Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Απάντηση: Re: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

:

Έχω πάρει στα σοβαρά τον King γιατί εχουν βάση αυτά που λέει
βεβαια δεν λέει οτι προσωπικά ποτε δεν ανέφερα οτι θα φτιάξω ενα ηχείο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του κάθε χωρου και συστηματος.

Αυτό είναι λάθος και εχει δημιουργηθεί από την αρχή του θέματος.
Ο σχεδιασμός είναι αυτός που θα σου δώσει το ματσάρισμα και όχι μικρορυθμίσεις και αλλαγές υλικών.

Αφου ακουσαμε το συστημα του Διονύση και 3-4 δικά μου το συζητήσαμε ....

Το παραπάνω που αναφέρεις είναι αυτονόητο και προφανές.
Αυτό που δεν αναφέρεται και δεν λαμβάνεται υπόψη στη σχεδίαση ενός ηχείου είναι το γεγονός ότι οι χομπίστες ιδιοκατασκευαστές δεν διαθέτουν μεγάλη ποικιλία μεγαφώνων του ιδίου τύπου, ούτε τα χρήματα για να παραγγείλουν μεγάφωνα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (custom designed) σε μικρές ποσότητες από το εργοστάσιο που τα κατασκευάζει.
Κακώς συνδέεις τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες, αναφερόμενος στα ηχεία που κατασκευάζεις για τον Διονύση, με αυτήν εδώ τη συζήτηση.

Last edited:
Φυσικα και δεν μπορει να ξερει απλα κοιταζοντας τα,Αυτο που εννοω ειναι αν δει πχ πυκνωτες "αγνωστης η υποπτης" ποιοτητας μπορει να πειραματιστει αλλαζοντας τους με κατι ποιο ευρεως αποδεκτο.

Κοίτα George στο κομμάτι της κατασκευής ηχείων έδειξες οτι οι γνώσεις σου είναι περιορισμένες
Βεβαια μπορεί να ακουγεται λογικό οτι θέλεις ανηχοϊκο για να μετρησεις τουίτερ (!), οπως ακουγεται λογικό οτι οι αντιστασεις χαλάνε τον ηχο, οπως ακουγεται λογικό οτι μπορει μονάδες να διαφερουν μεταξύ τους...

Οταν θα πεις κάτι σωστό, θα είμαι ο πρωτος που θα το παραδεχθεί!!!

Ο Διονύσης επέλεξε ενα ηχείο το οποίο το είχα στη γκάμα, δεν ειναι custom κατασκευή
και εδω γράφω σαν χομπίστας!

Το συγκεκριμένο θέμα ξεκίνησε μετα από μία μέρα που μαζευτηκαμε να επιλέξουμε μάρκα πυκνωτη για το τουίτερ.
Σε κυκλωμα το οποίο το δουλευω καιρο, καναμε αλλαγή 3+1 πυκνωτών, ιδιας χωρητικότητας προφανώς.
3+1 είναι θέμα κόστους, αν θέλετε οι πυκνωτες ήταν Munforf sumpreme, sumpreme silver/oil, Clarity ESA, Obbligato

Είναι πυκνωτες που κοστίζουν από 15 εως 90 ευρώ εκαστος.
Οι διαφορά που εχουν ακόμα και των 15ε από πυκνωτες των 5ε είναι πολύ μεγάλες, οποιος εχει εμπειρια μπορει να την καταθέσει.
και ο καθένας εχει τον ηχο του οσο υπερβολικό και να ακουγεται.

Αυτό εκανε τον Διονύση να ανεβάσει θέμα
οι διαφορές θεωρώ οτι είναι μεγαλύτερες απο αλλαγή καλωδίωσης.

Προσοχή οι πυκνωτες που επιλέξαμε δεν είναι αυτοί που ταιριαζουν με τον ενισχυτη και τον χωρο του Διονύση αλλά με τον ηχο που θέλαμε να εχει το ηχείο!!!

Last edited:
Στη κουβέντα μας τωρα
Μου ειναι πολύ ευκολο να αποδείξω οτι αναφέρω περι υλικών και προφανώς δεν το κάνω από επαγγελματικό συμφέρον
κάθως ουτε αναβαθμίσεις έχω σκοπό να κάνω ούτε καστιομιές
Αν αναφέρω τρόπους να αναβαθμίσει τα ηχεία του ο καθένας, σιγουρα δεν το κάνω για να ανεβάσω τις πωλήσεις μου.

