Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Τα Lada ειναι πολυ βασικα σε τεχνολογια , σκουριαζουν βεβαια και τριζουν (εχει ενας γειτονας μου ενα Νiva) αλλα απο βλαβες δεν πολυ βγαζουν...

ενας ξαδερφος που ειχε παρει καινουργιο Niva για το νησί, καθε 2 μήνες το εφερνε στην αθήνα για επισκευές. Δυο χρονια το κρατησε και το σκότωσε γιατι δεν αντεχε αλλο την ταλαιπωρια. Και φυσικά σκουριασε παντου.. Το εδωσε και πηρε ενα αλλο μεταχειρισμενο, παλι Niva αναγκαστικά (παμφθηνο 4κίνητο που σκαρφαλώνει τοίχο) το οποιο του βγήκε πολυ καλύτερο. Απλές κατασκευές ναι αλλά οχι οτι δεν βγαζουν και βλαβες.. Οι αρετες του όμως στην 4κίνηση ειναι ονομαστές.

όλα αυτά που λέτε, προϋποθέτουν βασικά καλά και φρέσκα ελαστικά...

ΕΝΝΟΕΤΑΙ. και ησουν στην σκεψη μου γιατι τωρα ελεγα να γραψω ότι θα πρεπε να ανοιξουμε κι ενα thread για ελαστικά. Αμορτισερ, φρενα και ελαστικά ειναι πάντα φροντισμένα. Αλλα τσουζει πολυ στην τσεπη..

Λοιπον ,θα σας πω κατι για να το εχετε παντα κατα νου.
Αυτο που ειπε ο Δημητρης για φρεσκα λαστιχα ειναι πολυ σημαντικο.
Και γινεται κρισιμο αν εισαστε τυπακια που πατε αερα πατερα.
Οταν τα λαστιχα σας παλιωσουν ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην πατε γρηγορα σε γνωστη σας διαδρομη μεν,αλλα που εχετε να την περασετε πολυ καιρο δε.

Πηγα να την πατησω πολυ ασχημα και πραγματι οπου σταθω και οπου βρεθω το φωναζω.
ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ σχεση το καινουργιο λαστιχο με το πανω απο μια διετια,εστω και αν το πελμα του ειναι αριστο ,εστω και αν εχετε κανει 5.000 χλμ.
Η γομμα του ειναι αλλου για αλλου και ειναι σιγουρο οτι στην δυσκολη θα σας πουλησει.

Το καινουργιο 407 με τα 125 αλογα δεν ειναι τοσο τραγωδια οσο νομιζετε...σαφως δεν ειναι γρηγορο,απλα παιρνει τα ποδια του (ειδικα αμα παρει φορα!!) αλλα αν σας πετυχει κανενα στα κατηφοριλικια της Τριπολης (οποιοδηποτε αυτοκινητο και να εχετε) τοτε το ξανασυζηταμε.
Το σασι του ειναι αλλου.
Λαβετε υποψην σας, παροτι εχω 407 σε κανενα δεν θα του το προτεινα να το παρει....ετσι για να βαζουμε τα πραγματα στην θεση τους και να μην νομιζετε οτι τα λεω αυτα επειδη ειναι το αμαξι μου!!

Το καινουργιο 407 με τα 125 αλογα δεν ειναι τοσο τραγωδια οσο νομιζετε...σαφως δεν ειναι γρηγορο,απλα παιρνει τα ποδια του (ειδικα αμα παρει φορα!!) αλλα αν σας πετυχει κανενα στα κατηφοριλικια της Τριπολης (οποιοδηποτε αυτοκινητο και να εχετε) τοτε το ξανασυζηταμε.
Το σασι του ειναι αλλου.
Λαβετε υποψην σας, παροτι εχω 407 σε κανενα δεν θα του το προτεινα να το παρει....ετσι για να βαζουμε τα πραγματα στην θεση τους και να μην νομιζετε οτι τα λεω αυτα επειδη ειναι το αμαξι μου!!

Ε πρέπει να έχεις και μια ηλικία για να το πάρεις !!!!!!!!!!!:flipout::flipout:

Ε πρέπει να έχεις και μια ηλικία για να το πάρεις !!!!!!!!!!!:flipout::flipout:

Ηλικια και ..ατυχια:flipout: (βιαστικα ο μαλακας να το παρω μπας και εκλεινε η Πεζω)
Ρε συ ξερεις τι σημαινει να εισαι ο δσκαλος (καλα οχι μονος μου, ο κουμπαρος μου ειναι καλυτερος απο μενα) στα αυτοκινητα σε ολο τον κυκλο σου και τωρα που αλλαξαν σχεδον ολοι αυτοκινητα και πηραν τουρμπατα με το λιγοτερο 160 ιππους, να σε περνανε απο πανω χωρις οικτο!!!!!
Πικρα λεμεεεεεεεε:flipout:

Περιμενω πως και πως να πιασει καμμια κατηφορα!!!

