Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Πλησιάζει ο καιρός να αλλάξω το σαραβαλάκι μου.(mazda 323F του 92)
Η αγορά θα γίνει σε μερικούς μήνες. Καλοκαίρι προς φθινόπωρο.
Παρόλα αυτά έχω μπει για τα καλά στο ψάξιμο λες και πρόκειται να γίνει η αγορά άμεσα.
Το ποσό που θα διαθέσω 70-80 χιλιάρικα.

:flipout::flipout:
Πλάκα κάνω.

26-27 χιλιάδες ευρώ.

Δε φανταζόμουν με τίποτα οτι θα δυσκολευόμουν τόσο πολύ για την επιλογή αυτοκινήτου.

Είμαι φαν των γρήγορων και σπορ αυτοκινήτων αλλά θα ήθελα αν είναι δυνατόν να έχουν και σχετικά καλούς χώρους (όχι διθέσια).

Όταν εμφανίστηκε το opel insignia ομολογώ οτι μου άρεσε αρκετά και σε συνδυασμό με την αρκετά καλή τιμή του σε σχέση με αυτά που προσφέρει είναι μια δελεαστική πρόταση.(η επιλογή θα ήταν με τον κινητήρα 1,6Τ στην σπορ έκδοση 25500 περίπου). Με χαλάει όμως λίγο το τεράστιο αμάξωμά του.
Το astra δεν μου αρέσει απορρίφθηκε.
Απορρίπτονται επίσης τα SUV

Ψάχνοντας στις αντιπροσωπείες, όταν πήγα στην alfa romeo και μπήκα μέσα σε μια 159Τi ξέχασα ότι είχα δει μέχρι τότε. Και είχα δει πολλά!
Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το αυτοκίνητο και λέω εδώ είμαστε.
Μελετώντας όμως στο internet για την alfa διάβασα πράγματα που με απογοήτευσαν λίγο.
Συγκεκριμένα ακούγονται διάφορα για τριγμούς και βλάβες. Άλλοι πάλι λένε οτι είναι φήμες που αφορούσαν τα παλιά αυτοκίνητα της εταιρίας και τώρα έχουν βελτιωθεί.(αν κάποιος έχει alfa 159 θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη του).

Μου αρέσει επίσης και το VW scirocco παρότι δίπορτο.Μου αρέσει το στιλ του και τα πολλά άλογα. Με χαλάει όμως λίγο που οι πίσω θέσεις είναι για 2 άτομα και μου φάνηκε και κάπως δύσκολη η πρόσβαση πίσω.

Μια άλλη λύση ίσως θα ήταν να πάω πάλι σε Mazda 6, διαβάζω καλά σχόλια αλλά κι εκεί κάτι με χαλάει και νομίζω καλύτερη επιλογή θα ήταν το insignia. Έχει και 180 αλόγατα.

Έψαξα και για λύσεις μεταχειρισμένου mercedes αλλά φοβάμαι λίγο γιατί δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα και να έχω το ρίσκο να έχει κάποιο πρόβλημα.

Επειδή όμως παρά ταύτα δεν έχω αποκλείσει την επιλογή μεταχειρισμένου ψήνομαι κάπως για μια CLK 200
σαν αυτή.

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/285185/

είναι όμως 4 ετών και ποιός ξέρει τι μπορεί να τράβηξε;

Άλλη επιλογή αυτό ας πούμε mercedes CLC

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/535645/

κατώτερο μεν πολύ πιο καινούριο δε.

Μ 'αρέσει πολύ επίσης η BMW 316 κουπέ πρέπει να είναι λίγο αργή αλλά..

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/559506/

Εσείς τι θα επιλέγατε με όριο τα 27000 ;

Θα μου πείτε δε μας χε@@#ς ρε Νταλάρα έχουμε τα προβλήματά μας (οικονομικά κ.α) αλλά αν λέγατε καμιά γνώμη θα το εκτιμούσα.

Α, και ένα άλλο που με ανησυχεί είναι η πιθανότητα να αρχίσουν να φορολογούν τα αυτοκίνητα και να πληρώνω κερατιάτικα.
Ειδικά για την alfa αλλά και τις mercedes λόγω κυβισμού (1800).

