Αλλαγή Τηλεόρασης εν μέσω Κρίσης

Στο ελληνικό site της samsung δεν υπάρχει η UE46ES8000 ξέρει κανείς γιατί;
Ενώ την βρίσκω σε άλλο μαγαζί όπως στο πλαίσιο δεν την έχει στο επίσημο site. Ποιός ο λόγος; Μάλλον σ' αυτήν προσανοτολίζομαι τελικά.

Δηλαδή τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Για βοήθησε λίγο γιατί από τέτοια δεν έχω ιδέα.

Όλα εντάξει τους πήρα απλά ήθελε μια άλλη διαδικασία την οποία και είδαν ότι είναι λάθος και θα το διορθώσουν. Υπάρχει πάντως η τηλεόραση αλλά μπορείς να την δεις μόνο αν πας στα firmwire

Ξέρεις στον γραπτό λόγο είναι λίγο δύσκολο όταν μάλιστα δεν ξέρεις τον άλλο να καταλάβεις το ύφος του. Παρόλα αυτά και λόγω της πλάκας αυτοί θα το διορθώσουν. Βγήκε και κάτι έτσι;
Μάλλον θα καταλήξω σ' αυτή αν και είναι λίγο ακριβούτσικη για 46άρα.

Τελικά σήμερα πήρα την Samsung 46ES8000 και την έχω στην κούτα στο σπίτι. Αύριο ξεκινάνε οι εργασίες για το τζάκι και ελπίζω έως την Κυριακή να έχουμε τελειώσει(δύσκολο το κόβω) να την ανοίξω. Υπάρχουν τίποτα συμβουλές κατά το άνοιγμα και την τοποθέτηση; Θα μπει πάνω από τζάκι ενεργεικό σε γυψοσανίδα μέσα σε πλαίσιο.
Τρελή αγωνία πάντως. Θέλω να δω champion σήμερα και παίζουν τα νεύρα μου:bigcry:

Τελικά σήμερα πήρα την Samsung 46ES8000 και την έχω στην κούτα στο σπίτι. Αύριο ξεκινάνε οι εργασίες για το τζάκι και ελπίζω έως την Κυριακή να έχουμε τελειώσει(δύσκολο το κόβω) να την ανοίξω. Υπάρχουν τίποτα συμβουλές κατά το άνοιγμα και την τοποθέτηση; Θα μπει πάνω από τζάκι ενεργεικό σε γυψοσανίδα μέσα σε πλαίσιο.
Τρελή αγωνία πάντως. Θέλω να δω champion σήμερα και παίζουν τα νεύρα μου:bigcry:

καλοθέατη!

αν το ενεργειακό τζάκι έχει έξοδο αέρα στο πάνω μέρος της εστίας, ίσως ήταν καλή ιδέα να κοιτάξεις τι θερμοκρασίες πιάνει η τηλεόραση με το τζάκι αναμμένο και ενώ είναι κλειστή. Λογικά δε θα έχεις πρόβλημα αφού θα βρίσκεται μέσα σε πλαίσιο, αλλά με τόσα λεφτά που έδωσες, λίγη προσοχή δε βλάπτει...

επειδή σκέφτομαι και εγώ κάτι παρόμοιο, ανησυχώ ότι αυτή η τοποθέτηση θα είναι λίγο άβολη λόγω ύψους...
το έχεις κοιτάξει αυτό;

Εγώ θα σου έλεγα να την ανοίξεις και να την ελέγξεις άμμεσα για να προλάβεις την περίοδο DOA (αχρείαστη να'ναι). Δεν είναι και λίγες με έντονο clouding π.χ.
Επίσης, τηλεοράσεις σε χώρους που εκπέμπεται θερμότητα, δεν βάζουμε.-

Re: Απάντηση: Αλλαγή Τηλεόρασης εν μέσω Κρίσης

Aν είναι σωστή η κατασκευή , η τηλεόραση δεν θα έχει κανένα πρόβλημα πάνω από το τζάκι . Πόσες κατασκευές τώρα είναι σωστές στη χώρα που ζούμε , είναι μεγάλη συζήτηση και ξεκινά από το αν είναι καν ενεργειακό το τζάκι που αγόρασε ο φίλος , ή απλά ένα τζάκι με πόρτα που του το βάφτισαν όπως ήθελαν μιας και δεν είμαστε καν εναρμονισμένοι με τα διεθνή πρότυπα και πιστοποιήσεις στον τομέα αυτό .
ότι δηλώνεις είσαι κοινώς και αν ο καταναλωτής δεν ξέρει τι να ψάξει , έχει μπανανόφλουδες πολλές....
Το πρόβλημα όταν η τιβι είναι πάνω από την φωτιά έγκειται στην ύπαρξη 2 κινούμενων φωτεινών πηγών στον κατακόρυφο άξονα που δημιουργούν θέματα στο ανθρώπινο μάτι .
Φαντάζομαι όμως πως για όλα αυτά τον ενημέρωσαν από εκεί που το αγόρασε.

Εγώ θα σου έλεγα να την ανοίξεις και να την ελέγξεις άμμεσα για να προλάβεις την περίοδο DOA (αχρείαστη να'ναι). Δεν είναι και λίγες με έντονο clouding π.χ.
Επίσης, τηλεοράσεις σε χώρους που εκπέμπεται θερμότητα, δεν βάζουμε.-

Αφού την κάνεις τώρα την κατασκευή μόνωσε με όσο καλύτερη μόνωση μπορείς να βρεις το πλαίσιο που θα μπει η τβ από μέσα από τη γυψοσανίδα. Υπάρχει ένα σκληρό μονωτικό υλικό πολύ καλό για αυτή τη δουλειά, το έχει βάλει ο πατέρας μου στο χωριό και από πάνω μια Samsung και μέχρι στιγμής δεν έχει πρόβλημα....δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του υλικού....ρώτα λίγο έξω τα μαστόρια κάτι θα ξέρουν.

Λοιπόν. Το τζάκι για να μιλάω σωστά είναι υδραυλικό. Δηλαδή συνδέεται στα καλοριφέρ. Είναι κλειστό και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή θέρμανση πάνω στο τζάκι (μάλιστα γέλασαν) και όταν πήγα και το είδα στην πράξη είναι αλήθεια ότι και γω δεν το πίστευα ότι δεν είχε την παραμικρή ζέστη πάνω απ' την πόρτα της εστίας και ούτε λόγος να γίνεται για ζεστή γυψοσανίδα. Αυτά όλα βέβαια είναι σχετικά. Γιατί εσένα μπορεί να μην πετύχει. Τι να πω. Θα δείξει. Πάντως καλός φίλος έχει μια panasonic σε απλό ανοιχτό τζάκι κρεμαστή τώρα 6 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα. Αν τύχει σε μένα ας πρόσεχα.
Τώρα για το άλλο έχω ανησυχίσει περισσότερο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω τον χρόνο και τον χώρο για να την δω γιατί την έχω μεταφέρει σε άλλο δωμάτιο λόγω εργασιών. Θα προσπαθήσω να την βάλω σήμερα το βράδυ αν αντέξω ως αργά.
Τι ακριβώς είναι αυτό που θα με κάνει να ανησυχίσω. Τι να κοιτάξω δηλαδή στην οθόνη;

Αφού την κάνεις τώρα την κατασκευή μόνωσε με όσο καλύτερη μόνωση μπορείς να βρεις το πλαίσιο που θα μπει η τβ από μέσα από τη γυψοσανίδα. Υπάρχει ένα σκληρό μονωτικό υλικό πολύ καλό για αυτή τη δουλειά, το έχει βάλει ο πατέρας μου στο χωριό και από πάνω μια Samsung και μέχρι στιγμής δεν έχει πρόβλημα....δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του υλικού....ρώτα λίγο έξω τα μαστόρια κάτι θα ξέρουν.

Ο μηχανικός για το τζάκι μου είπε ότι θα ντυθεί όλο με ένα υλικό(πετροβάμβακα νομίζω μπορεί να λέω και μπαρούφα) που είναι ότι καλύτερο υπάρχει για μόνωση αυτών των τζακιών και ο γυψοσανιδάς είπε ότι θα χρησιμοποιήσει γυψοσανίδα που είναι κατάλληλη για την ζέστη και μπαίνει σε τέτοια τζάκι (νομίζω πυρίμαχη μου την είπε).

Last edited by a moderator:
καλοθέατη!

αν το ενεργειακό τζάκι έχει έξοδο αέρα στο πάνω μέρος της εστίας, ίσως ήταν καλή ιδέα να κοιτάξεις τι θερμοκρασίες πιάνει η τηλεόραση με το τζάκι αναμμένο και ενώ είναι κλειστή. Λογικά δε θα έχεις πρόβλημα αφού θα βρίσκεται μέσα σε πλαίσιο, αλλά με τόσα λεφτά που έδωσες, λίγη προσοχή δε βλάπτει...

επειδή σκέφτομαι και εγώ κάτι παρόμοιο, ανησυχώ ότι αυτή η τοποθέτηση θα είναι λίγο άβολη λόγω ύψους...
το έχεις κοιτάξει αυτό;

Ναι το ύψος με έχει προβληματίσει αλλά θα προσπαθήσω να την βάλω όσο μπορώ πιο χαμηλά. Οπως το έχω υπολογίσει δεν νομίζω να είναι πάνω από 15-20 πόντους από κει που είναι το κεφάλι μου και ίσως να λέω και πολύ. Ευτυχώς ο καναπές είναι ψηλός.

Aν πρόκειται να σου τυλίξει το τζάκι , μιας και σίγουρα από τα λεγόμενα σου δεν είναι εργοστασιακά μονωμένο , ζήτησε του να χρησιμοποιήσει πετροβάμβακα πάπλωμα της Rockwool . Προσοχή δεν κάνει οποιοσδήποτε πετροβάμβακας για αυτην την χρήση .
Το σκληρό μονωτικό που αναφέρθηκε πιο πάνω , είναι πυριτικό ασβέστιο αλλά δεν εφαρμόζει στην περίπτωση σου .
Καλή τύχη .

Υ.Γ. Δεν είμαι μαστόρι .... :grinning-smiley-043

Ο μηχανικός για το τζάκι μου είπε ότι θα ντυθεί όλο με ένα υλικό(πετροβάμβακα νομίζω μπορεί να λέω και μπαρούφα) που είναι ότι καλύτερο υπάρχει για μόνωση αυτών των τζακιών και ο γυψοσανιδάς είπε ότι θα χρησιμοποιήσει γυψοσανίδα που είναι κατάλληλη για την ζέστη και μπαίνει σε τέτοια τζάκι (νομίζω πυρίμαχη μου την είπε).

Last edited:
Φιλε toyo να χαιρεσαι το καινουριο σου τζακι το οποιο απο οτι καταλαβα ειναι σαν καυστηρας ξυλου με μορφη τζακιου και θερμαινεις και τα σωματα.Αλλο το ενεργειακο που ειχες αναφερει.Να ξερεις οτι η καμιναδα του τζακιου σου στα πρωτα δυο μετρα εχει ολη τη ζεστη μετα χανεται εκει αναπτυσει μεχρι και 300-400 βαθμους κελσιου.Γι αυτο την μονωνουν με παχυ πετροβαμβακα με φυλλα αλουμινιου στις δυο οψεις.Ο πετροβαμβακας αν και περισοτερρο ηχομονοτικος διακρινεται και για τις θερμομονωτικες του ικανοτητες φυσικα μικροτερες απο τιην εξιλασμενη πολυεστερινη και το γνωστο φελιζολ τα οποια ειναι ακαταληλα γιατι θα καουν .Απλα μετα την γυψοσανιδα που εχει αντοχη στην θερμανση αυτη που εγραψες μπορεις να βαλεις μονωση με φελιζολ 5αρι και οχι με το σκληρο υλικο που αναφερθεικε που απο οτι καταλαβα θα ηταν εξιλασμενη πολυεστερινη γιατι ειναι παραγωγο του πετελαιου.Ετσι θα πετυχεις πολυ καλυτερη μονωση.Αυτοι που γελουσαν στο μαγαζι που πηγες ξερουν μονο για τα τζκια.Η τηλεοραση και να θερμαινεται λιγο δεν θα σβησει και θα χαλασει για να το καταλαβεις αλλα μπορει να σου αυξησει το clouding οπως εχω ξαναγραψει το εχω παθει με μια β6000 που την τοποθετησα κοντα σε πανελ σωμα.Το ειχα ξαναανφερει εδω μεσα για αυξηση clouding ενω πολυ λενε οτι ειναι σταθερο παρολα αυτα με την ζεστη μπορει να εχεις αυξηση clouding και οφειλεται στα φιλτρα.Ειχα ρωτησει reviewer γι αυτο και προχθες το ανεφερεο jl και θυμηθηκα τοτε που ψαχνομουνα.Τα καλωδια ρευματος εννοειται που θα περασεις να ειναι συλικονης για αντοχη.

Re: Απάντηση: Αλλαγή Τηλεόρασης εν μέσω Κρίσης

διπλα σε καλοριφερ?

Χίλια ευχαριστώ για την βοήθειά σας. Θα τα μεταφέρω όλα αυτά.
Μία άλλη ερώτηση. Εχω έναν δικτυακό δίσκο πάνω στο δίκτυό μου. Πως μπορώ να κάνω την τηλεόραση να τον βλέπει και να παίζει από εκεί τις ταινίες. Προσπάθησα με το allshare αλλά μου ζητά εγκατάσταση του λογισμικού κάτι που δεν μπορεί να γίνει (αν ξέρω καλά) πάνω στον δίσκο. Ο δίσκος είναι ένας westen digital 4T και από όσο ξέρω δεν μπορείς να του περάσεις λογισμικά. Υπάρχει καμιά βοήθεια;
Την τηλεόραση μετά από παρότρυνση την έχω βάλει να παίξει δοκιμαστικά στο δωμάτιο και έβαλα το avatar απο media player να παίξει και τρελάθηκα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτή την εικόνα. Χαλάλι της τα λεφτά.

Ενεργειακά είναι τα τζάκια που με βάση τα πρότυπα που έχουν οριστεί διεθνώς , και με τα οποία η Ελλαδάρα ακόμα δεν έχει καμιά επαφή ,έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης στο νερό (καλοριφέρ) , ή στον αέρα (αερ'οθερμα) . Αν αυτό στη Ελληνική πραγματικότητα έχει αλλάξει , ενημερώστε με παρακαλώ εσείς οι γνωρίζοντες .
Τώρα το 'οτι το πυριτικό ασβέστιο είναι εξιλασμένη πολυστερίνη , μάλλον προσφέρει στην παγκόσμια γνώση ...

"Σήμερα όμως ο φώσφορος παρασκευάζεται κατά μέθοδο που ανακαλύφθηκε το 1829 από τον Βαίλερ με άμεση αναγωγή του φωσφορικού ασβεστίου υπό άνθρακα με την παρουσία και διοξειδίου του πυριτίου, με την επίδραση του οποίου ελευθερώνεται πεντοξείδιο του φώσφορος το οποίο στη συνέχεια ανάγεται υπό άνθρακα σε φωσφόρο.

Ca3(PO4)2 + 3SiO2 = 3CaSiO3 + P2O5

P2O5 +5C = 2P + 5CO

Η μέθοδος αυτή απαιτεί υψηλή θερμοκρασία γι' αυτό και κατέστη δυνατή η εφαρμογή της μετά την εμφάνιση των ηλεκτρικών καμίνων που σήμερα λειτουργούν με βολταϊκό τόξο κονιοποιουμένου μίγματος φωσφορικού ασβεστίου (φωσφορίτη ή απατίτη) μαζί με κωκ σε θερμοκρασία περίπου 1500 βαθμούς Κελσίου. Το σχηματιζόμενο έτσι πυριτικό ασβέστιο σχηματίζει σε τέτοια θερμοκρασία τήγμα που απομακρύνεται από υφιστάμενη έξοδο στη βάση της καμίνου."

Φιλε Toyo , δεν αντέχω να σχολιάσω και τα υπόλοιπα , απλά με το καλό το τζάκι σου και η τηλεόραση .

Φιλε toyo να χαιρεσαι το καινουριο σου τζακι το οποιο απο οτι καταλαβα ειναι σαν καυστηρας ξυλου με μορφη τζακιου και θερμαινεις και τα σωματα.Αλλο το ενεργειακο που ειχες αναφερει.Να ξερεις οτι η καμιναδα του τζακιου σου στα πρωτα δυο μετρα εχει ολη τη ζεστη μετα χανεται εκει αναπτυσει μεχρι και 300-400 βαθμους κελσιου.Γι αυτο την μονωνουν με παχυ πετροβαμβακα με φυλλα αλουμινιου στις δυο οψεις.Ο πετροβαμβακας αν και περισοτερρο ηχομονοτικος διακρινεται και για τις θερμομονωτικες του ικανοτητες φυσικα μικροτερες απο τιην εξιλασμενη πολυεστερινη και το γνωστο φελιζολ τα οποια ειναι ακαταληλα γιατι θα καουν .Απλα μετα την γυψοσανιδα που εχει αντοχη στην θερμανση αυτη που εγραψες μπορεις να βαλεις μονωση με φελιζολ 5αρι και οχι με το σκληρο υλικο που αναφερθεικε που απο οτι καταλαβα θα ηταν εξιλασμενη πολυεστερινη γιατι ειναι παραγωγο του πετελαιου.Ετσι θα πετυχεις πολυ καλυτερη μονωση.Αυτοι που γελουσαν στο μαγαζι που πηγες ξερουν μονο για τα τζκια.Η τηλεοραση και να θερμαινεται λιγο δεν θα σβησει και θα χαλασει για να το καταλαβεις αλλα μπορει να σου αυξησει το clouding οπως εχω ξαναγραψει το εχω παθει με μια β6000 που την τοποθετησα κοντα σε πανελ σωμα.Το ειχα ξαναανφερει εδω μεσα για αυξηση clouding ενω πολυ λενε οτι ειναι σταθερο παρολα αυτα με την ζεστη μπορει να εχεις αυξηση clouding και οφειλεται στα φιλτρα.Ειχα ρωτησει reviewer γι αυτο και προχθες το ανεφερεο jl και θυμηθηκα τοτε που ψαχνομουνα.Τα καλωδια ρευματος εννοειται που θα περασεις να ειναι συλικονης για αντοχη.

Last edited:
Τέλος πάντων για να μην τρέχεις κατόπιν εορτής και το σταματάω εδω .

"Ο πετροβάμβακας FIBRANgeo για τη μόνωση κτηριακών κατασκευών
Μετά τη φάση της ινοποίησης, οι ίνες του πετροβάμβακα, με την προσθήκη
συγκολλητικής ρητίνης, λαδιού και ειδικών πυριτικών ενώσεων..
Η ρητίνη που χρησιμοποιείται είναι μια ρητίνη φαινόλης – φορμαλδεΰδης"

Αυτό που σου αντέγραψα είναι η περιγραφή της Fibran για τον πετροβάμβακα της . Χρειάζεται να σου πω εγώ πως η εφαρμογή τζακιού δεν είναι κτηριακή κατασκευή και πως η θερμοκρασία του τοίχου σου δεν είναι αντίστοιχη με τις θερμοκρασίες ενός ενεργειακού τζακιού ? Η μήπως δεν είναι αυτονόητο πως με έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες οι ρητίνες και το λάδι θα μυρίζουν ?
Κάνε μια έρευνα στα σχετικά φόρουμς και θα δεις πόσους "τρισευτυχισμένους" παθόντες θα βρεις . Στο έγραψα και πιο πάνω πως πρέπει να είναι συγκεκριμένων πιστοποιήσεων πετροβάμβακας για τέτοια χρήση και σου πρότεινα τον Rokwool . Αυτός που είναι για τζάκι το δείχνει ευκρινώς στη συσκευασία του .

Last edited:
Φιλε ισοκρατη εγραψα πως εξω απο την γυψοσανιδα μπορει επιπλεον να χρησιμοποιησει φελιζoλ για επιπλεον μονωση καμια σχεση με την μονωση για την καμιναδα .Καλυτερη θερμομονωση απο την εξιλασμενη δεν υπαρχει 0.33 u.Το 99% χρησιμοποιει πετροβαμβακα με φυλλα αλουμινιου απλο λογω κοστους.Το ασχετο για το πετροβαμβακα θερμοπροσωψης της fibran που κολλαει; Σιγα να μην βαλουν τον πετροβαμβακα της rockwool που λες χωρις να τον ζητησει..Το οτι αντιγραφεις καποιες χημικες ενωσεις για το πυριτικο ασβεστιο καλυτερα να τις εγραφες σε παιδακια τριτης λυκειου για τις πανελληνιες. Πυριτικο ασβεστιο ονομασες ενα υλικο που ακουσες οτι εγραψε καποιος πιο πανω και ηταν σκληρο χωρις να αναφερθει αυτο και εγραψε οτι χρησιμοποιηθηκε πριν κρεμαστει η τηλεοραση.Αρα εξω απο το κουτι της γυψοσανιδαςΓιατι να ειναι πυριτικο ασβεστιο;.Σκληρα ειναι πολλα ειδη ακομα.Δεν τα βαφτιζουν ολα το ιδιο επειδη καποιος η καποιοι χρησιμοποιουν αυτη την τεχνικη.Το οτι εχει καποια μονωση kai χρησιμοποιειται το ξερουμε.Το οτι το τζακι θα αποδιδει σαν λεβητας ξυλου που εγραψα μαλλον το καταλαβες λαθος.Αναφερωμουν στην καλη αποδοση που εχουν.Και συνεχισα και εγραψα και για τα τζακια τα ενεργειακα με τα μοτερ που φυσανε μονο και δεν συνδεονται με τα πανελ.Αυτα ειναι αλλα.Επισης τα copy paste απο διαφορα site δεν σε καθιστουν ειδημονα.Ειναι το πιο ευκολο.Αυτο επισης που ακουσες με τα ενεργεικα τζακια ειναι αυτα που εχουν πορτα το ακουσα και εγω απο πωλητη.