Altered Carbon [Netflix]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 22 40.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 19 34.5%
  • Καλή

Votes: 7 12.7%
  • Μέτρια

Votes: 5 9.1%
  • Κακή

Votes: 2 3.6%

• Total voters
    55
Γιατι πέρα απο star wars βλεπει τίποτα αλλο πρώτος?

Aliens.. Blade.. Mad Max.. και γενικά όταν τον ψήνω για κάποιο Sci-Fi.. τρέχει!!

Και μετά μου λέει ότι έχω βρει τα κουμπιά του.. και τον χειραγωγώ!! :p :laugh:

Απάντηση: Re: Altered Carbon [Netflix]

Στο τελευταιο δεν θα βαλω σποιλερ. Ο χρονος και οι συνεπειες του για τον ανθρωπο. Οι παμπλουτοι δεν χαρακτηριζονται super/hyper-rich ή κατι αντιστοιχο. Ονομαζονται "meth" σε συντομια του Μεθουσαλα. Δηλαδη το χρημα/δυναμη δινει τη δυνατοτητα να ζεις (σχεδον) αιωνια, αφου μπορεις να μεταφερεσαι σε οποιο σωμα θελεις, να κανεις backup τον εαυτου σου κτλπ. Κατι αντιστοιχο ειχε εξερευνηθει στο In Time (2011), οπου ειχε παρει μια εξαιρετικη κεντρικη ιδεα, οτι ο χρονος ζωης εχει παρει τη θεση του ανταλλαξιμου χρηματος, και την ειχε κανει μια πολυ μετρια ταινια.

Αυτό ακριβώς...
Μου άρεσε που έκανες την σύγκριση με το in time.
Οταν πλέον ξεσπά η επανάσταση η κυνική απάντηση των ηττημένων είναι πως,
"πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να ζήσει περισσότερο".

Πάντως στο in time η ιδέα ήταν πιο ολοκληρωμένη.
Σκηνοθετικά όμως ήταν χλιαρό

Αυτό το σύστημα στο τρίτο επεισόδιο για να μάθεις κάτι παω στοιχεία κάνα fbi θα το φτιάξει στο μέλλον για τους τρομοκράτες

send from my nexus 5 using Tapatalk

τώρα θα πω και το άλλο....έτσι για να μπριζωσω τον avpap...

Στο 7ο ειναι που μαθαίνουμε τα πιο πολλά για το παρελθόν και σιγά σιγά μπαίνουν όλα σε μια σειρά...

τώρα θα πω και το άλλο....έτσι για να μπριζωσω τον avpap...

Στο 7ο ειναι που μαθαίνουμε τα πιο πολλά για το παρελθόν και σιγά σιγά μπαίνουν όλα σε μια σειρά...

τετοιες πληροφοριες δεν με αγχωνουν. Εχω μαθει οτι ολα κλεινουν ωραια στο τελος, οποτε απολαμβανω πλεον χωρις το αγχο τι θα απαντηθει και τι οχι :)

Ο προβληματισμος μου ειναι, εχω λιγο ελευθερο χρονο στη δουλεια, να κατσω σε pc με 14αρι μονιτορ να δω λιγο ή να περιμενω μεχρι το βραδυ;
με τρωει το δαχτυλο ομως και μαλλον θα πατησω το play :D

Με το τέλος του 6ου και εγώ δεν άντεξα.. είπα να δω λίγο τι γίνεται στο 7ο..

.. και όπως κατάλαβα είναι κάποιο καλό flashback!

Η σειρά όσο περνάνε τα επεισόδια πέφτει, κυρίως επειδή σε θέμα διαλόγων και πως ξεδιπλώνεται η πλοκή, θυμίζει σειρούλα της "σειράς". Μετά έρχεται και το τέλος και εκεί ξενερώνεις την ζωή σου.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα σε σειρά/ταινία του να βλέπεις τον "κακό" να μιλάει με τον "καλό" και να του περιγράφει όλο το σχέδιό του. Δηλαδή έλεος, 2018 έχουμε πλέον. Όσο για το γεγονός ότι από πίσω κρυβόταν η αδερφή επειδή πληγώθηκε, απλά απερίγραπτο.

Κρίμα γιατί έπεσε πολύ δουλειά και η ιστορία είχε προοπτικές, αλλά κατέληξε σε μία μέτρια σειρούλα που σε έναν μήνα δεν θα θυμάμαι καν.

Να ζητησω συγνωμη απο την ομυγηρη αλλα ... η LG στο σαλονι ΔΕΝ διαθετει app για NetFlix.
Ουτε που μου πηγε το μυαλο ... νομιζα οτι διεθετε (η οτι θα μπορουσα να κατεβασω το app
και να το εγκαταστησω οπως γινεται σε ενα PC).

Ετρεξα για το τιποτα (...)

Περιμενε θα την βρουμε την ακρη καπως. Εγραψα αναλυτικα τι παιζει στο νημα του netflix....οποιος απο δω το χει ψαξει το θεμα ας μπει και εκει να βοηθησει. Ευχαριστω και σορυ για το οφτοπικ.

Περιμενε θα την βρουμε την ακρη καπως. Εγραψα αναλυτικα τι παιζει στο νημα του netflix....οποιος απο δω το χει ψαξει το θεμα ας μπει και εκει να βοηθησει. Ευχαριστω και σορυ για το οφτοπικ.

κοιτα τωρα που εχουμε μπλεξει. Να περιμενουμε να ακουσουμε τις σκεψεις του μανου πανω στη σειρα και να εχουμε κολλησει σε τεχνικα θεματα. Απιστευτο!!

Λοιπον,
δεν θα μπω στο αχθοφοριλικι να εντοπιζω μια-μια λεπτομερεια απο καθε επεισοδιο.
Μαλλον, ειναι πιο συνετο να προσεγγισω το σηριαλ ... απο φιλοσοφικη μερια.
Ετσι κι αλλιως, καποιοι εχουν φτασει ηδη στο τελος της σαιζον ενω εγω βρισκομαι
στο δευτερο επεισοδιο (αποψε βραδυ, το τριτο).

Εινα συγκλονιστικο το αισθημα ΑΠΩΛΕΙΑΣ που κομιζει το σηριαλ.
Κανεις δεν δενει με κανεναν (ουτε ως stack αλλα ουτε και συναισθηματικα),
κανεις δεν αγαπα τον εαυτο του (με τοσα sleeves που εχει αλλαξει/κατοικησει),
κανεις δεν βλεπει νοημα στην υπαρξη του (απλα "σερφαρει") παρα μονο στην
αεναη μετενσαρκωση του και φυσικα ... GOD IS DEAD ... no need for salvation

EVERYTHING IS LOST (and found) .... in perpetual (im)mortality !

Έχεις δίκιο. Όλα αυτά περιγράφονται μέσα στη σειρά....

.... αλλα ειναι τόσο πρόχειρο το σενάριο όπου απλα περνάνε χωρίς να τα προσεχεις καν. Προσωπικά κανένα συναίσθημα δεν μου δημιουργήθηκε και ουτε με άγγιξαν οι χαρακτήρες. Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, πολύ ωραίο το κονσεπτ αλλα η αποτύπωση του μέσα από το σενάριο και τους διαλόγους το έκανε μα σειρουλα της σειράς. Μόνο η παραγωγη το σώνει, η οποία ειναι επιπεδου ταινίας.

Λοιπον,
δεν θα μπω στο αχθοφοριλικι να εντοπιζω μια-μια λεπτομερεια απο καθε επεισοδιο.
Μαλλον, ειναι πιο συνετο να προσεγγισω το σηριαλ ... απο φιλοσοφικη μερια.
Ετσι κι αλλιως, καποιοι εχουν φτασει ηδη στο τελος της σαιζον ενω εγω βρισκομαι
στο δευτερο επεισοδιο (αποψε βραδυ, το τριτο).

