Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια...

Status
Not open for further replies.
Γιατί να είναι διαφορετικοί? Ίσα-ίσα, ο τύπος μπορεί να το αντιμετωπίζει ως τρελή παρωδία και να μην τον παίρνουν και χαμπάρι, έχει εντελώς διφορούμενη διάθεση η διαφήμιση!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτ

Δεν μου απάντησες όμως για το ποιός πίνακας από τους δύο σου αρέσει...

Να το κάνω απλούστερο...

Αν το ψάξεις και καθώς( φαντάζομαι) δεν έχεις σπουδάσει ιστορία της Τέχνης,
τι έχει ο πίνακας με το ελαφάκι και δεν αρέσει?...Μια χαρά ζωηρά χρώματα,
βουνά, λαγκάδια, δεντράκια....

Δεν φταίνε αυτά όμως για το απωθητικό αποτέλεσμα.

Η έλλειψη αρμονίας φταίει.

Αρμονία λοιπόν...Που σε νορμάλ συνθήκες όλοι κουβαλάμε μέσα μας και ορίζει
τις έννοιες του κακού και του καλού, του άσχημου και του όμορφου
του αρεστού ή του μη αρεστού.

Και η μουσική αλά "Κατερινιώ" και το "παράξενο" χιούμορ, κοινούς περιγραφικούς
κώδικες χρησιμοποιούν..Νότες και λέξεις.
Αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με τον πίνακα με το ελαφάκι.
Ελλειψη αρμονίας.
Και κεί κάποιοι τσινάνε...Κάποιοι άλλοι όχι..Ολοι έχουν το δικαίωμα στην γνώμη
και στο προσωπικό γούστο, βεβαίως.Το κακό όμως με τους δεύτερους, είναι πως
προσπαθούν να περάσουν την δυσαρμονία σαν μαγκιά και τρόπο ζωής...

Και εκεί τσινάνε οι της πρώτης ομάδας..

Δεν το έκανες απλούστερο, το έδεσες περισσότερο κόμπο!!:Banane0:

Ποιος είπε ότι το ελαφάκι δεν αρέσει? Αν δείξω τις δύο εικόνες στην δεκάχρονη ανιψιά μου, ποια νομίζεις ότι θα της αρέσει καλύτερα?

Αρμονία? Άλλη ρευστή και υποκειμενική έννοια στο εν λόγω παράδειγμα (διότι απ' όσο γνωρίζω, στην μουσική είναι απολύτως ορισμένη). Είναι θέμα ωριμότητας το αρμονικό κριτήριο? Δηλαδή, αποκτάται μετά από κάποια ηλικία ή παραστάσεις? Είναι κάτι που το μαθαίνει κάποιος?

Αν ισχύει αυτό που γράφεις περί εγγενούς χαρακτηριστικού ''Αρμονία λοιπόν...Που σε νορμάλ συνθήκες όλοι κουβαλάμε μέσα μας και ορίζει τις έννοιες του κακού και του καλού, του άσχημου και του όμορφου του αρεστού ή του μη αρεστού'', τότε δεν μαθαίνεται, ούτε αποκτάται στον δρόμο. Ως εκ τούτου, η αρμονία της ανιψιάς μου είναι ίδια με τη δική μου και τη δική σου, παρότι θα διαλέξει το ελαφάκι.

Μπορεί όσο μεγαλώνει και αλλάζει κριτήριο, να την συγκινεί περισσότερο η δεύτερη εικόνα. Μπορεί, όμως, και όχι. Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο στην αισθητική, γι' αυτό είναι τόσο ρευστή σαν έννοια που αλλάζει συχνά-πυκνά. Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί παράγοντες να την ορίσουν, ούτε είναι δεδομένο ότι αυτή θ' αλλάξει ή δεν θ' αλλάξει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Αν πω, λοιπόν, στην ανιψιά μου, ότι πρέπει να σου αρέσει ο δεύτερος πίνακας διότι το ελαφάκι είναι απωθητικό, θα μου πει ''είσαι τρελλός Θείο...γιατί είναι απωθητικό? Αφού εμένα μου αρέσει..''(aka μιλάει στην ψυχή μου, μου λέει κάτι, όπως έγραψες παραπάνω)

Σίγουρα είναι κατακριτέα η τακτική ανθρώπων που προσπαθούν με το στανιό να επιβάλλουν την αισθητική τους και το προσωπικό τους κριτήριο ως απόλυτο θέσφατο. Σ' αυτό δεν διαφωνούμε καθόλου.

Με την λογική μερικών οι παλιές βιντεοκασέτες με Ψάλτη,Φίνου,Ντούζο,Τσάκωνα,Ταμτάκο................είναι το απάγαυσμα της ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής κι αντιπροσωπευτικές της ελληνικής κοινωνίας.:Banane0:

Last edited:
Ρε σεις θα με βάλετε να τη δώ
δε την έχω δει ως τώρα

και πράγματι 10 σελίδες θέμα … διαφήμιση τους κάνουμε…

να ρωτήσω πόσοι την πρώτο-είδατε λόγο του θέματος εδώ ? μη μου πείτε όλοι την είχατε δει από πριν !

Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν Γιώργο.
Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει πολυτάλαντος μαέστρος (τουλάχιστον) και ισχυρό team.

Και στιχουργος θα προσεθετα εγω!!!!!!!!!!!!!

Δες το ταιριασμα σε ολα τα διαφημιστικα <στοιχων > -μουσικης!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου μελοποιησε κι ο αλλος ο σερσερης Καββαφη.Αλλα αν αλλων.

παίζει στο ράδιο 2 εβδομάδες και στην τιβί 5 μέρες....

Και στιχουργος θα προσεθετα εγω!!!!!!!!!!!!!

Δες το ταιριασμα σε ολα τα διαφημιστικα <στοιχων > -μουσικης!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου μελοποιησε κι ο αλλος ο σερσερης Καββαφη.Αλλα αν αλλων.

κοίτα μην το κάνουμε και θέμα....
πολυτάλαντος στην κατηγορία jingles εννοώ.
(όχι ότι δεν υπήρξαν μουσικοί που έγιναν διάσημοι ξεκινώντας από εκεί)

Απάντηση: Re: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια

να ρωτήσω πόσοι την πρώτο-είδατε λόγο του θέματος εδώ ?

Εδώ την πρωτοείδα...guilty as charged!!:Banane0:

Τι διαφήμιση βρε Τάσε?? Όλα τα αρνιά μοιάζουν μεταξύ τους και το φόρεμα της Στανίση δεν πωλείται στα μαγαζιά!!:flipout:

Last edited:
παίζει στο ράδιο 2 εβδομάδες και στην τιβί 5 μέρες....

I don't turn on the radio
Coz they play shit, like....You know

Iggy Pop

Και ευτυχώς δεν υπάρχει ακόμα νόμος
Υποχρεωτικής παρακολούθησης τηλεόρασης και τηλεοπτικών διαφημήσεων

Κάποιοι τη γλιτώσαμε – ως τώρα :D

(όχι ότι δεν υπήρξαν μουσικοί που έγιναν διάσημοι ξεκινώντας από εκεί)

¨Η διασημοι που στα μουλοχτα κανουν μεροκαματακι με ψευδομημο.:ernaehrung004:

I don't turn on the radio
Coz they play shit, like....You know

Iggy Pop

Και ευτυχώς δεν υπάρχει ακόμα νόμος
Υποχρεωτικής παρακολούθησης τηλεόρασης και τηλεοπτικών διαφημήσεων

Κάποιοι τη γλιτώσαμε – ως τώρα :D

you don't use the BUS my dear.....

και δεν είναι θέμα υποχρεωτικής παρακολούθησης.
ακόμα και εμβόλιμες στις ειδήσεις μπαίνουν.
Στο ράδιο που ακούω 2-3 σταθμούς καθημερινά παίζει κάθε τέταρτο.
Εχω μάθει όλα τα σπασίματα της φωνής της Κάθριν απ όξω...:a0210:

Πολύ θα ήθελα να ήξερα το team που φτιάχνει αυτές τις διαφημίσεις!
Και μόνο το γεγονός πως έχουν σατιρίσει τουλάχιστον δέκα διαφορετικά είδη μουσικής με δημιουργεί την υποψία πως ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν (είναι αδύνατο να κάνεις μια πετυχημένη σάτιρα αν πρωτίστως δεν γνωρίζεις πολύ καλά αυτό που θέλεις να σατιρίσεις)
Επίσης στις συγκεκριμένες διαφημίσεις, κατά την γνώμη μου πάντα δεν υπάρχει καθόλου η αισθητική Σεφερλής!Η σάτιρα είναι άμεση και όχι έμμεση, φθηνή και με διφορούμενα κακόγουστα αστεία όπως του Σεφερλή!

Επίσης όσον αφορά την Στανίση ο τσαμπουκάς της είναι για να τον ζηλεύεις. Είναι Pure λαϊκή και δεν διστάζει να εκτεθεί κατά αυτόν τον τρόπο την ίδια στιγμή που το 99% των κοτοΒισσοβανδήδων παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρά, νομίζοντας πως προσφέρουν στην τέχνη.
Εκτός του ότι είναι αστείο ένας λαός τόσο μουσικά απαίδευτος να θίγεται από την συγκεκριμένη πλάκα_ διαφήμιση, ένα άλλο που πρέπει να τονιστεί είναι πως αυτές οι διαφημίσεις είναι απόλυτα πετυχημένες αφού η προώθηση είναι απόλυτα συμβατή με το προϊόν. Δηλαδή τι είμαι? Μία φθηνή αλυσίδα…Τι πουλάω? Τα πάντα και πολύ φθηνά…Πόσο φθηνά? Περισσότερο και από το φθηνό….Δηλαδή πως θα το διαφημίσω αυτό το προϊόν? Με Λένα Πλάτωνος?

Συμφωνώ απολύτως, ή αλλιώς UP!

Απάντηση: Re: Αλλο ένα αίσχος μετά την διαφήμιση του τζάμπα...Στα μπούτια,στα μπούτια

Πολύ θα ήθελα να ήξερα το team που φτιάχνει αυτές τις διαφημίσεις!
Και μόνο το γεγονός πως έχουν σατιρίσει τουλάχιστον δέκα διαφορετικά είδη μουσικής με δημιουργεί την υποψία πως ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν (είναι αδύνατο να κάνεις μια πετυχημένη σάτιρα αν πρωτίστως δεν γνωρίζεις πολύ καλά αυτό που θέλεις να σατιρίσεις)

+100

Εχεις απολυτο δικιο,my friend.Θυμαμαι τις διασκευες στα γαλλικα καψουροτραγουδα στιλ Μονακο.
Μιλαμε για πανεξυπνες διασκευες.Οπως και η δουλεια που εκαναν πειραζοντας τα λουμπεν.
Οι τυποι ξερουν παρα πολυ καλα τι κανουν.

Ρε σεις θα με βάλετε να τη δώ
δε την έχω δει ως τώρα

και πράγματι 10 σελίδες θέμα … διαφήμιση τους κάνουμε…

να ρωτήσω πόσοι την πρώτο-είδατε λόγο του θέματος εδώ ? μη μου πείτε όλοι την είχατε δει από πριν !

μάλλον απο πριν! οι περισσότεροι...Εγω σίγουρα πριν

you don't use the BUS my dear.....

και δεν είναι θέμα υποχρεωτικής παρακολούθησης.
ακόμα και εμβόλιμες στις ειδήσεις μπαίνουν.
Στο ράδιο που ακούω 2-3 σταθμούς καθημερινά παίζει κάθε τέταρτο.
Εχω μάθει όλα τα σπασίματα της φωνής της Κάθριν απ όξω...:a0210:

Και τι έχεις να πεις ως μουσικός? καλά τα σπασίματα της Κάθριν? -bye-

γνήσια. (με την λογική ότι ΔΕΝ διδάσκονται)
και...δεν μπορεί να τα κάνει όποιος όποιος.

Status
Not open for further replies.