Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Δεν ειναι ψοφιο......ειναι πτωμα (το 1.8)!!!!!!

..............

έτυχε να το οδηγήσω μια φορά (ήταν αρκετή).
4 άτομα με αποσκευές 2 ατόμων.
ήταν καλοκαίρι, κάποια στιγμή η συνοδηγός στην οποία άνηκε το αυτοκίνητο άναψε τον κλιματισμό χωρίς να το πάρω χαμπάρι.
ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά που νόμισα οτι κάτι χάλασε στο αυτοκίνητο!!!
πιο ψόφιο αυτοκίνητο δεν έχω οδηγήσει ποτέ.
όσο για το κράτημα του... ε αφού δεν πάει δεν φεύγει κι όλας :flipout::flipout:

Πήραμε την πρώτη τιμή για το νέο C3..... το κακό είναι ότι αυτόματο βγαίνει μόνο σε 1,6.....

Έκανα και ένα test drive, δεν έχει καμία σχέση με το παλιό, νομίζεις ότι οδηγείς αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.....

Αναμένουμε και το DS3 από Απρίλιο και βλέπουμε....

εκείνο είχα ετοιμαστεί να πάρω...
καλά που κρατήθηκα τελικά...

Aυτά τα αυτοκίνητα όπως είπε και ο Μιχάλης, θέλουν το κατιτίς τους...
Π.χ τον 2,7 ντήζελ...
Έναν από τους καλύτερους πετρελαιοκινητήρες ανεξαρτήτως μάρκας...

Βέβαια ώς φάινεται τέτοιους κινητήρες θα ξαναδούμε στην άλλη μας ζωή...:BDGBGDB55:
Ξανά σε 1300άρια μαούνες θα γυρίσουμε...:flipout:

Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Δεν ειναι ψοφιο......ειναι πτωμα (το 1.8)!!!!!!

Απλα οι Γαλλοι εχοντας στο νου τους την ευρωπαικη αγορα και οχι τον παραλογισμο τον δικο μας ,το δινουν με 165 αλογα και καμμια 22αρια κιλα ροπη αλλα σε 2200cc.
Για τους ποιο απαιτητικούς εχει και 3λιτρο με 210 αλογα.

Μα το 407 δεν το αγοράζουν με κινητήρες βενζίνης οι Ευρωπαίοι, αλλά με τον HDI πετρελαίου. Σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία τα πετρέλαια σε μεγάλα αμαξώματα είναι το 50% και πλέον της αγοράς.

Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Πήραμε την πρώτη τιμή για το νέο C3..... το κακό είναι ότι αυτόματο βγαίνει μόνο σε 1,6.....

Έκανα και ένα test drive, δεν έχει καμία σχέση με το παλιό, νομίζεις ότι οδηγείς αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.....

να δεις επίσης και το KIA VENGA & HONDA JAZZ.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

να δεις επίσης και το KIA VENGA & HONDA JAZZ.

Δεν αλλάζω σχολή, 1ο το Γαλλικό και θα παραμείνει το ιταλικό σαν 2ο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Δημήτρη,
Εάν δεν το κατάλαβες, ζητώ συγνώμη, πάντως αστείο ήταν και τίποτε περισσότερο. Χαλάρωσε λίγο!!
Είσαι λιγο πιεσμένος και έχεις χάσει την φόρμα σου-bye-

Εεπ..!

Κατ αρχήν δεν παρεξηγήθηκα,εσύ δεν κατάλαβες το αστείο μου για τους υπότιλους,χαλαρός ειμαι αλλά όχι σε φόρμα.Σ αυτό έχεις δίκιο.
Δεν πάμε παρέα Γυμναστήριο να "σφίξουμε" ?:flipout::grinning-smiley-043

Υ.Γ. Το σχόλιό μου περί lada το έκανα προληπτικά για να μην έχουμε κορώνες..-bye-

Μια και το έθιξε ο Σίμος μας και δεν αναφέρθηκα πρωτύτερα,να πώ οτι απ τον Δεκέμβριο έχουμε το i30 της Hyundai.

Είναι βέβαια νωρίς για συμπεράσματα αλλά η ποιότητά του και ο εξοπλισμός του για τα λεφτά του, είναι ασύλληπτα.

Αφήστε που είναι (το έκανα δηλ.) κουκλί !
Θα σας ανεβάσω φωτό σύντομα..

Υ.Γ. Υπάρχει και μια alfa 146 Spark του '98.Αν και δωδεκαετίας, η συμπεριφορά της είναι υπόδειγμα χαρακτήρα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Ξανά σε 1300άρια μαούνες θα γυρίσουμε...:flipout:

Πόσοι θυμάστε την Citroen BX Atout με τον κινητήρα 1100 κ.εκ. του Visa????
Τhose were the days, χεχε. :flipout:

Μα το 407 δεν το αγοράζουν με κινητήρες βενζίνης οι Ευρωπαίοι, αλλά με τον HDI πετρελαίου. Σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία τα πετρέλαια σε μεγάλα αμαξώματα είναι το 50% και πλέον της αγοράς.

Σωστόν.

Το διάβασα κι εγώ.

Τώρα γιατί αυτό το κόλλημα της απαγόρευσης σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη,δεν το καταλαβαίνω ακόμα..

Αυτό είναι κουκλί και με στάμπα Γαλλικής φινέτσας.
Αυτό να (της) πάρεις..:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Πόσοι θυμάστε την Citroen BX Atout με τον κινητήρα 1100 κ.εκ. του Visa????
Τhose were the days, χεχε. :flipout:

Το είχαμε πάρει όταν πρωτοβγήκε!

Στην ευθεία και στην κατηφόρα ήταν σούπερ!

Ευτυχώς δεν είχε αρκουδίσιο.

Νομίζω ότι ο 1100άρης ήταν κοινός με το AXEL.

Πάντως είχα κάνει και βόλτα με ένα citroen visa 650ρι και ήταν σπέσιαλ!

Άλλες εποχές!

Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Μια και το έθιξε ο Σίμος μας και δεν αναφέρθηκα πρωτύτερα,να πώ οτι απ τον Δεκέμβριο έχουμε το i30 της Hyundai.

Είναι βέβαια νωρίς για συμπεράσματα αλλά η ποιότητά του και ο εξοπλισμός του για τα λεφτά του, είναι ασύλληπτα.

Αφήστε που είναι (το έκανα δηλ.) κουκλί !
Θα σας ανεβάσω φωτό σύντομα..

Υ.Γ. Υπάρχει και μια alfa 146 Spark του '98.Αν και δωδεκαετίας, η συμπεριφορά της είναι υπόδειγμα χαρακτήρα..

Τυγχάνει να έχω για 2ο κι εγώ το i10 ( ίδιας λογικής με το i30 - και μόνο καλά λόγια έχω να πω )
Είναι και αυτό το after sales του Δάβαρη, ε, δεν είναι και λίγο πράμα μια σχετικά καινούργια μάρκα στην Ελληνική αγορά ( 20 χρόνια ) να έχει τόσο μεγάλο και οργανωμένο δίκτυο -bye-

Last edited:

Τυγχάνει να έχω για 2ο κι εγώ το i10 ( ίδιας λογικής με το i30 - και μόνο καλά λόγια έχω να πω )
Είναι και αυτό το after sales του Δάβαρη, ε, δεν είναι και λίγο πράμα μια σχετικά καινούργια μάρκα στην Ελληνική αγορά ( 20 χρόνια ) να έχει τόσο μεγάλο και οργανωμένο δίκτυο -bye-

Ελα βρε !!
Καλούς δρόμους να έχεις..:grinning-smiley-043

Πάντως και το service τους είναι άψογο!

Υ.Γ.Τρείς βδομάδες καινούριο,το βρήκαμε χτυπημένο και απ τις δύο μεριές ( η μία αυτοκίνητο και η αλλη σίγουρα μηχανάκι ,αφού "έβλεπε" πεζοδρόμιο).Το πήγαμε (ευτυχώς ασφαλισμένο),1550 ευρώ ζημιά,του έβαλα και αεροτομή,την έβαψαν,δουλειά σούπερ!
Με πήραν απ το service τρείς μήνες μετά ,να με ρωτήσουν αν είμαστε ικανοποιημένοι και κατά πόσο, από τις εργασίες και την όλη συμπεριφορά.!!
Αψογοι..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή αυτοκινήτου.Τι να πάρω;

Ελα βρε !!
Καλούς δρόμους να έχεις..:grinning-smiley-043

Πάντως και το service τους είναι άψογο!

Υ.Γ.Τρείς βδομάδες καινούριο,το βρήκαμε χτυπημένο και απ τις δύο μεριές ( η μία αυτοκίνητο και η αλλη σίγουρα μηχανάκι ,αφού "έβλεπε" πεζοδρόμιο).Το πήγαμε (ευτυχώς ασφαλισμένο),1550 ευρώ ζημιά,του έβαλα και αεροτομή,την έβαψαν,δουλειά σούπερ!
Με πήραν απ το service τρείς μήνες μετά ,να με ρωτήσουν αν είμαστε ικανοποιημένοι και κατά πόσο, από τις εργασίες και την όλη συμπεριφορά.!!
Αψογοι..

Βασικά...ντρέπομαι να πω 3ο-bye-

Volvo v50 1.8 mommentum, Fiat cinquenceto, i10 ( το 2ο θα πάρει φούντο βέβαια )!!

Εσυ εισαι τυχερος.

Εμείς μέχρι τον Δεκέμβριο είχαμε μόνο ένα Simca/Talbot του '77 (με κινητήρα Chrysler !!)

Τώρα το "θωρηκτό" πάει για φούντο.Τα έφαγε τα ψωμιά του μέχρι τελευταίο ψίχουλο (ακόμα τρώει δηλαδή αλλά δεν υπάρχουν πουθενά ανταλλακτικά,οπότε..)

