Αλλαγή λυχνιών στο cd της advance acoustic MCD-203

http://www.banzaieffects.com/JJ-Gold-Premium-c-612.html
http://www.tube-town.net/ttstore/index.php/cat/c1_Tubes.html/XTCsid/1f479e390179374b5f98139b8c4ee4cc

και τα δύο από γερμανία (πωλούν και ματσαρισμένες 12ΑΧ7)
θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τις Tungsol ή τις JJ
Εγώ είμαι ικανοποιημένος με τις πρώτες, το μηχανάκι απλά απέκτησε άκρα και ανάλυση (που δεν είχε!!!) και εξαλήφθηκαν και οι μικροφωνισμοί των (μαμίσιων) κινέζικων!! Σειρά έχουν οι JJ gold.
Δικλη σου η επιλογή

Last edited:
Ως ευτυχής κάτοχος του εν λόγω cd player, αγόρασα 2 σετ από λάμπες για να δοκιμάσω τις αλλαγές στον ήχο.
Οι αγορές που έκανα ήταν οι
-Sovtek 12AX7LPS
-Mullard 12AX7
όλες ματσαρισμένες.
Αφού έπαιξα κάθε σετ από λάμπες για καμμια 10αρια μέρες για να στρώσουνε, έκανα ένα πρόχειρο συγκριτικό.
Οι κινέζικες που φοράει το μηχάνημα τελικά δεν είναι τόσο κακές, απεναντίας στο αυτί μου είναι στα ίδια επίπεδα με τις Sovtek. Οι Mullard ήταν απογοήτευση, έλειπαν τα χαμηλά κ ο ήχος ήταν πολύ 'λεπτός'
Αυτή τη στιγμή ακούω με τις Sovtek, αλλα θεωρώ πως μεταξύ των τριών αυτών επιλογών, αν δε θες να ξοδευτείς, κράτα τις κινέζικες.
δώσε μου σε παρακαλώ με το αζημίωτο αυτές που σε πικράνανε να τις μαλώσω ... τις Μullard i mean !

Δύο ζευγάρια λυχνιών παραγγέλθηκαν και αναμένονται από το tube-town...

Sovtek 12AX7 / ECC83 LPS
JJ 12AX7 / ECC83 Selected GOLD

Στο τσάκ ήμουν να πάρω και ένα ζευγάρι Tungsol αλλά είπα να το αφήσω για άλλη φορά...

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις πολύτιμες συμβουλές και προτάσεις...:worshippy:

Θα προσπαθήσω αργότερα αφού μπούν και στρώσουν για ένα διάστημα, να γράψω και εγώ εντυπώσεις....

Καλημέρα...

Απάντηση: Re: Αλλαγή λυχνιών στο cd της advance acoustic MCD-203

Ως ευτυχής κάτοχος του εν λόγω cd player, αγόρασα 2 σετ από λάμπες για να δοκιμάσω τις αλλαγές στον ήχο.
Οι αγορές που έκανα ήταν οι
-Sovtek 12AX7LPS
-Mullard 12AX7
όλες ματσαρισμένες.
Αφού έπαιξα κάθε σετ από λάμπες για καμμια 10αρια μέρες για να στρώσουνε, έκανα ένα πρόχειρο συγκριτικό.
Οι κινέζικες που φοράει το μηχάνημα τελικά δεν είναι τόσο κακές, απεναντίας στο αυτί μου είναι στα ίδια επίπεδα με τις Sovtek. Οι Mullard ήταν απογοήτευση, έλειπαν τα χαμηλά κ ο ήχος ήταν πολύ 'λεπτός'
Αυτή τη στιγμή ακούω με τις Sovtek, αλλα θεωρώ πως μεταξύ των τριών αυτών επιλογών, αν δε θες να ξοδευτείς, κράτα τις κινέζικες.

Θεωρώ πως ο κάθε κατασκευαστής δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας...
Άρα δεν έχει και λόγους να βάλει "κακές" λάμπες σε μηχανάκια του.
Ή μήπως έχει πρόβλημα να δοκιμάσει μερικές δεκάδες και να παραγγείλει μερικές χιλιάδες...???

