Αλλαγη Ηχειων.

........................................
Αν καταλαβα καλα προτεινεις αν κρατηθει ο XS να προστεθει το εξωτερικο τροφοδοτικο;
................................
Νομίζω πως δεν κατάλαβες ακριβώς το νόημα των προτάσεων μου.
Εκείνο που πρότεινα είναι μία μεθοδολογία με τρείς διαφορετικές εναλλακτικές προσεγγίσεις που οδηγούν σε αντίστοιχους τύπους διαφορετικών μεταξύ τους, αλλά έγκυρων λύσεων. Όλες λαμβάνουν υπ' όψη τους περιορισμούς στο κόστος, όπως και την ιδιαιτερότητα του χώρου (το μέγεθος).

Δεν πρότεινα να προστεθεί εξωτερικό τροφοδοτικό στον XS. Τούτο αποτελεί ένα μόνο από τα πολλά ενδεχόμενα που μπορούν να προκύψουν από τις δοκιμές με την εναλλακτική προσέγγιση του στοιχείου β), με την οποία προτείνεται μία αυστηρή διαδικασία προκειμένου να βρείς ποιό είναι το αδύνατο στοιχείο στο σύστημα σου. Το οποίο πρέπει να το βρείς, να το ανακαλύψεις, όχι απλά να το υποθέτεις ή να το υπολογίζεις. Και σ' αυτό αποσκοπεί η προτεινόμενη διαδικασία.

Και καλό είναι να εξετάσεις και τις άλλες εναλλακτικές του στοιχείου β). [Δηλαδή Sub ή τις προτεινόμενες κόρνες]. Όχι να τις εφαρμόσεις οπωσδήποτε, να τις εξετάσεις όμως. Να δεις τι μπορούν να προσφέρουν. Δεν έχεις κανένα λόγο να βιάζεσαι άλλωστε.

Και το ταξίδι της αναζήτησης του καλύτερου ήχου είναι το ίδιο πολύ γοητευτικό! :smile:

Απάντηση: Re: Αλλαγη Ηχειων.

Καλά, ρίξε ενα hegel πίσω απο το ηχείο να δουμε που θα παει το μπέρδεμα.
Γενικά τα ριμαδια τα φοκαλ στο χαμηλό ρίχνουν αντιστάσεις στα 3 ωμ. Επίσης είναι πολύ πιθανό να έχει συμμετοχη και ο χώρος αυτός καθεαυτός στο θέμα μπερδεματος (χρόνοι αντήχησης κλπ).

Δε νομίζω να είναι θέμα οδήγησης το μπέρδεμα. 8Οhm/min 4.2Οhm είναι το ηχείο. Σχετικά εύκολο και με υψηλή ευαισθησία (91db) το κάνουν καλό ταίρι τεχνικά με τον XS2.
Επίσης θα πρέπει να προσπάθησε πολύ ο φίλος red για να κατάφερε μπερδέμα σε focal (γνωστή για το σχεδόν ξερό μπάσο και μάλλον στεγνές μεσσαίες και αναλυτικές μεσσουψηλές).
Ούτε ο ενισχυτής δικαιολογεί μπερδέματα με αυτό το ηχείο.

Για το μπέρδεμα θα έριχνα το βάρος σε άλλους παράγοντες, όπως: αναπαραγωγή κακών ηχογραφήσεων, μέτρια πηγή, περιεχόμενο μικρού bitrate (πχ mp3) και τέλος στη τοποθέτηση των ηχείων κυρίως απόσταση μεταξύ τους. Ας μας δώσει πληροφορίες για τα παραπάνω ο red να το εξετάσουμε.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα σίγουρα είναι το σύστημα σε σχέση με το μεγάλο χώρο, όμως δεν αποκλείω καθόλου μιας και ο red δήλωσε νέος στο κουρμπέτι να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επιδέχονται βελτίωσης.

Γενικά χωρίς πλήρη στοιχεία του συστήματος αναπαραγωγής, απο τη πρίζα ως το ηχείο και χωρίς ένα σκαρίφημαα του χώρου/τοποθέτησης (ακόμα καλύτερα μια πανοραμική φωτό) ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα για τα μηχανάκια.

Απάντηση: Re: Αλλαγη Ηχειων.

Αμ γιατί δεν του πρότεινα μτχ Ερμήδες νομίζεις;
92 ευαισθησία αλλά θέλουν ηλεκτροκόλληση πίσω...

Πολλοί χομπίστες <<κολλάνε>> στην παράμετρο ευαισθησία.
Προσωπικά δεν της έδωσα ποτέ μεγάλη σημασία,την ωμική αντίσταση πάντα κοιτάζω και εννοώ την διακύμανση αυτής

Καλησπερα. Αναλυτικα το συστημα εχει ως εξης:
Πολυμπριζο Isotek Evo 3 sirius και καλωδιο Isotel Elite
Ο xs παιρνει ρευμα με το Νοrdost Bleu Heaven.
Καλωδια ηχειων Nordost Flat 4 διαφανη.
Το πικαπ ειναι clearaudio concept με μια maestro V2 κεφαλη. Εχει δικο του RCA.
Phono stage Naim το stageline. Συνδεση με το δικο του καλωδιο,δεν θυμαμαι πως το λενε!
Cd player Maranz 6000 limited edition και ενα απλο ραδιοφωνο Σονυ 10ετιας συνδεση με Nordost bleu heaven, flat διαφανες και τα δυο. Δεν ξερω αν βγαινει ακομα. Στο site δεν το ειδα.
Εχω και δυο ζευγαρια Atlas Equator MK III αλλα μου φαινονται δυνατα μεν απολιτιστα δε...
Επισης ειναι συνδεδεμενο το pc αλλα χωρις DAC.
Noμιζω οτι τα χειροτερα προβληματα τα βγαζει το cd και το πικαπ...
Επισης αν παιζει καποιο ρολο καλωδεια και μεταλικες επιφανιες ιντεκονεκτ καθως και εισοδοι σε πηγες ενισχυτη ηχεια δεν εχουν καθαριστει ποτε...δεν ξερω τι να χρησημοποιησω...

Εγώ Μελίσσια. Εχω ένα καλώδιο QED XT400 που κάθεται. Να στο φέρω να το βάλεις επάνω στο σύστημα να δεις τί γίνεται, να πάρεις μια ιδέα και με κατι άλλο;

Ναι οποτε μπορεις αφου ειμαστε τοσο κοντα.