Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Κοίταξε Γιωργο διαβάζω τα ποστ σου χρόνια,
πρέπει να έχεις προσβάλει τόσο πολύ κόσμο που πλέον εχω χάσει το μέτρημα
δικαίωμα σου, εμεις αμα θέλουμε τα διαβάζουμε, αν δεν θέλουμε δεν τα διαβάζουμε.
Αυτό που δεν ειναι δικαίωμα σου είναι να προσπαθείς παράλληλα των προσβολών να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα.

Οι αντιστάσεις όταν είναι "εν σειρά " με τους πυκνωτές χαλάνε τον ήχο, εκτός κι αν ο πελάτης δεν ακούει καλά οπότε του λες ότι μαλάκωσε αρκετά στις υψηλές το ηχείο ή ότι ακούγεται "ουσιαστικά σαν μονόδρομο", όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρουν και ορισμένοι επαγελματίες του χώρου.

Σε αυτό σου το ποστ χωρις να έχει προηγηθεί κάτι ξεκινάς με ενα δεδομένο που είναι ''ακυρο'' και πολύς κόσμος δεν γνωρίζει
συνεχίζεις προσβάλοντας τον ''πελάτη'' που δεν ακούει και τρώει οτι του δώσουν
προσβάλεις οποιοδηποτε επαγγελματία οχι μονο γιατι δεν ξέρει τη δουλεια του αλλά και οτι ξεγελά τον πελάτη, δηλαδή ειναι και άσχετος και απατεώνας
προσβάλεις και εναν ακόμα επαγγελματία.
Μέσα σε δύο σειρες....:SFGSFGSF:

Αν σε προσβαλε κάποιο ποστ μου, πρεπει να σου πω οτι δυσκολα θα βρεις δευτερο και το εκανα εσκεμμένα για να δεις πως είναι να σε προσβάλουν.
Με μία διαφορά ομως σε σχέση με τα δικά σου, δεν διαστεβλωσα τίποτα από οσα ανέφερες!!!

Υ.Γ. Εκτός των άλλων βλέπω οτι κάνεις και το μέντιουμ μια που δεν έτυχε να ακούσεις κάτι δικό μου!!!
καλές δουλειές-bye-

Last edited:
Στους "κυκλους¨των πανελακηδων ειναι γνωστο οτι οταν αγοραζεις magnepan (τουλαχιστον μεχρι τα 3.6, 20.1) πετας πυκνωτες καλωδια και μπορνες. Η διαφορες του "μαμα" με το upgrade ειναι πραγματικα τεραστιες. Μετρησεις εγιναν στο πλατος του χαμογελου των ιδιοκτητων. Και μιλαμε για ηχειο των 14000 (το 20.1). Η δικη μου εμπειρια ειναι οτι τα υλικα ακουγονται. Και στον τελικο μου οι elna στην τροφοδοσια ακουγονται διαφορετικα απο mundorff και στον προ οπου ειχα δοκιμασει πανω απο 5 διαφορετικους πυκνωτες (Blackgate, silmic, elna μαυρους, panasonic. Τωρα αν μου φαινεται οτι ακουω διαφορες λιγο με νοιαζει γιατι και οταν χαιρομαι προφανως και μου φαινεται οτι χαιρομαι :p. Αυτα δεν τα καταθετω σαν επιστημονικα τεκμηρια αλλωστε παρα μονο σαν την προσωπικη μου γνωμη. Legal disclaimer.... e.t.c.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάποιοι εξ' ημών έχουν δοκιμάσει με επιτυχία -όπως καταθέτουν- αλλαγή σε υλικά crossover και είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Όσον αφορά σε εμένα, το μόνο που σκέφτομαι είναι το προφανές "γιατί ο κατασκευαστής να τσιγκουνεύτηκε στα υλικα του Cross" ή τέλος πάντων, επειδή σε αυτό υπάρχουν πολλές απαντήσεις,
"ο κατασκευαστής, άκουσε και διάλεξε το συγκεκριμένο cross για το συγκεκριμένο ηχείο με τους όποιους περιορισμούς είχε, εγώ διάλεξα το ηχείο γι' αυτό του τον ήχο. Αλλάζοντας το cross ή την καλωδίωση ή ο,τιδήποτε άλλο (εξαιρώ τις μπόρνες) θα πάρω σίγουρα έναν άλλο ήχο. Πως είμαστε σίγουροι ότι αυτό το άλλο θα είναι σωστό ή θα μου αρέσει?? "

Θέλω να πω ότι στην απόφαση αυτή, εκτός της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο και τις γνώσεις αυτού που θα το υλοποιήσει, υπάρχει και ρίσκο ως προς το τελικό αποτέλεσμα.
Και βεβαια, αν όλοι ακούνε τα υλικά πριν τα βάλουν, να με συμπαθάτε, αλλά δεν θα πρέπει και ο ιδιοκτήτης κάθε ηχείου να ακούει τις αλλαγές για να αποφασίσει το νέο χαρακτήρα του ηχείου?

Όλα αυτά δεν είναι τόσο εύκολα για εμένα, εμπεριέχουν πολλά στάδια, χρόνο και χρήμα και απαιτούν μάλλον μια ακουστική μνήμη που μάλλον δεν έχω, ώστε να μπορώ μετά από 2-3 αλλαγές να θυμάμαι κ να συγκρίνω τον αυθεντικό ήχο με τον νέο...
Ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα και η συζήτηση μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάποιοι εξ' ημών έχουν δοκιμάσει με επιτυχία -όπως καταθέτουν- αλλαγή σε υλικά crossover και είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Όσον αφορά σε εμένα, το μόνο που σκέφτομαι είναι το προφανές "γιατί ο κατασκευαστής να τσιγκουνεύτηκε στα υλικα του Cross" ή τέλος πάντων, επειδή σε αυτό υπάρχουν πολλές απαντήσεις,
"ο κατασκευαστής, άκουσε και διάλεξε το συγκεκριμένο cross για το συγκεκριμένο ηχείο με τους όποιους περιορισμούς είχε, εγώ διάλεξα το ηχείο γι' αυτό του τον ήχο. Αλλάζοντας το cross ή την καλωδίωση ή ο,τιδήποτε άλλο (εξαιρώ τις μπόρνες) θα πάρω σίγουρα έναν άλλο ήχο. Πως είμαστε σίγουροι ότι αυτό το άλλο θα είναι σωστό ή θα μου αρέσει?? "

Θέλω να πω ότι στην απόφαση αυτή, εκτός της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο και τις γνώσεις αυτού που θα το υλοποιήσει, υπάρχει και ρίσκο ως προς το τελικό αποτέλεσμα.
Και βεβαια, αν όλοι ακούνε τα υλικά πριν τα βάλουν, να με συμπαθάτε, αλλά δεν θα πρέπει και ο ιδιοκτήτης κάθε ηχείου να ακούει τις αλλαγές για να αποφασίσει το νέο χαρακτήρα του ηχείου?

Όλα αυτά δεν είναι τόσο εύκολα για εμένα, εμπεριέχουν πολλά στάδια, χρόνο και χρήμα και απαιτούν μάλλον μια ακουστική μνήμη που μάλλον δεν έχω, ώστε να μπορώ μετά από 2-3 αλλαγές να θυμάμαι κ να συγκρίνω τον αυθεντικό ήχο με τον νέο...
Ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα και η συζήτηση μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!

Βρε εσυ μην μπερδευεσαι. Δεν αλλαζεις το κρος ως προς την υλοποιηση των κλισεων. Απλα του βαζεις καλυτερα υλικα που οι εταιριες λογω περιορισμων δεν βαζουν. Τοσο απλα.

Απάντηση: Re: Αλλαγή υλικών...Αλλο να τ' ακούς...

