Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

ναι εχασα μια απο τις 2, την εψαχνα για καμια ωρα στα πλακακια στο πατωμα δεν βρηκα τιποτα.

Δοκιμασε με μαγνητη μπας και ειναι μαγνητικη και την μαζεψει.Ειναι χειροτερο απο το να ψαχνεις ψυλλο στα αχυρα ......... χαχαχα

οκζ ευχαριστω, μολις το εχω θα το ρυθμισω

Μεχρι να το παραλαβεις,μετρησε την αποσταση απο την πισω πλευρα του headshell (εκει που πατα στο κολαρο του βραχιονα) μεχρι την ακιδα και υπολογισε το περιπου 51 mm.Θα εισαι πολυ κοντα στο σωστο.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, την βιδα δεν νομιζω να την βρω πια, προλαβε και σκουπησε η συζηγος ειδη:)

Υπαρχει καποια εναλακτη απο ευρωπη για το damping μηπως, να μην μπλεκω με τελωνια

τι εχασες;; και εγω τις ειχα χασει!! εφαγα πανω απο ενα μήνα να βρω αναλογες και με εσωσε ο Σ. Πετροπουλος της east electronis.
εχει χουφτες ο "ατιμος" απο δαυτες! πηγαινε να σου δωσει.
για το αλλο που με ρωτας θα το μελετησω το βραδυ μετα την δουλεια, γιατι πρεπει να φυγω.
αν δει το ποστ ο AUDIOLYTIC θα σου πει σιγουρα γιατι εχει πολυ μεγαλη εμπειρια στα fluid damping.
απο μια γρηγορη ματια που εριξα καταλαβα οτι πρεπει να λυσεις τα bearings και να βαλεις μεσα.
εγω εβαλα μια σταγονα Q20 στο καθενα και λιγο γρασσογραφιτη μπιλιοφορου.
απιστευτο αποτελεσμα! εχουμε κανει μεγαλη κουβεντα με τον Πανικο για αυτο, θα του στειλω e mail να μπει στο νημα

λαθος, δεν θελουν λυσιμο τα bearings, αλλα να πω πως καταλαβα το πως δουλευει, θα πω ψεματα.
Πανο, στειλε κανα email με explaine S'il vous plait

ερωτηση: το λαδι ειναι εκτεθειμενο στο ημικυκλικο λεκανακι σωστα;
τι θα'χει μαζεψει σε κανα μηνα-διμηνο;
2η ερωτηση.. το προσθετο εξαρτημα που εχουμε βιδωσει στον βραχιονα "επιπλεει" στο λαδι και λειτουργει σαν αποσβεστηρας κραδασμων ας πουμε;
3η ερωτηση.. τι κανουμε οταν εχουμε το "μπινελικι" να αλλαζουμε απο MM σε MC καθε 3 και λιγο; τι λαδι θα βαλουμε;
Α βρε paulmarini τι φωτια μου αναψες... και δεν απανταει στο email ο Πανικος γμτ!!!

ερωτηση: το λαδι ειναι εκτεθειμενο στο ημικυκλικο λεκανακι σωστα;
τι θα'χει μαζεψει σε κανα μηνα-διμηνο;
2η ερωτηση.. το προσθετο εξαρτημα που εχουμε βιδωσει στον βραχιονα "επιπλεει" στο λαδι και λειτουργει σαν αποσβεστηρας κραδασμων ας πουμε;
3η ερωτηση.. τι κανουμε οταν εχουμε το "μπινελικι" να αλλαζουμε απο MM σε MC καθε 3 και λιγο; τι λαδι θα βαλουμε;
Α βρε paulmarini τι φωτια μου αναψες... και δεν απανταει στο email ο Πανικος γμτ!!!

1. Πιθανον να υπαρχει καλυμα στο εξαρτημα που μικραινει το ανοιγμα και προστατευει το λαδι.Οι SME νομιζω εχουν, οι audiocraft/grace κλπ δεν εχουν εκτεθημενο το λαδι.
2. Υπαρχει ενα η περισοτερα "μινι κουπια" που τοποθετουνται με καποιο τροπο στο armtube και βυθιζονται στο λαδι.Εχουν ρυθμιση ως προς το ποσο θα βυθιστουν,ωστε να ελεγχεται η επιδραση του λαδιου.
3. Ενα λαδι με πυκνοτητα 50000-100000 cst πιστευω ειναι καλο για τις πλειστες περιπτωσεις κεφαλων.Εξαιρεση ισως αποτελουν κεφαλες με βαρος αναγνωσης πανω απο 2.5 γρ οπως denon 103,ortofon spu κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

1. Πιθανον να υπαρχει καλυμα στο εξαρτημα που μικραινει το ανοιγμα και προστατευει το λαδι.Οι SME νομιζω εχουν, οι audiocraft/grace κλπ δεν εχουν εκτεθημενο το λαδι.
2. Υπαρχει ενα η περισοτερα "μινι κουπια" που τοποθετουνται με καποιο τροπο στο armtube και βυθιζονται στο λαδι.Εχουν ρυθμιση ως προς το ποσο θα βυθιστουν,ωστε να ελεγχεται η επιδραση του λαδιου.
3. Ενα λαδι με πυκνοτητα 50000-100000 cst πιστευω ειναι καλο για τις πλειστες περιπτωσεις κεφαλων.Εξαιρεση ισως αποτελουν κεφαλες με βαρος αναγνωσης πανω απο 2.5 γρ οπως denon 103,ortofon spu κλπ.

Πανο, αυτο θα λειτουργησει συμπληρωματικα στο κορδονι αρμων που εχω ηδη μεσα στο armpipe ;; μηπως το συνολο "το παρακανει" ;;
η κεφαλες μου "ζυγιζουν" η μια στα 1,25g και η αλλη στο 1,5

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Ποσο κανει ?

ψαχνω να ξαναβρω το γ@μολινκ και δεν μπορω.
νομιζω πανω απο 160 δολαρια.
οπως λεει ο φιλος θα'χει και τελώνια.. χώρια το shipping... αστα... :bigcry:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Πανο, αυτο θα λειτουργησει συμπληρωματικα στο κορδονι αρμων που εχω ηδη μεσα στο armpipe ;; μηπως το συνολο "το παρακανει" ;;
η κεφαλες μου "ζυγιζουν" η μια στα 1,25g και η αλλη στο 1,5

Ναι συμπληρωματικα θα λειτουργησει.Τα δυο αυτα κανουν διαφορετικη δουλεια.Το κορδονι που αβαλες περιοριζει τα resonanceς του ιδιου του armtube ενω το λαδι ελεγχει κυριως την καθετη κινηση του βραχιονα,ωστε σε δυσκολους η στραβους δισκους η βελονα να διατηρει την επαφη της με το αυλακι και να εχει καλυτερο tracking.Eπισης το λαδι ελεγχει/περιοριζει το peak του resonance frequency arm/cartridge που προκυπτει απο την σχεση ενεργου μαζας και ενδοτικοτητας της κεφαλης.Χρειαζεται λιγο πειραματισμος για να βρεθει η ποσοτητα και η πυκνοτητα του λαδιου,αλλα αυτα ειναι λιγο πολυ γνωστα και με μικρορυθμισεις θα τα βρουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

ψαχνω να ξαναβρω το γ@μολινκ και δεν μπορω.
νομιζω πανω απο 160 δολαρια.
οπως λεει ο φιλος θα'χει και τελώνια.. χώρια το shipping... αστα... :bigcry:

ΟΚ, το 1200 ομως ειναι ενα ακριβο πικαπ και καπως δικαιολογει ενα τετοιο κοστος,ιδιαιτερα αν λαβεις υπ'οψιν τα πλεονεκτηματα που θα εχεις με το damping.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Ναι συμπληρωματικα θα λειτουργησει.Τα δυο αυτα κανουν διαφορετικη δουλεια.Το κορδονι που αβαλες περιοριζει τα resonanceς του ιδιου του armtube ενω το λαδι ελεγχει κυριως την καθετη κινηση του βραχιονα,ωστε σε δυσκολους η στραβους δισκους η βελονα να διατηρει την επαφη της με το αυλακι και να εχει καλυτερο tracking.Eπισης το λαδι ελεγχει/περιοριζει το peak του resonance frequency arm/cartridge που προκυπτει απο την σχεση ενεργου μαζας και ενδοτικοτητας της κεφαλης.Χρειαζεται λιγο πειραματισμος για να βρεθει η ποσοτητα και η πυκνοτητα του λαδιου,αλλα αυτα ειναι λιγο πολυ γνωστα και με μικρορυθμισεις θα τα βρουμε.

ασε.. το ερωτευτηκα ηδη!!
πρεπει να καβατζαρω κουμπαρα... :laugh:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

ΟΚ, το 1200 ομως ειναι ενα ακριβο πικαπ και καπως δικαιολογει ενα τετοιο κοστος,ιδιαιτερα αν λαβεις υπ'οψιν τα πλεονεκτηματα που θα εχεις με το damping.

πες το στην Σία αυτο.....:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 121

πες το στην Σία αυτο.....:flipout:

Ωχ!!!!! σαν CIA ακουγεται ετσι που το ειπες.....:flipout:

τελειωμο δεν εχουν οι βελτιωσεις στα πικαπ..
οι "αλλοι", οι ψηφιακοι, αλλαζουν ντακ καθε λιγο και λιγακι..
σε μας ολο και καποιος θα ανακαλυψει κατι και θα αναψει φωτιες..!!

Γι αυτο και το χομπυ εχει ενδιαφερον.
Περιττο να σου πω οτι την τελευταια "επιχειρηση" Garrard 401/ AC 3000 MC την χαρηκα οσο λιγες δουλειες που εκανα παρ'ολη την ταλαιπωρια.

Re: Απάντηση: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Γι αυτο και το χομπυ εχει ενδιαφερον.
Περιττο να σου πω οτι την τελευταια "επιχειρηση" Garrard 401/ AC 3000 MC την χαρηκα οσο λιγες δουλειες που εκανα παρ'ολη την ταλαιπωρια.
δεν λες το δικο σου ετσι; ουτε του φιλου σου με το clearaudio.. αυτουνου του εφτιαξες VPI με audiocraft..ναι;;
εχεις κανει τοσες δουλειες εκει που μ'εχεις μπερδεψει :laugh: