Αλλαγη Ηχειων.

O XS2 είναι 70W όχι 60 Χωρίς να αλλάζει τίποτα βέβαια.
Επίσης αν το τροφοδοτικό του είναι ίδιας φιλοσοφίας με τον πρόγονο (XS) τότε είναι αδύναμος για 4Οhm ηχεία.
(μάλλον επιβεβαιώνεται αυτό από την περιορισμένη αύξηση ισχύος στα 4Ohm)

Tα venere 2,5 έχουν 2 x 7ιντσα, όχι 4ιντσα. Είναι 2,5άρια περιορισμένου όγκου, δεν προορίζονται για αλάνες.
Γι αυτό ύπάρχουν και τα venere 3 και τα ακόμη μεγαλύτερα S (που ξεφεύγουν όμως οικονομικά).
Aπόσο άκουσα naιm nait xs και sf venere 2.5 αλλά όχι μαζί δεν μου κάνουν καλό ματσάρισμα.
Ο Φραγκούλης που τα άκουσε μαζί, ίσως μας βοηθήσει σε αυτό...

Δύσκολο το ματσάρισμα με τον naim στο συγκεκριμένο χώρο.
Περιθώρια ανταλλαγής υπάρχει?

Εγώ τα είχα ακούσει σε σπίτι φίλου που έψαχνε για ενισχυτή τοτε αλλά σε 40m2. . Μέχρι 90db ήταν ικανοποητικα. Επαναλαμβάνω όμως οτι με αυτόν τον ενισχυτή και τα δεδομένα χώρου και κόστους, Klipsch Heresy III

Θα κάνω μία "αιρετική" και εναλλακτική προσέγγιση για διερεύνηση.

Όπως διαπίστωσα ο ενισχυτής σου διαθέτει έξοδο Subwoofer.

Με την προσθήκη Subwoofer η στάθμη αναπαραγωγής μπορεί ν' ανέβει μέχρι +10 dB.
Να γεμίσει το χαμηλό σε όλο το χώρο και να βελτιωθεί και η αναπαραγωγή των μεσοϋψηλών συχνοτήτων.

Ο προϋπολογισμός 2500-3000 ευρώ που αναγράφεται στην αρχή του νήματος αρκεί με το παραπάνω για ένα πολύ καλό Sub. Το υφιστάμενο set-up θα παραμείνει ως έχει.

Όλα αυτά ισχύουν με την προϋπόθεση, ότι είμαστε εντελώς ικανοποιημένοι από την απόδοση του συστήματος στις μεσοϋψηλες συχνότητες (τονική ισορροπία, ηχοχρώματα, στερεοφωνική εικόνα κλπ). Δηλαδή σ' όλα τα υπόλοιπα πλην του χαμηλού και του "γεμίσματος" του χώρου.

Διότι αν δεν είμαστε, τότε αλλάζει εντελώς το πράγμα.

Tα venere 2,5 έχουν 2 x 7ιντσα, όχι 4ιντσα.

Ε ναι,κι εγώ τώρα είδα τι έγραψα.
Αλλά όντως δεν αλλάζει τίποτα,παρόμοια και σε πιο πολλά λίτρα ήταν τα Seconda που είχα,κλειστό κουτί όμως δεν ευνοεί χαμηλό.
Μα με τίποτα...

Θα έκανα μια ανατρεπτική πρόταση, 50% πάνω απ' το μπάτζετ, με εντυπωσιακές επιδόσεις, πλην τα πολύ χαμηλά (που δεν υπάρχουν ή δεν είναι αβυσσαλέα). Μικρό γούφερ αλλά μεγάλο σε άλλα πράγματα...

Στα θετικά η ευκολία τοποθέτησης.

http://www.aphroditesvision.com/images/reviews/review20.pdf

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν γνωρίζω όμως το αποτέλεσμα με τον συγκεκριμένο ενισχυτή...

Είχε ο Χάιτας πριν κανα τρίμηνο ένα μτχ aurum v10f (λίγο πάνω από τα 3000€, αλλά νταξ...) τρίδρομο (10"/6.5"/ribbon), σχετικά ευαίσθητο (89db) και πολύ εύκολο (~6Ohm min). Λες να ματσάρει με naim?