Last edited:
Γειά σου Θωμά...
Να ρωτήσω κάτι..εσένα κάποιο απο όλα όσα αναφέρεις δε σου κανε το "κλίκ" που λέμε πιο πολύ απο τα άλλα;
Αν είναι να συγκρίνεις μεταχειρισμένα μοντέλα με καινούργια δε λέει,δε θα βγάλεις άκρη.
Ξεκαθάρισε πρώτα αν θα προβείς σε αγορά καινούργιου η όχι,αλλά εμένα τα 26-27 χιλίαρικα για μεταχειρισμένο μου φαίνονται πάρα πολλά...
Με αυτά τα χρήματα για καινούργιο θα είχα 2 επιλογές..
1 Opel Insignia Turbo
2 VW Passat CC 1.8TSI

Γεια σου Σάκη!
Στο ποστ μου φαίνεται η προτίμησή μου στην alfa 159.
Μου αρέσει.
Τελευταία πράγματι κι εγώ σκέφτηκα το Passat CC 1.8TSI που είναι πολύ καλό και πολύ γρήγορο.
Όταν είχα πάει να δω το scirocco είχα μπει και στο πασάτ αλλά δίπλα είχε ένα ταμπελάκι 28500 αν θυμάμαι καλά και μου 'κοψε τη φόρα.

Mε τοσα χρηματα παντως περυσι (τοτε με τη μειωση του τελους ταξινομησης) ειχα παρει το Α3 SPORTBACK 1.8 TFSI,την ambition εκδοση.Πραγματικα κορυφαια επιλογη και απο επιδοσεις και απο ποιοτητα κατασκευης αλλα κυριως αυτο που με εχει εντυπωσιασει ειναι η οδηγικη του συμπεριφορα.Σε ταξιδι ειναι τρομερα ανετο,ενω και η καταναλωση για τα κυβικα και το χαρακτηρα του αμαξιου ειναι εξαιρετικη.
Τωρα βεβαια με τη νεα τιμολογηση τα πραγματα μαλλον εχουν αγριεψει,οποτε και το 1.4 TFSI με κανα δυο εξτρα καπου εκει θα κυμαινεται.Συμφερει και φορολογικα σαν 1400αρι (http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/94331.asp)
Mercedes ,2ο χερι ψαξτο καλα.Εγω ημουν ετοιμος να φερω απο Γερμανια μια Ε200 με 40000χλμ γυρω στο 20αρι χιλιαρικα,αλλα τελικα προτιμησα το Α3.Ε,καινουριο αυτοκινητο οπως και να το κανουμε ειναι προτιμοτερο.
Καλη τυχη στο ψαξιμο

Κατά τη γνώμη μου μην δώσεις πάνω από 20-23 χιλιάρικα. Το αυτοκίνητο είναι ένα είδος που απαξιώνεται τάχιστα. Κράτα τα λεφτά σου για κάτι άλλο...τι στην ευχή avclub είμαστε, καναν ενισχυτή? cd player? καινούργια ηχεία μήπως? :BDGBGDB55:
Πάντως σκέψου και το 207, GT ή RC, εγώ έχω το πρώτο και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.

Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Κατά τη γνώμη μου μην δώσεις πάνω από 20-23 χιλιάρικα. Το αυτοκίνητο είναι ένα είδος που απαξιώνεται τάχιστα. Κράτα τα λεφτά σου για κάτι άλλο...τι στην ευχή avclub είμαστε, καναν ενισχυτή? cd player? καινούργια ηχεία μήπως? :BDGBGDB55:
Πάντως σκέψου και το 207, GT ή RC, εγώ έχω το πρώτο και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.

Από homecinema είμαι κομπλέ.

Το αυτοκίνητο θα το πάρω για πολλααααα χρόνια (αυτό που έχω τώρα το έχω 18 χρόνια) οπότε λέω να πάρω κάτι που να μου αρέσει κι ας δώσω κάτι παραπάνω.

Κάτω από 50.000 δεν υπάρχει αυτοκίνητο για πολλάαααα χρόνια πλέον. Σκέψου το καλά...

Θωμά αφού σου έκανε κλικ η 159 γιατί δεν περιμένεις τον Ιούνιο να δείς την Giulietta ? Οσοι την είδαν στην Γενεύη έπαθαν πλάκα..

Επίσης του χρόνου αντικαθίσταται η 159 με το νέο και αναβαθμισμένο μοντέλο που θα λέγεται Giulia.

Πάντως και το Scirocco θα το αγόραζα χτες κι όλας..

Πάρε ηλεκτρικό...
Άμα θες να ξεκαυ...νεις τράβα σε μια πίστα κάρτ και βάρα όσο θες.
Έτσι και αλλιώς πέρα δύο-τριών που δεν αγοράζονται (εύκολα...) όλα τα άλλα κουβάδες είναι οδηγικά... μπρόστα σε ένα καρτάκι...
Μόνο φωτάκια, δέρματα και σήμα πουλάνε... (ακριβά...).

