Αλλοδαποί vs αλλοδαπών

AKIS 96

AVClub Addicted Member
7 December 2007
2,006
Βύρωνας
dspphoto

ΡΕΠΟΡΤΑΖ εδώ

http://www.enet.gr/online/online_te...=30573024,45422432,53247200,59032160,76619904

Τα πράγματα ως γνωστόν δεν είναι "γκρι".Υπάρχει "άσπρο" και "μαύρο" σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας.Οπως δεν είναι άγιοι όλοι οι Ελληνες έτσι δεν μπορούμε να υπερασπιζόμαστε συλλήβδην όλους τους μετανάστες.

Κινδυνεύοντας να γίνω στόχος "αντιρατσιστών" να επισημάνω ότι Αλβανοί Τραμπούκοι συνεπικουρούμενοι απο τους μεγαλοφραουλοπαραγωγούς σάπισαν στο ξύλο τους ταλαίπωρους ματανάστες απο το Μπαγκλαντές (και όχι μόνο), ενώ αυτοί απεργούσαν στην Ηλεία για αύξηση του μεροκάματου απο τα 20 μείον 10 ενοίκιο στα τριάντα (ευρώ).Περίπου το μεροκάματο του 1990.

Τα σχόλια σας.

Ο τραμπουκισμός δεν μπορεί να έχει συγκεκριμένη εθνικότητα. Περιλαμβάνει Ελληνες, Αλβανούς, Βούλγαρους, Μπαγκλαντεσιανούς, κι όποια άλλη ράτσα θέλετε. Ας μην ξεχνάμε ότι ειδικά στο Λεκανοπέδιο, οι μισοί αλλοδαποί εργάζονται "ημέρα" και οι άλλοι μισοί εργάζονται "νύχτα" ... Τα ίδια συμβαίνουν σε όλες τις χώρες. Τα ίδια συνέβησαν στην Αμερική της μετανάστευσης του '30, όπου η ελληνική μαφία (οι αποκαλούμενοι "βρωμοέλληνες") ήταν από τις αρκετά ισχυρές ομάδες.

Απο τη στιγμή που έμμεσα ή άμεσα όλοι μας (κυριολεκτώ) θέλουμε, έχουμε συνηθίσει, μας βολεύει, η ύπαρξη των τραμπούκων προκειμένου να κάνουμε τη δουλίτσα μας, γιατί να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι υπάρχουν Αλβανοί τραμπούκοι; Από τη στιγμή που οι μετανάστες χαρακτηρίζονται (και είναι) "οικονομικοί", είναι λογικό μέρος αυτών να στραφεί προς τα διάφορα "κυκλώματα" και τις λύσεις "εύκολου και γρήγορου κέρδους" (τραμπουκισμοί, ληστείες, εκβιασμοί κλπ). Απλά, οι γηγενείς πάλαι ποτέ μπράβοι έχουν αναβαθμιστεί σε "επιχειρηματίες νύχτας" οι οποίοι με τη σειρά τους ελέγχουν τους μετανάστες. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες, όλοι οι μπράβοι σε αυτή τη χώρα θα είχαν ως μητρική τους γλώσσα τα ελληνικά ...

Κατ' εμέ, δεν τίθεται ζήτημα εθνικότητας αλλά ανάγκης μιας κοινωνίας για τραμπούκους. Από τη στιγμή που δεχόμαστε ότι χρειαζόμαστε τραμπούκους και μάθαμε να ζούμε με αυτούς κάποιος πρέπει να κάνει κι αυτή τη δουλειά. Αλλωστε, μήπως τις δεκαετίες του '50 και '60 εν μέσω πολιτικών εντάσεων δεν χρειαζόμασταν τραμπούκους; Ο Κοτζαμάνης απλά ήταν ο μόνος του οποίου το όνομα έγινε γνωστό.

