Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή λυχνιών στο cd της advance acoustic MCD-203
Θεωρώ πως ο κάθε κατασκευαστής δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας...
Άρα δεν έχει και λόγους να βάλει "κακές" λάμπες σε μηχανάκια του.
Ή μήπως έχει πρόβλημα να δοκιμάσει μερικές δεκάδες και να παραγγείλει μερικές χιλιάδες...???
Να σου πω ... καταρχάς το "κακό" είναι άλλοτε υποκειμενικό κ άλλοτε αντικειμενικό. Αλλος ήχος αρέσει σε μένα, άλλος μπορεί να αρέσει σε σένα κ πάει λέγοντας... αλλά μερικές φορές υπάρχει κοινά αποδεκτός
κακός ήχος.
Και θα σου πω ένα παράδειγμα.
Το υπόλοιπο σύστημά μου αποτελείται από προ κ τελικό Conrad Johnson, όλα λαμπάτα. Η CJ δίνει μαζί με τα μηχανήματα κ σετ από λάμπες που τονίζει πως είναι οι καλύτερη δυνατή επιλογή για το κάθε μηχάνημα.
Συγκεκριμένα, στον προ που έχω τον CT6 πήρα μαζί στο κουτί κ 4 λάμπες 6922 της Electroharmonix. Από την αρχή που τον άκουγα, κάτι δε μου πήγαινε καλά στον ήχο, και έλεγα
α) άσε, θέλει στρώσιμο το μηχάνημα β) θα πάρω κανά καλύτερο interconnect, σίγουρα αυτό φταίει γ) το Advance Acoustic που παίζει είναι μάπα, σίγουρα θα χρειαστώ αναβάθμιση δ) μήπως πρέπει να κάνω κάτι για το χώρο μου ? μάλλον δεν είναι ο ιδανικός.
Πέρασε καιρός, το μηχάνημα έστρωσε, αγόρασα καλά interconnect, αλλά βελτίωση δεν είδα. Χαμηλό απλά δεν υπήρχε και γενικά ο ήχος δε με ευχαριστούσε καθόλου.
Μέχρι που είχα την ιδέα να αλλάξω τις λάμπες στον προ έτσι για δοκιμή. Και του έβαλα τις αντίστοιχες Sovtek.
Ε, βρήκα τι έφταιγε. Μακράν καλύτερος ήχος, με καλύτερα άκρα, καλό χαμηλό, αν κ έχασε κατα τι στις μεσαίες. Αλλά μιλάμε διαφορά μέρα με τη νύχτα.
Τώρα έχω παραγγείλει κάτι NOS Amperex που έχω μάθει γενικά πως παίζουν πολύ καλά στο μηχάνημα και περιμένω να τις ακούσω.
Επιστρέφοντας στα λόγια σου: ναι, ο κατασκευαστής δεν βάζει πάντα τα καλύτερα υλικά στο μηχάνημά του, για λόγους κόστους φυσικά. Είτε λέγεται Advance Acoustic, Conrad Johnson ή όπως αλλιώς. Αν ασχολείται κανείς έστω και λίγο, μπορεί να πετύχει αναβάθμιση για να έχει αντικειμενικά καλύτερο ήχο - ή έστω να τον φέρει στα μετρα του.