Τελική θέση μετά απο άπειρες αλλαγές εδω και ενα μήνα. Τα έφερα 30 εκατοστά πιο μπροστά και μείωσα λίγο την απόσταση μεταξύ τους , επίσης καθόλου πλέον toe in. Αντε να χειμωνιάσει τώρα να μπούν και τα χαλιά!
Λοιπον σχεδίασα τον χώρο και θέλω την γνώμη σας , αν θα μπορουσα να αλλάξω κάτι κλπ.
View attachment 94862
Η θέση ακρόασης δεν γίνεται να μπει λίγο πιο κοντά;
Σε περιπτώσεις τρίδρομων ηχείων μερικοί λένε πως είναι καλύτερα να απέχουμε αρκετά,έστω κι αν δεν έχουμε το παραδοσιακό ισόπλευρο τρίγωνο.
Όμως ακόμα κι έτσι είσαι πολύ μακριά νομίζω...
Εννοείται πως τα 2 μέτρα είναι απο tweeter σε tweeter. Είναι καναπές που μπορώ να τον πηγαίνω μπροστά οταν ακούω. Είναι τοσα πολλα τα 75 εκατοστά? Πάντως έαν έρθω πιο κοντά υπάρχει διαφορά αλλα δεν με ενοχλεί και η θέση που είμαι τώρα.
Αν μπορείς να τον τραβάς στα 2-2.10 κι έχεις σωστή τοποθέτηση κατά τ' άλλα,θα το καταλάβεις.
Θα έχεις μπροστά σου σωστά την σκηνή (τον τραγουδιστή στο κέντρο π.χ..) κλπ...
Επιπλέον οι πίσω ανακλάσεις θα έρχονται αισθητά μειωμένες εφ´όσον θα διανύουν μεγαλύτερη απόσταση.
Από κει και πέρα μπορείς να παίξεις με τις κλίσεις των ηχείων.Ας πούμε μια ελαφριά κλίση προς τα πίσω μπορεί να μειώσει το μπουμάρισμα και ίσως μειώσει κάποια δυσφορία αφού ο ήχος απ' τα τουίτερ θα σου έρχεται ελάχιστα μετά από αυτόν των γούφερ,μια μικρή κλίση ώστε τα τουίτερ να κοιτούν εσένα να βελτιώσει την σκηνή,κ.ο.κ..
Από παιχνίδι άλλο τίποτα όπως καταλαβαίνεις...
Επαίξα λίγο με μια κλίση προς τα πίσω και λιγο toe in και μειώθηκε λίγο το μπουμάρισμα και σαν να μεγάλωσε η σκηνή. Πραγματικά πιστεύω οτι δεν θα καταφέρω ποτέ να καταλήξω σε κάποια θέση. Κάθε εβδομάδα μπαίνω στο τριπάκι να κάνω μικροαλλαγές.
Αμ δεν είσαι ο μόνος,μην ανησυχείς.
(Για φαντάσου να καταλήξουμε όμως και να μην έχουμε με τι να παίζουμε μετά...)
Μετα αλλαζεις ηχεια..
παντα υπαρχει κατι που πιστευουμε πως θα βελτιωσει. ο χωρος ειναι πολυ σημαντικος και η πηγη επισης.
το σχολιο μου ηταν αστειο βεβαια, πολλα συστηματα χτιζονται πανω σε ενα καλο ζευγαρι ηχεια.
οσων αφορα τον φιλο Hunter, το toe in συνηθως μειωνει το μπουμαρισμα αλλα παραλληλα μειωνει και την αισθηση του sound stage. αναμενομενο ειναι επισης να αυξανει τις μεσαιες και ψιλες καθοτι η θεση ακροασης ειναι πιο κοντα στον αξονα του ηχειου.
παντα υπαρχει κατι που πιστευουμε πως θα βελτιωσει. ο χωρος ειναι πολυ σημαντικος και η πηγη επισης.
το σχολιο μου ηταν αστειο βεβαια, πολλα συστηματα χτιζονται πανω σε ενα καλο ζευγαρι ηχεια.
οσων αφορα τον φιλο Hunter, το toe in συνηθως μειωνει το μπουμαρισμα αλλα παραλληλα μειωνει και την αισθηση του sound stage. αναμενομενο ειναι επισης να αυξανει τις μεσαιες και ψιλες καθοτι η θεση ακροασης ειναι πιο κοντα στον αξονα του ηχειου.
εαν θες μπορεις να δωσεις τις τελευταιες διαστασεις του τριγωνου, την αποσταση απο τους πισω τοιχους και τις διαστασεις του δωματιου.
Αυτο παρατήρησα και δεν μου άρεσε και τα ξανα εβάλα χωρις toe in. Κάποια αλλη λύση για να μειώσω το μπουμάρισμα?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.