Αλλαγή κεφαλής στο Pro-ject 1XpressionIII

Να πω λίγα πράγματα για την Benz, προτού σας πω ποιές κεφαλές έχω υπόψην μου. Η συγκεκριμένη κεφαλή, αν και φονέας γιγάντων για τα χρήματά της (120 το 2009), δεν ταίριαζε στον βραχίονα 8.6c του Pro-ject, τόσο σε ενδοτικότητα όσο και σε γεωμετρία, οπότε θεωρώ οτι δεν πήρα ποτέ τα μέγιστα από την κεφαλή. Βέβαια το κατάλαβα αφού την αγόρασα και αφού την τοποθέτησα στον βραχίονα, δεν πειράζει, από τα λάθη μαθαίνει κανείς!

Και γω θα συμφωνησω (ισως αργα αν ηδη προχωρησες σε καποια αγορα) οτι η ΒΕΝΖ σου ειναι καλυτερη απο τις υποψηφιες που εχεις υπ'οψιν.

Να πω την γνωμη μου ομως για προβληματισμο. Στην θεση σου θα εβαζα ενα βαριδιο στην ΒΕΝΖ για να φερω την συχνοτητα συντονισμου σε καλο επιπεδο ωστε να αποδιδει οσο το δυνατον περισσοτερα των δυνατοτητων της.

Εκ πειρας θα κυνηγουσα με την MC2 μια συχνοτητα συντονισμου μεταξυ 8-10 Hz γνωριζοντας οτι εχει πολυ καλο damping λογω αναρτησης.Αυτο θα βελτιωσει τον ογκο της μουσικης,την εκταση στις χαμηλες και θα "δενουν" καλυτερα με τις μεσαιες/ψηλες της.

My 2 cents :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Αλλαγή κεφαλής στο Pro-ject 1XpressionIII

Και γω θα συμφωνησω (ισως αργα αν ηδη προχωρησες σε καποια αγορα) οτι η ΒΕΝΖ σου ειναι καλυτερη απο τις υποψηφιες που εχεις υπ'οψιν.

Να πω την γνωμη μου ομως για προβληματισμο. Στην θεση σου θα εβαζα ενα βαριδιο στην ΒΕΝΖ για να φερω την συχνοτητα συντονισμου σε καλο επιπεδο ωστε να αποδιδει οσο το δυνατον περισσοτερα των δυνατοτητων της.

Εκ πειρας θα κυνηγουσα με την MC2 μια συχνοτητα συντονισμου μεταξυ 8-10 Hz γνωριζοντας οτι εχει πολυ καλο damping λογω αναρτησης.Αυτο θα βελτιωσει τον ογκο της μουσικης,την εκταση στις χαμηλες και θα "δενουν" καλυτερα με τις μεσαιες/ψηλες της.

My 2 cents :ernaehrung004:

Πολυ σωστη τοποθετηση

Τρίτον με μια αρκετά μεγάλη υπέρβαση θα σου πρότεινα την Sumico Blue Point II η οποία ακούγεται (σε pro-ject πάντα) ακριβώς σαν την Benz, εντυπωσιακά Βελτιωμένη σε όλους τους τομείς όμως όπως tracking, διαφάνεια, δυναμικά κλπ. σε βαθμό που να θυμίζει κεφαλή τουλάχιστον τριπλάσια απο τα 220 ευρώ που ζητάει.
..
που τη βρισκεις στα 220 ευρω? στις ωδες την εχει 380

Μια λογικη αναβαθμιση της MC20E2 θα ηταν η ΒΕΝΖ ΜC Gold.Eχει τον πλησιεστερο ηχο με την 20Ε2 αλλα σαφως βελτιωμενα ακρα.

Επισης μια προσεγμενη ΜΜ θα εδινε απιστευτα αποτελεσματα " by any standards" ,αλλα imo τετοιες ΜΜ δεν ειναι οι .......γνωστες ....... Chris 1967 ?????? :listen:

Last edited: