Aλλαγη καλωδιωσεων σε ηχεια.

με εναν παλμογραφο θα μετρησεις ηχεια? Και μαλιστα μετα απο αλλαγες καλωδειων θα τεκμηρειωσεις και τις ακουστικες διαφορες με μετρησεις? Πολυ απλοποιημενα τα ακουω. να σε συγχαρω και εγω σαν τον #61

με εναν παλμογραφο θα μετρησεις ηχεια? Και μαλιστα μετα απο αλλαγες καλωδειων θα τεκμηρειωσεις και τις ακουστικες διαφορες με μετρησεις? Πολυ απλοποιημενα τα ακουω. να σε συγχαρω και εγω σαν τον #61
χα χα ετσι το ανεφερα. Ουτε ξερω πως τα μετρανε ουτε τιποτα. Απλα ξερω να ξεχωριζω τον καλο ηχο. Μου αρκει παντως που βελτιωθηκε ο ηχος! Εξαλλου αυτο που ψαχνω τωρα ειναι χρονος για ακροασεις.

Απάντηση: Re: Aλλαγη καλωδιωσεων σε ηχεια.

toulou
Οταν αποκτησεις και εσυ τις κορνες σου να μου γραψεις πως τις ρυθμισες....
Αμ, δεν πήγαινε στις κόρνες η "μπηχτή".
Αλλά στο ότι ενώ θεωρείς το αυτί σου επαρκές για τον χαμό των κορνο-χωρο-μεταβλητών, την πέφτεις στον κακομοίρη τον ggeorgecv που θα τολμήσει να αλλάξει "με το αυτί" πυκνωτές αψηφώντας την διαφορετική ESR! ...Πάντα με το ύφος - σήμα κατατεθέν σου...

Τελικα ακουτε με τα αυτια μουσικη ή με μετρητικα οργανα; Μετρατε πρωτα τα ηχεια κι αν οι μετρησεις βγουν οκ τοτε ακουτε μονο μουσικη; Μονο τοτε ενα ηχειο θεωρειται καλο; Μονο αν βγαλει σωστα διαγραμματα;

δεν ξερω το ειναι μπηχτη, δεν την βρηκα στο Ελληνοσουηδικο λεξικο.
Απλα μου εκανε εντυπωση πως μπορει να μετρηθει ενα ηχειο με εναν παλμογραφο, ισως καποιος ξερει ποιο πολλα απο οτι ξερω εγω. Δεν ειναι η πρωτη φορα που γραφω οτι ειμαι του δημοτικου.
Παντως, συμφωνω σε μεγαλο βαθμο με τον ggeorgecv οτι μπορεις να ακουσεις τις αλλαγες και η ερωτηση μου για το esr εγινε ευκαιρια για μια συζητηση με τον John.
Μετα αναρωτιεμαι πως ο ggeorgecv ακουσει αλλαγες στην διαρκεια στρωσηματος των καλωδειων, αλλα αυτο δεν με ενδιαφερει και πολυ να το ρωτησω γιατι τα καλωδεια μου ειναι στρωμενα εδω και 50 χρονια, τα εχω παρει απο ενα αρχαιο τηλεφωνικο κεντρο της Εφοριας και σιγουρα θα εχουν περασει πολλες βρησιες απο μεσα τους και κεραυνοι.

Καλά, εντάξει, ρώσσικη σαλάτα...
Ανακατεύεις δώθε - κείθε φράσεις από διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετική σειρά, ακόμα και μεταγενέστερες(!) όπως θέλεις εσύ, κάνεις assign όπου θέλεις εσύ, απαντάς όπου θέλεις εσύ επίσης, και (φυσικά) δεν απαντάς σε ότι ειπώθηκε. Όπως θέλεις εσύ.
The CD318 way.

Τσίου!
( Ciu! στο Ελληνοσουηδικό ).

το προβλημα ειναι οτι δεν παιρνεις την απαντηση που θελεις εσυ να παρεις.
Δεν βρισκω καποιο λαθος πχ να αμφισβητω οτι τα καλωδεια στρωνουν στον χρονο(μια απο τις παρατηρησεις του φιλου μεσα σε αυτο το νημα, που ειδες οτι ανακατεψα κατι απο εξω? Για να παρουμε ενα μερος απο τις "ασυναρτησειες μου"
Και το να αναφερεις οτι ο φιλος ειναι "καυμενος" ειναι πολυ υποτιμιτικο συμφωνα με εμενα.
Ξεχνα αυτα που νομιζεις οτι ξερεις, ξαναμαθε απο την αρχη, μαθε σωστα!

Ggeorgecv:
το "κακομοίρης" δεν γράφηκε εννοείται εχθρικά, αλλά χαριεντίζοντας επειδή μόλις τόλμησες με όλη τη καλή σου διάθεση να αλλάξεις τους πυκνωτές σου, στην έπεσαν με ειρωνίες.

