Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Δοκιμές υλικών γίνονται...Οποιαδήποτε στιγμή επιστρέφεις στην αρχική κατάσταση...Πάντα υπάρχει το καλύτερο...

Σίγουρα σε πραγματικά καλά μηχανήματα,είναι δύσκολο κι απαιτεί περισσότερη προσπάθεια,υλικά και χρόνο...

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας,που θα μπορούσαν να το κάνουν...Η πλούσια εμπειρία βέβαια απο δοκιμές υλικών και κατασκευές μετράει...

Last edited:
Αυτή είναι και η διαφορά του ατόμου απο την εταιρεία. Τα μέσα και οι δοκιμές πριν το τελικό προϊόν είναι καθοριστικοί παράγοντες.
Σαφώς υπάρχει και το κόστος, το οποίο λειτουργεί αρνητικά για τον αγοραστή και θετικά για αυτόν που χεριάζει, μιας και δεν επιδιώκει οικονομικό όφελος.

Για τα υπόλοιπα δε έχω καμία αμφιβολία Διονύση και συμφωνούμε. Αρκεί βέβαια να προσέχουμε.

:ernaehrung004:

Last edited:
Αυτή είναι και η διαφορά του ατόμου απο την εταιρεία. Τα μέσα και οι δοκιμές πριν το τελικό προϊόν είναι καθοριστικοί παράγοντες.
Σαφώς υπάρχει και το κόστος, το οποίο λειτουργεί αρνητικά για τον αγοραστή και θετικά για αυτόν που χεριάζει, μιας και δεν το επιδιώκει.

Για τα υπόλοιπα δε έχω καμία αμφιβολία Διονύση και συμφωνούμε. Αρκεί βέβαια να προσέχουμε.

Σε διαβεβαιώ ότι δεν τίθεται θέμα προσοχής...Συνδέεις πρόχειρα-ακούς-αποσυνδέεις...

Χρόνος,όρεξη κι υλικά να υπάρχουν...

Last edited:
Παιδιά θέλω να με συγχωρέσετε για τις φωτογραφίες και θα ηθελα να παρακαλέσω τους συντονιστές να σβήσουν το ποστ
είναι η πρωτη φορά που ζητάω τετοιο πραγμα και γιαυτό το κάνω δημόσια
Έχω σεβαστό αρχείο με αντιστοιχες φωτό και κάθε φορά που γίνεται συζήτηση μπαινω στη πρίζα...
δεν ειναι δική μου δουλειά οι κατασκευές άλλων.
Sorry

Ίσα ίσα που ήσουν άκρως ευγενικός μη αποκαλύπτοντας τον κατασκευαστή!

Τέτοια θέλουμε να βλέπουμε και να μαθαίνουμε Νικόλα!!!

Απάντηση: Re: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Παιδιά θέλω να με συγχωρέσετε για τις φωτογραφίες και θα ηθελα να παρακαλέσω τους συντονιστές να σβήσουν το ποστ
είναι η πρωτη φορά που ζητάω τετοιο πραγμα και γιαυτό το κάνω δημόσια
Έχω σεβαστό αρχείο με αντιστοιχες φωτό και κάθε φορά που γίνεται συζήτηση μπαινω στη πρίζα...
δεν ειναι δική μου δουλειά οι κατασκευές άλλων.
Sorry

Εντάξει,δεν έκανες κανένα έγκλημα...Ανώνυμες είναι,δεν αναφέρεται κατασκευαστής...

Κανονικά έπρεπε να σε πρεσάρουμε,να βάλεις όλο το αρχείο σου...Αν δεν μιλάτε έστω συγκαλυμμένα,όσοι ξέρετε και καταλαβαίνετε παραπάνω βράσε όρυζα ...

Last edited:
Είναι εφικτό οι έχοντες πείρα,να προτείνουν κάποια υλικά κι ίσως λύσεις σχετικών αναβαθμίσεων; Ζητάω πολλά;

Έτσι μια μετάδοση,γενικής εμπειρίας για κάποια φθηνά και καλά υλικά,που κάνουν διαφορά π.χ σε πυκνωτές κι αντιστάσεις...

Κι άν δεν κάτσουν παντού,μιλάμε για λίγα ευρό,άσε που πουλιούνται-ανταλλάσσονται.