Ηλικια και ..ατυχια:flipout: (βιαστικα ο μαλακας να το παρω μπας και εκλεινε η Πεζω)
Ρε συ ξερεις τι σημαινει να εισαι ο δσκαλος (καλα οχι μονος μου, ο κουμπαρος μου ειναι καλυτερος απο μενα) στα αυτοκινητα σε ολο τον κυκλο σου και τωρα που αλλαξαν σχεδον ολοι αυτοκινητα και πηραν τουρμπατα με το λιγοτερο 160 ιππους, να σε περνανε απο πανω χωρις οικτο!!!!!
Πικρα λεμεεεεεεεε:flipout:

Περιμενω πως και πως να πιασει καμμια κατηφορα!!!

Εσύ όμως είσαι άρχοντας γιατί τα τουρμπάτα όταν θα φεύγουν στις στροφές εσύ θα τα περνάς με την άνεσή σου !!!!!!

Στείλτο και πάρε το 3008 με τον καλό κινητήρα αν θέλεις να έχεις άλογα και τούρμπο !!!! :D

Η συμπεριφορά οποιουδήποτε οχήματος στις στροφές, βελτιώνεται εύκολα και με σχετικά λίγα χρήματα (κι ας είναι και ψορόλα), αρκεί βέβαια να ξέρεις τι να βάλεις γιατί μπορεί να το κάνεις και χειρότερο αν δεν ξέρεις.

Θα μου πεις δεν πάει έτσι. Γιατί να δώσεις παραπάνω χρήματα πειράζοντας καινούργιο αμάξι και να μην πάρεις κάτι απ' την αρχή χωρίς να αλλάξεις τίποτα; Όχι βέβαια γιατί η εταιρία ξέχασε να βάλει ή ήθελε να ρίξει το κόστος (που κι αυτό παίζει), αλλά επειδή προφανώς έχουν φτιαχτεί οχήματα που απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων.
Και όπως λες θα αλλάξω λάστιχα γιατί αυτά είναι καλύτερα, κάλλιστα μπορείς να πεις, αλλάξω και αναρτήσεις γιατί γουστάρω να μπαίνω πιο γρήγορα στις στροφές.
Και φυσικά πάντα υπάρχει και το εμπορικό κομμάτι (να δουλέψουν και τα aftermarket) όπου μπορείς να κάνεις πχ. την Avensa τρένο και να αναρωτιέσαι κοιτάζοντας τον καθρέπτη σου ποιος στηςπού παππούς σ' ακολουθεί μ' αυτό το καράβι.

Τα περισσότερα σημερινά καινούργια αυτοκίνητα και ιδίως τα μικρά (και αρκετά μεσαία) είναι πανύψηλα. Που σημαίνει ψηλό κέντρο βάρους, που σημαίνει παρκάρεις πεζοδρόμιο χωρίς πολλά πολλά, αλλά δεν περνάς σαμάρια σε στροφή με 100 και άνετα, όπως περνούσες τέλος πάντων με σαξόραλα που ήταν μια κατηγορία μόνα τους.

Και μην ξεχνάμε πως όλα έχουν τα συν και τα πλην τους. Η συμπεριφορά ενός οχήματος φτιάχνεται ή τουλάχιστον βελτιώνεται, η αξιοπιστία όμως όχι αν και στη σημερινή εποχή είναι λέξη λίγο παρεξηγημένη αλλά πάντα υπάρχει.

αντί να βάλεις το νέο σούπερ ντούπερ NAVI των 2000 ευρώ, ρίχτα στην ανάρτηση βρε αδερφέ και πάρε ένα κινέζικο των 50 ευρώ. Την ίδια δουλειά κάνουν...

Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

αντί να βάλεις το νέο σούπερ ντούπερ NAVI των 2000 ευρώ, ρίχτα στην ανάρτηση βρε αδερφέ και πάρε ένα κινέζικο των 50 ευρώ. Την ίδια δουλειά κάνουν...

Συμφωνώ τα μάλα..

Το NAVI όμως με τη μεγάλη οθόνη φαίνεται και στους απέξω !!!!!!:D

Η ανάρτηση είναι κρυμμένη....:slapface:

τρύπιοι κουμπαράδες είναι όμως τα άτιμα κι άμα αρχίσεις να ρίχνεις, λυτρωμό δεν έχει μετά...

αλλά δεν περνάς σαμάρια σε στροφή με 100 και άνετα, όπως περνούσες τέλος πάντων με σαξόραλα που ήταν μια κατηγορία μόνα τους.