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή λυχνιών στο cd της advance acoustic MCD-203

Ή μήπως έχει πρόβλημα να δοκιμάσει μερικές δεκάδες και να παραγγείλει μερικές χιλιάδες...???

Να σου πω ... καταρχάς το "κακό" είναι άλλοτε υποκειμενικό κ άλλοτε αντικειμενικό. Αλλος ήχος αρέσει σε μένα, άλλος μπορεί να αρέσει σε σένα κ πάει λέγοντας... αλλά μερικές φορές υπάρχει κοινά αποδεκτός κακός ήχος.

Και θα σου πω ένα παράδειγμα.

Το υπόλοιπο σύστημά μου αποτελείται από προ κ τελικό Conrad Johnson, όλα λαμπάτα. Η CJ δίνει μαζί με τα μηχανήματα κ σετ από λάμπες που τονίζει πως είναι οι καλύτερη δυνατή επιλογή για το κάθε μηχάνημα.
Συγκεκριμένα, στον προ που έχω τον CT6 πήρα μαζί στο κουτί κ 4 λάμπες 6922 της Electroharmonix. Από την αρχή που τον άκουγα, κάτι δε μου πήγαινε καλά στον ήχο, και έλεγα
α) άσε, θέλει στρώσιμο το μηχάνημα β) θα πάρω κανά καλύτερο interconnect, σίγουρα αυτό φταίει γ) το Advance Acoustic που παίζει είναι μάπα, σίγουρα θα χρειαστώ αναβάθμιση δ) μήπως πρέπει να κάνω κάτι για το χώρο μου ? μάλλον δεν είναι ο ιδανικός.

Πέρασε καιρός, το μηχάνημα έστρωσε, αγόρασα καλά interconnect, αλλά βελτίωση δεν είδα. Χαμηλό απλά δεν υπήρχε και γενικά ο ήχος δε με ευχαριστούσε καθόλου.

Μέχρι που είχα την ιδέα να αλλάξω τις λάμπες στον προ έτσι για δοκιμή. Και του έβαλα τις αντίστοιχες Sovtek.

Ε, βρήκα τι έφταιγε. Μακράν καλύτερος ήχος, με καλύτερα άκρα, καλό χαμηλό, αν κ έχασε κατα τι στις μεσαίες. Αλλά μιλάμε διαφορά μέρα με τη νύχτα.
Τώρα έχω παραγγείλει κάτι NOS Amperex που έχω μάθει γενικά πως παίζουν πολύ καλά στο μηχάνημα και περιμένω να τις ακούσω.

Επιστρέφοντας στα λόγια σου: ναι, ο κατασκευαστής δεν βάζει πάντα τα καλύτερα υλικά στο μηχάνημά του, για λόγους κόστους φυσικά. Είτε λέγεται Advance Acoustic, Conrad Johnson ή όπως αλλιώς. Αν ασχολείται κανείς έστω και λίγο, μπορεί να πετύχει αναβάθμιση για να έχει αντικειμενικά καλύτερο ήχο - ή έστω να τον φέρει στα μετρα του.

Last edited:
Δύο ζευγάρια λυχνιών παραγγέλθηκαν και αναμένονται από το tube-town...

Sovtek 12AX7 / ECC83 LPS
JJ 12AX7 / ECC83 Selected GOLD

Στο τσάκ ήμουν να πάρω και ένα ζευγάρι Tungsol αλλά είπα να το αφήσω για άλλη φορά...

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις πολύτιμες συμβουλές και προτάσεις...:worshippy:

Θα προσπαθήσω αργότερα αφού μπούν και στρώσουν για ένα διάστημα, να γράψω και εγώ εντυπώσεις....

Καλημέρα...

είμαι περίεργος να ακούσω εντυπώσεις για τις JJ ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή λυχνιών στο cd της advance acoustic MCD-203

Να σου πω ... καταρχάς το "κακό" είναι άλλοτε υποκειμενικό κ άλλοτε αντικειμενικό. Αλλος ήχος αρέσει σε μένα, άλλος μπορεί να αρέσει σε σένα κ πάει λέγοντας... αλλά μερικές φορές υπάρχει κοινά αποδεκτός κακός ήχος.