Εινα συγκλονιστικο το αισθημα ΑΠΩΛΕΙΑΣ που κομιζει το σηριαλ.
Κανεις δεν δενει με κανεναν (ουτε ως stack αλλα ουτε και συναισθηματικα),
κανεις δεν αγαπα τον εαυτο του (με τοσα sleeves που εχει αλλαξει/κατοικησει),
κανεις δεν βλεπει νοημα στην υπαρξη του (απλα "σερφαρει") παρα μονο στην
αεναη μετενσαρκωση του και φυσικα ... GOD IS DEAD ... no need for salvation

EVERYTHING IS LOST (and found) .... in perpetual (im)mortality !

το μονο που ηθελα να πω σαν σχολιο σε αυτα που λες ειναι οτι πεφτεις (και εγω συχνα πυκνα μαζι σου) στην παγιδα να ασχολουμαστε μονο με τους παμπλουτους-meth, επειδη βλεπουμε κυριως, τον δικο τους κοσμο. Στις κατωτερες ταξεις, τοσο τους εξαθλιωμενους, οσο και τη μεσαια ταξη (εκπροσωποι των οποιων ειναι οι αστυνομικοι που ακολουθουμε) βλεπεις συναισθηματικους δεσμους. Μαλιστα στην περιπτωση του Τακ (ισως ακομα δεν εχεις φτασει στο 5ο επεισοδιο και για αυτο γραφεις αυτα που γραφεις περι απωλειας) δειχνει ενα συναισθηματικο δεσιμο "περα απο τον χωρο και περα απο τον χρονο" με μια γυναικα (μου θυμισε λιγο το Interstellar σε αυτο το σημειο, οπου η αγαπη αντιμετωπιζεται σχεδον σαν μια αλλη "διασταση").

Η ατακα "God is dead. We have taken his place." ειναι οντως παρα πολυ ισχυρη και αποδιδεται με τον τροπο που της αξιζει απο τον χαρακτηρα που την λεει. Παρολα αυτα ομως, αγγιζει, εστω και επιφανειακα, το κατα ποσο ειναι "ηθικο" να "ανασταινεις" καποιον. Αν και οι neo-c(hristians φανταζομαι) αντιμετωπιζονται με χλευασμο, ως ενα απομειναρι του παρελθοντος, τουλαχιστον αρχικα. Οταν ομως φτανουμε στο 4ο επεισοδιο, το οποιο ειναι απο τα αγαπημενα μου και εχουμε τη σκηνη του δειπνου, εξηγουνται
ειδικα στο τελος οταν η γιαγια ξαναπαει στο "ψυγειο"
πολλα πραγματα γυρω απο τον τροπο σκεψης αυτης της ομαδας ανθρωπων. Πλεον δεν τους χλευαζει η σειρα, αλλα παρουσιαζει την αποψη τους ως μια παραξενη, αλλα οχι επιληψιμη κοσμοθεωρια.

Πραγματικα την εχω λατρεψει αυτη τη σειρα! Τετοιο χειμαρρο σκεψεων εχω να κανω απο την εποχη του westworld

Έχεις δίκιο. Όλα αυτά περιγράφονται μέσα στη σειρά....

.... αλλα ειναι τόσο πρόχειρο το σενάριο όπου απλα περνάνε χωρίς να τα προσεχεις καν. Προσωπικά κανένα συναίσθημα δεν μου δημιουργήθηκε και ουτε με άγγιξαν οι χαρακτήρες. Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, πολύ ωραίο το κονσεπτ αλλα η αποτύπωση του μέσα από το σενάριο και τους διαλόγους το έκανε μα σειρουλα της σειράς. Μόνο η παραγωγη το σώνει, η οποία ειναι επιπεδου ταινίας.

προφανως και ολες οι αποψεις ειναι δεκτες και "περι ορεξεως κολοκυθοπιτα".. ΑΛΛΑ, μηπως ειδες πολλα επεισοδια στη σειρα; ειναι κατι που σε "σπρωχνει" να κανεις το netflix με τα autoplay και τις αλλες χαζομαρες του. Αν το αντιμετωπισεις ως αγωνα δρομου, με σκοπο να φτασεις στο τελος ωστε να δεις "τι εγινε", τοτε θεωρω πολυ πιθανο να εχεις αυτην την αντιδραση.