Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια...

Status
Not open for further replies.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Ξεφτίλα μιλάμε...Σε ποιούς απευθύνεται;Αυτοί είμαστε;

[video=youtube;JamdlPKvQqw]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JamdlPKvQqw[/video]

Δυστυχως η συγκεκριμένη αλυσίδα δίνει ρεσιτάλ κακογουστιάς σε κάθε της διαφήμιση. Απορώ σε ποιούς απευθύνεται.

Στους πιο πολλους αρεσει και τη συζητανε, στους υπολοιπους που δεν (μας) αρεσει παλι τη συζηταμε.
Win win για το σκοπο της, fail για την αισθητικη και τα αυτακια/ματακια μας.

Όταν ακούω RED στο αμάξι και βάζουν τις εκτρωματικές διαφημίσεις του jumbo κοντεύω να τρακάρω από τη βιασύνη μου να αλλάξω σταθμό. Προσβολή της αισθητικής .

Μήπως τελικά επίτηδες τις φτιάχνουν έτσι για να το συζητάμε π.χ. όπως εδώ καλή ώρα;

Any publicity is a good publicity λένε οι μαρκετίστες.....

Αυτο ακριβως, "ο σκοπος αγιαζει τα μεσα"... Δεν παύει ομως να ειναι τραγικό το επιπεδο αυτων των διαφημισεων. Για καποιους οπως εμενα ειναι αντικίνητρο στο να ψωνίσω από τα Jumbo..

lolen (που τις παιρνετε στα σοβαρα)

προφανως είναι trash επίτηδες

(και καλά κάνουν)

Any publicity is a profitable endeavor ...

Θα προσθεσω οτι ο Ελληνας λατρευει την ξεφτιλα (σχεδον στα παντα).
Λυπηρο αλλα καθημερινο το φαινομενο. Ειδα και εγω την διαφημιση
και ξεραθηκα στο γελιο (παρολη την παρακμιακη κακογουστια της).

To Jumbo έχει βγάλει κατά καιρούς τραγικές και χαριτωμένες διαφημίσεις, ανάλογα την περίοδο. Εξάλλου όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, ο κύριος σκοπός μιας διαφήμισης είναι να συζητίεται, όχι να προάγει την τέχνη και την κουλτούρα γενικότερα.

Όσο για το αν είμαστε αυτοί, για να απαντήσω στον DIPIE και την αρχική του ερώτηση...

Είμαστε μια χώρα που επί 40 χρόνια ψήφιζε (και συνεχίζει) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που γέμιζε (και ακόμα γεμίζει) τα σκυλάδικα, που πλήρωνε 500 γιούρια για λουλούδιασμα κλπ κλπ κλπ... (Μιλάω για τον σκληρό πυρήνα, ελπίζω οι περισσότεροι από εδω μέσα να παρεκλίνουμε απ'αυτό). Αν οι διαφημίσεις με τη νονά ντυμένη σα να πηγαίνει στα μπουζούκια δε σου θυμίζουν τίποτα, έστω από τον ευρύ κύκλο σου, τότε να θεωρείς τον εαυτό σου πολύ τυχερό...

Ε, εντάξει, το Κατερινάκι είναι 2 χρόνια χωρίς νυχτοκάματο. Μετά το Caramela πρόπερσυ δεν πρέπει να ξαναδούλεψε.

Ο Βακάκης έχει όνομα στην αγορά, πληρώνει μετρητά (αν και έφαγε φόλα με το κούρεμα στην Κύπρο) και είπε να το ξελασπώσει το κορίτσι..... :p

Η διαφήμιση είναι τόσο κακόγουστη που καταλήγει να αυτοσατιρίζεται. Μου θυμίζει Χάρυ Κλυν στα καλύτερά του.

Μα δε νομίζω ότι είχε ποτέ σκοπό να περάσει ως σοβαρή. Είναι τυπική καλτίλα.

Και εμεις ... τι φταιμε ? .... :laugh:

Yπαρχουν και αλλες δουλειες (οικοδομη, ψηταδικα, πατισερι, ντελιβερι ....)

Να παει εκει η ... νονα !

Αλλό το business και άλλο η τέχνη.
Η επιτυχία μιας διαφήμισης είναι μετρούμενο μέγεθος και ευτυχώς που είναι έτσι για αυτούς που επενδύουν σε διαφήμιση και για αυτούς που ζουν από τη διαφήμιση...αλοίμονο αν περίμεναν απο τα σχόλια τα δικά μας.
Στο ερώτημα σε ποιους απευθύνεται απλά διαβάστε τα επόμενα νούμερα ή πηγαίνετε στο σχετικό ενημερωτικό αρχείο στο link στο τέλος.

Μερίδιο αγοράς της αλυσίδας jumbo 40% (market leader)
Κύκλος πωλήσεων (τζίρος) ~495 εκατ. ευρώ
EBITDA 134 εκατ. ευρώ
Εργαζόμενοι 3650
Δαπάνη διαφήμισης 2% επί των πωλήσεων, περίπου 10 εκατ. ευρώ!!

ας συνεχίσουμε τώρα αμέριμνοι την κριτική μας επί του αισθητικού μέρους της διαφήμισης των Jumbo :ears:

http://www.jumbo.gr/pdfs/parousiaseis/JUMBOPresentationSeptember2012.pdf

Συμφωνω απολυτα.. Δεν θυμαμαι που ειχα δει αντιστοιχες διαφημισεις και σε ξενα καναλια... Τελικα και μονο που το συζητας...Ζumbo θα πας..

Οι περισσότερες διαφημίσεις του Τζάμπο δεν μου αρέσουν .
Η συγκεκριμένη και εμένα δεν μου άρεσε .
Το συγκεκριμένο κατάστημα απευθύνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό στα παιδιά , η Στανίση δεν μπορώ να καταλάβω που "κολλάει" .

Status
Not open for further replies.