Και ας μην ξεχνάμε ότι οι τραμπουκισμοί δεν συμβαίνουν μόνο στην "πέρα γειτονιά", τους βιώνουμε και τους πράττουμε καθημερινά, ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνουν σωματική βία : Οταν απαιτώ με ύφος 70 καρδιναλλίων να μου σβήσουν την κλήση για το παρκάρισμα γιατί αλλιώς θα βάλω το μπάρμπα μου να μεταθέσει τον αρμόδιο υπάλληλο ... Οταν ο αρμόδιος υπάλληλος εκμετάλλευεται τη θέση του καλυπτόμενος πίσω από τη νομοθεσία για να με "χορεύει" ... Οταν "βάζω χέρι" στο δάσκαλο γιατί έβαλε 12 στο λουλούδι μου το οποίο δεν θυμάται ούτε τι χρώμα εξώφυλλο έχει το βιβλίο του ...

Υ.Γ : Για να δυναμιτίσω λίγο τη συζήτηση, θα προσθέσω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ το ύφος εντύπων τύπου "Ελευθεροτυπίας" η οποία μέσα από ένα φθηνό λαϊκισμό, αγιοποιεί και καταδικάζει καταστάσεις τυφλά χωρίς ιδιαίτερη κριτική. Οταν δεν εμβαθύνουμε λίγο περαπάνω στα γεγονότα, καταλήγουμε να μιλάμε με ατάκες και τσιτάτα τύπου "αμφιθεάτρου" και "Τσίπρα" ...

Last edited:
Hταν οι πρώτοι.Πολλοί έχουν βολευτεί κι έχουν και το ρόλο του επιστάτη...

Το ένστικτο της επιβίωσης είναι ίσως η ισχυρότερη δύναμη που συναντάμε στη φύση. Βλάσση μη σε προβληματίζουν οι Αλβανοί. Φέρε απλά στο νου σου τι γινόταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί. Δεν υπήρχε διαφορά εθνικότητας ανάμεσα στους κρατουμένους και τους επιστάτες τους. Κι εκεί να δεις άγριο ξύλο που έπεφτε από εβραίους σε εβραίους.

τι περιμένεις από ανθρώπους που:

...η πρώην εισαγγελέας του Ποινικού Δικαστηρίου για τα Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα Ντελ Πόντε. Στο βιβλίο της «La Caccia» («Το Κυνήγι»), που μόλις κυκλοφόρησε από τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Feltrinelli η Ντελ Πόντε παραθέτει στοιχεία που δείχνουν πως η παραστρατιωτική φασιστική οργάνωση του UCK πλούτιζε κάνοντας εμπόριο οργάνων που αφαιρούσε από Σέρβους αιχμαλώτους.

ΜΕΓΑΛΟΦΡΑΟΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Μπορείς να μας δώσεις τα χαρακτηριστικά αυτής της κοινωνικής ομάδας; τι τζίρους κάνουν, τι δύναμη διαθέτουν; απο που την αντλούν; τα έσοδα της φράουλας είναι τόσο πολλά; ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των χωραφιών; γιατί αγρότες με ιδιοκτησίες 15-25στρ να είναι μεγαλοφραουλοπαραγωγοί μου ακούγεται κάπως! δηλαδή βγάζουν τόσα πολλά χρήματα που μπορούν και συντηρούν και ομάδες κακοποιών;

Το ένστικτο της επιβίωσης είναι ίσως η ισχυρότερη δύναμη που συναντάμε στη φύση. Βλάσση μη σε προβληματίζουν οι Αλβανοί. Φέρε απλά στο νου σου τι γινόταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί. Δεν υπήρχε διαφορά εθνικότητας ανάμεσα στους κρατουμένους και τους επιστάτες τους. Κι εκεί να δεις άγριο ξύλο που έπεφτε από εβραίους σε εβραίους.

Είχαν σοβαρή επιλογή οι επιστάτες να μην γίνουν επιστάτες; Ή οι διορίσαντες αυτούς επέλεξαν για επιστάτες ομοεθνείς των επιστατευομένων, από ενδιαφέρον για τους τελευταίους; Ένα απάνθρωπο πείραμα ήταν.

Οι ανωτέρω όμως τραμπούκοι, έχουν την επιλογή για μία κανονική και καλά αμειβόμενη δουλειά. Ξέρεις πόσα πλήρωσε ο πατέρας μου την προηγούμενη εβδομάδα για βαφή, μέσα έξω, του εξοχικού του εμβαδού 78 τ.μ.? 1000 ευρώ, δίχως τα υλικά. Ο βαφέας, Αλβανός το γένος και μοναδικός στην περιοχή, είχε ζητήσει μάλιστα 1.200. Για 4 ημέρες (και πολύ λέω) δουλειά. Προφανώς οι τραμπούκοι επέλεξαν να κερδίσουν περισσότερα και από αυτά. Ποια επιβίωση, επομένως. Δεν μπορώ να διακρίνω το παραμικρό ελαφρυντικό.

Last edited:
στην Ελλάδα το πρόβλημα χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης πλέον !!
μιλάμε για ένα τεράστιο σε σύγκριση με τον πληθυσμό των γηγενών πολιτών ,
ποσοστό το οποίο ίσως να προσεγγίζει και το 25 % !! μιλάμε για παγκόσμια πρωτιά .

Απάντηση: Re: Αλλοδαποί vs αλλοδαπών

Είχαν σοβαρή επιλογή οι επιστάτες να μην γίνουν επιστάτες; Ή οι διορίσαντες αυτούς επέλεξαν για επιστάτες ομοεθνείς των επιστατευομένων, από ενδιαφέρον για τους τελευταίους; Ένα απάνθρωπο πείραμα ήταν.

Οι ανωτέρω όμως τραμπούκοι, έχουν την επιλογή για μία κανονική και καλά αμειβόμενη δουλειά. Ξέρεις πόσα πλήρωσε ο πατέρας μου την προηγούμενη εβδομάδα για βαφή, μέσα έξω, του εξοχικού του εμβαδού 78 τ.μ.? 1000 ευρώ, δίχως τα υλικά. Ο βαφέας, Αλβανός το γένος και μοναδικός στην περιοχή, είχε ζητήσει μάλιστα 1.200. Για 4 ημέρες (και πολύ λέω) δουλειά. Προφανώς οι τραμπούκοι επέλεξαν να κερδίσουν περισσότερα και από αυτά. Ποια επιβίωση, επομένως. Δεν μπορώ να διακρίνω το παραμικρό ελαφρυντικό.

Τουλάχιστον έκανε καλή δουλειά; Γιατί στον γείτονά μου ο Αλβανός του έβαψε και τις λάμπες της αυλής μαζί με τους τοίχους!! Δέν κάνω πλάκα!

Ολα καλα αυτα με τους αλβανους...με τους συνεργατες τους , τους ΕΛΛΗΝΟ-ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ θα ασχοληθει κανεις ?

Πονηροι οι βλαχοι...βαλανε και τους αλβανους στη μεση για να διχασουν τη γνωμη του κοινου..:flipout::flipout:

ΜΕΓΑΛΟΦΡΑΟΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Μπορείς να μας δώσεις τα χαρακτηριστικά αυτής της κοινωνικής ομάδας; τι τζίρους κάνουν, τι δύναμη διαθέτουν; απο που την αντλούν; τα έσοδα της φράουλας είναι τόσο πολλά; ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των χωραφιών; γιατί αγρότες με ιδιοκτησίες 15-25στρ να είναι μεγαλοφραουλοπαραγωγοί μου ακούγεται κάπως! δηλαδή βγάζουν τόσα πολλά χρήματα που μπορούν και συντηρούν και ομάδες κακοποιών;
Εντάξει νά τό αλλάξω.Ομάδες "συνεργατών" συντηρούν.

...«Ενημερώναμε τους αλλοδαπούς εργάτες γης, όταν ξαφνικά 60-70 άτομα, στην πλειονότητά τους παραγωγοί φράουλας, μαζί με Αλβανούς συνεργάτες τους, μας επιτέθηκαν και άρχισαν να μας χτυπούν. Μας πέταξαν κάτω και μας κλοτσούσαν και μας χτυπούσαν παντού. Είναι θαύμα που σήμερα ζούμε. Αποφύγαμε τα χειρότερα, γιατί μπήκαν στη μέση οι αλλοδαποί εργάτες και μας έσωσαν. Κι όλα αυτά μπροστά στην Αστυνομία, που δεν έκανε το παραμικρό για να μας προστατεύσει», λέει στην «Ε» ο Χρήστος Γιάνναρος, γ.γ. της Ν.Ε. του ΚΚΕ στην Ηλεία, θύμα του άγριου ξυλοδαρμού...
....................................................................................................

Εγώ πάντως θά περίμενα νά πείς οτι στή περιοχή σου τά μεροκάματα τών μεταναστών είναι σωστά καί όχι 20 ευρώ-10 γιά τό παράπηγμα...

Ολα καλα αυτα με τους αλβανους...με τους συνεργατες τους , τους ΕΛΛΗΝΟ-ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ θα ασχοληθει κανεις ?

Πονηροι οι βλαχοι...βαλανε και τους αλβανους στη μεση για να διχασουν τη γνωμη του κοινου..:flipout::flipout:

Σιγά τις φράουλες ρε! Οι περισσότερες μάπα είναι!

Re: Απάντηση: Re: Αλλοδαποί vs αλλοδαπών

Τουλάχιστον έκανε καλή δουλειά; Γιατί στον γείτονά μου ο Αλβανός του έβαψε και τις λάμπες της αυλής μαζί με τους τοίχους!! Δέν κάνω πλάκα!

:flipout::flipout:

Ε, δεν είμαστε καλά!

Με βάση αυτά που αναφέρει η Ελευθεροτυπία και τα Νέα αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου, πρόκειται για 50 παραγωγούς με τζίρο 1.000.000 ευρώ (ένα εκατομμύριο) ευρώ ο καθένας ή περίπου, διότι τόσος είναι ο αποδεδειγμένος τζίρος του χωριού από την παραγωγή φράουλας. Βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η φράουλα είναι καλλιέργεια με πολύ μεγάλο κόστος και εξαιρετικά πολλά εργατικά και σε όλη την Ευρώπη τα εργατικά χέρια έρχονταια πό χώρες χαμηλού κόστους. (κυρίως από την Πολωνία)

Συνεπώς, κατά το παραπάνω άρθρο, οι παραγωγοί του χωριού οφείλουν στο ΙΚΑ τουλάχιστον 400.000 ένσημα ετησίως (2.500 εργάτες για έξι περίπου μήνες ετησίως με σχεδόν καθημερινή απασχόληση). Για κάνετε τους υπολογισμούς σας για την εισφοροδιαφυγή...

Δεν ξέρω από παραγωγή φράουλας, αλλά νομίζω πως η μεγάλη ανάγκη για εργατικά χέρια είναι την περίοδο της συγκομιδής. Η οποία δεν νομίζω να είναι 6 μήνες. Κατά τα άλλα, αρχίζω και το ξανασκέφτομαι για εκείνο το quiz που μας είχε βάλει η Μυρτώ. Αν είναι να με πλακώσουν οι αλβανοί συνεργάτες του φραουλοπαραγωγού, καλύτερα μακρυά...

Εγώ το άρθρο διαβάζω, πηγαίνουν Ιανουάριο φεύγουν Ιούνιο γράφει. Και στη συγκομιδή μάλλον δεν δουλεύουν μόνο 2500 εργάτες...

H φράουλα δεν θέλει εργατικά χέρια μόνο για το μάζεμα, αλλά για όλη την περίοδο από το φύτεμα μέχρι το μάζεμα, το καθάρισμα, το κασόνιασμα και τη φόρτωση.