Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

1544272731390.jpg
προκειται για αυτο το εξαρτημα που εδω το βλεπουμε στο δικο μου και δεν εχει προβλημα. ελπιζω να φαινεται το κυλινδρακι που "φρεναρει" το πανω-κατω του βραχιονα. (να το πω cueing); αυτο κρατιεται με τις 2 βιδες που ειναι κοντα κοντα η μια στην αλλη. αυτες βιδωνουν σε πλαστικες φυσικα προεξοχες και συναρμολογωντας τον βραχιονα (ευτυχως με γυαλια πρεσβη), ειδα πολλαπλα ραγισματα στις προεξοχες αυτες.

https://www.ebay.com/itm/2-X-Techni...743946?hash=item3d87b4474a:g:7akAAOSw9QNcm7Db
αυτο το πραμα ειναι, (εδω ο τύπος πουλαει 2) και το ελασμα που φαινεται καθαρα εχει μεγαλη δυναμη. δυναμη που καποια στιγμη θα νικουσε τις ραγισμενες βασεις που κρατανε τον κυλινδρο. (να πω οτι οταν ο κυλινδρος δεν καθυστερει πια τον βραχιονα και αυτος κάνει "γκελ" πανω στον δισκο, βγαζουμε πολυ ευκολα την ασφαλεια, καθαριζουμε τα υπολειμματα και βαζουμε υγρη σιλικονη 500.000cSt. λιγοτερη πυκνοτητα θα κατεβασει τον βραχιονα σχετικα γρηγορα.. μονο για djs δλδ)
μια λυση για το ραγισμα ειναι η εξης:

IMG_20190329_134633.jpgIMG_20190401_150730.jpgIMG_20190401_150740.jpg
Permatex κυριες και κυριοι!!! ειμαι φανατικος του προιοντος!!!
Cold Weld.. Οπλισμενο με μεταλλο.
περισσοτερα για το πως και γιατι, ..προσεχως..
edit.. εδω στις φωτο ΚΑΙ σε αλλη αποστολη..

Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Να υποθεσω Γιωργο οτι οι μετρησεις του εργοστασιου ειναι σαν αυτες που κανουν οι κατασκευαστες των αυτοκινητων; (στην καταναλωση καυσιμου εννοω. σε ιδανικες συνθηκες και ποτέ επιτευξημες σε πραγματικες);
Κανονικά οι εργοστασιακές μετρήσεις πρέπει να είναι επιλήψιμες κάτω από τις προϋποθέσεις που θέτει ο κατασκευαστής . Δεν υπήρχε περίπτωση η ΕΜΤ να μη περιέγραφε με ακρίβεια τις μετρήσεις των μηχανημάτων και να πήγαινε να πουλήσει ένα 950 στη RAI ή στο BBC.

west δεν μιλαμε απλα για διαφορες απο track σε track. αυτες τις ακουω και εδω στο σπιτι μου. μιλαμε για κανονικο ξεβρακωμα! μεσα σε λιγες στροφες του δισκου καταλαβαινες που το παρακανε ο παραγωγος. αστο.. τι να σου λεω.. μην ερθει και σε δυσκολη θεση ο κυρ'Γιωργης :ernaehrung004:
Ο "κυρ Γιώργης" ​(;;) γιατί να έρθει σε δύσκολη θέση;

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Ο "κυρ Γιώργης" ​(;;) γιατί να έρθει σε δύσκολη θέση;
Μη τυχον αισθανθει αβολα απο το πολυ δημοσιο εκθειασμα του ΕΜΤ :laugh: (και δεν ειπα τιποτα για το STUDER.......)

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Κανονικά οι εργοστασιακές μετρήσεις πρέπει να είναι επιλήψιμες κάτω από τις προϋποθέσεις που θέτει ο κατασκευαστής . Δεν υπήρχε περίπτωση η ΕΜΤ να μη περιέγραφε με ακρίβεια τις μετρήσεις των μηχανημάτων και να πήγαινε να πουλήσει ένα 950 στη RAI ή στο BBC.

η ΕΜΤ σαφως και θα εκανε κατι τετοιο. η technics πως βγαζει νουμερα του τυπου 0,0..και κατι.. να μας πει..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Το μυστικό προφανώς κρύβετε στη παρακάτω φράση που λες πως γράφει το μανουαλ. Η ΕΜΤ αναφέρει ακριβώς πως μετράει,με τι μετράει(Δισκους-Όργανα) και ποιες οι μετρήσεις.

* This rating refers to turntable assembly alone, excluding effects of record, cartridge or tonearm, but including platter. Measured by obtaining signal from built-in frequency generator of motor assembly.

το permatex ειναι κολλα 2 συστατικων για μεταλλα. πετυχα ανθρωπο στο μαγαζι που την βρηκα ο οποιος εχει ταξι που του ραγισε καπακι πριν χρονια. "βουλωσε" το ραγισμα σαν προσωρινη λυση μεχρι την αντικατασταση του. Ε.. απεσυρε το αμαξι λογω παλαιοτητας με την προσωρινη λυση πανω του.
ανακατευουμε τα 2 υλικα (το ενα ασπρο, το αλλο μαυρο), μεχρι να γινει γκρι. σβελτα αυτο γιατι "τραβαει" γρηγορα.. βαζουμε στις ραγισμενες βασεις μεχρι να γεμισει ΚΑΙ η τρυπα με το σπειρωμα. φυσικα διαμορφωνουμε μια στρωση γυρω απο τις βασεις για να τις ενισχυσουμε. σε λιγα λεπτα σφιγγει και δεν μπορουμε πια να το δουλεψουμε. το αφηνουμε μεχρι την επομενη μερα στην ησυχια του.
μετα μπορουμε να το τριψουμε, να το λιμαρουμε, να το τρυπησουμε! μετραμε με παχυμετρο την διαμετρο της βιδας και αν ειναι πχ 3mm, τρυπαμε προσεκτικα με τρυπανακι 1mm για "οδηγο" πρωτα. μετα με 2mm. κατοπιν βαζουμε το εξαρτημα και βιδωνουμε σιγα αλλά σταθερα την βιδα ωστε να ανοιξει η ιδια νεο σπειρωμα. ξεβιδωνουμε και βγαζουμε το εξαρτημα για να καθαρισουμε τα "γρεζια" και ξαναβιδωνουμε. done..! εχει τετοια αντοχη που εβαλα αρκετη δυναμη για να δω αν θα "κλωτσησει" και αντεξε!
η "άλλη αποστολη" που ειχε ηταν να ξαναφτιαξει σπειρωμα στη μεσα βαση του πικαπ, αυτη που πανω της κρατιεται η λαστιχενια βαση του. (απο εκει η φωτο). εκει οι βιδες κλωτσανε για πλακα, στο δικο μου ειχα 5-6 κλωτσημενες! παρασφιγγουν φαινεται στο εργοστασιο και οταν πας να τις ξανασφιξεις.. γεια σας...
περιττο να πω οτι το permatex τα πλαστικα τα'χει για πρωινο... εσφιξα καργα για δοκιμη στη βαση και παλι δεν "μασησε" !!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη ηχου στο πικαπ μου ( Technics sl 1210 M5G)

Το μυστικό προφανώς κρύβετε στη παρακάτω φράση που λες πως γράφει το μανουαλ. Η ΕΜΤ αναφέρει ακριβώς πως μετράει,με τι μετράει(Δισκους-Όργανα) και ποιες οι μετρήσεις.

* This rating refers to turntable assembly alone, excluding effects of record, cartridge or tonearm, but including platter. Measured by obtaining signal from built-in frequency generator of motor assembly.

Ναι Γιωργο, γι'αυτο το τονισα. 3 στα 4 τα βγαλαν εκτος μετρησης. (ετσι και γω σε εξετασεις, θα βγω 20χρονος.. χα χα..)

IMG_20190401_125544.jpgIMG_20190401_125552.jpg
εδω οι επισκευασμενες βασεις με τις βιδες τους και με το συνηθειο να ασφαλιζω με μανό οταν κατι δεχθει "επεμβαση"

η loctite μπαινει μεσα στο σπειρωμα. εγω δεν θελησα κατι τετοιο, γιατι μετα πως ξεβιδωνει..
απ'εξω ασφαλισα ελαφρα.
τα ξερω τα προιοντα της loctite απο νεαρος που δουλευα σε επισκευες ηλεκτρονικων παιχνιδιων.
κορυφαια.

Ξεβιδώνει Βλαδίμηρε μια χαρά.

φοβηθηκα Γιωργο να βαλω, μη κουρεψει την βαση απο τη ριζα αν χρειαστει καποτε να ξαναβγει.
το μανον το βαζω περισσοτερο για το χρωμα, ουτως ωστε αν μετα απο χρονια το ξανανοιξω να πονηρευτω οτι κατι τρεχει εδω.
γιατι ειναι σιγουρα δεν θα θυμαμαι. αλλά και αλλος να το ανοιξει, να αναρωτηθει για το κοκκινο

αυτο το εξαρτημα επρεπε να ειναι μεταλλικο. 4 πραγματα στηριζει. τα 2 δεν ασκουν δυνάμεις. τα άλλα 2 ομως; Αν θες σαν technics να ξεχωρισεις απο τους αλλους, σε κατι τετοιες "λεπτομερειες" δινεις προσοχη.
γιατι και η pioneer και η stanton και η denon πχ, μπραντες 1ης γραμμης ειναι...

τωρα που το θυμηθηκα (παλι προβλημα μνημης), 3 πραγματα στηριζει. το 4ο απλα το "οδηγει" κατα καποιο τροπο.
αλλα μικρη σημασια εχει. θα μπορουσε να ηταν απο αλουμινιο

και παμε στο αλλο θεμα που εχουν προβλημα αυτα τα πικαπ. το ανεφερα και πιο πανω. τα ποδια τους!
IMG_20190329_133359.jpgIMG_20190329_133354.jpg
δεν ξερω τι μπορει να φανει απο τις φωτο, αλλά η σηψη ηδη εχει αρχισει..

με τα χιλια παρακαλια επεισα την συζυγο να κρατησει λυγισμενο ενα απο αυτα για να μπορεσω να βγαλω φωτο.
IMG_20190329_142255.jpg
κοντευει να κοπει τελειως. ηδη τα'χω καθαρισει και γυαλισει καλα.