Δεν πιστεύω βέβαια ότι δεν το κατάλαβες, αλλά... ξέρω γω;... μερικοί βλέπεις δυσκολεύονται...

Re: Απάντηση: Aλλαγη καλωδιωσεων σε ηχεια.

Ggeorgecv:
το "κακομοίρης" δεν γράφηκε εννοείται εχθρικά, αλλά χαριεντίζοντας επειδή μόλις τόλμησες με όλη τη καλή σου διάθεση να αλλάξεις τους πυκνωτές σου, στην έπεσαν με ειρωνίες.

Δεν πιστεύω βέβαια ότι δεν το κατάλαβες, αλλά... ξέρω γω;... μερικοί βλέπεις δυσκολεύονται...
To εχω καταλαβει φυσικα πως το εννοεις. Δεν θελω να φανω γνωστης αλλα καποια πραγματα στον ηχο τα αντιλαμβανομαι. Μπορω να ξεχωρισω ενα καλο απο ενα κακο ή μετριο ηχο. Φυσικα δεν προχωρησα σε αλλαγη πυκνωτων, αυτο αν γινοταν θα ηταν στο επομενο βημα, αν δεν με ικανοποιουσε η αλλαγη καλωδιων. Κι ομως μεσα σε τρεις μερες μετα την τοποθετηση ο ηχος καλυτερευε. Πανω στην αλλαγη των πυκνωτων, γι αυτο ζητησα τη γνωμη σας ως πιο γνώστες απο εμενα, δεν γνωριζα οτι υπαρχουν τοσοι παραμετροι που πρεπει να προσεξω. Αλλα θα προτιμουσα να χρησιμοποιηθουν απο μερικους πιο συμβουλευτικα σχολια κι οχι ειρωνικα. Κανεις δεν γνωριζει τα παντα. Ολοι θελουμε να μαθουμε γι αυτο ρωταμε. Εξαλλου στον ηχο πολλες φορες δεν υπαρχει κανονας αλλα μπορεις να ακουσεις καλο ηχο κι απο κατι που δεν το περιμενεις.

το προβλημα ειναι οτι δεν παιρνεις την απαντηση που θελεις εσυ να παρεις.
Δεν βρισκω καποιο λαθος πχ να αμφισβητω οτι τα καλωδεια στρωνουν στον χρονο(μια απο τις παρατηρησεις του φιλου μεσα σε αυτο το νημα, που ειδες οτι ανακατεψα κατι απο εξω? Για να παρουμε ενα μερος απο τις "ασυναρτησειες μου"
Και το να αναφερεις οτι ο φιλος ειναι "καυμενος" ειναι πολυ υποτιμιτικο συμφωνα με εμενα.
Ξεχνα αυτα που νομιζεις οτι ξερεις, ξαναμαθε απο την αρχη, μαθε σωστα!

Σπυρο υπάρχει φυσική εξήγηση για το στρώσιμο των καλωδίων, δεν ειναι παραμύθι απλά...δεν παιρνει και πολύ χρόνο να.... συμμορφωθούν τα ηλεκτρόνια.
Βαριεμαι πραγματικά να επεκταθω αυτή τη στιγμή γιατι εχει και πολύ θεωρία...
και η πραγματική φορα τους ειναι από το - στο +
και ολα τα ηλεκτρονια ειναι ιδια ειτε χρυσου ειτε χαλκου ειτε υδρογονου
στο μονο που διαφερουν ειναι στη συμπεριφορά τους σε μαγνητικό πεδιο οπου και πάλι ειναι ανεξαρτητα στοιχειου

Γιωργο άκουσες διαφορά με τα καλώδια???
Ναι???
Αυτό εχει σημασία, να γουστάρεις
αλλαξε και πυκνωτακια
αν δεν κανουν???
και τι εγινε???
Θα γνωριζεις όμως...πιστευω ειναι αρκετο

Τα υπόλοιπα ειναι μεταξύ μας
μην αγχώνεσαι

Νικο, απλα δεν προκειται να καταλαβω πυρηνικη η κβαντικη η XXXXXX φυσικη.
Εχω ομως μια απλη ερωτηση, τα δικα μου ειναι 50 χρονων απο τηλεφωνικο κεντρο, ηταν στρωμενα? Γιατι δεν καταλαβα καποια διαφορα απο τοτε που τα συνδεσα! Αλλα δεν εδωσα και σημασια κιολας, ποσο διαφορα εχει? Σε %

Νικο, απλα δεν προκειται να καταλαβω πυρηνικη η κβαντικη η XXXXXX φυσικη.
Εχω ομως μια απλη ερωτηση, τα δικα μου ειναι 50 χρονων απο τηλεφωνικο κεντρο, ηταν στρωμενα? Γιατι δεν καταλαβα καποια διαφορα απο τοτε που τα συνδεσα! Αλλα δεν εδωσα και σημασια κιολας, ποσο διαφορα εχει? Σε %

Μόνο τα ακριβά καλώδια στρώνουν. Δεν ήξερες, δε ρώταγες; Άσχετε! Ε άσχετε! :flipout:

Οσα χρόνια ασχολούμαι με το σπόρ έχω περάσει απο στηρίξεις, στριψήματα, καλώδια (απ αυτά έχω αρκετά για το ακραίο δίκτυο του ΟΤΕ της περιοχής χαλαρά), ταιριάσματα, τριψίματα, καθαρίσματα, σφυξίματα.

Ευτυχώς τα προσπέρασα και χαλάρωσα!

Ενα έχω να πω. Της κοντής κότας της φταίει το καλαμπόκι.

Σπυρο δεν ειναι πυρινικα και κβαντικά
Αλλα ετσι οπως το εθεσα εχεις δικιο, απλά εχει πεσει δουλεια στο μαγαζι και ηταν μολις μπηκα σπιτι...
Ειναι κατανοητα ακομα και για μενα
εχετε ακουσει για αυτά τα πηνια που βαζουν σε σωληνακια της βενζίνης????
απάτη εν μέρη
Προσανατολίζουν το καύσιμο να ρέει πιο ομαλά
Στα αμερικάνικα αμαξια πιάνει γιατι το σωληνακι της βενζίνης ειναι μιση ιντσα
Εδω και στην ανατολη που τα πραματα ειναι πιο μινιμαλ δεν εχουν τετοια προβλήματα
Το ιδιο συμβαίνει και στα ηλεκτρόνια
Καθε ατομο του αγωγού (π.χ. χαλκός, ασήμι) συνεισφέρει ενα ηλεκτρόνιο στο κύκλωμα, αυτα το ηλεκτρόνια που κινούνται ελευθερα μεσα στο πλέγμα του αγωγού δεχονται ελκτικές δυνάμεις από τους πυρήνες και απωστικές από τα υπόλοιπα ηλεκτρόνια.
Συγκρούονται με απίτευτες ταχύτητες και κινούνται ευθύγραμμα μεχρι να ξανασυγκρουστουν
Με λιγα λόγια γινεται τσις πόπης μεσα αν δεν δώσεις τάση στον αγωγό δηλαδη προσανατολισμό.
Με το που δώσεις τάση ολα σταματάνε τις μαλακίες και υπακούν.
ειναι λογικό μετα από μια συραξη να μην εχεις την απόλυτη πειθαρχεία.
Αυτά με το καιρό μαθαινουν και πειθαρχούν αμεσα όχι γιατι γινανε καλά παιδια αλλά γιατι οι κρούσεις τους χωρίς τάση απέκτησε κατευθυνση.
Δηλαδη η ταση με το καιρό πειθαρχει την αναρχία...πωπωανατριχιασα

Αν δεν με πιστευεις γυρνα τούμπα τα καλώδια σου
στην αρχη θα ακούσεις μια μικρή διαφορα και αυριο θα ειναι μια χαρα...

Προσοχη τα ηλεκτρονια ειναι πιο εξυπνα από εμας
Εμεις σε ενα σταυροδρόμι αν δε το γνωριζουμε χωρίς χαρτη και ταμπέλες, χρειαζόμαστε κέρμα, στην ιδια θέση τα ηλεκτρόνια γνωρίζουν τη πιο συντομη και ανετη διαδρομή

τι λες, εχει αρχισει ηδη το φαγοποτι για την 1Μαγια εκει κατω?
Ααααα, παρολα αυτα δυσκολα τα καταλαβαινω αυτα με τα ηλεκτρονια, δωσμου λαμαρινες(σκουριασμενες) εμενα να βαλω το χερι μου και να τις δαγκωσω για να πιστεψω οτι ειναι σκουριασμενες. κατι σαν τον απιστο Θωμα

Όταν στοιχεία όμως η ανάλυση, η διαφάνεια και ο αέρας που δίνει π.χ. ένα ribbon tweeter απουσιάζουν είναι λογικά οι διαφορές στα καλώδια να είναι αμελητέες έως ανύπαρκτες.

Φίλε μου εννοείται ότι υπάρχουν διαφορές στα καλώδια και να χαίρεσαι που τις άκουσες!

Θα μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που διαβάζω.

Last edited:
Φιλε εδω το φαγοπότι δε σταματαει

Εκει πανω εχω μαθει απαγορευεται...χαχαχαχα

Μη σας φαινονται αστεια τα περι ηλεκτρονιων και εγω ξελαγα οταν τα διαβαζα
τωρα τα μαθαίνουν και στο λυκειο