Αλλαγή κεφαλής στο πικ απ

Επανέρχομαι για να ρωτήσω κάτι που είχα διαβάσει παλιότερα και ξέχασα να το ρωτήσω (μάλλον σε άλλο forum).

Κακό πικ απ - βελόνα σημαίνει και φθορά στους δίσκους?
Συγκεκριμένα ένα σχόλιο από αυτό που είχα διαβάσει ονόμαζε το συγκεκριμένο πικ απ καταστροφέα δίσκων.
Πριν από το technics είχα ένα πικ απ της πλάκας (για 4 χρόνια περίπου)....αυτό δηλαδή θα ήταν χειρότερος καταστροφέας?:flipout:

Είχα αρκετούς δίσκους και τον τελευταίο καιρό αγόρασα και άλλους....αν μείνω με το ίδιο να φοβάμαι για μακροχρόνια φθορά?

Φθαρμένη βελόνα, λάθος ρυθμισμένη κεφαλή, λάθος βάρος ανάγνωσης, λάθος ρυθμισμένο anti-skating, όλα αυτά είναι αιτίες αυξημένης φθοράς του δίσκου...

Άρα δεν ισχύει ότι αυτό (και οποιοδήποτε άλλο) πικ απ είναι καταστροφέας.....μπορεί να ρυθμίζεται μέχρι ενός σημείου αλλά με σωστό ρύθμισμα δεν κάνεις ζημιά τουλάχιστον.

Ε?...:grinning-smiley-043

Άρα δεν ισχύει ότι αυτό (και οποιοδήποτε άλλο) πικ απ είναι καταστροφέας.....μπορεί να ρυθμίζεται μέχρι ενός σημείου αλλά με σωστό ρύθμισμα δεν κάνεις ζημιά τουλάχιστον.

Ε?...:grinning-smiley-043

Πικάπ καταστροφέας δεν υπάρχει. ;)

Χρήστης βάνδαλος καταστροφέας υπάρχει! :violent-smiley-008:

Ειδικά οι πιτσιρικάδες επίδοξοι DJs (τρομάρα τους...)

Παθών.

Αρχές 90 πιτσιρικάδες και γνωστός μου επίδοξος dj μου ζητάει τον δίσκο των Nirvana - Nevermind....ήταν φρέσκος ακόμα.

Ο δίσκος την επόμενη επέστρεψε με μικροπροβλήματα στην αρχή του Smell like teen spirit.....την είδε dj και τον πέθανε τον δίσκο στο scratch- μάτς μπατς και δε ξέρω πως αλλιώς λένε αυτές της αηδίες.:slapface:
...και το παραδέχτηκε αφού μάντεψα την αιτία...στην αρχή έκανε την πάπια.
Τέσπα...αφού δεν του έδωσα και την κιθάρα μου πάλι καλά....μπορεί να την έσπαγε κιόλας πάνω στους πειραματισμούς του.χαχα

μια καλη επιλογη σε σχετικα χαμηλη τιμη και χωρις πολλες μοντιφες ειναι η τελευται σειρα της shure η οποια εχει επανω της ενα κιτ η οποια μπορει να μπει και στο μεν συστημα με βιδες η σε οποιο αλλο το οποιο επισημα ονομαζεται P mount

σχετικα καλη κεφαλη με βελονα γυρω στα 60 ευρα προφανως αναλογη με την αξια του πικαπ της technics ....καλη απο ηχο σχετικα σκληρη και σε γενικες γραμμες καταλληλη για περισσοτερο rock ακουσματα

Ελάφρωσε η τσέπη κατά 230 ευρώ τελικά.
Αναμένω το SL 1200 mk II.:grinning-smiley-043

Στο ψάξιμο για κεφαλή τώρα μιας και θα έρθει ακέφαλο.:flipout:

Ψάχνοντας λίγο είδα να λέτε για την benz (δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό το μοντέλο) ότι δεν κάνει για μερικά πικ απ....είναι χαμηλοέξοδη διάβασα αν θυμάμαι καλά.

συγχωρέστε την άγνοια μου....τώρα άρχισα να ρωτάω-μαθαίνω.

Για την AT440MLa είδα το βίντεο που πόσταρε κάποιος στη δεύτερη σελίδα να λένε καλά λόγια.
Σε κάποιο άλλο τόπικ κάποιος την χαρακτήρισε «σκοτώστρα»....χωρίς να ξέρω τι εννοεί.

