Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια...

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια

Οι περισσότερες διαφημίσεις του Τζάμπο δεν μου αρέσουν .
Η συγκεκριμένη και εμένα δεν μου άρεσε .
Το συγκεκριμένο κατάστημα απευθύνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό στα παιδιά , η Στανίση δεν μπορώ να καταλάβω που "κολλάει" .

Το κατάστημα δεν απευθύνεται σε παιδιά. Έχει παιδικά παιχνίδια κατά κύριο λόγο, αλλά αυτοί που ψωνίζουν είναι οι γονείς. Επίσης έχει πολλά είδη που μόνο σε παιδιά δεν απευθύνονται, όπως καθαριστικά, είδη διακόσμησης κλπ.

Mα το κερδος δεν εχει αισθητικη, ουτε πολιτισμικο επιπεδο ....

Αν σας βαλουν την Πετρουλακη να ψελνει σε στασιδι ... την ποιοτητα ξυλου στο στασιδι θα θυμαστε ?

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ = ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ.

Καλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα...

Για πολλά ζητήματα-θέματα,που μας απωθούν ή διαφωνούμε συζητάμε,αλλά δεν λειτουργεί έτσι αυτόματα ο μηχανισμός αποδοχής επειδή τα συζητάμε...

Νομίζω,ότι απλά στο μαγαζί αυτό,θεωρούν ή έχουν στοιχεία, ότι η πλειοψηφία του κοινού που το προτιμά,είναι αυτού του επιπέδου και γούστου.

Προκλητική ή αυτό που λέγεται αρνητική διαφήμιση,θα μπορούσα να χαρακτηρίσω,την γνωστή μακρόχρονη εκστρατεία της Benetton. Ωστόσο άν κι αμφιλεγόμενη ήταν υψηλής αισθητικής και πρωτοποριακή σαν σύλληψη.

Μην ανάγουμε το κάθε καρακιτσάτο,αφελές,λούμπεν σκουπίδι σε διαφημιστική εμπνευσμένη και στοχευμένη επιτυχία.

Ο μανάβης ότι έχει πουλάει...

Εγώ απορώ με τον Μπάγεβιτς ... πρίγκηπας σου λέει, μετά .... όσοι δεν γνωρίζουν, ας μην το σβήσουν ως οφ τόπικ ...

Απάντηση: Re: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια

Εγώ απορώ με τον Μπάγεβιτς ... πρίγκηπας σου λέει, μετά .... όσοι δεν γνωρίζουν, ας μην το σβήσουν ως οφ τόπικ ...
Καλά, το κλάμα που είχε ρίξει ο βάτραχος, όταν το Κατερινιώ πήγαινε με τον Όκο, δεν λέγεται......

Γιατί μας ξαφνιάζει; Αφού τέτοια μας αρέσουν. Σκουπιδογαβαγάβδικα. Γι'άυτό κι έχει στηθεί μια ολόκληρη 'βιομηχανία' ξενυχτάδικων στη χώρα μας.

Dipie

Και σκυλας να ΜΗΝ ειναι ο μπαμπας, αν το συζητησει με τον φιλο του (στην δουλεια η οπου αλλου)
και προκυψει ατακα του στυλ "Που τραγουδας αποψε ? Στα Τζαμπο ?" .... η διαφημιση ΠΕΤΥΧΕ !!!!
Γιατι σε ανυποπτο χρονο, η ελληνικη κοινωνια θα διαδωσει την ατακα (την οποιαδηποτε ατακα)
με ταχυτητα φωτος γιατι ειναι αυτοσαρκασμος της παρακμης .... και τρελλαινεται ο λαος για τετοια
ΨΟΦΑΕΙ !!! Υπαρχει βεβαια και το 10% του λαου που δεν τρελλαινεται. Ε ... δεν θα πουλησουν εκει
τα Jumbo (γιαυτο υπαρχει και η εννοια του target group !!!)

Το θεμα ειναι να παντρεψεις (με οποιονδηποτε τροπο) μια καθημερινη ατακα με την λεξη ... Τζαμπο.
Αισθητικα Η αντιαισθητικα .... doesn't matter. Η διαφημιση δουλευει στο υποσυνειδητο. Εκει "βαραει".

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπο

Καλά, το κλάμα που είχε ρίξει ο βάτραχος, όταν το Κατερινιώ πήγαινε με τον Όκο, δεν λέγεται......

τον είχε κάνει Θεό...............

Μια χαρά η Κατερίνα, αφού τα πήρε!!!

Μερικές φορές με τις διαφημίσεις των Τζάμπο έχω (χαμό)γελάσει. Όπως για παράδειγμα με το Γιωργάκι στο ραδιόφωνο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν μου αρέσει ότι συνήθως παρουσιάζει τον μέσο Ελληνα σαν κακομοίρη που δεν έχει να πάρει λαμπάδα και στυλό στα παιδιά του. Η συγκεκριμένη με την Στανίση δεν μου άρεσε. Μάλιστα διάβασα και βαθυστόχαστες αναλύσεις ότι πρώτη φορά φαίνεται στην τηλεοπτική εικόνα φάτσα κάρτα το αρνί ψημένο. Γιατί όταν το ψήνουμε δεν το βλέπουμε? Στην τηλεόραση μόνο να μην το δούμε αλλά το Πάσχα θα σφαγιαστούν και θα ψηθούν εκατομμύρια αρνιά στο όνομα της παράδοσης.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.tileorasi&id=23674

Από την άλλη μεριά όμως νομίζω ότι δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα πολλών ελληνικών οικογενειών. Η νονά/νονός να προσπαθούν να πάνε γεμάτες σακούλες στα πνευματικά τέκνα αλλά η άδεια τσέπη να μην μπορεί να το υποστηρίξει (όχι ότι το Τζάμπο τα δίνει τσάμπα φυσικά). Η ο Έλληνας που ονειρεύεται σαν κουμπάρα την Στανίση (τόσα γαρύφαλλα της πέταξε στα νιάτα του και ούτε μεζέ δεν πήρε) για να φέρνει γεμάτες σακούλες στα παιδιά. Πόσοι Έλληνες δεν θα ψήσουν το αρνί με το φανελάκι και θα φτάσουν κατάκοποι το μεσημέρι στο τραπέζι λες και χτίσανε μόνοι τους την Γέφυρα στο Ρίο? Φίλοι μου έχουν κάνει 2-3 κουμπαριές και κρίνουν τον νονό πόσα δώρα φέρνει στα παιδιά και τι κόστους. Δεν μου αρέσει, ποτέ δεν το σκέφτηκα για τους δικούς μου κουμπάρους αλλά από την άλλη πολλοί σκέφτονται έτσι όπως και κάνουν κουμπαριές με βάση το οικονομικό του κουμπάρου.

Συνοπτικά, ίσως κακόγουστη (και η συγκεκριμένη χωρίς χιούμορ αλλά από την άλλη η Στανίση τι θα έλεγε? Ατάκες?) αλλά όχι και τόσο μακριά από την πραγματικότητα.

Re: Απάντηση: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια

Νομίζω,ότι απλά στο μαγαζί αυτό,θεωρούν ή έχουν στοιχεία, ότι η πλειοψηφία του κοινού που το προτιμά,είναι αυτού του επιπέδου και γούστου.

...

Mπα..... το κοινό που προτιμά τα Jumbo είναι αυτό που βρίσκεται σε μέτρια έως κακή οικονομική κατάσταση.

Με λίγα λόγια, ο καταναλωτής φράγκο δεν δίνει για την διαφήμιση. Να την βγάλει όσο το δυνατόν φθηνότερα ενδιαφέρεται.

Προσωπική μου άποψη βέβαια.....

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν έχουν σχέση με τις διαφημίσεις του τζάμπα.
Σε περσινη κουβέντα που είχα με πελάτη μου-ανώτερο στέλεχος της εταιρείας-μου είχε πει ότι το consept τους έχει να κάνει με τον σαρκασμό της Ελληνικής κοινωνίας με χιουμοριστική διάθεση και πάντα μέσω της αλλαγής στίχων από τραγούδια που καλώς ή κακώς γνωρίζει το 100% του πληθυσμού.

Απάντηση: Re: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια

μονο εγω σε καταλαβαινω .....

Πάντως τέτοιου είδους...άσματα κι αηδούς,δεν θα έλεγα ότι τα γνωρίζει το 100% του πληθυσμού.

Ξέρω άπειρο κόσμο,που βγάζει σπυριά στην πρώτη τσιριδιά ή άμα τη εμφανίσει.

Προσωπικά άν κι ακούω και πολύ λαϊκό δεν ξέρω το περί ου λόγος άσμα.

Σίγουρα δεν απευθύνεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας...

Όλως τυχαίως όμως Σωκράτη η αισθητική τους και το χιούμορ τους στην διαφήμιση αποδεικνύεται πολύ κατώτερο του συνόλου των διαφημίσεων.
Το ότι το λέει αυτό μεγάλο στέλεχος της εταιρείας δέν λέει τίποτα, γνώμη του......
Πριν δύο-τρία χρόνια είχαν ενα σποτάκι που έδειχνε την σακκούλα του jumbo σε διάφορα σημεία της πόλης.
Αυτό ήταν πετυχημένο, έμεινε στην μνήμη μερικών και αποτελεί σημείο αναφοράς για την χαμηλής ποιότητας συνέχεια τους.

Κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει τις πιό διαφορετικές μουσικές στα σποτ τους. Θυμάμαι μιά διαφήμιση που είχε μουσική από όπερα (δεν κατάφερα ποτέ να βρω ποιά), άλλες με τους αδερφούς Κατσάμπα, παρωδίες ρεμπέτικου κ.ο.κ.

Υπάρχουν και χειρότερα...την Καμίλλα την έχεις δει?:Banane0:

Status
Not open for further replies.