικής χώρου.
Νομίζω οτι μπορεί να στο κάνει ο Μανώλης Καστρουνής.

Λίγο πολύ σε όλους αυτό κάνει. Ο μόνος τρόπος είναι μες το μελίσσα, ειδικό μηχάνημα με μικρόφωνο για μέτρηση ακουστικής χώρου.
Νομίζω οτι μπορεί να στο κάνει ο Μανώλης Καστρουνής.

Προσπαθησα να επικοινωνησω μαζι του στελνοντας pm αλλα απαντησα δεν πηρα ,ισως εχει φορτο εργασιας ο ανθρωπος ,θα ξαναπροσπαθησω αλλη μια και βλεπουμε ,thanks for the info

audyssey sub eq

Αν και υπαρχει στην αμερικη εδω και ενα + μηνα .Τωρα υπαρχει και για την ελλαδα.η συσκευη μπορει να μετρησει μεχρι 2 σαμπ ταυτοχρονα και να εχουν διαφορετικα db,αποσταση , συχνοτητα αποκοπης.Θυμιζει λιγο το sms της velodyne απλα ειναι πιο εξελιγμενο, αναμενομενο μιας και ειναι πιο καινουργιο.
Τιμη ελλαδας κοντα στα 1100 ευρω.Προσοχη δεν ειναι η μοναδα που μετρα ηχεια και σαμπ , ειναι μια συσκευη αποκλειστικα για ισοσταθμιση σαμπ.
Εδω η πρωτη αναφορα .
On Thursday, June 11, Audyssey CTO, Chris Kyriakakis and VP of Business Development, John Hallman will give our installers a sneak peek at our latest innovation in bass calibration.
The new component from Audyssey uses MultEQ Pro and works with any AVR. It is our first standalone product with an MSRP under $1,000 and is sure to be a hit with your customers, providing you a new revenue stream.
Audyssey customers and fans have been asking for this product and we are happy to present it to our installers first.

Attachments

• banner_subEQ_home.jpg
    banner_subEQ_home.jpg
    102.9 KB · Views: 19