Τυροβολάς,Vintage service,Μορφέας,Μπουλ,Τζωρτζάκης,Τζιμάκος,Vasilis T,Μπακούσης και όσοι άλλοι μου διαφεύγουν τώρα .........................τι λέτε;Θα αποκαλύψετε κανένα...μυστικό σας;:drummer:

Last edited:
Διονυση συμφωνω απολυτως με το αρχικο μηνυμα σου.Το ρισκο υπαρχει οταν προσπαθησεις να πειραματισθεις σε ακριβα μηχανηματα και οπου οι επεμβασεις πιθανον θα γινονται ορατες και επομενως θα χασει μεταπωλητικη αξια.
Για πυκνωτες φθηνοι και καλοι απο Ρωσσια μεριά ,ειναι τοσο φθηνοι που και να μην σου ταιριαξουν δεν θα <πονεσεις>

Last edited:
Γιατι ρε τα σβησατε?

δεν προλαβα να παρω ματι...

Δεν έχασες και τίποτα Μήτσε...Θολές και κουνημένες λήψεις ήταν, δεν θα καταλάβαινες και πολλά..

Εξ' άλλου μου το ζήτησε και με πμ ο Μπούλ.

Thanks
και θολές και κουνημένες
άστα

Στην diy μιλάμε συχνά για υλικά
πάλι τα ιδια θα πούμε και εδώ
δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό
οπως ολοι αλλάζουμε ενα καλώδια ενα ντακ, ετσι κάποιοι αλλάζουν πυκνωτες, πηνία και αντιστάσεις οσο αφορά τα ηχεία που μπορώ να μιλήσω.
Πιστευω το θέμα εχει ενδιαφέρον σε υλοποιήσεις χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας τιμής οπου γίνονται της αγοράς τα κέφια.
Σε μία σοβαρη κατασκευή που εχει το κόστος της ο κατασκευαστής στις περισσότερες των περιπτωσεων σεβεται τον εαυτό του
το πιθανότερο αν πας να σκαλίσεις είναι να χαλάσεις την συνταγη ασχετα αν καμία φορά αρχικά μπορεί να σου ακουστεί καλύτερα.

Αυτό που λέει ο Διονύσης ισχύει απόλυτα και το προσυπογράφω. Μου έχει τύχει κι εμένα συνφορουμίτης (και φίλος) -που εννοείται ξέρει τι κάνει- να παίζει με διάφορα υλικά (πυκνωτές-πηνία-αντιστάσεις) στο κρος ηχείων με όντως έντονα ακουστές διαφορές. Πραγματικά δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοιες διαφορές κι όμως... τις άκουγα... :ears:

Και ναι το κόστος είναι συνήθως αμελητέο.

Συμφωνω απολυτα και ειμαι ενας απ'αυτους που βαζει χερι στα μηχανηματα!!
Οι γυναικες και τα μηχανηνατα πρεπει να χεριαζονται διαφορετικα υπαρχει προβλημα!!!

Thanks
και θολές και κουνημένες
άστα

Στην diy μιλάμε συχνά για υλικά
πάλι τα ιδια θα πούμε και εδώ
δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό
οπως ολοι αλλάζουμε ενα καλώδια ενα ντακ, ετσι κάποιοι αλλάζουν πυκνωτες, πηνία και αντιστάσεις οσο αφορά τα ηχεία που μπορώ να μιλήσω.
Πιστευω το θέμα εχει ενδιαφέρον σε υλοποιήσεις χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας τιμής οπου γίνονται της αγοράς τα κέφια.
Σε μία σοβαρη κατασκευή που εχει το κόστος της ο κατασκευαστής στις περισσότερες των περιπτωσεων σεβεται τον εαυτό του
το πιθανότερο αν πας να σκαλίσεις είναι να χαλάσεις την συνταγη ασχετα αν καμία φορά αρχικά μπορεί να σου ακουστεί καλύτερα.

Να τα ξαναπείτε κι απο δώ,που συμμετέχουν απλοί κι ιδιαίτερα νέοι χομπίστες...Αλλά πολύ εκλαϊκευμένα κι απλά,για να καταλαβαίνουν κι οι μη επαΐοντες...

Οι κατηγορίες που λές ενδιαφέρουν περισσότερο,δεδομένης και της κρίσης.Οι έχοντες χρήμα και πολύ ακριβά μηχανήματα,δεν θα αλλάξουν υλικά μερικών ευρό,θα αλλάξουν μηχάνημα ή κι όλο το σύστημα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Να τα ξαναπείτε κι απο δώ,που συμμετέχουν απλοί κι ιδιαίτερα νέοι χομπίστες...Αλλά πολύ εκλαϊκευμένα κι απλά,για να καταλαβαίνουν κι οι μη επαΐοντες...

Οι κατηγορίες που λές ενδιαφέρουν περισσότερο,δεδομένης και της κρίσης.Οι έχοντες χρήμα και πολύ ακριβά μηχανήματα,δεν θα αλλάξουν υλικά μερικών ευρό,θα αλλάξουν μηχάνημα ή κι όλο το σύστημα...

θα συμφωνήσω με τον γέροντα....
εκεί πάνε και βλέπουν όσοι ήδη κάτι ξέρουν.
Εδώ υπάρχει δυστυχώς αρκετός κόσμος που ψωνίζει με το badge και περιμένει να δει το price tag για να κρίνει ή να το χαϊδέψει το μηχάνημα ο κατασκευαστή ή ο αντιπρόσωπος της χώρας (ακόμα και Ουγκάντας) για να παίξει σωστά....

Το θέμα σε μια σχεδίαση είναι να βγει και στην πράξη ,, όπως το φαντάστηκες ,,
δλδ θές να βάλεις σε ένα σημείο μια κρισιμότατη τροφοδοσία ,, πχ στα ψηφιακά ,, ας πούμε στο ρολόι , εκεί ποντάρεις στην αξιοπιστία του εξαρτήματως και την φίρμα που το συνοδέυει ,, ανεξάρτητως τιμής ,, σχεδόν τυφλά ,, κατεβάζεις το pdf του super duper spase regulator με 15 μικροβόλτ θόρυβο ,,
ολόκληρο rd της analog devises έχει μετρήσει και εγγηάτε ότι καμία ταλάντωση μηδενικός θόρυβος αμελητέα κυματωση κλπ κλπ ,, με πυκνωτή κεραμικό smd 10mf κλάσης xr7 και esr κοντά στο μηδεν ,,
2 τεινά συμβαίνουν εκεί ,,, στην μαζική παραγωγή τα υλικά που προτείνουν οι μηχανικοί ,,,,, δεν τα λές και φτηνά ,, στην προκειμένη ένας κεραμικός τέτοιος κοστίζει ( για μικρές βιοτεχνίες ,, ) σχεδόν 1 ευρό και μπορει να θέλει και 10 20 μεσα ... ... ε εκει γίνεται η πρώτη κουτσοκέλα ,,, δεν θα βάλουν μέσα τον visah , θα βάλουν κάτι παράλληλο ,, που κοστίζει το ένα δεκατο ,, ναι το ένα δεκατο ,, και ίσως λιγότερο .. και φυσικά ,, δεν .....

Η δεύτερη μλκια γίνεται με το over engineering ,,, απο υπέρμετρο ζήλο ,, αλλά και να δείξεις μούρη παγούρι ,, βάνεις μέσα πυκνωτή που έχει 10 ευρώ ο ένας και πιάνει και μισό στρέμα ,,,
ε πάλι δεν θα παίξει οπως πρέπει ,, ευτυχώς η δυστυχώς ,, τα ηλεκτρονικά είναι μαθηματικά ,, δεν καταλαβαίνει το ρημάδι το κύκλωμα απο λεφτά ,,, απο ρεύματα σωστά εκει που πρέπει καταλαβαίνει ..

καταλλήγωντας αυτό που μετράει ,, είναι το σωστό υλικό στην σωστή θέση ,, και το σωστό υλικό δεν πρέπει κατα αναγκη να είναι μπουτίκ πανακριβο ,, επώνυμο απο σοβαρή εταιρεία πρέπει ,,, πχ panasonic visha wima tdk θα σου δώσουν και ένα pdf υπογεγγραμένο απο 2 μηχανικούς ..

πατώντας πάνω σε σοβαρά υλικά ,, και σε μια σωστή σχεδίαση ,,, έχεις πετύχει το μέγιστο ,, και απο κει και πέρα ,, κάποιες αλλαγές θα φέρουν μικρές δαφορές ,, διαφορές που θα υπόκειντο πιο πολύ σε γούστα και υποκειμενικότητα ,, παρά δραματικές ,, το να βάλεις κατι μφ μεγαλήτερη τροφοδόσια ,, αντε να νομίσεις ότι πήρες σώμα ,, κάπου αλλου θα χάσεις ,,, για μικρές διαφορές μιλάμε πάντα ,,,
εάν σου την βαρέσει και βάλεις 2500000000000000 μφ για bypass στον τελεστικό ,, κατα πάσα πιθανότητα θα κάψεις τον σταθεροποιητη ,, η θα φτιάξεις ένα υπέροχο ταλαντωτη ,,, και θα αποκτήσεις σίγουρα καινούργιο ήχο ,,,

στα περισσότερα μηχανάκια ηχεία κτλπ ,,, μέσης κατηγορίας ,,, σηκώνει χέριασμα ,, διορθόνωντας πολές φορές κακώς κείμενα ,, λογω οικονομίας κατα κανόνα ,, και όχι λόγω βλακείας ,,, μηχανικούς βλάκες δεν έχει και πολλούς ,,, καρμίριδες λογιστάδες έχει ,,, χιλιάδες ,,,

αυτά τα ολίγα ,,,