Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Δημήτρη στο μυαλό μου είσαι.
Έχουμε τα ίδια γούστα φαίνεται.
Από τις φωτο που βλέπω η Giulietta φαίνεται πολύ καλή και θα έχει νομίζω τους κινητήρες που φοράει η mito με μπόλικα αλογατάκια. Το περιμένω με ανυπομονησία.
Για τη Giulia δεν βλέπω ορατές διαφορές στις φωτο και δεν ξέρω αν θα αντέξω ως τότε. Αν το παρουσιάσουν μέχρι το καλοκαίρι και με πείσει οτι έχει κάτι σημαντικό παραπάνω μπορεί να κάνω την παλικαριά και να το περιμένω.
Το scirocco μου αρέσει κι αυτό αλλά μετά από την 159.
Θα το προτιμούσα πάντως από το insignia που είναι μεν καλό αλλά με τόσο όγκο αντε να βρεις χώρο να παρκάρεις.

Πέρα από όλα αυτά στο βάθος του μυαλό μου είναι και η TBi και δεν αποκλείω τελευταία στιγμή, στην παράταση του ματς, να κάνω την υπέρβαση και να πάω εκεί.
Πετάει λέμε!!!!

Οντως έχουμε τα ίδια γούστα.
Και μάλλον μπήκα στο μυαλό σου απ τις περιγραφές σου.
Πάντως και το Scirocco δεν είναι μικρό,μια και αναφέρεις το πρόβλημα παρκαρίσματος.
Ούτε βέβαια η 159 ενώ η Giulietta είναι πιό κόμπακτ.
Εγώ :
1. Αγόρασα(με) αυτοκίνητο τον Δεκέμβριο..
2.Δεν έχω λεφτά !!
3.Αν είχα ,σε μικρομεσαίο θα έπαιρνα Giulietta με κλειστά μάτια.
Αν ήθελα οπωσδήποτε μεγαλύτερο θα περίμενα την Giulia που (λογικά) θα φυσάει.
(Η Alfa μπαίνει σε νέο κύκλο,προσπαθώντας να ανακτήσει μανιωδώς την "χαμένη" της ταυτότητα, ξεφεύγοντας από τον συντηρητισμό που έπεσε τα τελευταία χρόνια και ειδικά στο τέλος του 90.
Εξ ού και θα ξαναμπεί στην αγορά της Αμερικής μετά από χρόνια απουσίας.!)

Η το scirocco. αλλα θα επαιρνα την έκδοση R που βέβαια εκτοξεύεται σε άλλη κατηγορία τιμής.
Φυσικά τα όνειρα δεν κοστίζουν,εν αντιθέσει με τα αυτοκίνητα, οπότε ο κλήρος πέφτει σε εσένα..:antlers:

o 1750 TBi της Αλφα, πρέπει να είναι πολύ "περίεργος" κινητήρας...
Είχα διαβάσει παλαιότερα δύο παρουσιάσεις για αυτόν (την μία την βρήκα, εδώ: http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=607&article=12799 , αλλά δεν έχει φωτό από δυναμομέτρηση). Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ο τρόπος λειτουργίας του... 2bar πίεση στις μεσαίες (με παρα πολύ ροπή), και με πολύ στενό εύρος λειτουργίας: από 2Κ λέει το άρθρο είναι πραγματικά ζωντανός, στις 5Κ είναι η μεγιστη δύναμη του, και στις 6Κ κόφτης...
Δεν ξέρω στον δρόμο πως μεταφράζεται αυτό, αλλά αυτή η λειτουργία είναι που συνήθως "κράζουν" οι ατμοσφαιρόφιλοι.. τίποτα χαμηλά, 2bar και τρελές ροπές (32κιλά) στις μεσαίες, και χωρίς καν υψηλές!

Οι αντίστοιχοι 1.8 τούρμπο κινητήρες του γκρουπ, παίζουν με κάτω του 1bar πίεση... και αρκετά μεγαλύτερο εύρος στροφών... Γύρω στο 1bar πάνε με πρόγραμμα οι 1.8TSi, και 1.2σταθερό/1.35over οι 20VT...

Ωραία φαίνεται η giulietta και με πανοραμική οροφή.

http://allthecars.files.wordpress.com/2009/12/alfa-romeo-giulietta-2010-interior-01.jpg

http://www.auto7.it/wp-content/uploads/2009/12/alfa-romeo-giulietta-2010-interni.jpg

http://www.autoblog.gr/wp-content/uploads/2009/12/Alfa-Romeo-Giulietta-11-e1261442444407.jpg

κινητήρας 1.4 Multiair με 170 ίππους!

http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=4624

Πότε κυκλοφορεί αυτό. Αν θυμάμαι καλά έλεγαν για Μάρτιο, και η τιμή της ποιά θα είναι άραγε;

Εγώ πάντως σήμερα θα επέλεγα κάποιο αυτοκίνητο το οποίο θα μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε υγραέριο. Δηλαδή να βολεύει το έξτρα τεπόζιτο και να είναι σχετικά οικονομική η μετατροπή του.

Με τις παρούσες συνθήκες-τιμές βενζίνης σε σχέση με το υγραέριο και αν κάνεις περι τα 20000 χιλιόμετρα το χρόνο κάνεις απόσβεση σε ένα χρόνο.

Όταν είχα πάρει το πρώτο μου καινούργιο αυτοκίνητο το μόνο που κοίταξα ήταν η...μούρη, το γκάζι, το fun to drive (το peugeot 106 gti).

Τώρα αισθάνομαι περίπου την ίδια ηδονή οδηγώντας το fiat panda της κυράς όπου βλέπω το οικονομόμετρο πολύ συχνά στο 4lt/100χλμ....

Αλλάζουν οι καιροί...

Καλά οι Ιταλιάνοι δε παίζονται σε θέμα design... .+-

Πανέμορφο το άτιμο.

Αλλά αν το καλοσκεφτείς, εσύ το αγοράζεις και όλοι οι υπόλοιποι το χαίρονται. Γιατί οδηγείς απο μέσα.
Κατά 90% της οδήγησης δεν το βλέπεις!

Οπότε πάρε ένα μεταχειρισμένο χιουντάη άτος :flipout:

απο Οπελ τι εχεις ακουσει??Εμενα το Corsa 40Κ τιποτα δεν εχει βγαλει...

Ενας φιλος μου με το Corsa 6ετιας εχει αλλαξει το μισο αμαξι , ενας αλλος πουλησε το Vectra που ειχε λογω βλαβων...

Ασχετο- Προχθες εριξα μια ματια στο νεο FIAT Punto (EVO) και το νεο εσωτερικο ειναι φοβερο...απο τα καλυτερα της κατηγοριας σε ποιοτητα πλαστικων και σχεδιασμο...μου θυμισε Audi...

Fiat-PuntoEvo-2109921079491600x1060.jpg

Ενας φιλος μου με το Corsa 6ετιας εχει αλλαξει το μισο αμαξι , ενας αλλος πουλησε το Vectra που ειχε λογω βλαβων...

Ασχετο- Προχθες εριξα μια ματια στο νεο FIAT Punto (EVO) και το νεο εσωτερικο ειναι φοβερο...απο τα καλυτερα της κατηγοριας σε ποιοτητα πλαστικων και σχεδιασμο...μου θυμισε Audi...

Fiat-PuntoEvo-2109921079491600x1060.jpg

+1
μαζι σου φιλε. :a0210:

Εγώ αντίθετα, πιστεύω ότι το mito-design των νέων Alfa είναι χάλι.

Η 147-156 ήταν όμορφες, οι 159 - GT τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα, η mito είναι ασχημόπαπο ιδίως μπροστά, η Ιουλιέτα τραβά το δρόμο της mito, δυστυχώς.

Όποιος πάρει την 159ti tbi να την χαίρεται όσο μπορεί γιατί μιλάμε για τέλος εποχής...