Και θα σου πω ένα παράδειγμα.

Το υπόλοιπο σύστημά μου αποτελείται από προ κ τελικό Conrad Johnson, όλα λαμπάτα. Η CJ δίνει μαζί με τα μηχανήματα κ σετ από λάμπες που τονίζει πως είναι οι καλύτερη δυνατή επιλογή για το κάθε μηχάνημα.
Συγκεκριμένα, στον προ που έχω τον CT6 πήρα μαζί στο κουτί κ 4 λάμπες 6922 της Electroharmonix. Από την αρχή που τον άκουγα, κάτι δε μου πήγαινε καλά στον ήχο, και έλεγα
α) άσε, θέλει στρώσιμο το μηχάνημα β) θα πάρω κανά καλύτερο interconnect, σίγουρα αυτό φταίει γ) το Advance Acoustic που παίζει είναι μάπα, σίγουρα θα χρειαστώ αναβάθμιση δ) μήπως πρέπει να κάνω κάτι για το χώρο μου ? μάλλον δεν είναι ο ιδανικός.

Πέρασε καιρός, το μηχάνημα έστρωσε, αγόρασα καλά interconnect, αλλά βελτίωση δεν είδα. Χαμηλό απλά δεν υπήρχε και γενικά ο ήχος δε με ευχαριστούσε καθόλου.

Μέχρι που είχα την ιδέα να αλλάξω τις λάμπες στον προ έτσι για δοκιμή. Και του έβαλα τις αντίστοιχες Sovtek.

Ε, βρήκα τι έφταιγε. Μακράν καλύτερος ήχος, με καλύτερα άκρα, καλό χαμηλό, αν κ έχασε κατα τι στις μεσαίες. Αλλά μιλάμε διαφορά μέρα με τη νύχτα.
Τώρα έχω παραγγείλει κάτι NOS Amperex που έχω μάθει γενικά πως παίζουν πολύ καλά στο μηχάνημα και περιμένω να τις ακούσω.

Επιστρέφοντας στα λόγια σου: ναι, ο κατασκευαστής δεν βάζει πάντα τα καλύτερα υλικά στο μηχάνημά του, για λόγους κόστους φυσικά. Είτε λέγεται Advance Acoustic, Conrad Johnson ή όπως αλλιώς. Αν ασχολείται κανείς έστω και λίγο, μπορεί να πετύχει αναβάθμιση για να έχει αντικειμενικά καλύτερο ήχο - ή έστω να τον φέρει στα μετρα του.

Το κόστος πάντα παίζει.
Είναι γνωστό άλλωστε πως το τμήμα μάρκετινγκ και το οικονομικό επιτελείο μιας επιχείρησης έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από τους μηχανικούς της...

Υπάρχει όμως πάντα η περίπτωση για το κακό αποτέλεσμα να φταίει κάτι άλλο και όχι αυτό που δοκιμάζουμε...
Ο συνηθέστερος ύποπτος είναι το ηχείο.
Βέβαια εμείς θέλουμε την δουλειά μας να κάνουμε και με τα μέσα που διαθέτουμε.
Οπότε πειραματιζόμαστε.
Πολλές φορές επί χρόνια στην καλύτερη περίπτωση ή ατέρμονα... στην χειρότερη!
Άρα μαγική συνταγή και μαγική λάμπα δεν υπάρχει.
Το ζήτημα για μένα είναι οι πειραματισμοί να μην κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά.
Λάμπες του χιλιάρικου δυστυχώς τις θεωρώ φούσκες... όπως τόσα άλλα χαιεντάδικα πράγματα.
Άμα το ηχείο και ο χώρος δεν... τι να σου κάνει η λάμπα των 1000...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή λυχνιών στο cd της advance acoustic MCD-203

Άμα το ηχείο και ο χώρος δεν... τι να σου κάνει η λάμπα των 1000...

Αμα όμως (μια στα χίλια) το ηχείο και ο χώρος αμέ ... τότε;

Ολα παίζουν.