Τι άλλο?
Κάποια πονηράδα σε κουτί και cροss από τον μπουλ?
ίσως και τα armonia I της spl?

Και πως να τα δοκιμάσει να μου πεις αν ταιριάζουν στο χώρο? Και ΑΝ ματσάρουν ωραία με τον naim. Γιατί με τόσα λεφτά που δίνει ο φίλος ΠΡΕΠΕΙ να πάρει ΑΡΙΣΤΟ αποτέλεσμα!
'Οσο το σκέφτομαι ο xs2 καλός και άγιος αλλα για πιο μικρούς χώρους. Πάμε σε εξεζητημένες καταστάσεις.
Προσωπικά θα έκανα cut loss τώρα που είναι νωρίς = ανταλλαγή με πολύβατο μτχ...

Θα έκανα μια ανατρεπτική πρόταση, 50% πάνω απ' το μπάτζετ, με εντυπωσιακές επιδόσεις, πλην τα πολύ χαμηλά (που δεν υπάρχουν ή δεν είναι αβυσσαλέα). Μικρό γούφερ αλλά μεγάλο σε άλλα πράγματα...

Στα θετικά η ευκολία τοποθέτησης.

http://www.aphroditesvision.com/images/reviews/review20.pdf
Άλλος με τεσσάρι...κι 85 ευαισθησία...
Δεν λέω,μπορεί να είναι καλό,χρυσό.
Αλλά με τόσα κυβικά αέρα που πρέπει να σπρώξει και μόνο να το σκεφτείς φτάνει.

Και δεν μιλάω για τις μεγάλες εντάσεις,μιλάω για τις μικρές.Εκεί λείπουν πράγματα όταν ο χώρος είναι μεγάλος,οι μονάδες μικρές και τα λίτρα λίγα.
Οκ,δεν είναι νόμος αλλά είπαμε.Γιατί να ακυρώσουμε την δυνατότητα για γεμάτο ή γιατί όχι μεγάλο ήχο;

Last edited:
Re: Απάντηση: Αλλαγη Ηχειων.

Ειναι οντως 60 watt. Τσεκαρα και το manual μολις.
Ανταλλαγη δυσκολα αυτη τη στιγμη..Θα προτιμουσα το budget να παει ολο σε ηχεια.

Δύσκολη η εξίσωση δε λέω, αλλά όλοι έχουμε ακούσει το αποτέλεσμα της Raidho σε (πολύ) μεγάλους χώρους.

Συν ότι είναι από τις αγαπημένες μου μάρκες...

Συμφωνώ πάντως ότι ευαίσθητο ηχείο είναι η λύση για το συγκεκριμένο ενισχυτή.

Δεν θα εβαζα sub...
Θα προσπαθησω να περιγραψω ακριβως τι βλεπω εγω απο το συνδυασμο ηχειων και ενισχυτη.
Σε χαμηλες εντασεις δεν ακουγεται καθολου ασχημα. Επισης ειναι εντυπωσιακα καλος σε μεγαλες εντασεις αλλα με ευκολη μουσικη, φωνες. πχ. Johnny Cash και μια κιθαρα.
Εκει που τα μπερδευει ειναι οταν δυσκολευει η μουσικη. Πολλες κιθαρες, μπασο κλπ. Σε αυτες τις περιπτωσεις εμενα μου δινει την εντυπωση οτι "μπουκωνει"...ελπιζω να το περιεγραψα σωστα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγη Ηχειων.

Ειναι οντως 60 watt. Τσεκαρα και το manual μολις.
Ανταλλαγη δυσκολα αυτη τη στιγμη..Θα προτιμουσα το budget να παει ολο σε ηχεια.

Στο site λέει άλλα (70W) https://www.naimaudio.com/product/nait-xs-2
Eπίσης στο manual λέει το ίδιο (70W/8Ohm ή 100/4Ohm) https://www.naimaudio.com/sites/def...nloads/files/Integrated Amps Eng Issue 2i.pdf (σελίς E18)

Δεν αλλάζει όμως κάτι.
Παραμένει ενισχυτής που δεν κάνει για το χώρο σου και επιπρόσθετα περιορίζει την επιλογή ηχείου μόνο σε εύκολα (= 8Οhm nominal) και ευαίσθητα (= min 5Ohm κατά προτίμηση). Θες ηχείο με 10άρι woofer τουλάχιστον, min89-90db για απόσταση ακρόασης ~3m και εύκολο. Αυτό το εύκολο πρόσεξε το πολύ. Και καλώδιο χαμηλής αντίστασης γιατί ούτε dumping factor έχει, ούτε feedback να τον σηκώσουν λίγο τα "καυσαέρια"... Είναι άριστος σε άλλα πράγματα. Όχι όμως αυτό που ζητάει ο χώρος σου. Δίνεις πολλά λεφτά. Ψάχτο καλά!

Απάντηση: Re: Αλλαγη Ηχειων.

Δεν θα εβαζα sub...
Θα προσπαθησω να περιγραψω ακριβως τι βλεπω εγω απο το συνδυασμο ηχειων και ενισχυτη.
Σε χαμηλες εντασεις δεν ακουγεται καθολου ασχημα. Επισης ειναι εντυπωσιακα καλος σε μεγαλες εντασεις αλλα με ευκολη μουσικη, φωνες. πχ. Johnny Cash και μια κιθαρα.
Εκει που τα μπερδευει ειναι οταν δυσκολευει η μουσικη. Πολλες κιθαρες, μπασο κλπ. Σε αυτες τις περιπτωσεις εμενα μου δινει την εντυπωση οτι "μπουκωνει"...ελπιζω να το περιεγραψα σωστα.

Φυσικό δεν είναι;
Στο site της η Focal για όλη την σειρά Chorus λέει πως είναι για χώρο το πολύ μέχρι 40 μ² (κι αυτό για τα μεγάλα,για τα δικά σου δίνει 25 μ² )
Συνδύασε το αυτό τώρα με τις περιορισμένες δυνατότητες του ενισχυτικού και βγαίνει μια χαρά η εξίσωση.
(Μην κοιτάξεις ποια προτείνει για 65 μ²,είναι για καρδιακό :flipout: )

Έτυχε σε κατάστημα να ακούσω το Raidho c1.1 κατάπιε τον ενισχυτή για πλάκα!

Αμ γιατί δεν του πρότεινα μτχ Ερμήδες νομίζεις;
92 ευαισθησία αλλά θέλουν ηλεκτροκόλληση πίσω...

Απάντηση: Re: Αλλαγη Ηχειων.

Γιατί να μην πάει σε klipsch που και ευαίσθητο ειναι αλλά και οικονομικά;

Θέλουν επίσης ρεύμα κι έχουν χαρακτήρα (θέμα γούστου αυτό,αλλά ο TS μίλησε για ουδέτερα. )

Είναι λάθος η προσέγγιση σου φίλε νηματοθέτη ... δεν έχει λογική να πάει όλο το μπάτζετ σε ηχεία, όταν οι επιλογές σου θα περιορισθούν αφάνταστα λόγω του ενισχυτή, που απλά δεν κάνει για αυτά τα κυβικά αέρα ...πρέπει να δώσεις και τον Ναιμ σε μια λογική τιμή και να πας σε πακέτο που μπορεί να υποστηρίξει τον χώρο σου ... υπάρχουν άπειρες καλές λύσεις σε μεταχειρισμένα, όπου με 3.000 ευρώ (συν τα όποια κερδίσεις από τον Ναιμ) στήνεις εξαιρετικά σύνολα ... μην παραλείψεις κάποιους καλούς ισχυρούς κινέζους, όπως πχ της Xindak ...κυκλοφορούν πχ. σε αγγελίες στα av φόρα τα μονομπλόκ 8800, ο μεγάλος ολοκληρωμένος Α-600, κλπ. ... Για τα 65 μέτρα χρειάζεσαι και μεγάλες μονάδες και πολλά λίτρα καμπίνας ... δεν γίνεται αλλιώς, απλά πράγματα είναι αυτά ... αν επιμένεις να κρατήσεις τον Ναιμ τότε από όσα σου προτάθηκαν καλύτερη λύση (δεδομένης και της μουσικής που ακούς) είναι τα cerwin vega 215 ... και θα σου μείνουν και αρκετά χρήματα ...

+1
Να προσθέσω και τον υβριδικό Vincent στο κόλπο,μεγάλη τροφοδοσία,αρκετή ισχύς,κλπ.

Re: Απάντηση: Αλλαγη Ηχειων.

Μαλλον εχετε δικιο.Ισως ειναι καλυτερα να αλλαξουν και τα δυο μαζι.
Σε αυτη την περιπτωση πιστευω οτι θα μπορουσα να δω τι συνδυασμος μπορει να γινει απο τον Ορφεα. Δεδομενου οτι και τα δυο εχουν αγοραστει απο εκει και μου ειχε πει ο πωλητης που με εξυπηρετησε οτι μπορει να τα παρει πισω σε περιπτωση αναβαθμισης. Και να αφερεθουν καποια χρηματα απο την αγορα.
Δυσκολη εξισωση οπως ειπε και καποιος απο τουσ προλαλλησαντες!

Είναι λάθος η προσέγγιση σου φίλε νηματοθέτη ... δεν έχει λογική να πάει όλο το μπάτζετ σε ηχεία, όταν οι επιλογές σου θα περιορισθούν αφάνταστα λόγω του ενισχυτή, που απλά δεν κάνει για αυτά τα κυβικά αέρα ...πρέπει να δώσεις και τον Ναιμ σε μια λογική τιμή και να πας σε πακέτο που μπορεί να υποστηρίξει τον χώρο σου ... υπάρχουν άπειρες καλές λύσεις σε μεταχειρισμένα, όπου με 3.000 ευρώ (συν τα όποια κερδίσεις από τον Ναιμ) στήνεις εξαιρετικά σύνολα ... μην παραλείψεις κάποιους καλούς ισχυρούς κινέζους, όπως πχ της Xindak ...κυκλοφορούν πχ. σε αγγελίες στα av φόρα τα μονομπλόκ 8800, ο μεγάλος ολοκληρωμένος Α-600, κλπ. ... Για τα 65 μέτρα χρειάζεσαι και μεγάλες μονάδες και πολλά λίτρα καμπίνας ... δεν γίνεται αλλιώς, απλά πράγματα είναι αυτά ... αν επιμένεις να κρατήσεις τον Ναιμ τότε από όσα σου προτάθηκαν καλύτερη λύση (δεδομένης και της μουσικής που ακούς) είναι τα cerwin vega 215 ... και θα σου μείνουν και αρκετά χρήματα ...

Θα ηθελα να ακουσω τα Klipsh που προτινουν τα παιδια παντως.
Το Cerwin μου φαινεται τεραστιο και ολιγον ακαλαισθητο...η τιμη ειναι οντως καλη βεβαια!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγη Ηχειων.

Μαλλον εχετε δικιο.Ισως ειναι καλυτερα να αλλαξουν και τα δυο μαζι.
Σε αυτη την περιπτωση πιστευω οτι θα μπορουσα να δω τι συνδυασμος μπορει να γινει απο τον Ορφεα. Δεδομενου οτι και τα δυο εχουν αγοραστει απο εκει και μου ειχε πει ο πωλητης που με εξυπηρετησε οτι μπορει να τα παρει πισω σε περιπτωση αναβαθμισης. Και να αφερεθουν καποια χρηματα απο την αγορα.
Δυσκολη εξισωση οπως ειπε και καποιος απο τουσ προλαλλησαντες!

Θα ηθελα να ακουσω τα Klipsh που προτινουν τα παιδια παντως.
Το Cerwin μου φαινεται τεραστιο και ολιγον ακαλαισθητο...η τιμη ειναι οντως καλη βεβαια!

Αφού θα πας Ορφέα άκουσε και τους μεταχειρισμένους Ερμήδες που έχει από ότι βλέπω.
Αν σου καθίσουν καθάρισες.