Αφού έχεις καλομάθει σε αξιόπιστο αυτοκίνητο που το κράτησες και πολλά χρόνια καίτοι τερματισε την καριέρα του σχετικά νωρις...το Mazda6 είναι παρα πολύ καλή επιλογή για τα λεφτά του...αξιόπιστο πρωτιστα, πολύ ποιοτικό (ειδικά το καινούριο με τοf/l που εμφανιστηκε προσφατα στη Γενευη, θα είναι ενα κλικ πιο πάνω απο το ήδη κορυφαίο κυκλοφορών) και καταπληκτικό σε εμφάνιση....το θεωρώ το ομορφότερο αυτοκινητο που κυκλοφορεί στους δρόμους μας μετά την 159 και ισάξιο εμφανισιακά με το Passat cc.

Από κει και πέρα, to Passat cc ειναι ποιοτικό, ομορφο, πρωτοποριακό σε σχεδίαση,αν σε ενδιαφέρει διάβασα οτι θα μπορεί να παραγγελθεί με καποια νορμαλ χρέωση με 3θεσιο πίσω κάθισμα ...και γενικά αξίζει η - σχετικά μικρή και λογική - υπέρβαση στο μπατζετ, για ενα αυτοκινητο με κορυφαιο μπραντ νειμ, που θα το κρατήσεις πολλά χρόνια. Βεβαια θα πρέπει να λαβεις υποψιν σου οτι με αυτη την τιμή θα ειναι ενα αυτοκινητο με φτωχο - σχετικά - εξοπλισμό σ εσχέση με τα άλλα ανατγωνιστικά του...δηλ στην τιμή του Passat entry level παίρνεις insignia τούμπανο με εργοστασιακό εξοπλισμό....μυαλά είναι αυτά...ανάγκες και ιεράρχηση.

Γενικά, συμφωνώ οτι στην εποχή μας 22-23000 ειναι ενα οριακα υψηλό ποσό για ενα αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί στην Αθήνα. Επίσης, λόγω της παροιμιώδους οργάνωσης του κράτους μας δεν ξέρεις πότε κι αν θα τους ξημερώσει να κάνουν κανενα φορολογικό ντου στα 1800cc κατεβάζοντας τον πήχη απο τα 2000cc τωρινά.
Ως εκ τουτου, τα Passat 1.4tsi, Octavia 1.4tsi, C5 1,6 turbo και insignia 1.6t, μην τα υποτιμάς. Δεν ξερω βεβαια...και πολύ αμφιβάλλω για το κατά πόσον όλα αυτά τα τουρμπίδια θα σε πάνε για 18 χρόνια απροβλημάτιστα...αλλά....αυτή ειναι η μόδα τη σήμερον.

αν δεν πας συχνά ταξίδια κι αν δεν είσαι με συνοδεία(παιδιών πχ) θα πρότεινα να προτιμήσεις αυτοκίνητο 2 όγκων με μικρή κατανάλωση και σχετικά μικρό μέγεθος.

Σε μεταχειρισμενο κοιτα κατι τετοιο http://e-services.mercedes-benz.com...ND7NB9loCFDLy5:14k1161qm?VehicleId=09216G3505 ωστε να χεις και την επισημη εγγυηση της Μερσεντες (Junge Sterne Garantie).

Αν θελεις καινουριο και αν σε βολευει απο αποψη χωρων, εγω θα επαιρνα το α1 με τον υβριδικο κινητηρα, ριξε μια ματια εδω: http://www.youtube.com/watch?v=08dhjidLld0

Θωμά αφού σου έκανε κλικ η 159 γιατί δεν περιμένεις τον Ιούνιο να δείς την Giulietta ? Οσοι την είδαν στην Γενεύη έπαθαν πλάκα..

Επίσης του χρόνου αντικαθίσταται η 159 με το νέο και αναβαθμισμένο μοντέλο που θα λέγεται Giulia.

Πάντως και το Scirocco θα το αγόραζα χτες κι όλας..

Δημήτρη στο μυαλό μου είσαι.
Έχουμε τα ίδια γούστα φαίνεται.
Από τις φωτο που βλέπω η Giulietta φαίνεται πολύ καλή και θα έχει νομίζω τους κινητήρες που φοράει η mito με μπόλικα αλογατάκια. Το περιμένω με ανυπομονησία.
Για τη Giulia δεν βλέπω ορατές διαφορές στις φωτο και δεν ξέρω αν θα αντέξω ως τότε. Αν το παρουσιάσουν μέχρι το καλοκαίρι και με πείσει οτι έχει κάτι σημαντικό παραπάνω μπορεί να κάνω την παλικαριά και να το περιμένω.
Το scirocco μου αρέσει κι αυτό αλλά μετά από την 159.
Θα το προτιμούσα πάντως από το insignia που είναι μεν καλό αλλά με τόσο όγκο αντε να βρεις χώρο να παρκάρεις.

Πέρα από όλα αυτά στο βάθος του μυαλό μου είναι και η TBi και δεν αποκλείω τελευταία στιγμή, στην παράταση του ματς, να κάνω την υπέρβαση και να πάω εκεί.
Πετάει λέμε!!!!