Άλλη μια φορά, Plasma ή LED...;;;

netrinogr82

New member
11 January 2011
14
Καλημέρα...
πρώτο post, αν και παρακολουθώ καιρό το AVClub και στα τεχνολογικά θέματα αλλά κυρίως στα thread των ταινιών (moviefan...)

Μετακομίζω σιγά-σιγά με την κοπέλα μου και ψαχνόμαστε για όλο το σετ σπιτικού εξοπλισμού. Φυσικά η επιλογή τηλεόρασης - Home cinema, είναι δική μου (κυρίως).

Μετά από αρκετές ώρες στα υπόλοιπα θέματα είμαι ακόμη σε δίλημμα για το μοντέλο της τηλεόρασης.
Panasonic TX-P46GT30E ή Samsung UE46D8000 ;;;;;;

Η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για ταινίες και tv-series και αρκετά λιγότερο για PS3 (αν τελικά αγοραστεί πακέτο).
Η plasma με κρατάει πίσω μόνο στη μεγαλύτερη κατανάλωση (x2 σε σχέση με την LED και στο λογαριασμό της ΔΕΗ) και τους μικρότερους χρόνους ζωής.

Επίσης προσανατολίζομαι σε αγορά set συστήματος 5.1 Samsung HT-D5500 ή 6500. Ξέρω είστε όλοι της άποψης των χωριστών κομματιών, αλλά δεν έχω τόση τρέλα (...δίνω ήδη αρκετά για την ενασχόλησή - εργασία μου με τη φωτογραφία) και ψάχνω ένα απλά ικανοποιητικό σύστημα. Αν και λάθος thread για την τελευταία ερώτηση, μήπως έχει κανείς άποψη πάνω στα συγκεκριμένα μοντέλα home theater;

Θελεις να βλεπεις τις ταινιες οσο το δυνατον πιο κοντα στην αρχικη τους μορφη η οπως εχουν μετατραπει απο την επεξεργασια την υπερβολικη φωτεινοτητα και τα εντονα (και ελαφρως ψευτικα) χρωματα της Samsung?

Τα 30 ευρω το χρονο στο ρευμα δεν νομιζω οτι αποτελουν προβλημα ενω ο χρονος ζωης των πλασμα ειναι 100.000 ωρες ενω των LED εως 60.000 ωρες (καποιες μελετες λενε και λιγοτερο) αρα θεωρητικα η πλασμα εχει μεγαλυτερο χρονο ζωης.

Οι καινούργιες plasma, αν κοιτάξεις στο ίντερνετ σε κανένα καινούργιο άρθρο, θα δεις ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από lcd και led-lcd.
Όσο για την κατανάλωση, μην νομίζεις ότι θα έχεις και έναν θερμοσίφωνα ανοιχτό και θα σου ρουφάει το ρεύμα. Θα έχεις ελάχιστα αυξημένη κατανάλωση και τίποτα άλλο.

Σκέψου πόσο ρεύμα καίει το PC σου με το τροφοδορικό των 1000 Watt, με την κάρτα γραφικών των 250 watt..., και μην σε νοιάζουν τα 125 watt που καίει κατά μέσο όρο η 42' plasma.

Όντως με μια πρώτη ματιά στις εικόνες των δύο τηλεοράσεων είδα το φαινόμενο που αναφέρεις στα χρώματα.

Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά στο κόστος χρήσης δεν είναι τεράστια (ακόμα), αλλά προσθέτοντας και τις νέες επιβαρύνσεις και φόρους της ΔΕΗ.....;;;

Για plasma ποια θα μου πρότεινες εκτός από την προαναφερθείσα;
Έχω δει και την TX-P50VT30E αλλά δεν ξέρω αν θα είναι λίγο μεγάλη για τον χώρο που έχω (σαλόνι στα 3 μέτρα απόσταση από την τηλεόραση).

Επίσης τι διαφορά έχουν τα μοντέλα VT με τα GT;;

Καταρχήν το PC σου όπως είπα και πρίν καίει περισσότερο ρεύμα από μια plasma. Προτίνω να πάρεις μια plasma και να κλείνεις PC σου 5 λεπτά νωρίτερα για να ισορροπήσεις τις καταναλώσεις αφού σε "καίει" τόσο πολύ.

Το μοντέλο VT είναι το μεγαλύτερο και ποιοτικότερο σε 3D plasma της Panasonic. Μετά έρχονται οι GT και μετά οι ST.

Μια χαρά θα είναι η 50' στον χώρο σου.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις...
νομίζω καλύφθηκα αρκετά καλά στις βασικές μου απορίες.

Μένουν κάποιες επιπλέον επισκέψεις στα καταστήματα για live επαφή με τις τηλεοράσεις, με έμφαση αυτή τη φορά στις plasma.

Κοιτα και την Sony 46HX800 στα 1099 ευρω , περυσινο μοντελο μεν αλλα δεν εχει να ζηλεψει τιποτα σε εικονα απο την D8000 (γνωμη μου).

Την έχω δει και την Sony και ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά η συγκεκριμένη έχει καταργηθεί μου είπαν στα καταστήματα ηλεκτρονικών που ρώτησα και επειδή θα πάρω κατά 99% όλο τον οικιακό εξοπλισμό από ένα κατάστημα, θα κερδίσω καλύτερη τιμή στο σύνολο με κάποια τηλεόραση που ακόμη κυκλορφορεί.
Εκτός αν στον τελικό υπολογισμό συμφέρει και την πάρω χώρια από αλλού.

Μονο μην δεις Plasma κατω απο φυσικο φωτισμο (ηλιο).
Εαν σου αρεσει το σκοτος παρε Plasma.

Σωστός.
Άμα θέλεις να βγάζεις την τηλεόραση στο μπαλκόνι την ημέρα,
άμα σου αρέσει να βλέπεις τηλεόραση με προβολείς και ήλιο να χτυπάει πάνω της,
τότε οποσδήποτε μην πάρεις plasma!

Όντως με μια πρώτη ματιά στις εικόνες των δύο τηλεοράσεων είδα το φαινόμενο που αναφέρεις στα χρώματα.
αν μπόρεσες να δεις διαφορά σε μαγαζί και να σου άρεσε πιο πολύ η plasma..τοτε στο σπίτι η plasma θα σου αρέσει 10 φορές παραπάνω. Πήγα χτες στο mediamarkt και είχανε βάλει σε μία plasma lg 65in αξίας 1300 ευρώ μία samsung led μικρότερη βέβαια, αξίας 2400.. η διαφορά σε κάποιον ποθ δεν ξέρει ήταν χαώδης...υπερ της led βέβαια σε σημείο να αναρωτίσαι..μα είναι δυνατόν να είναι τόσο χάλια η εικόνα της Plasma?

Δηλαδή τόσο πρόβλημα ακόμα και με φως από το παράθυρο;
Όχι φυσικά ντάλα ήλιος και να σκάει απ'ευθείας μεσα... αλλά σε λογικά πλαίσια.

Νομίζω ότι είναι και θέμα ψυχοσύνθεσης....Οι LED-LCD ταιριάζουν σε άτομα που τους αρέσει να εντυπωσιάζουν , ενώ οι PLASMA σε άτομα πιο <<ήπιων τόνων>>.
Πάντως στο σπίτι οι <<τόνοι>> πέφτουν αφού χαλαρώνουμε ...Επίσης οι χαμηλοί τόνοι μιας εικόνας σε κάνουν να επικεντρώνεσε στον διάλογο και στην πλοκή και όχι στην ΕΙΚΟΝΑ.Επίσης νομίζω ότι τα δυνατά μοντέλα και των δύο κατηγοριών μπορούν να ικανοποιήσουν και τα δύο γούστα .

silver από μια άποψη έχεις δίκιο - εγώ τις πλάσμα τις έχω ονομάσει πιο "εργένικες" και τις lcd πιο "οικογενειακές" λόγω κάποιων περιορισμων στη χρήση των πλάσμα [πολύωρη χρήση κομπιουτερ - παιχνιδοκονσόλες κλπ).

Αναποδα παει γιατι αν καθησει οικογενεια να δει σε LED με γωνια θεασης 30-40 μοιρες οσοι καθονται πλαγια δεν θα βλεπουν τιποτα.:p

Απάντηση: Re: Άλλη μια φορά, Plasma ή LED...;;;

Σωστά για αυτό αν τελικα προτιμήσης την πλάσμα μην την πάρεις ποτέ μαζί ου στην παραλία.-bye-

Δηλαδή τόσο πρόβλημα ακόμα και με φως από το παράθυρο;
Όχι φυσικά ντάλα ήλιος και να σκάει απ'ευθείας μεσα... αλλά σε λογικά πλαίσια.

Καλα αν πεφτει επανω της το ηλιακο φως δεν βλεπεις τιποτα.
Αν υπαρχει πολυ φως τοτε ειναι σαν ξεπλυμα.

Αυτο ειναι ενα απο τα πολλα σοβαρα μειονεκτηματα των Plasma.

Καλα αν πεφτει επανω της το ηλιακο φως δεν βλεπεις τιποτα.
Αν υπαρχει πολυ φως τοτε ειναι σαν ξεπλυμα.

Στην δουλεια μου εχω ενα μονιτορ LCD 17" με ματ οθονη , το πρωι πεφτει πανω ο ηλιος και δεν φαινεται απολυτως τιποτα εκτος και κλεισω τις σητες.

Καμια τηλεοραση δεν μπορει να αψηφισει τους νομους της φυσικης.

ΥΓ. Πρεπει να βρω εκεινο το ποστ με τον κατοχο D7000 που την ημερα βλεπει το προσωπο του στην οθονη και το βραδυ βλεπει clouding οποτε εχει απελπιστει.