Να σου πω.....
Εχεις οδηγησει 407??????

Την δικη σου περιπτωση (180 και τεραστιο σαμαρι) το μανιουαλ της Πεζω το αναφερει σαν δοκιμη στα αμορτισερ!!
Αν καταλαβετε το σαμαρι τοτε περαστε για ελεγχο των αμορτισερ:flipout::flipout::flipout:

Περα απο την πλακα ,πολλες φορες νομιζουμε οτι το αυτοκινητο μας εχει θεϊκες ιδιοτητες γιατι περιμεναμε το χειροτερο και μας εσωσε.
Απλα αρκετα ΑΛΛΑ αυτοκινητα ειναι εξισου καλα.
Ισως και συ με την σωστη σου αντιδραση, βοηθησες να μην ξεκολλησει απο τον δρομο και μπεις σε περιπετειες.Ενας αλλος μπορει να τρομαζε, να αφηνε γκαζι ή να παταγε φρενο και τοτε........

λίγο πριν καβαλήσω το σαμάρι εκλεισα την τροχιά μου και αμεσως ισιωσα για να το περάσω σαν μια πολυ μικρή ευθεία μεσα στην στροφή, και κατόπιν ξανακολουθησα την τροχια της στροφης. Αυτά στιγμιαια χωρις να προλαβω να το σκεφτω και ιδιαιτερα. Δε νομίζω όμως οτι ηταν η αντιδρασή μου που εσωσε την κατάσταση (ενταξει δεν αφησα γκαζι για να το χειροτερεψω) αλλά το dna του αυτοκινήτου. Και δεν ηταν η μόνη φορά, αρκετές φορές στο όριο το αυτοκίνητο εχει παραμείνει προβλέψιμο, κι εκτός ορίων σου επιτρέπει να επαναφέρεις χωρίς ανεξελεγκτες αντιδράσεις, κατι που σε βοηθαει και να αντιρδασεις και πιο ψυχραιμα, χωρις να εισαι καμια οδηγάρα. Φυσικά σε πιστεύω για το peugeot, είπα εγώ ότι η αλφα ειναι το μοναδικό αυτοκίνητο με καλη οδική συμπεριφορά?? Σαφως και υπαρχουν αξιολογα αυτοκίνητα και ειδικά οι γαλλοι εχουν περγαμηνές στον τομέα. Αλλωστε μιλάς σε πρωην πεζουδάκια (106) το οποίο είχα επισης καταευχαριστηθεί. Μη μου πείς όμως ότι σε μια τετοια περίπτωση που με το 407 θα την περναγες χαλαρα γυαλίζοντας τα νυχια σου στο πετο, ότι δεν θα εβλεπες τον χαρο με τα ματια σου αν ειχες καμια κορόλα??

PS: το τεχνητό ίσιωμα της τροχιάς μεσα στην στοφή το εχω εμπεδώσει αναγκαστικά και μου εχει μεινει ως συνηθεια κι ας μην χρειαζεται παντα, επειδή οδηγάω συχνά το swift του εταίρου ημίσεως.. Πολύ σβελτο και ταυτοχρονα ελαφρύ στο πίσω μερος, πισω αναρτηση με αξονα, φευγει ευκολα και μαλιστα χωρίς να συμβεί μεταφορά βαρους εμπρός, και για να το αποφυγεις πρεπει την ανωμαλία του δρομου που συναντας στην στροφή να την περάσεις ως μια μικρή ευθεια, αλλιως θα αγκαστείς να καταφύγεις στα αναποδα... Μεγαλο φάουλ. Δεν το λες επικίνδυνο ή κακοστημένο, μια χαρά ειναι, όμως πιστεύω ότι ειδικά ενα μικρό αμαξακι που απευθυνεται και σε νεους οδηγους, θα επρεπε να ειναι πιο μελετημένο στα όρια. Γιατι σαφώς δεν προοριζεται για γρήγορη οδήγηση, όμως καποια στιγμή ο/η οδηγός θα παρασυρθεί, ή θα κάνει λάθος εκτίμηση ταχύτητας και ολισθηρότητας σε μια στροφή και δεν ξερω κατά πόσο εκπεδεύεται ενας νεος οδηγός (ανεκδοτο) να κάνει αναποδα για να μαζεψει την ουρά του, κατι που στους ελληνικους δρόμους δεν ειναι και σπανιο.. Κλασικό σημείο στην γεφυρα του περιφεριακου αμεσως μετα την μεγαλη ευθεία οπου στα δυο εγκαρσια μεταλλικά χωρίσματα της γεφυρας το swiftακι στιγμιαία χανει προσφυση (με ταχύτητες οπως η ροή των υπολοιπων αυτοκινήτων). Ε το saxo που ειχε πριν από το swift, το συγκεκριμένο σημείο το πέρναγε για πλάκα, λες και η ανωμαλία ηταν ζωγραφιστή στον δρόμο.

όλα αυτά που λέτε, προϋποθέτουν βασικά καλά και φρέσκα ελαστικά...