Φαντάζομαι ότι καμία κεφαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κατάλληλη για όλα.
Τι πρέπει να προσέξω για να κάνω καλή επιλογή κεφαλής στο συγκεκριμένο πικ απ?

Σου λέω για την H δηλαδή την υψηλής εξόδου που είναι 2mV.
Δεν υπάρχει συνεπώς πρόβλημα απλά δεν προσέχεις τα....ψιλά γράμματα.
Ο πωλητής στο ebay πρέπει να είναι ο ίδιος με τον συνφορουμίτη εδώ. Ρώτα τον αν υπάρχει περίπτωση να περάσεις από το μαγαζί του με το MKII και να δοκιμάσεις επι τόπου την ΒΕΝΖ.

Είδα στο link την περιγραφή για low και high,απλά νόμιζα ότι και οι high τις benz είναι σε σχέση με άλλες,χαμηλής εξόδου.

Επειδή είναι η πρώτη κεφαλή που θα βάλω,να προτιμήσω κάτι οικονομικότερο ή σε αυτά τα λεφτά (140-160 ευρώ)?
Αξίζει η διαφορά δηλαδή?...ή μάλλον,θα την καταλάβω,μιας και δεν έχω κάτι να συγκρίνω άμεσα?.....εκτός από το slbd22 με την απλή βελονίτσα και την κεφαλή της technics.

Και μερικές πληροφορίες που ίσως παίζουν ρόλο.
Κυρίως ακούω hard rock.
Τα ηχεία μου είναι mordaunt short MS 20.

Ενισχυτής kenwood KA 3060R

http://audio-heritage.jp/TRIO-KENWOOD/amp/ka-3060r.html

Aν βάλεις φτηνότερη κεφαλή ειδικά τις φτηνές stanton πετάς τα λεφτά σου.
Οι κεφαλές που σου είπα στα 140 ευρώ είναι ευκαιρίες.
Και σίγουρα θα την ακούσεις....

Επειδή υπάρχει πιθανότητα το πικ απ να μην έχει την βάση της κεφαλής (headshell) να αγοράσω της technics ή μπορώ να βάλω άλλη?
Από ότι είδα φτηνή είναι.

Εκτός αν βάλω καμιά ortofon που κουμπώνει πάνω στον βραχίονα.

Στην αγγελία έγραφε ότι λείπει η κεφαλή-βελόνα αλλά στις φωτογραφίες δεν βλέπω την βάση για την κεφαλή,οπότε ας είμαι έτοιμος για αγορά αν χρειαστεί.

Επειδή υπάρχει πιθανότητα το πικ απ να μην έχει την βάση της κεφαλής (headshell) να αγοράσω της technics ή μπορώ να βάλω άλλη?
Από ότι είδα φτηνή είναι.

Εκτός αν βάλω καμιά ortofon που κουμπώνει πάνω στον βραχίονα.

Στην αγγελία έγραφε ότι λείπει η κεφαλή-βελόνα αλλά στις φωτογραφίες δεν βλέπω την βάση για την κεφαλή,οπότε ας είμαι έτοιμος για αγορά αν χρειαστεί.

1ον. Κέλυφος (headshell) μπορείς να βάλεις και άλλης μάρκας, δεν είναι απαραίτητο να είναι της Technics.

2ον. Ortofon που κουμπώνει πάνω στον βραχίονα ξέχνα την! Είναι μόνο για DJs για να κάνουν scratch. Καμμία σχέση με το Hi-Fi.

3ον. Ο ενισχυτής σου έχει είσοδο MM (moving magnet: κινητού μαγνήτη) με ευαισθησία 2,5mV Αρα δεν μπορείς να πάρεις χαμηλοέξοδη κεφαλή κινητού πηνίου γιατί τότε θα χρειαστείς εξωτερικό προ-προενισχυτή phono. Αρα πάς σε κεφαλές που έχουν έξοδο τουλάχιστον 2,0mV και άνω.

1.Κέλυφος βρήκα με 20 και με 50 δολλάρια....το technics έχει 30 περίπου

Στην περιγραφή βλέπω διαφορές στο υλικό κατασκευής και το μήκος των αυλών που κουμπώνει η κεφαλή.
Αν δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο για έναν αρχάριο-μέσο χρήστη θα πάρω το technics.

2.Είδα ότι εντάσσουν τις συγκεκριμένες οrtofon σε κατηγορία dj....τώρα μου το επιβεβαίωσες.

3.Οπότε θα πάρω την AT440 που έχει 4 millivolt έξοδο.

Ευχαριστώ.:a0210: