Λοιπόν πριν δώσεις λεφτά για οτιδήποτε βάλε τα ηχεία να λαλήσουν και σε άλλο παρόμοιο χώρο.
Ακόμα και σε σπίτι φίλου.
Εντάξει λίγο θα κουραστείς αλλά μετά θα ξέρεις...
Αν και εκεί μπουμάρουν απλά πούλα τα!
:chinscratch:
Δηλαδή, να τα πάει σε ένα αντίστοιχα προβληματικό χώρο
να διαπιστώσει ότι και εκεί μπουμάρουν ( που θα μπουμάρουν) και μετά να τα πουλήσει?...
Βρε πουλάκι μου, δεν μπουμάρουν τα ηχεία (συνήθως)...Ο χώρος είναι ο φταίχτης!
Βρε πουλάκι μου, δεν μπουμάρουν τα ηχεία (συνήθως)...Ο χώρος είναι ο φταίχτης!
Αυτό το "συνήθως" πρέπει να τσεκάρει.
Αναίμακτα...
Λοιπόν πριν δώσεις λεφτά για οτιδήποτε βάλε τα ηχεία να λαλήσουν και σε άλλο παρόμοιο χώρο.
Ακόμα και σε σπίτι φίλου.
Εντάξει λίγο θα κουραστείς αλλά μετά θα ξέρεις...
Αν και εκεί μπουμάρουν απλά πούλα τα!
φίλε hunter πάμε λίγο στα τυφλά.
Εκείνη την κάτοψη που έλεγες την έκανες?
Καμιά φωτό μπορείς να βγάλεις?
Τι διαστάσεις έχει ο χώρος?
Σε πρώτη φάση άσε 40-50 πόντους κενό από τον πίσω τοίχο και δημιούργησε ένα ισόπλευρο τρίγωνο (πχ αν τουήτερ-τουήτερ η απόσταση είναι 2,30 στήσε και τη θέση ακρόασης στο 2,30 έστω και πρόχειρα και δες τι ακους)
Η τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο προϋποθέτει λίγο τύχη και αρκετή μελέτη!
Το απόγευμα φωτογραφίες. Οι διαστάσεις είναι 6,50m πλάτος 4,5-5m και ύψος 2.70m. Τα ηχεία μεταξύ τους απο twitter σε twitter έχουν απόσταση 2.20m. και απόσταση απο τον πίσω τοίχο πάλι απο το twitter 1.10m.
Μετά την αλλαγή θέσης όλων των αντικειμένων στον χώρο βελτιώθηκε πάρα πολύ το μπουμάρισμα το καταλαβαίνεις μόνο σε πολλά γκάζια οτι αρχίζει και παίζει ο χώρος ( λογικό ε ?). Ήταν η καλύτερη αλλαγή που έκανα στο ηχοσύστημα. Είμαι ''λίγο'' υπερβολικός με το μπουμάρισμα απλά θέλω να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα .
εξαρτάται πως εννοείς το "μπουμάρισμα".
Μήπως είναι ο φυσιολογικός συντονισμός της καμπίνας?
Είναι κάτι πολύ έντονο?
Έτσι όπως είσαι βάλε τη θέση ακρόασης στα 2.20 και άκου.
Μετά άνοιξε λίγο τα ηχεία, βάλτα στο 2,60 τουήτερ-τουήτερ και τη θέση ακρόασης στο 2,60 επίσης.
Γενικά το "ισόπλευρο τρίγωνο" είναι μια σχετικά safe επιλογή, απο εκεί και πέρα παίζεις και...βλέπεις (μάλλον ακούς!).
Επειδή έχω νωπή την εμπειρία, ξεσκόνισε σε παρακαλώ τη σελίδα του carda http://cardas.com/room_setup_main.php
βοηθάει πολύ στην κατανόηση βασικών εννοιών.
Τώρα προέκυψε άλλο κουφό, όταν κλείνω το dac emu 0404usb ακούγεται απο τα ηχεία αυτός ο χαρακτηριστικός θόρυβος ( τσακ να το περιγράψω? ) . τι μπορεί να φταίει?
Ένα δωμάτιο μπορεί να έχει "ουρές" που κρατούν πάνω από 1 sec:
Μήπως άλλαξες πρίζες;Κοίταξε τις γειώσεις σου και δοκίμασε αν το ακούς με το ground lift πατημένο.
(Κάπου έχει δυο κουμπάκια η κάρτα,ψάξτα.)
Δεν έχει καμία διαφορά είτε ειναι τα 2 ground lift πατημένα είτε όχι.Μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα? το παρατήρησα γιατί πρώτη φορά έκλεινα το dac με λίγη ένταση στον ενισχυτή. Φωτογραφίες αύριο τελικά.
Μανα μου δεν έχουν όλοι τη σπηλαιώδη υπόγα σου που ρουφάει όλα τα ηχεία, ως μαύρη οπή...
Όλα τα ηχεία?
Ε, όχι και όλα!
Οι πηγές... φταίνε...
Ψιτ, από πλήκτρα κατέχεις πράμα?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.