Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

οχι πες την, δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα ούτε κριτήρια. Θα προκαλεσει ανταλλαγη αποψεων στο κατω κατω. Κι εγω οταν λεω οτι δεν συμπαθώ τα vw, δεν σημαίνει ότι προσβάλλω τους ιδιοκτήτες της, ο καθένας επιλέγει αυτό που τον ευχαριστεί, και καλά κάνει. Οπως επίσης όταν ακουω ανθρώπους να κατηγορούν την alfa, σε καποια συμφωνώ μαζί τους, την κατηγορούν και για καποια αρνητικά της τα οποία ειναι σαφως υπαρκτά.

Απαπα..
Δεν μ αρέσει να είμαι απόλυτος και όταν γίνομαι με μισώ !:BDGBDGB53:
Αστο καλύτερα.
Μπορεί,πού ξέρεις, σε δυό χρόνια να αλλάξω γνώμη..

Χθες που ήμουν με φιλαράκια και τα πίναμε (λίγο) με ρώτησαν. Τελικά τι αυτοκίνητο θα πάρεις;
Λέω εγώ κατά 99% θα πάρω την αλφα 159.
Πετάγεται ένας και μου λέει.
Άπαπαπα, μακριά!
Γιατί ρε, του λέω.
Χαλάει χαλάει! Ωραίο αυτοκίνητο αλλά χαλάει.
Και μου αράδιασε διάφορες περιπτώσεις φίλων του που είχαν προβλήματα.
Ο ένας έτσι ο άλλος αλλιώς...

Χθες που ήμουν με φιλαράκια και τα πίναμε (λίγο) με ρώτησαν. Τελικά τι αυτοκίνητο θα πάρεις;
Λέω εγώ κατά 99% θα πάρω την αλφα 159.
Πετάγεται ένας και μου λέει.
Άπαπαπα, μακριά!
Γιατί ρε, του λέω.
Χαλάει χαλάει! Ωραίο αυτοκίνητο αλλά χαλάει.
Και μου αράδιασε διάφορες περιπτώσεις φίλων του που είχαν προβλήματα.
Ο ένας έτσι ο άλλος αλλιώς...

Συγγνώμη βρε Θωμά.
Θα πάρεις αυτοκίνητο που θα σου πουν οι άλλοι ή αυτό που γουστάρεις εσύ και εσύ θα το έχεις και εσύ θα το οδηγείς??
Θα μας τρελλάνεις βρε..:antlers:

Κατ αρχήν όλα χαλάνε σε αυτον τον κόσμο.
Είτε είναι αυτοκίνητα,είτε πισιά είτε προβολείς ειτε τηλεοράσεις κλπ..
Εσένα τί σ αρέσει!
Βλέπεις μια τηλε'οραση (για να έρθουμε και στα δικά μας :operator:) που είναι στα λεφτά σου και τρελλαίνεσαι με την εικόνα της.Αυτήν θέλεις.Θα αρχίσουν οι πωλητές και οι "γνώστες" : οχι μη πάρεις αυτή,πάρε την άλλη είναι καλύτερη.Αυτή βγάζει προβλήματα".Πας και στο φόρουμ της .'αλλης (της αξιόπιστης)και βλέπεις ένα σωρό τρεχάματα με τα service.
Ασε που σου λέω.

(και στις γυναίκες έτσι αναποφάσιστος είσαι?:BDGBGDB55:)

Είναι σαν το γνωστό σκηνικό που στην πέφτουν φίλοι και φαμίλιες να τα φτιάξης με τη Φώφη "που σε κοιτάει στα μάτια,που είναι νοικοκυρά και που δεν το κουνάει απ το σπίτι".Μόνο που η Φώφη όσο αξιόπιστη κι αν είναι δεν παύει να ζυγίζει 120 κιλά και να είναι σαν κουβάς.
Ενώ εσύ γουστ'αρεις τη Μαίρη,την δίμετρη ,την λατρεύεις που κι αυτή σε κοιτάει στα μάτια αλλα είναι πιο ζόρικη και όχι του χεριού σου και θέλεις να την...."δαμάσεις" σαν τρελλός και να την κάνεις δικιά σου για μια ζωή.

Η επιλογή δική σου..:grandpa:

Τα πράγματα πλέον άλλαξαν με τα νέα "οικολογικά" μέτρα και πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα κυβικά την κατανάλωση και τα καυσαέρια.
Δεν είναι πλέον μόνο το κόστος απόκτησης αλλά και το κόστος χρήσης που μετράει.Και αυτά οδηγούν και την αξία μεταπώλησης μαζί με την αξιοπιστία.
Αν και ευτυχισμένος Αλφίστι είμαι τώρα προβληματισμένος με τα 10-12 λίτρα ελάχιστη και την βενζίνη να οδεύει ολοταχώς για το 1.5 ευρώ το λίτρο.

ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ.