Δεν μου λετε....
Γουσταρετε να πω την γνωμη μου για τα "θρυλικα" σαξοραλλα να γινει εδω μεσα του.......... καλωδιου ο κακος χαμος???????:flipout::flipout::flipout:

πάντως γαλλία ώρες ώρες έχει τεράστια αντοχή και αξιοπιστία...
Μόλις πέρασα το παλιό μου κάρο από ΚΤΕΟ..(xsara exclusive 1.6)
Τώρα το έχει ο πατέρας μου...βέβαια οδηγεί σπάνια...
Τόσο σπάνια που σήμερα φώναξα την οδική βοήθεια γιά να βάλω μπρος..:flipout:
190000 και ο τεχνικός στο ΚΤΕΟ δεν πίστευε ότι είναι τόσα...
Όλα τα αμορτισέρ 85% και είναι ήδη 90.000 χλμ
και είχε φάει και μιά τρομοκρατική το καημένο...

ραλι ολες οι εκδοσεις , uno turbo , πουντο gt ,swift gti , charade gtti ,civic vti καροτσες πουπουλα σκοτωστρες ολα αλλα η αδρεναλινη 1000% εχω οδηγησει ραλι ειχα swift 300.000 km σκισιμο τρελο, το πουλησα σε ενα γειτονα μετα απο ελεγχο σε συνεργειο ο μαστορας ειχε παθει πλακα εχει κανει τοσα χλ?? τωρα εχω ενα civic type-r ep3 του 06 το δινω γιατι απεκτησα παιδι.....λοιπον συγκριση σε μετρια ασφαλτο οποιαδηποτε διαδρομη το ταπερ σου σπαει το σβερκο αν ειναι γιαλι το ξεχνας μαζευει πολλα χλ τα λαστιχα θελουν ζεσταμα κλπ με τα σαξοραλοσουιφτ τα μιζαρεις και τα σκιζεις παντου, τα καινουργια αυτοκινητα εχουν γινει φορτηγα για πατατες.-bye-

ραλι ολες οι εκδοσεις , uno turbo , πουντο gt ,swift gti , charade gtti ,civic vti καροτσες πουπουλα σκοτωστρες ολα

Ακριβως φιλε μου....ακριβως οπως τα λες...ο χαρος βγηκε παγανια:flipout:
Απορω πως αυτες οι κουβαριστρες εχουν αποκτησει τοσο μεγαλη φημη.

Τους μονους (αιρετικη και ακραια η αποψη μου)λογους που βρισκω ειναι οτι αυτοι που τα εχουν οδηγησει ειναι :
α) Βιτσιοζοι
β) Ασχετοι
γ) Δεν τα εχουν παει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γρηγορα για να καταλαβουν τι εστι βερυκοκο.

Οταν κατεβαινεις κουτρουβαλα σε αγνωστο δρομο με τετοιο αμαξι, το μονο που σε σωζει ειναι .....η προσευχη:flipout:

Τα σαξόραλλα ήταν καλά μόνο για κλειστά στροφιλίκια και αναβάσεις.
Σε εξιτάριζε βέβαια και η ακαριαία απόκριση στο γκάζι.
Απο κει και πέρα σε ταξίδι και ανοιχτές καμπές με πατημένα... ήταν στο όριο του επικίνδυνου καθώς ο κώλος τους δεν είχε μπέσα...

Εδώ και τέσσερα χρόνια καβαλάω ένα φιεστάκι 1,6.
Το θεωρώ πλέον ανώτερο από τα σαξόραλλα και πολύ πιο ασφαλές και προβλέψιμο.
Έχει απίστευτα γκάζια για μόνο 100 ανομαστικά άλογα και απόκριση σαν μοτοσυκλέτα...
Περιέργως δεν έκανε ποτέ καριέρα σαν τα σαξόραλλα.
Ρίχνει καπέλλα άνετα σε πολύ δυνατότερα αμάξια.
Υστερεί λίγο σε σχέση με σαξόραλο σε πολύ κλειστή διαδρομή.
Στην εθνική κρατάει εκεί που άλλα πρήμιουμ μοντέλλα πέφτουν στα φρένα...

Last edited:
Καλύτερα " Το νέο αυτοκίνητο του Θωμά....και οι άπιστοι Θωμάδες" ......":D

Ένα μεγάλο πρόβλημα με τα σαξόραλα ήταν οι οδηγοί τους (συνήθως άπειροι πιτσιρικάδες).

Και οι απανταχού "μαστρογιώργηδες" που θεωρούσαν ότι μπορούσαν να βελτιώσουν την ανάρτηση τους!!!! Τις περισσότερες φορές συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο...