Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια...

Status
Not open for further replies.
Όλως τυχαίως όμως Σωκράτη η αισθητική τους και το χιούμορ τους στην διαφήμιση αποδεικνύεται πολύ κατώτερο του συνόλου των διαφημίσεων.
Το ότι το λέει αυτό μεγάλο στέλεχος της εταιρείας δέν λέει τίποτα, γνώμη του......
Πριν δύο-τρία χρόνια είχαν ενα σποτάκι που έδειχνε την σακκούλα του jumbo σε διάφορα σημεία της πόλης.
Αυτό ήταν πετυχημένο, έμεινε στην μνήμη μερικών και αποτελεί σημείο αναφοράς για την χαμηλής ποιότητας συνέχεια τους.

Αυτή όντως ήταν καλή διαφήμιση.Είχε μυαλό και καρδιά για να γίνει.

δεν ξέρω τι λετε, εγώ πάντως ποντάρω ότι θέλετε ότι η σύνθεση είναι Σταρόβας.

Κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει τις πιό διαφορετικές μουσικές στα σποτ τους. Θυμάμαι μιά διαφήμιση που είχε μουσική από όπερα (δεν κατάφερα ποτέ να βρω ποιά), άλλες με τους αδερφούς Κατσάμπα, παρωδίες ρεμπέτικου κ.ο.κ.

Πάντως και η Κατερίνα διασκευάστηκε στην όπερα..... :p

http://www.youtube.com/watch?v=l_k6dCMFhks

Απάντηση: Re: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια

μονο εγω σε καταλαβαινω .....

Πέστε και σε μάς που δεν καταλαβαίνουμε...

Υπήρξε ειδύλλιο μεταξύ τους;

(Που διάβαζα;Είπε η Στανίση,ότι έχει φάει πάρα πολύ ξύλο,απο τους...άνδρες της ζωής της...Σαν το αρνί καλή ώρα...:bang::bang: ).

Έχω την αίσθηση ότι το θέμα της αισθητικής και του χιούμορ είναι τόσο υποκειμενικό ώστε είναι αδύνατον να αξιολογηθεί κριτικά βάσει κάποιας αναφοράς ή standard. Ποια είναι η υψηλή αισθητική και ποια η χαμηλή? Ποιο είναι το καλόγουστο χιούμορ και ποιο το κακόγουστο? Πως μπορούν να καλουπωθούν πράγματα που από τη φύση τους είναι τόσο ρευστά όσο η προσωπική γνώμη του καθενός?

Όταν βλέπω τέτοιες διαφημίσεις στέκομαι μόνο στο ''αυτή μ' αρέσει και η άλλη όχι''. Ναι, δεν μου είπε απολύτως τίποτα η διαφήμιση. Παγερά αδιάφορο με αφήνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα με αποτρέψει, ενδεχομένως, κάποια στιγμή να ψωνίσω από τα Τζάμπο γιατί δεν μου είπε τίποτα η διαφήμισή τους. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να λειτουργώ και αντίστροφα. Να ψωνίζω μόνο προϊόντα με αρεστές σε μένα διαφημίσεις.

Ενταξει, ο τζαμπας και αυτος με το φανελακι και το καγκελο στο εξοχικο, δωρικου ρυθμου, μας ενοχλει...

...ο αλλος που πινει κοκα κολα και μασαμπουκιαζει 10 τυπισες στην καθησια, οχι...
...ο αλλος που βαζει αποσμητικο και κανει το ιδιο, οχι...
...ο αλλος που τρωει αγελαδιτσα και ανακαλυψε την επιγεια ευτυχια, οχι...
...ο αλλος που πηγε στην τραπεζα και εξασφαλισε πεντε γενεες, οχι...
...ο αλλος που εφαγε τυρι χωρις λιπαρα και εχασε 30 κιλα σε ενα μηνα και εβγαλε και μαλια, οχι...
...ο αλλος που πηρε αυτοκινητο 1000cc και ολοι τον κοιτανε με μισο ματι, οχι...
κτλ κτλ

...μα τι συζηταμε εδω περα...??

Re: Απάντηση: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια

Έχω την αίσθηση ότι το θέμα της αισθητικής και του χιούμορ είναι τόσο υποκειμενικό ώστε είναι αδύνατον να αξιολογηθεί κριτικά βάσει κάποιας αναφοράς ή standard. Ποια είναι η υψηλή αισθητική και ποια η χαμηλή? Ποιο είναι το καλόγουστο χιούμορ και ποιο το κακόγουστο? Πως μπορούν να καλουπωθούν πράγματα που από τη φύση τους είναι τόσο ρευστά όσο η προσωπική γνώμη του καθενός?

Αν και είναι μεγάλη κουβέντα, πιστεύω
πως υπάρχουν standards Γιάννη.

Προσωπικά θεωρώ κακόγουστο,φτηνό,και εύκολο χιούμορ
αυτό που περιστρέφεται αποκλειστικά στις γενετήσιες περιοχές και λειτουργίες.

Και δεν είναι θέμα καλουπώματος, αλλά κουλτούρας, αισθητικής, άντε, και δείγμα σεβασμού..

Ενταξει, ο τζαμπας και αυτος με το φανελακι και το καγκελο στο εξοχικο, δωρικου ρυθμου, μας ενοχλει...

...ο αλλος που πινει κοκα κολα και μασαμπουκιαζει 10 τυπισες στην καθησια, οχι...
...ο αλλος που βαζει αποσμητικο και κανει το ιδιο, οχι...
...ο αλλος που τρωει αγελαδιτσα και ανακαλυψε την επιγεια ευτυχια, οχι...
...ο αλλος που πηγε στην τραπεζα και εξασφαλισε πεντε γενεες, οχι...
...ο αλλος που εφαγε τυρι χωρις λιπαρα και εχασε 30 κιλα σε ενα μηνα και εβγαλε και μαλια, οχι...
...ο αλλος που πηρε αυτοκινητο 1000cc και ολοι τον κοιτανε με μισο ματι, οχι...
κτλ κτλ

...μα τι συζηταμε εδω περα...??

Συζητάμε για μιά συγκεκριμένη διαφήμιση.Αν θέλεις συμμετέχεις...

Last edited by a moderator:
δεν ξέρω τι λετε, εγώ πάντως ποντάρω ότι θέλετε ότι η σύνθεση είναι Σταρόβας.
Ελπίζω να μην έβαλες πολλά γιατί προϋπήρχε το άσμα:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:-)

Όταν βλέπω τέτοιες διαφημίσεις στέκομαι μόνο στο ''αυτή μ' αρέσει και η άλλη όχι''. Ναι, δεν μου είπε απολύτως τίποτα η διαφήμιση. Παγερά αδιάφορο με αφήνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα με αποτρέψει, ενδεχομένως, κάποια στιγμή να ψωνίσω από τα Τζάμπο γιατί δεν μου είπε τίποτα η διαφήμισή τους. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να λειτουργώ και αντίστροφα. Να ψωνίζω μόνο προϊόντα με αρεστές σε μένα διαφημίσεις.

Kαλάααααα!....
Να σε δώ να αγοράζεις benq τραγουδισμένο από την Άντζελα και ................τι στον κόσμο!!!!!:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,σ

Και δεν είναι θέμα καλουπώματος, αλλά κουλτούρας, αισθητικής, άντε, και δείγμα σεβασμού..

Exactly my point...

Κώστα, εννοούσα κάποιου αντικειμενικού στάνταρντ και όχι προσωπικού.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτ

Exactly my point...

Κώστα, εννοούσα κάποιου αντικειμενικού στάνταρντ και όχι προσωπικού.

Αν επιθυμείς το πάμε και παρακάτω..Στις τέχνες πχ.

Re: Απάντηση: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια

Μ' αυτό που λες μου θύμισες την τελευταία φορά που πήγα σε επιθεώρηση. συνήθως προτιμώ κάτι βαρύ για να έχω να σκέφτομαι αλλά πριν 7-8 χρόνια με ένα φίλο είπαμε να πάμε σε μια επιθεώρηση του Χάρυ Κλυνν. Είχαμε στο νου μας το χιούμορ του της δεκαετίας του '80 (ακόμη και σήμερα θα γελάσω με αρκετά από εκείνα τα lp του αν τύχει να τα ακούσω) και είπαμε να τον δούμε λαιβ. Πέρα από το ότι ακούγαμε τα ίδια ίδια και τα ίδια μας έκανε μεγάλη εντύπωση ότι 8 στους 10 γελούσανε με μια απλή βρισιά ή κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο γ' διαλογής. Και δεν είναι ότι εμείς οι δύο ήμασταν οι κουλτούρα και οι άλλοι οι ανόητοι αλλά μου έχει μείνει από τότε το πόσο εύκολα θα εντυπωσιαστεί ένα "μέσος" Έλληνας από ένα σεξίστικό βρίσιμο (και το δείγμα μιας επιθεώρησης δεν είναι αντιπροσωπευτικό αλλά το έχω δει και σε καλές παραστάσεις. Στο καλό χιούμορ θα γελάσουν ελάχιστοι και στο μέτριο χιούμορ θα γελάσουν πολλοί. Βέβαια το ποιος ορίζει το καλό και το μέτριο χιούμορ είναι ένα άλλο θέμα). Δεν μπορεί να το κάνει ο ίδιος και του αρέσει να το ακούει? Είναι θέμα καλλιέργειας? Δεν ξέρω, ίσως όλα μαζί.

Το "λάθος" που ίσως κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι αν εμείς έχουμε ένα χ επίπεδο στο χιούμορ ή στην αναλυτική σκέψη ή στις γνώσεις ή όπου αλλού, θεωρούμε ότι και οι άλλοι γύρω μας θα είναι πάνω κάτω εκεί με μικρές διακυμάνσεις. Αυτό που βλέπω με τα χρόνια είναι ότι μάλλον οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Και όσο προς τα "πάνω" κοιτάς τόσο λιγότερα τα πρόσωπα, όσο προς τα "κάτω" τόσο περισσότερα τα εκατομμύρια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα..

Αν επιθυμείς το πάμε και παρακάτω..Στις τέχνες πχ.

Ευχαρίστως. Η προσωπική μου αισθητική μου λέει ότι ο Νταλί και ο Πικάσο δεν μου λένε τίποτα. Πρέπει να αλλάξω αισθητική επειδή διαφέρει αυτή με την αντίστοιχη και διαφορετική άλλων ανθρώπων? Μπορώ να πείσω κάποιον ότι ο Παρθενώνας είναι ένα ανεπανάληπτο κομψοτέχνημα όταν εκείνος βλέπει, σύμφωνα με την αισθητική του, μονάχα μια πέτρα πάνω σε μια άλλη?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,σ

Στο καλό χιούμορ θα γελάσουν ελάχιστοι και στο μέτριο χιούμορ θα γελάσουν πολλοί. Βέβαια το ποιος ορίζει το καλό και το μέτριο χιούμορ είναι ένα άλλο θέμα). Δεν μπορεί να το κάνει ο ίδιος και του αρέσει να το ακούει? Είναι θέμα καλλιέργειας? Δεν ξέρω, ίσως όλα μαζί.

Το "λάθος" που ίσως κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι αν εμείς έχουμε ένα χ επίπεδο στο χιούμορ ή στην αναλυτική σκέψη ή στις γνώσεις ή όπου αλλού, θεωρούμε ότι και οι άλλοι γύρω μας θα είναι πάνω κάτω εκεί με μικρές διακυμάνσεις. Αυτό που βλέπω με τα χρόνια είναι ότι μάλλον οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Και όσο προς τα "πάνω" κοιτάς τόσο λιγότερα τα πρόσωπα, όσο προς τα "κάτω" τόσο περισσότερα τα εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν αποστάσεις αδερφέ!! Δεν είναι συγκριτικό το ζήτημα με μεζούρα. Προηγουμένως, αναρωτήθηκες ποιος ορίζει το καλό και και κακό χιούμορ. Η απάντηση είναι ο καθένας μας. Εφόσον, λοιπόν, το ορίζει ο καθένα μας, δεν γίνεται να υπάρχουν αποστάσεις και πάνω-κάτω. Απλά, διαφορετική αντίληψη, διαφορετική αισθητική, διαφορετικό χιούμορ.:smile:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμ

Εμενα πολυ μου αρεσε!Ξαναθυμηθηκα την Στανιση!Με Στανιση ,Αντζελα ,Κοντολαζ κ.α. ζησαμε τις καψουρες μας.Προσπαθησα και με jazz αλλα δεν μου βγηκε.Μα πιο πολυ μαρεσε ο τυπος με το φανελακι!Ο δικος μου ανθρωπος !

Status
Not open for further replies.