προσοχή, στα αυτοκίνητα με αξια CIF 17.000 και πάνω υπαρχει πλεον φορος πολυτελειας. Σημερα το πρωι συζητουσα περιστατικο οπου τελευταια στιγμή ο πελατης ζητησε να προσθεσει βραχιονα στηριξης στο πισω καθισμα του αυτοκινήτου που ηδη ειχε παραγγειλει και δωσει προκαταβολή, και η cif αξία του οριακα πλεον ξεπερασε τα 17 χιλιαρικα, με αποτελεσμα την συνολική προσαυξηση γυρω στα 2500 χιλιαρικα, για εναν βραχίονα...

Συγγνώμη βρε Θωμά.
Θα πάρεις αυτοκίνητο που θα σου πουν οι άλλοι ή αυτό που γουστάρεις εσύ και εσύ θα το έχεις και εσύ θα το οδηγείς??
Θα μας τρελλάνεις βρε..:antlers:

Κατ αρχήν όλα χαλάνε σε αυτον τον κόσμο.
Είτε είναι αυτοκίνητα,είτε πισιά είτε προβολείς ειτε τηλεοράσεις κλπ..
Εσένα τί σ αρέσει!
Βλέπεις μια τηλε'οραση (για να έρθουμε και στα δικά μας :operator:) που είναι στα λεφτά σου και τρελλαίνεσαι με την εικόνα της.Αυτήν θέλεις.Θα αρχίσουν οι πωλητές και οι "γνώστες" : οχι μη πάρεις αυτή,πάρε την άλλη είναι καλύτερη.Αυτή βγάζει προβλήματα".Πας και στο φόρουμ της .'αλλης (της αξιόπιστης)και βλέπεις ένα σωρό τρεχάματα με τα service.
Ασε που σου λέω.

(και στις γυναίκες έτσι αναποφάσιστος είσαι?:BDGBGDB55:)

Είναι σαν το γνωστό σκηνικό που στην πέφτουν φίλοι και φαμίλιες να τα φτιάξης με τη Φώφη "που σε κοιτάει στα μάτια,που είναι νοικοκυρά και που δεν το κουνάει απ το σπίτι".Μόνο που η Φώφη όσο αξιόπιστη κι αν είναι δεν παύει να ζυγίζει 120 κιλά και να είναι σαν κουβάς.
Ενώ εσύ γουστ'αρεις τη Μαίρη,την δίμετρη ,την λατρεύεις που κι αυτή σε κοιτάει στα μάτια αλλα είναι πιο ζόρικη και όχι του χεριού σου και θέλεις να την...."δαμάσεις" σαν τρελλός και να την κάνεις δικιά σου για μια ζωή.

Η επιλογή δική σου..:grandpa:

Δεν είπα και οτι με έπεισε.
Η απόφαση όπως είπες κι εσύ θα είναι δική μου.

Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Τα πράγματα πλέον άλλαξαν με τα νέα "οικολογικά" μέτρα και πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα κυβικά την κατανάλωση και τα καυσαέρια.
Δεν είναι πλέον μόνο το κόστος απόκτησης αλλά και το κόστος χρήσης που μετράει.Και αυτά οδηγούν και την αξία μεταπώλησης μαζί με την αξιοπιστία.
Αν και ευτυχισμένος Αλφίστι είμαι τώρα προβληματισμένος με τα 10-12 λίτρα ελάχιστη και την βενζίνη να οδεύει ολοταχώς για το 1.5 ευρώ το λίτρο.

10-12 λίτρα;
Την TBi έχεις;
ή
Μάλλον τη 2.2 για να λες για τα κυβικά.

Last edited:
πηγαινε φιλε μου στην VW και πες τους...εχω 26.500 ζεστα ζεστα και θελω το passat cc και αν δεν στο δωσουν να με φτυσεις..

Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Τα πράγματα πλέον άλλαξαν με τα νέα "οικολογικά" μέτρα και πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα κυβικά την κατανάλωση και τα καυσαέρια.Δεν είναι πλέον μόνο το κόστος απόκτησης αλλά και το κόστος χρήσης που μετράει.Και αυτά οδηγούν και την αξία μεταπώλησης μαζί με την αξιοπιστία.

Ολόσωστος λέμε!

Και συμπληρώνω:
Να έχει και λογικά παπά...
Όχι τίποτα 245 σε 18".:violent-smiley-030:
Διότι όταν έρθει η ώρα της αλλαγής τσούζουν... και παράλληλα οι λακούβες καραδοκούν...

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

10-12 λίτρα;
Την TBi έχεις;
ή
Μάλλον τη 2.2 για να λες για τα κυβικά.

οι καταναλώσεις μερικες φορες δεν ειναι οπως τις περιμένουμε.

με την 1.6 ts εχω 10.9 lt/100km μεση κατανάλωση (99% στην πόλη με το γκαζι on-off). Δεν το λες και λίγο. Στο ταξίδι αν δεν πηγαινω πλακωμένος δεν καιει τίποτα. Ειναι απιστευτο. Αλλά σχεδόν πάντα πάω πλακωμένος οπότε..

