Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Επίσης μια άλλη παράμετρο σε χαμηλής κατηγορίας μηχανάκια ,, είναι η έλειψη υπερβολής ,, να του βγάλεις το ζουμί θέλω να πώ ,, δεν υπάρχει και λόγος σε ένα ντακάκι η σε ένα προενισχιτάκη στα 200 ευρώ να βάλεις 9 σπέσιαλ ξεχωριστές τροφοδοσίες (και να θέλετε δλδ δεν θα βρείτε ..) ,και με ένα κοινό rail που το "σπρώχνει" ένα ταπεινό lm ,, λίγα συστήματα στα 500 1000 ευρώ θα το καταλάβουν ,, και τυπικά η σχεδίαση είναι οκ .. 5 βόλτ θέλει ,, 5 έχει ,
η να κατεβάσεις το jitter με ταλαντωντή (έχει και 30 ερώ ένας σπέσιαλ ,,)στο 1ps και να καταργήσεις τον απλό κρύσταλο (30 σεντ ,,,) ,,

το θέμα εδώ είναι .. ότι συναντάμε κουτιά με πολλά χιλιάρικά ,, και δυστηχώς κρυσταλο με 30 σεντ ..

αλλα θα το πάμε αλλου ,, στα χιλιοειπωμένα σενάρια ,,

Απάντηση: Re: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

ρε συ
check your keyboard.
σου κολλάει το κόμμα....:ADFAD2:

Πες το αλλιώς αν έχεις παράπονο

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

:D

Όσο για τις 4 τελίτσες
Κάπου πάει το μυαλό μου

Απάντηση: Re: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

ρε συ
check your keyboard.
σου κολλάει το κόμμα....:ADFAD2:

όχι ,, ειναι αυτο που αμα μιλάει ο άλλος ,,,, και κάνει χχχχχμμμμμμ ,, και να πετάξει την επόμενη παπαρδέλα ,, ένα τέτοιο πράγμα ,,,

,,,,,, ε μέχρι να πετάξω την επόμενη ,,,,, χμμμμμμμ ...
:jester::jester:

ξέρω ότι κάτι ταπεινά lm, και όχι μόνο, ο σάλας τα καταπίνει αμάσητα....

hearing is believing....

απλά λύνεις και το θέμα της θέρμανσης το χειμώνα.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Πες το αλλιώς αν έχεις παράπονο

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Όσο για τις 4 τελίτσες
Κάπου πάει το μυαλό μου

αλλού?
δεν κατάλαβα....τι εννοείς με το αλλού...

,,, (ie. χμμμμμ) :D

Βασίλη, με τις λιγοστές γνώσεις μου και απ'όσα έχω διαβάσει, δεν θυμάμαι πιο ουσιαστικά ποστ! :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

αλλού?
δεν κατάλαβα....τι εννοείς με το αλλού...

μα δε γράφω 'αλλου' ?
απλά πλακίτσα

ξέρω ότι κάτι ταπεινά lm, και όχι μόνο, ο σάλας τα καταπίνει αμάσητα....

hearing is believing....

απλά λύνεις και το θέμα της θέρμανσης το χειμώνα.

ναι μόνο που ένα σωστά κουρδισμένο salas .. κοστίζει 150 lm , 900000 εργατοώρες ,, αν πάνε όλλα καλά ..

βρε δεν το ξανακάνω σε οτομπιανκι ,, που λεει και το άσμα ..

και μεταξύμας ,,, δεν δεν ,, πεθάινω ,,,

καλα είμαι και μικρός ακόμα για θάνατο ..

φτου φτου φτου φτου ....

Βασίλη θα συμφωνήσω πλήρως μαζί σου.
Τα posts σου πιάνουν την ουσία του θέματος. Η δουλειά του μηχανικού είναι να πετύχει με δεδομένα μέσα (και οικονομικά) το μέγιστο αποτέλεσμα. Και μας το διευκρινίζεις εξαιρετικά. :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Είναι εφικτό οι έχοντες πείρα,να προτείνουν κάποια υλικά κι ίσως λύσεις σχετικών αναβαθμίσεων; Ζητάω πολλά;

Έτσι μια μετάδοση,γενικής εμπειρίας για κάποια φθηνά και καλά υλικά,που κάνουν διαφορά π.χ σε πυκνωτές κι αντιστάσεις...

