Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

''Τοξικό νέφος το χειμώνα στα Βαλκάνια!''

https://www.newsit.gr/kosmos/toksiko-nefos-to-xeimona-sta-valkania/2672859/

Αν δεν απαγορευθεί άμεσα η χρήση τζακιών και γενικώς η καύση ξύλου στα αστικά κέντρα ,θα έχουμε τα ίδια .
Ηδη και εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα στο σπίτι καθώς κάποιοι στη γειτονιά καίνε ξύλα και λόγω άπνοιας όλος καπνός μένει στον αέρα .
Δεν ξέρω αν υπάρχουν φίλτρα για τη συγκεκριμένη περίπτωση ,αλλά κάποιο μέτρο πρέπει να ληφθεί .

Αν δεν απαγορευθεί άμεσα η χρήση τζακιών και γενικώς η καύση ξύλου στα αστικά κέντρα ,θα έχουμε τα ίδια .
Ηδη και εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα στο σπίτι καθώς κάποιοι στη γειτονιά καίνε ξύλα και λόγω άπνοιας όλος καπνός μένει στον αέρα .
Δεν ξέρω αν υπάρχουν φίλτρα για τη συγκεκριμένη περίπτωση ,αλλά κάποιο μέτρο πρέπει να ληφθεί .

Μια από τα ίδια και στην δικιά μας γειτονιά (Μελίσσια).

Δημητρη, χωρις να ειμαι επαϊον σε ενεργειακα και οικονομιες κλιμακας,
τι ακριβως θα συνεπαγεται (τιμολογιακα για τον σημερινο μικροαστο)
η 100% εξ'ολοκληρου μεταβαση σε πρασινες μορφες ενεργειας ?

Ειναι δυνατον να θελουμε να αρρωστησουμε την βιοσφαιρα ? ΟΧΙ.
Σιγουρα οχι εγω. Αλλα αν ο λογαριασμος ΔΕΗ ανεβει απο τα ηδη
δυσκολα 170 ευρω ... στα 370 ευρω (ναι ειμαι πολυ μικροαστος γμτ μου)
τοτε ΘΑ το σκεφτω. Θα σκεφτω πως θα μεταφρασουν την υπογραφη μου
απο το Avaaz, oι ενεργειακοι βαρονοι αυτου του κοσμου. Το Αvaaz ισως
να θεωρει οτι οι βαρονοι θα χασουν (και θα βαλουν μυαλο). Ομως,
οποιος εχει ζησει εστω μονο τρεις δεκαετιες σ'αυτον τον ψευτη τον
ντουνια ξερει πως ο σακατης (κουτσος) μπορει, αν θελει, ....
να αποκτησει και καμπουρα. Οτι αποφασισει ο διαολος στο γεφυρι.

Με την αδεια σου παντα -bye-

Υπογράφουμε, είναι λιγότερο από το ελάχιστο που μπορούμε... https://secure.avaaz.org/campaign/el/cop24_100_clean_pa_loc_eu/?ceExSjb

Το θεωρώ υπερβολικά δύσκολο.Ο λιγνίτης παρέχει πολύ φθηνότερα ενέργεια σε σχέση με τις ΑΠΕ.Ο προγραμματισμός του Ελληνικού Υπουργείου ενέργειας προβλέπει συμμετοχή λιγνίτη κοντά στο 25% μέχρι το 2040 (από περίπου 40% σήμερα). Και αυτό το θεωρώ πολύ δύσκολο με τον ρυθμό που πάνε τα έργα ΑΠΕ.

ΑΠΕ χωρίς κάποιες παραχωρήσεις στο βαθμό "όχλησης" του φυσικού περιβάλλοντος δεν γίνονται. Εδώ έχουμε φτάσει να θεωρούμε ως "φυσικό περιβάλλον" και τις καλλιέργειες. Γι' αυτό και απαγορεύονται πλέον τα φωτοβολταϊκά στην παραγωγική γη.

Δηλαδή το να θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.... τι να πω...

Ναι. Το όριο του 1% (ανά νομό) που έθετε το προηγούμενο καθεστώς, ήταν πολύ, μα πολύ μικρότερο της γης που κάθεται. Κλάσμα της.

Το να είναι κανείς τόσο ακραιφνής που να μην δέχεται έστω και ελάχιστες "εκπτώσεις", δεν καλείται πάντα ακεραιτότητα, αλλά ενίοτε και δυσκαμψία. Έως και απλή ηλιθιότητα.

Re: Απάντηση: Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

Το θεωρώ υπερβολικά δύσκολο.Ο λιγνίτης παρέχει πολύ φθηνότερα ενέργεια σε σχέση με τις ΑΠΕ.Ο προγραμματισμός του Ελληνικού Υπουργείου ενέργειας προβλέπει συμμετοχή λιγνίτη κοντά στο 25% μέχρι το 2040 (από περίπου 40% σήμερα). Και αυτό το θεωρώ πολύ δύσκολο με τον ρυθμό που πάνε τα έργα ΑΠΕ.

Για την ακρίβεια, προβλέπεται 17% απο λιγνίτη και 17% απο ΦΑ. και τα υπόλοιπα απο ανανεώσιμες .. δυστυχώς το σχέδιο προβλέπει την μερίδα του λέοντος να την πάρουν διαλείπουσες ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες φωτοβολταϊκά)
Ηδη είναι πολύ ..

Για να λειτουργήσουν αποδοτικά οι σημερινής τεχνολογίας διαλειπουσες ΑΠΕ σε ποσοστά διείσδυσης > 30% χρειάζεται να αναπτυχθούν τεράστια συστήματα αποθήκευσης ενέργειας ..

Re: Απάντηση: Αλλαγή κλίματος - Περιβαλλοντικές καταστροφές

Ναι. Το όριο του 1% (ανά νομό) που έθετε το προηγούμενο καθεστώς, ήταν πολύ, μα πολύ μικρότερο της γης που κάθεται. Κλάσμα της.

Το να είναι κανείς τόσο ακραιφνής που να μην δέχεται έστω και ελάχιστες "εκπτώσεις", δεν καλείται πάντα ακεραιτότητα, αλλά ενίοτε και δυσκαμψία. Έως και απλή ηλιθιότητα.

Θα ήθελα να το συζητήσω ολοκληρωμένα όμως .. να μπουν μέσα στο λογαριασμό και οι επιδοτήσεις .. διότι εισάγουμε τροφές γιατί επιδοτούνται χωράφια για να κάθονται .. διότι μπήκαν ΦΒ σε χωράφια επειδή επιδοτούνται πιο πολύ απο το να καλλιεργούνται ή να κάθονται .. κλπ

Αν θυμάμαι καλά .. οταν επι Σαμαρά έγιναν περικοπές στην τιμή που πληρώνονται τα μικρά ΦΒ εξαιρέθηκε μέρος αυτών των περικοπών σε αυτά που μπήκαν σε καλλιεργούμενες γαίες .. με το δικαιολογητικό οτι "κύριε .. εγώ έχασα αγροτικό εισόδημα για να βάλω ΦΒ .. πρέπει να αποζημιωθώ .."

Ασχετως των παραπανω: θεωρεις ενα οριο του μολις 1% μη αποδεκτο;

Γιατι και ο λιγνιτης εκει που ηταν παραγωγικη γη εξορυσσεται. Και σε ποσοστο πολυ μεγαλυτερο του 1% της γης υψηλης παραγωγικοτητας του νομου Κοζανης. Και με σοβαροτατες περιβαλλοντικες επιπτωσεις, οχι "αισθητικες οχλησεις".