Το swift της κοπέλας μου (1.3lt) δεν θα το ελεγα οικονομικότερο...που ειναι πολυ ελαφρύτερο και λιγοτερα κυβικα. Με 20 ευρώ εκανε με το ζορι 200χιλιομετρα (με την βενζινη πριν τις αυξησεις, κοντα στο ευρω/λιτρο) Σχεδον τα ιδια με την αλφα καιει οσο κι αν ακουγεται παραλογο. Και οδηγεται πιο χαλαρά απο οτι η αλφα. Καπου διαβασα ενας φιλος που ήταν ετοιμος για alfa τελικα διαλεξε swift, εδω εχω να πω οτι μεσα σε 2 χρονια το swiftακι ειναι ήδη χάρχαλο. Τρίζει λες και ειναι ετοιμο να διαλυθεί, κι εχει θορύβους κι απο την κολωνα του τιμονιου εξ αρχής, κι επισης τα αμορτισέρ ειναι απλα ανυπαρκτα. Απόσβεση μηδέν πλεον (το 9 χρονων accent του πατέρα μου ειναι σφιχτότερο, που γενικά εχει πολύ μαλακό setup). Το μοτεράκι ειναι πολύ καλό, ταχυτατο, οπως και το κιβώτιο, φρενα αποτελεσματικότατα αλλά βεβαια με μετρια αισθηση. Εξαιρετικά αξιοπιστο, αλλά τρίζει σαν ταξί 25ετίας. Και το πισω μέρος ελαφραίνει για πλάκα. Αλλαζοντας αμορτισερ και βαζοντας μουσική για τους τριγμους, ειναι μια πολύ καλή λύση για κανεις την δουλειά σου αν και ειναι λιγο φαγανό. Αντιθετα το accent του πατέρα μου (κι αυτο 1.3lt ´01) δεν καιει τιποτα. Τρομερό value for money.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Audi A3 Sportback 1.4 TFSI

Κορυφαια οδικη συμπεριφορα και ποιοτητα κατασκευης ενω ο κινητηρας του δινει επιδοσεις 2 λιτρου ατμοσφαιρικου...

Επισης πολυ καλο σε μεταπωληση αν χριεαστει να το αλλαξεις ενω οι χωροι φτανουν αν μελλοντικα κανεις κανα κουτσουβελο (και οριακα για 2)...

ΥΓ1. To Passat αστο για οταν παρεις συνταξη...

Στριμόκωλα θέλεις να πείς, ποτέ το Sportback, δεν είχε την πολυτέλεια των χώρων ενός AVANT.
Εάν δεν υπήρχε στενότις και με τα δεδομένα του 2007 -2008 η επιλογή μου θα ήταν το ΑUDI ALL ROAD AVANT 2.0.:grinning-smiley-043

Κατά την ταπεινή μου άποψη, σε αυτήν την κατηγορία τιμής μπορείς να αγοράσεις πολλά και καλά οχήματα, αλλά κανένα ( ή σχεδόν κανένα ) δεν θα σε "βγάλει" πολλά-πολλά χρόνια.

Από την άλλη γιατί να "χάνεις" τις εξελίξεις της τεχνολογίας, κρατώντας ένα αυτ/το πάνω από -ας πούμε - 8 χρόνια όταν από ένα σημείο και μετά, η συντήρηση του σε σχέση με την οικονομική απαξίωση του είναι δυσανάλογη?

Πιστεύω, ότι μόνο αυτ/τα της premium κατηγορίας, σου δίνουν την δυνατότητα να τα χαρείς περισσότερο χρόνο, με το ανάλογο κόστος φυσικά, καθώς πέραν των άλλων, διαθέτουν και τεχνολογία αιχμής, που στα αυτ/τα μικρότερης κατηγορίας έρχεται έως και δύο γενιές μετά.

Όσο για την 159, αν σου αρέσει, άποψη μου είναι να την πάρεις. Δεν είναι λιγότερο αξιόπιστη από άλλες κατασκευές, ενώ σίγουρα είναι κορυφαία σε επίπεδο οδηγικής απόλαυσης και με πολύ καλή ποιότητα υλικών και κατασκευής, από άλλα αυτ/τα που πολλές φορές έχουν μόνο το όνομα αλλά τους λείπει η χάρη. Απλά μην σκέφτεσαι το πόσο θα σου "κρατήσει" και απόλαυσε την διαδρομή.

Τέλος, προσωπικά, αν η οικονομική δυνατότητα το επέτρεπε, ανάμεσα σε άλλα θα κοιτούσα πολύ σοβαρά και την πράγματι αξιόπιστη σε βάθος χρόνου λύση των Subaru Legasy/Forester.

Οτι κι αν αποφασίσεις σου εύχομαι να το χαρείς όσο καιρό θέλεις.-bye-

βασικά αν θέλετε αξιόπιστο αυτοκίνητο, δείτε γύρω σας τι ταξί κυκλοφοράει.
Και ξεφύγετε από το τριπ της ομορφιάς.

αν μεινω Ελλαδα το επομενο αυτοκινητο θα ειναι Toyota Avensis 1.8