@Economo, τι ηχεία εχεις?
Αν θέλεις και γίνεται μου τα φέρνεις για δύο μόνο μέρες, χωρις κάποιο κοστος προφανώς....δεν θα βρείτε κάποιον που εχω πάρει χρήματα.
Μετα θα τα ακουσεις και θα μας πεις και εγω θα σας πω τι εκανα.
Δεν γνωριζόμαστε οπότε δεν πιστεύω οτι υπάρχει θέμα...
Σε περιπτωση που δεν σου αρέσει, τα ξανακάνουμε εργοστασιακά, αν γινει οτιδήποτε...αναλαμβάνω να στα αντικαταστησω με καινουργια
(δεν πιστευω να εχεις τιποτα πανακριβα?)

@Economo, τι ηχεία εχεις?
Αν θέλεις και γίνεται μου τα φέρνεις για δύο μόνο μέρες, χωρις κάποιο κοστος προφανώς....δεν θα βρείτε κάποιον που εχω πάρει χρήματα.
Μετα θα τα ακουσεις και θα μας πεις και εγω θα σας πω τι εκανα.
Δεν γνωριζόμαστε οπότε δεν πιστεύω οτι υπάρχει θέμα...
Σε περιπτωση που δεν σου αρέσει, τα ξανακάνουμε εργοστασιακά, αν γινει οτιδήποτε...αναλαμβάνω να στα αντικαταστησω με καινουργια
(δεν πιστευω να εχεις τιποτα πανακριβα?)

Έχω γράψει για το κόστος τους, είναι 2.500 και πρόκειται για τα Leema Acoustics Xeta...
(Όπως καταλαβαίνεις, θα βάλει και στους 2 μας "χέρι" ο Αντώνης!!!) :smash:

Να σου πω τι μπορεί να γίνει, γιατί δεν είμαι και σε φάση αλλαγών.
Μπορεί να καταφέρουμε να γνωριστούμε και να τα πούμε στην έκθεση.
Μετά, κανονίζουμε τη συνέχεια από κοντά...

Δεν έχω πειστεί ακόμα να το προχωρήσω, αλλά μια που γίνεται κουβέντα, ήθελα να καταλάβω καλύτερα κάποια πράγματα.

Και βέβαια, Σ'Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!!!

Κοίτα George στο κομμάτι της κατασκευής ηχείων έδειξες οτι οι γνώσεις σου είναι περιορισμένες
Βεβαια μπορεί να ακουγεται λογικό οτι θέλεις ανηχοϊκο για να μετρησεις τουίτερ (!), οπως ακουγεται λογικό οτι οι αντιστασεις χαλάνε τον ηχο, οπως ακουγεται λογικό οτι μπορει μονάδες να διαφερουν μεταξύ τους...

Οταν θα πεις κάτι σωστό, θα είμαι ο πρωτος που θα το παραδεχθεί!!!

Ο Διονύσης επέλεξε ενα ηχείο το οποίο το είχα στη γκάμα, δεν ειναι custom κατασκευή
και εδω γράφω σαν χομπίστας!

Το συγκεκριμένο θέμα ξεκίνησε μετα από μία μέρα που μαζευτηκαμε να επιλέξουμε μάρκα πυκνωτη για το τουίτερ.
Σε κυκλωμα το οποίο το δουλευω καιρο, καναμε αλλαγή 3+1 πυκνωτών, ιδιας χωρητικότητας προφανώς.
3+1 είναι θέμα κόστους, αν θέλετε οι πυκνωτες ήταν Munforf sumpreme, sumpreme silver/oil, Clarity ESA, Obbligato

Είναι πυκνωτες που κοστίζουν από 15 εως 90 ευρώ εκαστος.
Οι διαφορά που εχουν ακόμα και των 15ε από πυκνωτες των 5ε είναι πολύ μεγάλες, οποιος εχει εμπειρια μπορει να την καταθέσει.
και ο καθένας εχει τον ηχο του οσο υπερβολικό και να ακουγεται.

Αυτό εκανε τον Διονύση να ανεβάσει θέμα
οι διαφορές θεωρώ οτι είναι μεγαλύτερες απο αλλαγή καλωδίωσης.

Προσοχή οι πυκνωτες που επιλέξαμε δεν είναι αυτοί που ταιριαζουν με τον ενισχυτη και τον χωρο του Διονύση αλλά με τον ηχο που θέλαμε να εχει το ηχείο!!!

Η επιτυχία δεν χρειάζεται απολογίες. Η αποτυχία δεν επιτρέπει δικαιολογίες.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Η επιτυχία δεν χρειάζεται απολογίες. Η αποτυχία δεν επιτρέπει δικαιολογίες.

Γιώργο, για να καταλάβω τη θέση σου...