όλα παίζουν !!
αφορμή για αυτά που έγραψα είναι η αναφορά του κ. Ακριβόπουλου, οτι κάθε κατασκευαστής δε θέλει να βάζει 'κακά' πράγματα στα μηχανάκια του..

Ο ήχος επηρεάζεται από χίλιες δυο μεταβλητές.

Εδώ εξετάζουμε απλά την περίπτωση της επιλογής υλικών από τον κατασκευαστή για ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ηχητικής αλυσίδας - κατά πόσο η επιλογή αυτή είναι η ιδανικότερη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή λυχνιών στο cd της advance acoustic

Αμα όμως (μια στα χίλια) το ηχείο και ο χώρος αμέ ... τότε;

Ολα παίζουν.

Πρόεδρε σίγουρα πάιζουν όλα.
Πολλοί όμως πάνε να εκμεταλλευθούν τις αδυναμίες των χομπιστών*.
Αδυναμίες κυρίως χωροταξικές, ως γνωστόν.
Διότι εγώ δεν ξέρω άπό το συνάφι μας κάποιον που να μην έχει αδυναμίες.
Και πολλούς που προσπαθούν αντί για δραστικότερα μέτρα... να τις διορθώσουν με μαντζούνια, καλώδια και λάμπες.
Άνθρωποι που ίσως δεν ξέρουν (δεν είναι κακό) τον λοβό των ηχείων τους.
Και άντε όλα καλά αφού πάσχουμε.
Τα κοράκια* όμως δεν είναι καιρός να τα σουτάρουμε...
Δες το αλλιώς:
Γιατί λάμπα των 1000 και όχι μπάσσα, πρίμα και balance αφού τέλειο δεν υπάρχει?
Και ξέρεις πάω στοίχημα πως ένα τέτοιο πράμα με λάμπα των 20 θα σκοτώσει στα περισσότερα δισκάκια την λάμπα των 1000.
Σε χρόνο dt θα το φέρεις εκεί που θες με 0 ευρώ...

Τέσπα φεύγουμε εκτός και στο τέλος θα καταλήξουμε σε συζήτηση εφ όλης της ύλης που θα κρατήσει κανά 6άμηνο.:slapface:
-bye-

Απάντηση: Re: Αλλαγή λυχνιών στο cd της advance acoustic MCD-203

όλα παίζουν !!
αφορμή για αυτά που έγραψα είναι η αναφορά του κ. Ακριβόπουλου, οτι κάθε κατασκευαστής δε θέλει να βάζει 'κακά' πράγματα στα μηχανάκια του..

Ο ήχος επηρεάζεται από χίλιες δυο μεταβλητές.

Εδώ εξετάζουμε απλά την περίπτωση της επιλογής υλικών από τον κατασκευαστή για ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ηχητικής αλυσίδας - κατά πόσο η επιλογή αυτή είναι η ιδανικότερη.

Μάλλον θα ήταν η ιδανικότερη επιλογή υλικού για το σύστημα αναφοράς του ίδιου του κατασκευαστή.
Αυτό θα έπραξε προφανώς η CJ.
Κάτι που δεν έκατσε σε σένα λόγω διαφορετικού συστήματος εσού και της CJ.
Έτσι είμαι λογικά υποχρεωμένος να συμφωνήσω πως όντως όλα παίζουν.

Είναι δε τόσο ισχυρό επιχείρημα αυτό που αν το σκεφτούμε βαθύτερα, αναιρεί την ύπαρξη τέτοιων φόρουμς σαν το δικό μας!
Ίσως γι' αυτό τα πιο εξειδικευμένα του εξωτερικού (πχ τα μαγκνεπανάδικα) να είναι τελικά πιο αποδοτικά καθώς οι θαμώνες έχουν πάνω κάτω τα ίδια ηχεία.

Γιάννη, πέρα απ το όλα παίζουν, καταλαβαίνεις ότι οι απαντήσεις με γενικότητες δεν προσθέτουν κάτι ουσιαστικό. Ρωτάς εσύ πχ για τα μπέρυ και σου γράφω ότι άμα δεν βάλεις 20 15άρια στην πλευρά μη το ψάχνεις, χαμένος κόπος.
Δεν ξέρω αν με εννοείς.

Σε εννοώ Μανώλη.
Αυτό ακριβώς εννοώ και γω με τα πιο εξειδικευμένα φόρα.
Εμείς εκ των πραγμάτων θα "παίξουμε" με γενικότητες αλλά κάποιες από αυτές ίσως μας κάτσουν.

Υπάρχουν βέβαια κάποια πράγματα που έχουν επανάληψη σε διαφορετικά σετάπ αλλά είναι πολύ μα πολύ ελάχιστα.

Η επιλογή της noname κινέζικης λάμπας μου φαντάζει πολύ περίεργη. Αν εγώ ήμουν κατασκευαστής θα προτιμούσα να ανεβάσω της τιμή του CD Player 10-15 ευρώ και να βάλω επώνυμη λάμπα, η οποία "γράφει" καλύτερα στα reviews των περιοδικών. Στο κάτω-κάτω πόσο δύσκολο είναι να βρείς μια επώνυμη λάμπα που παίζει σαν (ή και καλύτερα) την κινέζική;
Ίσως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες (πέρα από το κόστος) που τους αγνοούμε...

Η επιλογή της noname κινέζικης λάμπας μου φαντάζει πολύ περίεργη. Αν εγώ ήμουν κατασκευαστής θα προτιμούσα να ανεβάσω της τιμή του CD Player 10-15 ευρώ και να βάλω επώνυμη λάμπα, η οποία "γράφει" καλύτερα στα reviews των περιοδικών. Στο κάτω-κάτω πόσο δύσκολο είναι να βρείς μια επώνυμη λάμπα που παίζει σαν (ή και καλύτερα) την κινέζική;
Ίσως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες (πέρα από το κόστος) που τους αγνοούμε...

Βασίλη , εγώ δέν έχω πειστεί οτι επειδή πχ θα είναι κινέζικη , είναι και μάπα , ή πχ επειδή θα είναι NOS θάναι καλή
Κι επειδή έχει τύχει να μετρησω και να ακούσω αμέτρητες λάμπες εδώ και κοντά 30 χρόνια , θα σου πω οτι απο παρτίδα σε παρτίδα ανεξαρτήτως μάρκας , μπορεί να είναι απο τήν καλύτερη μέχρι τήν χειρότερη
Επίσης ολες οι εταιρείες έχουν αστοχίες και ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως έχουν A-B-C grade αξιολόγησης παραγωγής (εξ ου και μερικές φορές οι μεγάλες διαφορές στήν τιμή για το "ιδιο" προϊόν ) , ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ μερικές φορές ΟΥΤΕ και ο retailer ....
Και το θεμα του παραπανίσιου κόστους που λές , δέν ειναι έτσι τήν στιγμή που οι διαφορές σε ευρώ μπορεί να είναι 2-4 e , αλλά πέραν τής οικονομίας κλίμακας που κάνουν ΟΛΕΣ οι εταιρείες , παίζουν και άλλοι λόγοι

Βασίλη , εγώ δέν έχω πειστεί οτι επειδή πχ θα είναι κινέζικη , είναι και μάπα , ή πχ επειδή θα είναι NOS θάναι καλή

Μανώλη καλημέρα,-bye-
δεν λέω οτι οι κινέζικες είναι μάπα. Απλώς πιστεύω οτι η αλλαγή λυχνιών ΙΣΩΣ μας δώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα... Το πόσο θα αλλάξει ο ήχος μένει να το δούμε. Ίσως "κάτσει" καλύτερα στο σύστημα, ίσως και όχι.
Στο κάτω-κάτω, γυρνάμε στις μαμίσιες λυχνίες όποτε θέλουμε αν δεν μας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα...

Τις λυχνίες τις παρέλαβα χθές... Το βράδυ τοποθέτησα τις JJ και τράβηξα μερικές φωτό από τα ενδότερα του cd player...

Attachments

• pic1.jpg
    pic1.jpg
    110.5 KB · Views: 92
  • pic2.jpg
    pic2.jpg
    106.8 KB · Views: 85
  • pic3.jpg
    pic3.jpg
    102.3 KB · Views: 69
  • pic4.jpg
    pic4.jpg