Καλά οι Ιταλιάνοι δε παίζονται σε θέμα design... .+-
Πανέμορφο το άτιμο.
Αλλά αν το καλοσκεφτείς, εσύ το αγοράζεις και όλοι οι υπόλοιποι το χαίρονται. Γιατί οδηγείς απο μέσα.
Κατά 90% της οδήγησης δεν το βλέπεις!

Μεγα λάθος, αλλά κατανοητό. Εσωτερικά ειναι χάρμα αλλά αυτό που χαίρεσαι είναι η οδήγηση, εκεί είναι όλη η ουσία, όχι στο "μάτι". Οποιος αγοράζει alfa για να τον βλέπουνε, εχει χάσει το νόημα.

Κι εγω την αγόρασα εν μερει για τον ίδιο λάθος λόγο. Μετά το 106 που είχα, ότι οδηγούσα με χάλαγε. Και δεν ήθελα με τίποτα ιταλικό, για να μην μπλεξω (κατα τυχη με το peugeot δεν ειχα προβλήματα). Μπαινοντας όμως μεσα στην 147, πριν βαλω μπροστά, κούμπωσα. "Αυτό σχεδιάστηκε για μένα" σκεφτηκα, κι έκοψα παραγγελία πριν καν την οδηγήσω. Δεν το μετάνοιωσά, παρά τις διαφορες βλάβες. Ακόμα την κοιτώ όταν παρκάρω καθως απομακρύνομαι, και δεν βλεπω την ωρα να ξαναοδηγήσω. Κι ας μην είναι γρήγορη. Ωραία, και να την δώσω τώρα, τι να πάρω? Το μόνο που μου αρεσε οδηγικά ήταν το rx8 αλλά οι καταναλώσεις και τα προβλήματα με τον rotel ειναι αποτρεπτικά. WANKEL! αμαν τι εγραψα πρωι πρωι, δεν παω καλα :flipout:

Εγώ αντίθετα, πιστεύω ότι το mito-design των νέων Alfa είναι χάλι.

Η 147-156 ήταν όμορφες, οι 159 - GT τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα, η mito είναι ασχημόπαπο ιδίως μπροστά, η Ιουλιέτα τραβά το δρόμο της mito, δυστυχώς.

Όποιος πάρει την 159ti tbi να την χαίρεται όσο μπορεί γιατί μιλάμε για τέλος εποχής...

ως 8+ χρόνια 147 owner συμφωνώ. Οταν ειδα την 159 επαθα πλακα. Βλεποντας όμως την μιτο, με ξένισε. Και μπαινοντας μεσα ειδα ενα φίατ, και το design και η ποιότητα των υλικών δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Παρόλα αυτα είναι ότι πιο όμορφο κυκλοφορεί στην κατηγορία imho. Δεν ξέρω βεβαια αν μιλάμε για τελος εποχής, και στο παρελθόν υπήρχαν σκαμπανεβάσματα.

Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

...........Το insignia ειναι επισης ωραία επιλογή, δεν ξέρω τι αίσθηση εχει στην οδήγηση (τιμόνι, ακριβεια χειρισμών κτλ) γιατι η opel δεν εχει εμπειρία σε αυτό, εχει ομως φτηνή συντήρηση (καμιά σχεση με vw) και το θεωρώ πιο τίμιο απο το group vag. Αυτα περι αξίας μεταπώλησης (κριτηριο για αγορα vag) ανήκουν δυστυχως στο παρελθόν, ολα πλεον ειναι τρυπιος κουμπαρας.

Eχοντας το Ινσιγκνια 1,6Τ σχεδον 1 χρονο (τελος Απριλη) μπορω να πω το εξης:
-φοβερο εσωτερικο, σαλονι κυριλε απο τα πιο ευχαριστα
-πολυ καλες επιδοσεις για το βαρος του (>1600κ). Αλλα στις 2700στρ πας με 120χαω και η 6η τραβαει
-αριστη ποιοτητα κυλισης με πολυ φαρδυ λαστιχο (245/55/18")
-αυξημενη καταναλωση (βαρος+τουρμπο), μεσο ορο 9,4
- πολυ πλαστικο, οπως ολα δηλ, και ο χρονος θα δειξει την αξιοπιστια
-στα μειον, οτι ουτε τα συνεργεια δεν το ξερουν ακομη! Λογω νεου μοντελου βγαινουν συνεχεις αναβαθμισεις, στις οποιες οι τοπικες αντιπροσωπειες κανουν τον ανηξερο (ευτυχως που εχουμε σαητ και τους...σπρωχνουμε!). Οσο ομως ωριμαζει, τοσο γινεται καλυτερο
_τιμονι χμ...ολιγον ελαφρο (ακομη και στη ρυθμιση σπορ) πραγμα που βοηθαει στην πολη (πολυ ξεκουραστο) αλλα οχι στη...βαρβατη οδηγηση. Δεν γερνει (στη σπορ), κραταει απιστευτα, και η ακριβεια ειναι αριστη. Αν μεσω λογισμικου "σφιξει" το τιμονι και η αποσβεση (αναμενονται) ή μικρυνεις τα ελατηρια, τοτε...αντε γεια!
-στα μειον φυσικα και το τεραστιο μεγεθος εξωτερικα που φωναζει για ...παρκιν (το περιεργο ειναι οτι ο οδηγος δεν νοιωθει τον ογκο του οντας ευκολοοδηγητο)
Αν θα το ξαναεπαιρνα; ΝΑι -αφου πρωτα εβλεπα προς Αλφα

μην είναι γρήγορη. και τα προβλήματα με τον rotel ειναι αποτρεπτικά. .

Δεν ξέρω τι λες εσύ αλλά οι Rotel είναι πολύ τίμιοι ενισχυτές για τα λεφτά τους!!!!!!!!!!!! :flipout::flipout::flipout:

Εκεινο που προς το παρον δεν εχουν κανει στην Alfa ειναι ενα ρετρο μοντελο πχ Μινι,Beatle σε καποια εκδοση που αφησε εποχη.Πιστευω οτι μια συγχρονη εκδοση της 1750 η της Gulia ,στο σχημα της εποχης και φυσικα συγχρονα τεχνικα χαρακτηριστικα θα πουλουσε.Θεωρω προσωπικα την 1750 σαν ενα απο τα ομορφοτερα και ολοκληρωμενα αυτοκινητα της εποχης της,ονειρο για πολλους απο εμας

Βλέπω σιγ'α-σιγά να δημιουργείται alfisti club,μέσα στο Φόρουμ μας !:operator:

Διαφωνώ οτι η Giulietta "τραβάει το δρόμο της Mito".
Αναφορές μπορεί να υπάρχουν αλλά η Giulietta έχει δικό της δρόμο,δικιά της φιλοσοφία,δικιά της σχεδίαση κλπ..

Θα μου πείτε γούστα είναι αυτά.
Σεβαστόν.
Αλλωστε εγώ μπορώ να βρώ κάτι που θα μου αρέσει σε κάθε "σχολή".Γερμανική,Ιταλική,Γαλλική,Ασιατική κπλ..

Υ.Γ. Μόνο μια εταιρεία δεν μου αρεσε ποτέ και εξακολουθεί ναμε απωθεί αλλά δεν την αναφέρω από σεβασμό στους έχοντές την.

Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Υ.Γ. Μόνο μια εταιρεία δεν μου αρεσε ποτέ και εξακολουθεί ναμε απωθεί αλλά δεν την αναφέρω από σεβασμό στους έχοντές την.

οχι πες την, δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα ούτε κριτήρια. Θα προκαλεσει ανταλλαγη αποψεων στο κατω κατω. Κι εγω οταν λεω οτι δεν συμπαθώ τα vw, δεν σημαίνει ότι προσβάλλω τους ιδιοκτήτες της, ο καθένας επιλέγει αυτό που τον ευχαριστεί, και καλά κάνει. Οπως επίσης όταν ακουω ανθρώπους να κατηγορούν την alfa, σε καποια συμφωνώ μαζί τους, την κατηγορούν και για καποια αρνητικά της τα οποία ειναι σαφως υπαρκτά.