Ηθελα να ρωτησω αν εχω ενα ηχειο και αλλαξω την καμπινα του και την κανω πιο στιβαρη (πιο χοντρο ξυλο) κρατοντας εσωτερικες και εξωτερικες διαστασεις ιδιες θα αλλαξει προς το καλυτερο η μπορει να γινει και στο χειροτερο???
Μπορεί να μην είναι τα "δικά σου" αλλά αυτά έχεις, σωστά; Αν μπορείς να επαναλάβεις με επιτυχία το ίδιο routing με το χέρι χωρίς αρχείο CAD, είσαι Θεός και προσκυνώ! :SFGSFGSF:Φιλε μου raise δεν ειναι οι φωτο απο τα δικα μου τα ηχεια!! το πειραγμα το κανω αναλογως τα κεφια μου! αν θελω μπασο δεν τα ταπωνω αν θελω τα εχω ανοιχτα! τα ηχεια ειναι πανω σε μαρμαρο 3 ποντους μαρμαρο το οποιο εχει την ιδια σκληροτητα με τον γρανιιτη και σε τιμη πολυ χαμηλη! ειναι με τις ακιδες τους την αποσπωμενη βαση και η βαση βιδωνει στο ηχειο με φτιαχτους αποστατες στον τορνο παχους 1,5 εκατοστου!τις καμπυλες και ολα αυτα τα κανω αλλα γιατι να ρουταρω και εσωτερικα?? δεν παω στα τυφλα εχω εντωπισει οτι η καμπινα εχει κραδασμους και θελω αν μπορω να το φτιαξω!!
Υποθέτω δες να πας σε κάτι καμπυλωτό ή τραπέζιο... Το μεγάλο σου πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις στα χέρια σου καμία από τις Thiele/Small παραμέτρους, ούτε καμπύλες απόκρισης αφού τα μεγάφωνα είναι καστομιά της Monitor Audio. Οπότε τι μέτρο σύγκρισης θα έχεις; Το να κρατήσεις απλά τα ίδια λίτρα δε λέει και πολλά. Επίσης το εσωτερικό routάρισμα είναι απαραίτητο για να αναπνέει ο κώνος. Αφού ο στόχος της κατασκευής είναι η στοιβαρότητα θα πρέπει να πάς σε διπλή πρεσαριστή μπάφλα. Οπότε αυτά τα ~4cm θα τα αφήσεις άκοπα εσωτερικά; Το σασί σου που είναι και πλαστικό (cast basket) δε νομίζω να έχει και πολύ αέρα από πίσω. Πρέπει να του δώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο μπορείς καθαρίζοντας εσωτερικά τις οπές, μειώνοντας ταυτόχρονα και τις τυρβώδεις ροές....θα ηθελα πολυ να φτιαξω μια καμπινα με τα ιδια λιτρα αλλα οχι τετραγωνα οπως ειναι αυτα αλλα κατι διαφορετικο...
Τον ερασιτέχνη τον κόβουν με το μάτι και ανάλογα με τα κέφια χρεώνουν
cnchobby.gr
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.