Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

δυσκολο γιατι προερχεται απο τον χωρο των ...οικοδομων. δεν ειναι αφρολεξ.. ουτε φελιζολ.. φαντασου κατι ενδιαμεσο.
Θα σου στειλω 1 μετρο απο το καΘενα σε 8 και 10mm να το τσεκαρειs. (παρεα με τιs πιτσεs).
αυτο που παρατηρησα ειναι οτι πριν οταν ειχα το καπακι πανω στο πικαπ και δυναμωνα ενταση (ΠΟΛΥ βεβαια), αρχιζε να βουιζει το συμπαν. κλειστο ή ανοιχτο.
τωρα οχι. δειχνει σαν να Θελει περισσοτερη ενταση για κατι τετοιο. δεν εχω σκοπο να το δοκιμασω ακομα γιατι δεν ειναι καιροs για ζημιεs.. το εφτασα μεχρι στο "και 10" με gain στον προ 9 (0-15 η κλιμακα με βηματα ανα 3db) πιστεψε με ειναι ΠΟΛΥ δυνατα!
σιγουρα εχει αλλαξει η συχνοτητα συντονισμου του βραχιονα, προs τα πανω ή προs τα κατω δεν ξερω. αν σκεφτειs οτι το μπασο που παιζει τωρα το πικαπ δεν Θυμαμαι να το`χω ακουσει απο το cdp μου και παρολα αυτα δεν εχω βρει ακομα που συντονιζει (φοβαμαι,αλλα με τρωει κιολαs η περιεργεια) με το καπακι πανω του, ε.. Θεωρω οτι καλωs μπηκε.
Εκει που συντονιζε πριν μαλλον συντονιζει και τωρα, αλλα τωρα εχεις πιο αποτελεσματικο damping.
Eκει που πατα το καπακι (μπροστα) οταν ειναι κλειστο κολλησε δυο αυτοκολλητες τσοχες 2-3μμ παχος ωστε να απορροφουν οποιο θορυβο πιθανον να προκαλει το καπακι.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Εκει που συντονιζε πριν μαλλον συντονιζει και τωρα, αλλα τωρα εχεις πιο αποτελεσματικο damping.
Eκει που πατα το καπακι (μπροστα) οταν ειναι κλειστο κολλησε δυο αυτοκολλητες τσοχες 2-3μμ παχος ωστε να απορροφουν οποιο θορυβο πιθανον να προκαλει το καπακι.
δεν ακουω ποτε με το καπακι πανω στο πικαπ. απλα ηταν μια αλλαγη συμπεριφοραs που παρατηρησα. αλλωστε το εργοστασιο δεν εβαζε αρΘρωσειs, παρα μονο λαστιχα για να το ακουμπαs.
τιs αρΘρωσειs τιs εχω βαλει εγω σαν ανταλλακτικα απο το mk2. βαζω και κανα δισκακι να παιζει σιγα σε ενταση ακομα και οταν ειμαι εδω στο φορουμ.. σπαστικο ειναι να πρεπει να το βγαζειs με το παραμικρο και να ψαχνειs μεροs να το ακουμπησειs. μπαινοβγαινει ευκολα βεβαια, τραβηχτο ειναι.
(οταν λεω "ακουω" εννοω ακροαση)

Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

μπηκε και η τελευταια πινελια το Belden.
φωτο μολιs μπορεσω...
Αναμενουμε.:drummer:
Εκεινο το canare εφτασε χτες το πρωι.Σε ειδοποιησε το ταχυδρομειο?

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Αναμενουμε.:drummer:
Εκεινο το canare εφτασε χτες το πρωι.Σε ειδοποιησε το ταχυδρομειο?
οχι. Θα`χουν πολυ δουλεια τα παιδια.. :flipout: για αυριο το κοβω.
δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα να τιΘασευσειs ενα καλωδιο ρευματοs στο παχοs του belden.. ετσι? :laugh:

Re: Απάντηση: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Σε δυσκολεψε ?
αρκετα. αλλα αξιζει τον κοπο. ακουμπαω πανω του γειωσειs, διάφορα, μεχρι και το κινητο σε κληση γυροφερνα πανω κατω απο το πικαπ και το κολλαγα πανω στο belden !!
φουστηs δεν κουνιεται!!!
καμια παρεμβολη, τιποτα παραξενο δεν ακουγεται!! τι αλλο να πω ?

τα πατρον του plexi glass κοπηκαν με σεγα γνωστου και βγηκαν ελαφρως τσατρα-πατρα..
View attachment 161016View attachment 161011
στις διαστασεις λιγο τα χαλασα στο ενα. εφτασε το καλωδιο της γειωσης του Μ/Σ, στην αλλη βιδα εβαλα την γειωση του belden για να μην ζοριστει το πλεξι.
στο οποιο κατεβασα λιγο το παχος στις τρυπες που μπαινουν οι βιδες, 1ον γιατι δεν βρηκα αμεσως ιδιας διατομης και 2ον οι δικες του εφταναν σε μηκος να πιασει η καθε μιά μία ροδελα
IMG_20190417_122310.jpgIMG_20190417_122258.jpg

εβαλα το 2ο που βγηκε λιγο πιο φαρδυ.
η ιδεα ειναι πανω κατω αυτη:
IMG_20190417_123010.jpgIMG_20190417_123002.jpg
να εχει οσο περισσοτερο γινοταν γωνια κλισης για να μην ζοριζεται τιποτα

η "ασφαλιση" του καλωδιου ηταν ενα θεμα γιατι ηθελε πολυ ψαξιμο.. αν καποιος εχει καλυτερη ιδεα να την πει. ο 2ος σφικτηρας δεν μπηκε τελικα γιατι επρεπε να αδειασω την βαλβολινη απο τον αξονα για να γυρισω το πικαπ αναποδα.. δεν το'κανα που να με πληρωναν..
λαστιχα μπηκαν αναμεσα στο πλεξι και τον σφικτηρα
IMG_20190417_141600.jpgIMG_20190417_141522.jpg

τελικα απο κατω,(και αφου το εβαλα αναμεσα απο 2 καρεκλες λες και ηταν αυτοκινητο για αλλαγη λαδιων), εβαλα απλο δεματικο στο καλωδιο για ασφαλιση
IMG_20190417_161829.jpgIMG_20190417_160956.jpg
οτι μπορειτε να δειτε...

το αποτελεσμα μεσα στο πικαπ..
IMG_20190417_155958.jpgIMG_20190417_155509.jpgIMG_20190417_155455.jpg
καλου κακου και ενα τσοχακι εκει που ερχεται σε επαφη καλωδιο και Μ/Σ. η θωρακιση κοπηκε εκει που βγαινει το καλωδιο της γειωσης, αλλά οχι και το εξωτερικο περίβλημά του, το οποιο συνεχισε μεχρι κοντα στην πλακετα. φυσικα θερμοσυστελλομενα μπηκαν παντου.

θερμοκολλα στις γυμνες επαφες μη μπει και κανενα ζωυφιο δλδ και θερμοσυστελλομενο στις επαφες μετα τον διακοπτη..
IMG_20190417_155439.jpgIMG_20190417_162339.jpgIMG_20190417_162237.jpg
και απο κατω, οτι μπορει να φανει...

IMG_20190417_160559.jpgIMG_20190417_162156.jpgIMG_20190417_160305.jpg
το καπακι μπηκε χωρις κανενα προβλημα, το πλατω απο πανω,(το σουκο θελω να δειξω, αλλά ερωτησεις γι'αυτο ΔΕΝ θελω :chinese:)
και σε λειτουργια..
edit.. να εμφανιζοντουσαν οι φωτο στη σωστη σειρα!!!

Πολυ ωραια.Προσωπικα θα προτιμουσα κατι σαν αυτο στο σωστο μεγεθος για το καλωδιο αντι τους μεταλικους σφικτηρες.Θα ειχε και λιγοτερο υψος και θα χρειαζοσουν μονο ενα στο perspex.

Attachments

• STRAIN RELIEF CLAMP.jpg
    STRAIN RELIEF CLAMP.jpg
    47 KB · Views: 60
GIF-1d99766ae85c0efa6ede7a9ddd12616d.gifIMG_20190417_163338.jpg
ξανα "The Ruins of Beverast" το ακουσμα για αναταση μετα την κοπιαστικη δουλεια και ο τυπακος μου λεει "εκανες καλη δουλεια με αυτο που ακουω"...

Re: Απάντηση: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Πολυ ωραια.Προσωπικα θα προτιμουσα κατι σαν αυτο στο σωστο μεγεθος για το καλωδιο αντι τους μεταλικους σφικτηρες.Θα ειχε και λιγοτερο υψος και θα χρειαζοσουν μονο ενα στο perspex.
εχω αλλά οχι για το μεγεθος του belden. ο Καυκας (τετοια μαγαζαρα) και δεν ειχε τιποτα!! αμα βρεθω στον Φανο θα ρωτησω.