Κι άν δεν κάτσουν παντού,μιλάμε για λίγα ευρό,άσε που πουλιούνται-ανταλλάσσονται.

Τυροβολάς,Vintage service,Μορφέας,Μπουλ,Τζωρτζάκης,Τζιμάκος,Vasilis T,Μπακούσης και όσοι άλλοι μου διαφεύγουν τώρα .........................τι λέτε;Θα αποκαλύψετε κανένα...μυστικό σας;:drummer:

αγαπητε Διονυση δεν υπαρχη συγκεκριμενη συνταγη!!! Ειναι αληθεια πως καποια υλικα λιγο πολυ μπορει καποις να φανταστει πως θα ηχουν!! Στην πραξη ομως πολλες φορες και αναλογα την σχεδιαση μπορει να πεσεις εντελως εξω!! Ενα ζωντανο παραδειγμα , φιλος με jadis τελικο ηθελε να τον [πειραξει], ως γνωστον ο τρελλογαλλος παιζει με πολυ απλα υλικα, πυκνωτες πολυπροπυλενιο της φιλιπς , και σε καποια σημεια απλους μκτ τους πορτοκαλι!!! οι δε αντιστασεις μεταλ φιλμ του κιλου!!! Αρχισε λοιπον να αλλαζει τους πυκνωτες με καποιους πολυ επωνημους και πανακριβους!!!!!! ενω σε καποια σημεια εβαλε αντιστασεις kiwame. το αποτελεσμα ηταν εντελως απαραδεκτο!!!
εγω προσωπικα καθε φορα που σκεφτομαι να φτιαξω κατι το πρωτο πραγμα που με προβληματιζει ειναι η επιλογη υλικων!!! περα απο την γραμμηκοτητα σε ενα κυκλωμα που ειναι το μονο που μπορεις να προβλεψεις , ολα τα αλλα ειναι μονο με δοκιμη!!!!!!!!! αλλιοιως μαγειρεμα!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

αγαπητε Διονυση δεν υπαρχη συγκεκριμενη συνταγη!!! Ειναι αληθεια πως καποια υλικα λιγο πολυ μπορει καποις να φανταστει πως θα ηχουν!! Στην πραξη ομως πολλες φορες και αναλογα την σχεδιαση μπορει να πεσεις εντελως εξω!! Ενα ζωντανο παραδειγμα , φιλος με jadis τελικο ηθελε να τον [πειραξει], ως γνωστον ο τρελλογαλλος παιζει με πολυ απλα υλικα, πυκνωτες πολυπροπυλενιο της φιλιπς , και σε καποια σημεια απλους μκτ τους πορτοκαλι!!! οι δε αντιστασεις μεταλ φιλμ του κιλου!!! Αρχισε λοιπον να αλλαζει τους πυκνωτες με καποιους πολυ επωνημους και πανακριβους!!!!!! ενω σε καποια σημεια εβαλε αντιστασεις kiwame. το αποτελεσμα ηταν εντελως απαραδεκτο!!!
εγω προσωπικα καθε φορα που σκεφτομαι να φτιαξω κατι το πρωτο πραγμα που με προβληματιζει ειναι η επιλογη υλικων!!! περα απο την γραμμηκοτητα σε ενα κυκλωμα που ειναι το μονο που μπορεις να προβλεψεις , ολα τα αλλα ειναι μονο με δοκιμη!!!!!!!!! αλλιοιως μαγειρεμα!!!!

Kαλησπέρα,-bye-

μα στις δοκιμές σας αναφέρουμε...Ολο και κάπου θα έχετε καταλήξει κατά περίπτωση(μετατροπές,κατασκευές....).Δώστε κανένα θετικό παράδειγμα...

Εντάξει τώρα με τον Jadis είναι άλλη ιστορία.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Με το σκεπτικο ενος αδαη απο τεχνολογια και υλικα. Ποια τα κριτηρια της επεμβασης; Στην προσπαθεια λχ να βελτιωσουμε ενα ηχειο στοχευουμε στην ελαχιστοποιηση της παραμορφωσης ή καπου αλλου; Εξαρταται αυτο απο το αδυνατο σημειο του ηχειου; Υπαρχει καποια αρχη ή μεθοδολογια ή τα παντα αντιμετωπιζονται κατα περιπτωση;

Ακουγεται εξαιρετικα δελεαστικο με ενα περιορισμενο χρηματικο ποσο να εχεις ανταλλαγμα ενα σημαντικα βελτιωμενο ηχητικο αποτελεσμα.

Στελιο , δεν εισαι καθολου αδαης. Πολυ σωστα ρωτας!!! Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα αλλαξει η ηχητικη ταυτοτητα του κατασκευαστη!! Καλυτερο η χειροτερο κανεις δεν ξερει απο την αρχη!! Οτι σιγουρα θα ειναι διαφορετιοκο ναι!!!
Εγω τον τελευταιο καιρο στον προ που εχω κατασκευασει , στον μοναδικο πυκνωτη που περναει το σημα, εχω καταλειξει μετα απο πολλες δοκιμες σε solen tin foil!
Προκειται για εναν πυκνωτη που τον ειχα διαγραψει εδω και πολλα χρονια απο τις επιλογες μου!! Μετα απο δοκιμη ηταν οτι καλυτερο τηα μπορουσα να εχω βαλει!!
Στις δοκιμες ειχαν περασει μουντορφ, οπλικαντο, ορικαπ, σολεν απλοι, και οτι βαλει ο νους σου!
Μετα απο ολα αυτα δεν υπαρχη μπουσουλας!!!
Θεωρω οτι ειναι πολυ ανευθυνο να πρωτεινει καποιος ενα υλικο χωρις να το εχει δοκιμασει σε παρομοια συσκευη!!
Αυτη ειναι αποψη μου !!!

και βεβαια μην αρχισουμε να λεμε οτι ενας λαδιου παιζει ετσι, ο τεφλον γγιουβετσι , το πολυπροπυλενιο καπως......μπλα μπλα μπλα!!!!
εγω οσα χρονια κανω αυτο το χομπι θα πω ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ!!!

αξιζει ακομα να πω οτι σε μια ενισχυτικη βαθμιδα που εχει σχεδιαστει με ενα σκασμο αναδραση το να αλλαξεις καποια υλικα μπορει να μην καταλαβεις και τιποτα!!!!

Να αυτό που λέει ο Τάκης
αν βάλεις αυτους τους πυκνωτές στα περισσότερα τουίτερ...τις περισσοτερες φορές εχεις παει να πιεις κανένα ποτό να το ξεχάσεις
αλλά και πάλι μιλάμε για 10-15ε/τεμάχιο αξία που συναντάς σε μεγάλου κοστους κατασκευές.
Τα πραματα στα ηχεία είναι πιο απλά οσο αφορά την ποιότητα των υλικών
αλλά δεν υπάρχει μπουσουλας από ενα επίπεδο και επάνω

Στελιο , δεν εισαι καθολου αδαης. Πολυ σωστα ρωτας!!! Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα αλλαξει η ηχητικη ταυτοτητα του κατασκευαστη!! Καλυτερο η χειροτερο κανεις δεν ξερει απο την αρχη!! Οτι σιγουρα θα ειναι διαφορετιοκο ναι!!!
Εγω τον τελευταιο καιρο στον προ που εχω κατασκευασει , στον μοναδικο πυκνωτη που περναει το σημα, εχω καταλειξει μετα απο πολλες δοκιμες σε solen tin foil!
Προκειται για εναν πυκνωτη που τον ειχα διαγραψει εδω και πολλα χρονια απο τις επιλογες μου!! Μετα απο δοκιμη ηταν οτι καλυτερο τηα μπορουσα να εχω βαλει!!
Στις δοκιμες ειχαν περασει μουντορφ, οπλικαντο, ορικαπ, σολεν απλοι, και οτι βαλει ο νους σου!
Μετα απο ολα αυτα δεν υπαρχη μπουσουλας!!!
Θεωρω οτι ειναι πολυ ανευθυνο να πρωτεινει καποιος ενα υλικο χωρις να το εχει δοκιμασει σε παρομοια συσκευη!!
Αυτη ειναι αποψη μου !!!

