Τελικά σήμερα πήρα την Samsung 46ES8000 και την έχω στην κούτα στο σπίτι. Αύριο ξεκινάνε οι εργασίες για το τζάκι και ελπίζω έως την Κυριακή να έχουμε τελειώσει(δύσκολο το κόβω) να την ανοίξω. Υπάρχουν τίποτα συμβουλές κατά το άνοιγμα και την τοποθέτηση; Θα μπει πάνω από τζάκι ενεργεικό σε γυψοσανίδα μέσα σε πλαίσιο.
Τρελή αγωνία πάντως. Θέλω να δω champion σήμερα και παίζουν τα νεύρα μου:bigcry:
Εγώ θα σου έλεγα να την ανοίξεις και να την ελέγξεις άμμεσα για να προλάβεις την περίοδο DOA (αχρείαστη να'ναι). Δεν είναι και λίγες με έντονο clouding π.χ.
Επίσης, τηλεοράσεις σε χώρους που εκπέμπεται θερμότητα, δεν βάζουμε.-
Αφού την κάνεις τώρα την κατασκευή μόνωσε με όσο καλύτερη μόνωση μπορείς να βρεις το πλαίσιο που θα μπει η τβ από μέσα από τη γυψοσανίδα. Υπάρχει ένα σκληρό μονωτικό υλικό πολύ καλό για αυτή τη δουλειά, το έχει βάλει ο πατέρας μου στο χωριό και από πάνω μια Samsung και μέχρι στιγμής δεν έχει πρόβλημα....δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του υλικού....ρώτα λίγο έξω τα μαστόρια κάτι θα ξέρουν.
καλοθέατη!
αν το ενεργειακό τζάκι έχει έξοδο αέρα στο πάνω μέρος της εστίας, ίσως ήταν καλή ιδέα να κοιτάξεις τι θερμοκρασίες πιάνει η τηλεόραση με το τζάκι αναμμένο και ενώ είναι κλειστή. Λογικά δε θα έχεις πρόβλημα αφού θα βρίσκεται μέσα σε πλαίσιο, αλλά με τόσα λεφτά που έδωσες, λίγη προσοχή δε βλάπτει...
επειδή σκέφτομαι και εγώ κάτι παρόμοιο, ανησυχώ ότι αυτή η τοποθέτηση θα είναι λίγο άβολη λόγω ύψους...
το έχεις κοιτάξει αυτό;
Ο μηχανικός για το τζάκι μου είπε ότι θα ντυθεί όλο με ένα υλικό(πετροβάμβακα νομίζω μπορεί να λέω και μπαρούφα) που είναι ότι καλύτερο υπάρχει για μόνωση αυτών των τζακιών και ο γυψοσανιδάς είπε ότι θα χρησιμοποιήσει γυψοσανίδα που είναι κατάλληλη για την ζέστη και μπαίνει σε τέτοια τζάκι (νομίζω πυρίμαχη μου την είπε).
Φιλε toyo να χαιρεσαι το καινουριο σου τζακι το οποιο απο οτι καταλαβα ειναι σαν καυστηρας ξυλου με μορφη τζακιου και θερμαινεις και τα σωματα.Αλλο το ενεργειακο που ειχες αναφερει.Να ξερεις οτι η καμιναδα του τζακιου σου στα πρωτα δυο μετρα εχει ολη τη ζεστη μετα χανεται εκει αναπτυσει μεχρι και 300-400 βαθμους κελσιου.Γι αυτο την μονωνουν με παχυ πετροβαμβακα με φυλλα αλουμινιου στις δυο οψεις.Ο πετροβαμβακας αν και περισοτερρο ηχομονοτικος διακρινεται και για τις θερμομονωτικες του ικανοτητες φυσικα μικροτερες απο τιην εξιλασμενη πολυεστερινη και το γνωστο φελιζολ τα οποια ειναι ακαταληλα γιατι θα καουν .Απλα μετα την γυψοσανιδα που εχει αντοχη στην θερμανση αυτη που εγραψες μπορεις να βαλεις μονωση με φελιζολ 5αρι και οχι με το σκληρο υλικο που αναφερθεικε που απο οτι καταλαβα θα ηταν εξιλασμενη πολυεστερινη γιατι ειναι παραγωγο του πετελαιου.Ετσι θα πετυχεις πολυ καλυτερη μονωση.Αυτοι που γελουσαν στο μαγαζι που πηγες ξερουν μονο για τα τζκια.Η τηλεοραση και να θερμαινεται λιγο δεν θα σβησει και θα χαλασει για να το καταλαβεις αλλα μπορει να σου αυξησει το clouding οπως εχω ξαναγραψει το εχω παθει με μια β6000 που την τοποθετησα κοντα σε πανελ σωμα.Το ειχα ξαναανφερει εδω μεσα για αυξηση clouding ενω πολυ λενε οτι ειναι σταθερο παρολα αυτα με την ζεστη μπορει να εχεις αυξηση clouding και οφειλεται στα φιλτρα.Ειχα ρωτησει reviewer γι αυτο και προχθες το ανεφερεο jl και θυμηθηκα τοτε που ψαχνομουνα.Τα καλωδια ρευματος εννοειται που θα περασεις να ειναι συλικονης για αντοχη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.