Λες ότι είναι επικίνδυνο το "πείραμα" κ αβέβαιο το αποτέλεσμα, οπότε θέλει πολύ προσοχή και μεγάλη πείρα ακροάσεων / επαγγελματική προσέγγιση για να αποφασίσεις αν το νέο αποτέλεσμα είναι όντως καλύτερο από το παλιό?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Γιώργο, για να καταλάβω τη θέση σου...

Λες ότι είναι επικίνδυνο το "πείραμα" κ αβέβαιο το αποτέλεσμα, οπότε θέλει πολύ προσοχή και μεγάλη πείρα ακροάσεων / επαγγελματική προσέγγιση για να αποφασίσεις αν το νέο αποτέλεσμα είναι όντως καλύτερο από το παλιό?

Γιώργο, η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Οι πειραματισμοί σε ένα άρτιο εμπορικό ηχείο, όπως αυτό που διαθέτεις της Leema Acoustics, όταν δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά -ή όταν πραγματοποιούνται πρόχειρα από ερασιτέχνες-, είναι ακρως απικίνδυνοι. Τα ηχεία σου δεν πρόκειται να βελτιωθούν πραγματικά με αλλαγές στα υλικά του crossover κ.λ.π.. Μπορεί με κάποιες αλλαγές να αλλάξουν τονικότητα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να γίνουν καλύτερα με όλη τη σημασία της λέξης.
Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε κάποια στιγμή και από κοντά, ελπίζω στην έκθεση -bye-

Σε ηχειο γνωστου Ελληνα κατασκευαστη και μαλιστα ακριβη σειρα, αλλαξαμε πυκνωτες και αντιστασεις, καλωδιωση και μπορνες εξοδου και το ηχειο μεταμορφωθηκε τοσο που ο ιδιοκτητης του δεν πιστευε στα αυτια του. Ειχε σκοπο να το πουλησει αλλα τωρα δεν υπαρχει περιπτωση. Δεν ασχοληθηκα με πηνια. Αν βαζαμε και καλα πηνια εκει θα χανονταν η μπαλα. Ενα καλο σχεδιο κρος με καλυτερα υλικα πανω του 100% θα ακουστει καλυτερα.

SAMSUNG004_zpsa6a8ced2.jpg
[/IMG]

Nα και μια φωτο!

Γιαννη πως αποδεικνύεις επιστημονικά τους ισχυρισμούς σου?
Με τι εξοπλισμό έγιναν οι επεμβάσεις?
Πως εισαι σίγουρος για το αποτελεσμα αν δεν εχεις μετρησεις σε ανηχοϊκό θάλαμο?
Οι αλλαγές μήπως είχαν επιπτωσεις στη ροη του ρεφλέξ?
Σε αεροδυναμική σηραγγα το μετρησατε?
:BDGBGDB55:

@Economo αν δώσεις τα ηχεία σου σε κάποιον που δεν γνωρίζει οτι είναι εξαιρετικά δυσκολο να βρεις κρος χωρίς αντιστασεις σε σειρά με πυκνωτες....
παίζεις με την τύχη σου!!
και εδω συμφωνώ με τον King:worshippy:

Γελάω, γιατί κάποιοι μου θυμίζουν πρωτάρα νοικοκυρά, που χρησιμοποιεί τα πιο ακριβά υλικά για να φτιάξει μια τούρτα που στο τέλος δεν είναι και τόσο νόστιμη, ενώ αυτή καμαρώνει για την επιτυχία της.

Αντε τώρα να τεκμηριώσεις με σωστά επιχειρήματα τους Αγγλους μηχανικούς ήχου για το πόσο καλά ακούγονται οι πυκνωτές της παραπάνω φωτογραφίας :flipout:

Economo αν δώσεις τα ηχεία σου σε κάποιον που δεν γνωρίζει οτι είναι εξαιρετικά δυσκολο να βρεις κρος χωρίς αντιστασεις σε σειρά με πυκνωτες....
παίζεις με την τύχη σου!!
και εδω συμφωνώ με τον King:worshippy:
σου ευχηθήκαμε καλές δουλειές Νίκο, απλώς για να κρατηθείς μακριά από εμάς ! -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Οταν το σχεδιο ειναι σωστο και με φτηνα υλικα το ηχειο θα παιξει καλα. Οταν το σχεδιο ειναι κουκουρουκου οτι και να βαλεις πανω παντα χαλια θα παιζει. Στην πρωτη περιπτωση αν αντικαταστησεις τα υλικα του κιλου με καλυτερης ποιοτητος ειναι δεδομενο το οτι θα παρεις καλυτερο αποτελεσμα. Τι απο ολα δεν εχεις καταλαβει?
Οι Αγγλοι μηχανικοι ηχου τα υλικα αυτα τα εχουν σε χιλιαδες και δοκιμαζουν τις διαφορες με τα αυτακια τους.