Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

το mk2 ειναι ετοιμο. αυριο το πρωι Θα ρυΘμιστουν τα bearings και Θα βαλω φωτο γιατι πρεπει να δειξω τι κάνει ο χρονοs σε ενα μηχανημα ακομα και αν ειναι "αΘανατο"(αυτο αγοραστηκε καινουργιο το `96)

Μετρατε ακομη βρε ??? :popcorn:

Αρκετά καλά μέτρησε,η Shure είχε ένα θεματάκι με τη φάση στην ανάγνωση τετράγωνου σήματος 370Hz που διορθώσαμε. Η Denon τα πήγε καλλίτερα. Ο Βλαδίμηρος θα σας πει,πιστεύω,περισσότερες λεπτομέρειες περί των μετρητικών από τις σημειώσεις που κράτησε. Πάω τώρα ν'ακούσω ένα Rigoletto με Μαρία,Ντι Στέφανο,ΖΑΧΑΡΙΟΥ,Gobbi,Serafin ...Scala 1955!!

Μολις τακτοποιησα και ακουω παλι..:laugh: (τις γνωστες ωρες μου)
θα γραψω τις μετρησεις που σημειωσα, αλλά δεν μπορω να βρω αυτες του εργοστασιου για να κανω την συγκριση. το net δεν βοηθαει, πρεπει να βρω το manual.
μεχρι τοτε και μιας και εχω laptop στα χερια μου κυριοι, θα το παλεψω να ανεβασω μερικες φωτο απο την συναντηση και γνωριμια με τον υπεροχο αυτον ανθρωπο.

περιττο να πω οτι τις "κοινες" ηχογραφησεις, τους δισκους που αγοραζουμε οι κοινοι θνητοι δλδ, τους "ξεβρακωνει"...

με την shure m97xe ειχαμε: wow&flutter μεταξυ 0,140 και 0,136%
στον διαχωρισμο καναλιων ειχαμε, Αρ 375mv, Δε 49mv. \ Δε 380mv, Αρ 66mv.
το αριστερο καναλι εδινε 440mv, το δεξι 426mv.
dBu Α.κ. -6,32 Δ.κ. -24
Δ.κ. -6,20 Α.κ. -21
με την Denon DL160 ειχαμε, wow&flutter 0,126%
διαχωρισμο Αρ καναλι 363mv, Δε καναλι 16mv
Δε καναλι 338mv, Αρ καναλι 12mv
Αν καποιος βρει στο net τα specs του M5G ας τα βαλει να δουμε τι γινεται μεχρι να βρω το manual. (μπορει να'ναι και στο παταρι μεσα στην κουτα του και εκει τωρα δεν ανεβαινω με τιποτα...)
και τελος να ξαναθυμησω οτι η Denon ειναι 12 ετων πια οσο το πικαπ, ενω (αυτη) η shure αγοραστηκε στις 15/2/19

βρεΘηκε το manual. αντιγραφω κατα λεξη
wow and flutter 0.01 % WRMS *
0.025 % WRMS (JIS C5521)
-+ 0.035 % peak (IEC 98A Weighted)
Rumble -56 dB (IEC 98A Unweighted) -78 dB (IEC 98A Weighted)
και το "ζουμι" παρακατω :
* This rating refers to turntable assembly alone, excluding effects of record, cartridge or tonearm, but including platter. Measured by obtaining signal from built-in frequency generator of motor assembly.

Γιωργο, Πανο και λοιποι, γραψτε τα σχόλιά σαs
ειναι συγκρισιμα τα νουμερα, ή ο τροποs που μετραει το εργοστασιο δεν εχουν να κανουν με τιs συνΘηκεs που μετρησαμε εμειs ?

Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Οι μετρήσεις έγιναν κατά IEC Peack,weighted. Rumble δεν μετρήσαμε

Κατά λάθος 2η φορά,ας το σβήσει κάποιος Διαχειριστής
Οι μετρήσεις έγιναν κατά IEC ,Peack,weighted. Rumble δεν μετρήσαμε

Να υποθεσω Γιωργο οτι οι μετρησεις του εργοστασιου ειναι σαν αυτες που κανουν οι κατασκευαστες των αυτοκινητων; (στην καταναλωση καυσιμου εννοω. σε ιδανικες συνθηκες και ποτέ επιτευξημες σε πραγματικες);

περιττο να πω οτι τις "κοινες" ηχογραφησεις, τους δισκους που αγοραζουμε οι κοινοι θνητοι δλδ, τους "ξεβρακωνει"...

Πολλά πλατό το κάνουν αυτό Vlad..και μάλιστα σε κάποια ουδέτερα,από track σε track ακούγονται οι 'διαφορές' ηχογράφησης,όπως ένα Lp της Mary Wilson ,που άκουγα πριν λίγο.
Κρίμα να μην το ξέρω νωρίτερα,μιας και έφαγα 3μερο απαγορευτικό κατακέφαλα την παρασκευή.

Πολλά πλατό το κάνουν αυτό Vlad..και μάλιστα σε κάποια ουδέτερα,από track σε track ακούγονται οι 'διαφορές' ηχογράφησης,όπως ένα Lp της Mary Wilson ,που άκουγα πριν λίγο.
Κρίμα να μην το ξέρω νωρίτερα,μιας και έφαγα 3μερο απαγορευτικό κατακέφαλα την παρασκευή.
west δεν μιλαμε απλα για διαφορες απο track σε track. αυτες τις ακουω και εδω στο σπιτι μου. μιλαμε για κανονικο ξεβρακωμα! μεσα σε λιγες στροφες του δισκου καταλαβαινες που το παρακανε ο παραγωγος. αστο.. τι να σου λεω.. μην ερθει και σε δυσκολη θεση ο κυρ'Γιωργης :ernaehrung004:

ειχα πει οτι θα δειξω τι μπορει να κάνει ο χρονος σε ενα μηχανημα "αθανατο" σαν το mk2. και αναφερομαι στα ενδοτερα του βραχιονα του. προβλημα που μπορει ευκολα και αναπασα στιγμη να σε "αφησει" απο μοχλο ανυψωσης του βραχιονα. δυστυχως αμελησα να βγαλω φωτο μολις ειδα το εκκολαπτομενο προβλημα και ετσι θα'ναι λιγο δυσκολο να το μεταφερω.
μιλαω παντα για το πικαπ που ηρθε για λιγο για να μπει το εξαρτημα του Γαλλου και κατι άλλα.