Οι αντιστάσεις όταν είναι "εν σειρά " με τους πυκνωτές χαλάνε τον ήχο, εκτός κι αν ο πελάτης δεν ακούει καλά οπότε του λες ότι μαλάκωσε αρκετά στις υψηλές το ηχείο ή ότι ακούγεται "ουσιαστικά σαν μονόδρομο", όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρουν και ορισμένοι επαγελματίες του χώρου.

Αυτό που έγραψα για τις αντιστάσεις, ότι χαλάνε τον ήχο, εγώ το πιστεύω αλλά όμως ήταν κιαι η αφορμή για να προσβληθεί ο Νίκος.
Το ανέφερα γενικώς και χωρίς να προσβάλω κανέναν και δεν ανέφερα κάποια ονόματα του χώρου που επιβιώνουν από το επάγγελμα που σχετίζεται με τις κατασκευές και τις μετατροπές.

Κοίτα George στο κομμάτι της κατασκευής ηχείων έδειξες οτι οι γνώσεις σου είναι περιορισμένες
Βεβαια μπορεί να ακουγεται λογικό οτι θέλεις ανηχοϊκο για να μετρησεις τουίτερ (!), οπως ακουγεται λογικό οτι οι αντιστασεις χαλάνε τον ηχο, οπως ακουγεται λογικό οτι μπορει μονάδες να διαφερουν μεταξύ τους...

Οταν θα πεις κάτι σωστό, θα είμαι ο πρωτος που θα το παραδεχθεί!!!

Ο Διονύσης επέλεξε ενα ηχείο το οποίο το είχα στη γκάμα, δεν ειναι custom κατασκευή
και εδω γράφω σαν χομπίστας!

Το συγκεκριμένο θέμα ξεκίνησε μετα από μία μέρα που μαζευτηκαμε να επιλέξουμε μάρκα πυκνωτη για το τουίτερ.
Σε κυκλωμα το οποίο το δουλευω καιρο, καναμε αλλαγή 3+1 πυκνωτών, ιδιας χωρητικότητας προφανώς.
3+1 είναι θέμα κόστους, αν θέλετε οι πυκνωτες ήταν Munforf sumpreme, sumpreme silver/oil, Clarity ESA, Obbligato

Είναι πυκνωτες που κοστίζουν από 15 εως 90 ευρώ εκαστος.
Οι διαφορά που εχουν ακόμα και των 15ε από πυκνωτες των 5ε είναι πολύ μεγάλες, οποιος εχει εμπειρια μπορει να την καταθέσει.
και ο καθένας εχει τον ηχο του οσο υπερβολικό και να ακουγεται.

Αυτό εκανε τον Διονύση να ανεβάσει θέμα
οι διαφορές θεωρώ οτι είναι μεγαλύτερες απο αλλαγή καλωδίωσης.

Προσοχή οι πυκνωτες που επιλέξαμε δεν είναι αυτοί που ταιριαζουν με τον ενισχυτη και τον χωρο του Διονύση αλλά με τον ηχο που θέλαμε να εχει το ηχείο!!!

Μας μπερδεύεις βρε Νίκο, (βλ. post 157 , 15-9-2012) (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/65109-My-precious-Μπιζουδάκια-σε-μικρό-χώρο/page16)

DIPIE Εγραψε:
Ζώντας,απο κοντά την εξέλιξη του ηχείου,είναι πραγματικά πολύ περίπλοκη υπόθεση η εύρεση της χρυσής τομής...Απαιτεί πέρα απο χρήμα και πολύ-πολύ χρόνο.....Μάλλον σε δεύτερη τάξη,θα μείνουμε που είναι πιό απλή και (ξανα)βλέπουμε στο εγγύς μέλλον

Last edited:

Βρε εσυ μην μπερδευεσαι. Δεν αλλαζεις το κρος ως προς την υλοποιηση των κλισεων. Απλα του βαζεις καλυτερα υλικα που οι εταιριες λογω περιορισμων δεν βαζουν. Τοσο απλα.

Σωστός Γιάννη, όταν αντικαθιστάς τα υλικά με άλλα αντίστοιχων χαρακτηριστικών, τότε όντως δεν άλλαζει η τάξη του φίλτρου στο κρος.
Η αξιολόγηση του αποτελέσματος είναι όμως εντελώς υποκειμενική υπόθεση, διαφορετικά όλοι θα είχαν καταλήξει σε συγκεκριμένες μάρκες υλικών.

Last edited:

Μας μπερδεύεις βρε Νίκο, (βλ. post 157 , 15-9-2012) (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/65109-My-precious-Μπιζουδάκια-σε-μικρό-χώρο/page16)

DIPIE Εγραψε:
Ζώντας,απο κοντά την εξέλιξη του ηχείου,είναι πραγματικά πολύ περίπλοκη υπόθεση η εύρεση της χρυσής τομής...Απαιτεί πέρα απο χρήμα και πολύ-πολύ χρόνο.....Μάλλον σε δεύτερη τάξη,θα μείνουμε που είναι πιό απλή και (ξανα)βλέπουμε στο εγγύς μέλλον

Μην μπερδεύεις όλο τον κόσμο,για να ελαφρύνεις την θέση σου...

Ο Νίκος τα ηχεία του,έχει καταλήξει σχεδιαστικά κι εμπορικά πως θα είναι.

Το τι θέλω,σκέπτομαι και γράφω εγώ-καλώς ή κακώς, αφορά τον Νίκο;Επειδή με ανέχεται φιλικά και μου κάνει τα χατήρια-που άλλος ούτε κάν θα συζήταγε, πρέπει να τον προσβάλεις;

Last edited:
IK αν έχεις προσωπική εμπειρία από αλλαγές υλικών, με θετικά ή αρνητικά
αποτελέσματα σε συγκεκριμένα μηχανήματα, μπορείς να την καταθέσεις.

Αλλιώς όλες σου οι εμμονές να επεμβαίνεις σε πρότζεκτ, κατασκευές άλλων με σκοπό την υποβάθμιση
των προσπαθειών τους θα εκλειφθούν σαν προσωπικές κόντρες και τρόλλινγκ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ουδέποτε προσέβαλα τον Νίκο. Αυτός ξεκίνησε να με προσβάλει, σε πολλά σημεία αυτού του θέματος, για κάποιες γενικές παρατηρήσεις μου για τα υλικά και τα μεγάφωνα. Προφανώς εξέλαβε τις παρατηρήσεις μου ως επίθεση και προσβολή.
Επίσης δεν έκανα κάποια κριτική για τον ήχο των ηχείων γιατί ποτέ δεν τα έχω ακούσει.

Καλά...Μην το πολυψειρίζουμε και κουράζουμε τα μέλη μας
που θα ήθελαν να μάθουν μερικά πράγματα επί του θέματος, με ανούσια ποστ.

Αν έχεις να προσθέσεις την προσωπική σου εμπειρία στο παρόν νήμα, καλώς.

Τα άσχετα θα φεύγουν.

IK αν έχεις προσωπική εμπειρία από αλλαγές υλικών, με θετικά ή αρνητικά
αποτελέσματα σε συγκεκριμένα μηχανήματα, μπορείς να την καταθέσεις.

Αλλιώς όλες σου οι εμμονές να επεμβαίνεις σε πρότζεκτ, κατασκευές άλλων με σκοπό την υποβάθμιση
των προσπαθειών τους θα εκλειφθούν σαν προσωπικές κόντρες και τρόλλινγκ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ανέφερα την εμπειρία μου (βλέπε post 73 15-9-2012) για τα ηχεία της B&W, όπου είχα αντικαταστήσει τους εργοστασιακούς ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές με πυκνωτές τύπου MKP. Εγραψα ότι ήταν βλακεία που τους αντκατέστησα. Ο ήχος, ενώ ήταν αρχικά πιο ζωντανός και πιο δυναμικός, πολύ αργότερα άρχιζε να με κουράζει. Μετά από επικοινωνία που είχα με μηχανικό της B&W μου είπε ότι δεν έπρεπε να τους είχα αλλάξει και ως εναλλακτική λύση μου πρότεινε κάτι διαφορετικό για το συγκεκριμένο ηχείο της σειράς. Στη λύση που μου έδωσε δεν υπήρχαν αντιστάσεις σε σειρά με κάποιο φίλτρο για τους λόγους που επίσης ανέφερα σε άλλο μου μήνυμα.
Στη συνέχεια, δέχτηκα τα άκομψα σχόλια του Νίκου, αναφέρω το σχόλιο για το "ηλεκτρονικός" που δεν γνωρίζει από ηχεία κ.λ.π. (βλέπε post 79 στις 19-9-2012).

Last edited:
Γιατι σε μπερδευω?

Κάθε τάξη και υποκατηγορία της (π.χ. η δευτερη που είναι και η πιο συνηθισμένη εχει Butterworth, Linkwitz, Bessel...)
εχει διαφορετικό ήχο, πέρα απο τα υλικά.
Αν δεν δοκιμάσεις πως μπορεί να παιζει σε κάθε περίπτωση (που μπορει να δουλεψει η σχεδιαση), πως μπορεις να αποφασίσεις?
Δεν εχεις μονο να επιλέξεις τάξεις αλλά και σημείο κρος, οπότε οπως καταλαβαίνετε έχεις πολλά κυκλωματα να δοκιμάσεις τα οποία ενα ενα πρεπει να τα κάνεις να παιζουν και σωστά!
Αυτά δεν μπορουν να στα πουν τα προγράμματα κρος
στα λένε ομως οι μετρησεις και τα αυτια τα ενεργά προγραμματα
και ενα ενεργό κρος

Το ηχείο είναι σε εξέλιξη μόνο 3 μήνες παραλληλα με αλλα προτζεκτ
και κάθε κύκλωμα θέλει πάνω απο εβδομάδα να το κάνεις να δουλεψει σωστα (προσωπικός χρόνος αν ολα πάνε καλά) και αλλο τόσο και παραπάνω να ακουσεις
ειναι πολύ νωρίς...να σου πω τι τάξη θα πάει.

Αλλά δεν ειναι το θέμα μας ενα μοντέλο που κατασκευάζεται απο λευκό χαρτί,
Οι καιροι είναι τετοιοι που περιττές δαπάνες είναι πολυτέλεια
Τα ηχεία του εμποριου εχουν ετοιμα κυκλωματα που κατα βάση δουλευουν, οπότε είναι πολύ πιο ευκολα τα πραγματα για κάποιον που θέλει να αναβαθμίσει λίγο το ηχείο του.
Μπορεί αφοβα να αντικαταστησει τους πυκνωτές που ''οδηγούν'' (σε σειρά) το τουίτερ γιατί ετσι και αλλιως είναι πλαστικοί του ευρώ μέχρι τα μεσαίας κατηγορίας ηχεία
και να αναβαθμίσει τις ψηλές τους και σε πληροφορία και σε εικόνα και σε ατάκα
αυτη η ατάκα στις ψηλές βοηθά και τις χαμηλές
Η δευτερη ευκολη επέμβαση είναι στα καλώδια, οχι οταν υπάρχουν σωστα καλώδια (σωστο είναι κάτι που φαίνεται και απο τη διατομή, προσοχή μην βαλετε χοντρα καλώδια σε τουιτερ!)
Αλλά και εδω θέλει προσοχή οταν ο κατασκευαστης εχει επιλέξει ''ινες'' να οδηγούν τα γούφερ
Σε αυτη την ακραία περιπτωση τα ~0,2ωμ λιγότερα που θα προσφέρει ενα σεβαστης διατομής καλώδιο στο κύκλωμα μετα το κρος, θα αλλάξει τα χαρακτηριστικά του.
Οι υπολοιπες εμπεμβάσεις ισως χρειαστούν κιαλλα πραγματα.

Απλά να σκεφτουμε πριν κάνουμε περιττές δαπάνες οτι ενα τουίτερ των 10-20ε αν πάρει σημα απο πυκνωτη των 50ε... δεν θα γίνει σωστη διαχείριση χρημάτων,
θέλει λίγο ισορροπία.

Last edited:

Γιαννάρα, δεν είμαι ειδικός κ μπορεί να μπερδεύομαι σε πολλά σημεία είναι αλήθεια!
Το ξέρω ότι δεν αλλάζει η συχνότητα του κρος, απλά επειδή όλο το σήμα περνάει από εκειπέρα και διαχωρίζεται, θεωρώ ότι ανάλογα με την ποιότητα των υλικών, αλλάζει και ο ήχος, καθώς το σήμα επηρεάζεται διαφορετικά περνώντας μέσα από διαφορετικά υλικά, σωστά?

Ουσιαστικά οι περισσότεροι συμφωνείτε ότι με την αλλαγή υλικών, αλλάζει κι ο ήχος.
(Εδώ στο ψηφιακό καλώδιο, ο παλμός μεταφέρεται διαφορετικά από καλώδιο σε καλώδιο και είναι ακουστές οι διαφορές...)

Αυτό λέω κι εγώ, ότι ο αλλαγμένος ήχος που θα προκύψει, όχι από αλλαγή κλίσης (συχνότητας κρος), αλλά από την αλλαγή των εξαρτημάτων που υλοποιούν τη σχεδίαση του κατασκευαστή, μπορεί να είναι καλύτερος μπορεί να είναι και χειρότερος!
Και όλο αυτό είναι από υποκειμενικό (ανάλογα με του γούστο του καθενός), μέχρι και πρόσκαιρα εντυπωσιακό (όπως με την περίπτωση του Internet King και τα B&W).

Τεσπα, όλοι λέτε ότι ο ήχος αλλάζει και ότι θέλει προσοχή, γνώση και καλό αφτί η αλλαγή.
Άρα δε μιλάω για τις κλίσεις, αλλά για το νέο αποτέλεσμα λόγω άλλων υλικών.
Δεν είναι ρίσκο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία?

Γιατι σε μπερδευω?

Κάθε τάξη και υποκατηγορία της (π.χ. η δευτερη που είναι και η πιο συνηθισμένη εχει Butterworth, Linkwitz, Bessel...)
εχει διαφορετικό ήχο, πέρα απο τα υλικά.
Αν δεν δοκιμάσεις πως μπορεί να παιζει σε κάθε περίπτωση (που μπορει να δουλεψει η σχεδιαση), πως μπορεις να αποφασίσεις?
Δεν εχεις μονο να επιλέξεις τάξεις αλλά και σημείο κρος, οπότε οπως καταλαβαίνετε έχεις πολλά κυκλωματα να δοκιμάσεις τα οποία ενα ενα πρεπει να τα κάνεις να παιζουν και σωστά!
Αυτά δεν μπορουν να στα πουν τα προγράμματα κρος
στα λένε ομως οι μετρησεις και τα αυτια τα ενεργά προγραμματα
και ενα ενεργό κρος

Το ηχείο είναι σε εξέλιξη μόνο 3 μήνες παραλληλα με αλλα προτζεκτ
και κάθε κύκλωμα θέλει πάνω απο εβδομάδα να το κάνεις να δουλεψει σωστα (προσωπικός χρόνος αν ολα πάνε καλά) και αλλο τόσο και παραπάνω να ακουσεις
ειναι πολύ νωρίς...να σου πω τι τάξη θα πάει.

Αλλά δεν ειναι το θέμα μας ενα μοντέλο που κατασκευάζεται απο λευκό χαρτί,
Οι καιροι είναι τετοιοι που περιττές δαπάνες είναι πολυτέλεια
Τα ηχεία του εμποριου εχουν ετοιμα κυκλωματα που κατα βάση δουλευουν, οπότε είναι πολύ πιο ευκολα τα πραγματα για κάποιον που θέλει να αναβαθμίσει λίγο το ηχείο του.
Μπορεί αφοβα να αντικαταστησει τους πυκνωτές που ''οδηγούν'' (σε σειρά) το τουίτερ γιατί ετσι και αλλιως είναι πλαστικοί του ευρώ μέχρι τα μεσαίας κατηγορίας ηχεία
και να αναβαθμίσει τις ψηλές τους και σε πληροφορία και σε εικόνα και σε ατάκα
αυτη η ατάκα στις ψηλές βοηθά και τις χαμηλές
Η δευτερη ευκολη επέμβαση είναι στα καλώδια, οχι οταν υπάρχουν σωστα καλώδια (σωστο είναι κάτι που φαίνεται και απο τη διατομή, προσοχή μην βαλετε χοντρα καλώδια σε τουιτερ!)
Αλλά και εδω θέλει προσοχή οταν ο κατασκευαστης εχει επιλέξει ''ινες'' να οδηγούν τα γούφερ
Σε αυτη την ακραία περιπτωση τα ~0,2ωμ λιγότερα που θα προσφέρει ενα σεβαστης διατομής καλώδιο στο κύκλωμα μετα το κρος, θα αλλάξει τα χαρακτηριστικά του.
Οι υπολοιπες εμπεμβάσεις ισως χρειαστούν κιαλλα πραγματα.

Απλά να σκεφτουμε πριν κάνουμε περιττές δαπάνες οτι ενα τουίτερ των 10-20ε αν πάρει σημα απο πυκνωτη των 50ε... δεν θα γίνει σωστη διαχείριση χρημάτων,
θέλει λίγο ισορροπία.

Νίκο, σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Ωστόσω, το θέμα μας εδώ δεν αφορά το υπο κατασκευή ηχείο σου, που όπως κι εσύ αναφέρεις παραπάνω, πρόκειται τελικά για ένα ηχείο που είναι ακόμα σε φάση σχεδιασμού κοινώς "under construction". Συνεπώς τα επιμέρους υλικά που το αποτελούν είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αξιολογηθούν συνολικώς. Από τι στιγμή που δηλώνεις ότι εδώ μέσα είσαι ένας "χομπίστας" κι όχι ένας επαγγελματίας, μήπως θα ήταν καλύτερα το θέμα να είχε δημιουργηθεί από την αρχή στην κατηγορία DIY όπου οι χομπίστες ιδιοκατασκευαστές σχολιάζουν και παρουσιάζουν τις ιδιοκατασκευές τους και διαθέτουν και την κατάλληλη εμπειρία από εξωτικά και μη υλικά ;

Στη συνέχεια αυτά που αναφέρεις για τα καλώδια των ηχείων με βρίσκουν γενικά σύμφωνο, απλά κι εδώ δεν υπάρχουν συνταγές κοινής αποδοχής.

Συνεχίζεις το βιολί σου...
Διαστρέβλωση και χολή κατά πάντων-με υποκριτική γαλατική ευγένεια...

Το θέμα το άνοιξα εγώ κι όχι ο Μπουλαμάτσης.

Εδώ ήθελα να τ' ανοίξω.Αλλή φορά θα σου παίρνουμε την άδεια.

Οντως βασιλεύς του ίντερνετ...

Νομίζω πως δεν υπάρχει τρόπος να συνεννοηθούμε ΙΚ..

Συνεχές trolling για να κάνεις το κέφι σου,που είναι να γίνει το νήμα αχταρμάς....

Την επόμενη να είσαι πιο συνετός..