Αυτο που καταλαβαινω να λες ειναι οτι η συνεργεια των υλικων ειναι ο αποφασιστικος παραγοντας και οχι το ιδιο το υλικο. Δηλαδη ενα κατα καποιο τροπο "υποδεεστερο" υλικο μπορει συνεργαζομενο με τη υπολοιπη αλυσιδα των μερων μιας συσκευης να δωσει καλυτερο αποτελεσμα απο ενα ανωτερο. Γεγονος που με φερνει μπροστα σε ενα περισσοτερο πολυπλοκο ζητημα.

Αρχικα ειχα απλως υποθεσει οτι αρκει να εχεις γνωση των υλικων που υπαρχουν στη προς βελτιωση συσκευη και μετα απλα να διαλεξεις να αντικαταστησεις με "ανωτερο" προιον καποιο κρικο της. Τωρα ομως...θεωρω οτι πολυ σωστα τεθηκε αρχικα το θεμα να περιγραψουν τις αλλαγες που εχουν συγκεκριμενα πραγματοποιησει ολοι αυτοι που τολμησαν το πειραματισμο καθως και τις εντυπωσεις τους απο το αποτελεσμα.

Το ζητουμενο βεβαια δεν ειναι απλα να αλλαξει η ηχητικη ταυτοτητα αλλα αυτο να γινει προς το καλυτερο.

ΥΓ. Το αδαης ειναι σωστο γιατι ουτε καν καταλαβαινω τι περιγραφουν ονοματα "ηλεκτρονικων" εξαρτηματων που καποιοι αναφερουν. Απλα προσπαθω να οργανωσω καπως τη σκεψη μου αξιολογωντας τη πιθανοτητα να ακολουθησω καποια στιγμη αυτη τη συνταγη. Προσπαθω να παρακολουθησω την αναπτυξη του θεματος απλα εχω απειρα κενα γνωσης. Για αυτο συγχωρηστε τυχον στοιχειωδης αποριες.

Last edited:
Τα παρακάτω πόστ,ο Μπουλ τα έβαλε αλλού...Τα μεταφέρω σαν σχετικά με το θέμα κι εδώ...

"Αυτό που λέει ο Διονύσης με τα υλικά
και μια που εχουμε σχετικό θέμα
στα ηχεία τα πραγματα είναι πιο απλά αλλά ποιος τα πληρώνει!!!
Αν θες καλό πηνίο αέρος (αερος-δηλαδή επαγωγές μέχρι 1,5mH) πας σε πλακέ ofc χαλκούς
εχουν 50-60ε το κάθε ενα με τις νεες τιμές χαλκού αλλά εχει εξαιρετική ροή και μεσαία, ρωτήστε τον Μιχαήλο και τον Σταυρο από την Κύπρο.

mundorf_m-coil_cfc14.jpg

Στους πυκνωτες υπάρχει μπερδεμα
ο καθένας βάζει τα χαρακτηριστικά του και την αποψη του, ειναι ίσως το μεγαλύτερο προβλημα στα υλικά του κρος
και το προβλημα μεγαλώνει οταν πας στην μεσαιοϋψηλή κατηγορία από τα πραγματα γίνονται πιο σοβαρά οσο αφορά την απόδοση και την αποψη.
Εκεί ηθελα την βοήθεια του Διονύση γιατί....κολοκυθόπιτα
Ακουσαμε πυκνωτές να μην αναφέρω εταιρίες από 5ε μέχρι 100ε μια που οι μονάδες ''σηκώνουν''
Αυτοί που θα μπουνε και επαιζαν καλύτερα κατά γενική ομολογία κοστιζουν το 1/3 από τον ακριβότερο."

Last edited: