Αμαλία, Καλό Ταξίδι…

Η έννοια της "ομερτά" δεν έχει να κάνει με την ευσυνειδησία του κάθε ιατρού κατά την εκτέλεση των αμιγώς ιατρικών καθηκόντων. Έχει να κάνει με το ότι είναι εξαιρετικώς δύσκολο, εάν όχι πρακτικώς αδύνατο, στο "λαό" να βρει στην περίπτωση που γίνει λάθος έναν ιατρό να πει τα πράγματα όπως είναι ώστε να μπορέσουν να αποδοθούν οι ευθύνες από τα συντεταγμένα όργανα και όχι από τα τηλεδικεία.

Δεν νομίζω να απαξιώνει κανείς συνολικώς τους γιατρούς. Άντε όμως να προταθεί στον τιμιότερο και πλέον ευσυνείδητο των ιατρών να καταθέσει ουσιαστικώς εναντίον συναδέλφου του. Ανεπισήμως μπορεί να βοηθήσει και να πει την επιστημονική του άποψη, επισήμως όμως ...τσιζ καίει.

Επειδή έχω κι εγώ ένα πρόβλημα υγείας (όχι τίποτα ιδιαίτερο, ελεγχόμενο είναι), θα πρέπει να θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό μ' όλα αυτά που διαβάζω. Πάντως, όσοι μου έχουν τύχει ως τώρα ήταν πολύ ευσυνείδητοι άνθρωποι και με πρόσεξαν με το παραπάνω.
Ένας μόνο μ' έκανε λίγο πειραματόζωο και μ' έστειλε στο νοσοκομείο, αλλά πρόλαβα και "την έκανα με ελαφρά".

Πέρα από αυτό το μεμονωμένο περιστατικό πάντως, δε μου έτυχε κανένας όπως αυτούς που περιγράφετε. Φυσικά δεν τρέφω αυταπάτες, γιατί δυστυχώς έχουν τύχει διάφοροι σε αγαπημένα μου πρόσωπα...

Καταρχάς να πω κρίμα για την κοπέλλα..
δεν την ήξερα αυτήν την ιστορία και διαβάζοντας στεναχωρήθηκα απίστευτα και τα έβαλα και πάλι με τους γιατρούς!

επειδή κι εγώ στην ζωή μου έχω περάσει πάαααααρα πολλά, μέχρι και όγκο στον εγκέφαλο μου βρήκανε απο μια αξονική, και επειδή έχω πείρα με γιατρούς εντός και εκτός Ελλάδας αυτό που έχω να πω είναι οτι δυστυχώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα τέτοιων γιατρών ειδικά στην χώρα μας!
Το τουπέ της γνώσης, της παντοξέρας και λοιπών άλλων εξυπνάδων ισχύει στην Ελλάδα στον υπέρτατο βαθμό!
Όταν αυτοί, οι λίγοι θέλω να πιστεύω γιατροί, αποφασίσουν να με δούν ξανά σαν άνθρωπο και οχι σαν ένα ακόμα κομμάτι κρέας τότε θα πάψω κι εγώ να τους κοιτώ καχύποπτα!
Όταν πάω στον γιατρό μου το κάνω γιατί έχω την ανάγκη του, κι αν πρόκειται για σοβαρό θέμα τότε ο γιατρός μου την δεδομένη στιγμή είναι ο Θεός μου και κρεμιέμαι απο τα παπάρια του για να με βοηθήσει~!
το θυμούνται αυτό οι συγκεκριμένοι γιατροί ή μήπως το ξέχασαν γιατί έχουν άλλα στο κεφάλι τους?
Κι εγώ έχω επιχείρηση που παράγει τρόφιμα αλλά είτε είμαι άρρωστος,είτε δεν μου έκατσε η γυναίκα μου χθες, είτε δεν μου σηκώνεται πια, θα κόψω τον κώλο μου το προϊόν που παράγω να μην δηλητηριάσει κανέναν !!!

Κι επειδή το μέγεθος της δυσπιστίας μου πλέον δεν έχει προηγούμενο ένα μόνο θέλω να ρωτήσω...

ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ?

Υ.γ Έχω συναντήσει άριστους γιατρούς, και ειδικά στην Αθήνα στον Ευαγγελισμό, όπου αν και πίστευα οτι η αντιμετώπιση θα ήταν οικτρή διαψεύστηκα πανηγυρικά!
Υπάρχουν γιατροί που ειλικρινά είναι άξιοι συγχαρητηρίων!

Επιτροπή μεγάλου ταμείου που δίνει ένα έξτρα επίδομα σε δύσκολες περιπτώσεις των ασφαλισμένων του, εδώ και μια πενταετία, ταλαιπωρεί τη μητέρα μου ,κρίνοντας την μια χαρά και ότι δεν έχει ανάγκη το επίδομα.
Εντάξει έχει σύνταξη μεγάλη από τον πατέρα μου (500 ευρώ) και πάσχει από λευχαιμία.
Τίποτα όλα μια χαρά.
Δεν έχω πάει ποτέ μαζί της γιατί με ξέρω καλά. Άνετα μπορώ να κάνω μεγάλη ζημιά. Το ίδιο και ο αδερφός μου.
Πριν από ένα μήνα ξαναπέρασε επιτροπή. Εάν δεν της το δώσουν έχω ορκιστεί ότι θα ασχοληθώ με το καθένα τους ξεχωριστά.
Ας τους βοηθήσει ο θεός να πάρουν τη σωστή απόφαση.
Έχουν τελειώσει τα αστεία.
Θα φτύσουν το γάλα της μάνας τους.

Υ.Γ. Η Αμαλία μας δείχνει έναν δρόμο. Να είναι καλά εκεί που είναι.

πολυ κριμα. ο καρκινος θεριζει. Οι περιπτωσεις σαν της Αμαλιας ειναι οι χειροτερες. Μαλλον ειναι καλυτερα να τελειωνουν τετοια θεματα στα γρηγορα.

Στην συγκλονιστική αυτή ιστορία της Αμαλίας αυτό που είναι πολύ σημαντικό και περισσότερο συγκλονιστικό είναι το οτι ενώ ο καρκίνος διάλυσε όλο της το κορμί δεν κατάφερε να διαλύσει και να μαυρίσει και το ψυχικό της σθένος.Η Αμαλία παρά τον μεγάλο της πόνο και την αγανάκτηση βρήκε το σθένος να παλέψει με μια ασύληπτη κατάσταση και μάλιστα μέσα σε αυτή βρήκε λίγο χρόνο νε ευχαριστήσει γιατρούς που σεβάστηκαν την κατάσταση της.Αυτό είναι μεγαλείο!
Εγώ αν ήμουν στην θέση της και γνωρίζοντας λίγο τον εαυτό μου θα τους είχα βάλει όλους στο ίδιο σακί
Αυτό αποδυκνύει περίτρανα πως μόνο το σώμα της νοσούσε και όχι η ψυχή της ή η λογική της.

Απο κει και πέρα επειδή όλοι έχουμε άλλοι ξώφαλτσα άλλοι πολύ επώδυνα βιώσει τέτοιες καταστάσεις αυτό που εγώ έχω βρει σαν γιατρικό σε μένα προκειμένου να μην χρειάζεται να καταναλώνω τόνους ψυχοφαρμάκων για να αντιμετωπίζω μια απαίσια και πέρα απο κάθε λογική πραγματικότητα είναι το "οτιδήποτε προσπαθήσεις εσύ να κάνεις εκδικούμενος τέτοια ανθρωπάκια εκτος του οτι τελικά θα σε χαλάσει πολύ, θα είναι και λιγότερα απο αυτά που η ίδια η ζωή κάποια στιγμή θα τους φέρει".

Και δεν το λέω αυτό ορμόμενος από θεωρίες τύπου "κάρμα" θεικές παρεμβάσεις και τέτοια.Οταν απλά δημιουργείς ένα σάπιο περιβάλλον και ζεις μέσα σε αυτό, και χώνεις και μέσα οποιονδήποτε απο σπόντα περνάει απ έξω, όπως κάνουν αυτά τα γιατρουδάκια, κάποια στιγμή θα δεχθείς τις συνέπειες.Απλά θα γίνεις θύμα της ίδιας σου της ζωής.Απλά πράγματα δράση - αντίδραση!!!!

Καλό ταξίδι Αμαλία

Εχω κουραστει να τα ακουω....

"Ναι, υπαρχουν φορτηγατζηδες που εν γνωσει τους οδηγουν επιθετικα ενα βαρυφορτωμενο ασυντηρητο χαρο με τρεις αξονες, αλλα ειναι η μειοψηφια, δεν ειναι ολοι ετσι"

"Ναι, υπαρχουν μπατσοι που τα παιρνουν και κανουν οτι βρωμοδουλεια φανταζεσαι ενω αν δεν εχεις ταυτοτητα μαζι σου σε περνανε ενα χερακι και σε χωνουν στο κρατητηριο εξευτελιζοντας σε, αλλα ειναι η μειοψηφια, δεν ειναι ολοι ετσι"

"Ναι, υπαρχουν δικαστες που τα παιρνουν και φροντιζουν να βγαινουν εξω οι μεγαλεμποροι ναρκωτικων ενω εσενα σε κλεινουν μεσα για ψυλλου πηδημα, αλλα ειναι η μειοψηφια, δεν ειναι ολοι ετσι"

"Ναι, υπαρχουν γιατροι που τα παιρνουν χοντρά και δεν δινουν δεκαρα για τον ασθενη ειτε απο επιστημονικη αγνοια ειτε επειδη εχουν προσωπικα προβληματα, αλλα ειναι η μειοψηφια, δεν ειναι ολοι ετσι"

Δεν με νοιαζει αν οι "κακοι" ειναι η πλειοψηφια ή οχι.

Με νοιαζει οτι η τυχη η δικη μου και των ανθρωπων που αγαπω μπορει να κρεμεται καποια κακια στιγμη απο τα χερια τους.

Μεχρι να βγουν πρασινα και κοκκινα καρτελακια στους γιατρους ή τους υπολοιπους που να γραφουν "ειμαι απο τους καλους" ή "ειμαι απο τους κακούς" τους θεωρω ΟΛΟΥΣ υπευθυνους για τα εγκληματα των συναδελφων τους και ευχομαι να μην εχω ποτε μπλεξιματα μαζι τους.

Στο μπλογκ της Αμαλιας καποιος επιστημων τολμησε να γραψει (μετα απο 1000+ μυνηματα) οτι ζηλευουμε τους γιατρους για το υψηλο βιοτικο τους επιπεδο και το κοινωνικο τους status και για αυτο καταφερομαστε μανιωδως εναντιον τους!!

Ελπιζω η ιστορια αυτη να εχει ως ελαχιστο αποτελεσμα καποιοι ημιμαθεις ή/και αδιαφοροι γιατροι να τιμωρηθουν και να κανει τους υπολοιπους να αισθανονται καθημερινα και αδιαλειπτα το μεγεθος της ευθυνης που συνεπαγεται το να δηλωνεις και να εισαι γιατρος.

Καλο ταξιδι βρε Αμαλια και καλη ξεκουραση εκει ψηλα

Last edited:
Γεια σου, Αμαλία....

τι να λεμε ρε παιδια ........

σημερα πεθανε νεογενητο επειδη δεν ειχαμε αλλο ειδικο ασθενοφορο για την περιπτωση του !!!!!!

βεβαια ..... λεφτα για να τα χαλασουμε σε κρουαζιερες η παπαριες διαφορες και μισθους γιγαντιους για τους διευθηντες των Δεκο εχουμε ....

για να δωσουμε μισο εκατομυριο να παρουμε 3 η 4 ακομα τετοια ασθενοφορα ΔΕΝ εχουμε !!!

......αλλα τι τα λεμε τα μωρα αυτωνων πεθαινουν ;;;

ασε που κανουμε και Λαικισμο .........................

Γεια σου, Αμαλία....

Φίλε Zeb, σε ευχαριστούμε, όπως και τον Γιώργο τον GeonX -bye-

Το πιό σημαντικό με την ιστορία της Αμαλίας,είναι ότι το διαδίκτυο απέδειξε την δύναμή του.Ηταν μιά πολύ μεγάλη νίκη τού ελληνικού blogging.Eιπώθηκαν και γράφτηκαν πράγματα που θα περνούσαν στα ψιλά τών εφημερίδων και ξύπνησαν συνειδήσεις.Και υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου .(παρακολουθούσα την ιστορία πολύ καιρό,έως το τέλος της.....)
Σαν πρώτο βήμα είναι πολύ σπουδαίο.

Re: Απάντηση: Αμαλία, Καλό Ταξίδι…

Ισως φανει χοντρο αυτο που θα πω αλλα...

...καθε ημερα που περναει αισθανομαι και πιο πολυ αηδια για την χωρα στην οποια ζω...

Μια χωρα στην οποια....

.... παιδακια πεθαινουν γιατι δεν λειτουργουν οι εντατικες , σχολεια ειναι χτισμενα κατω απο πυλωνες ρευματος υψηλης τασης (με κινδυνο λευχαιμιας), ανθρωποι χανουν την ζωη τους στους δρομους απο τις κακοτεχνιες και τις διαφημιστικες πινακιδες , φαρμακα δινονται ασυστολα για να τα κονομανε οι εταιρειες και γιατροι-δολοφονοι κοιτανε μονο το πορτοφολι του ασθενους κτλ....

... δεν αξιζει να υπαρχει...

Αισχος....και ντροπη...

Μιά παρατήρηση μόνον:H ψηφιοποίηση τού φακέλλου τού ασθενούς πανελληνίως μόνον τίς ασφαλιστικές εταιρείες βολεύει.Επίσης τίθενται πολλά νομικά ζητήματα και ακόμα και θέματα ιατρικού απορρήτου.To σχόλιο αναφέρεται σε ένα απο τα αιτήματα τών παιδιών που συνέταξαν το ψήφισμα στο blog.
Το διαδικτυακό ψήφισμα είναι μέν σαν κίνηση, πρός μιά κατεύθυνση θετική,αλλά κινδυνευει να καταλήξει γραφικό εάν ξεχαστεί μετά απο την συναισθηματική φόρτιση.
Το να στρέφεται ο κόσμος γενικώς και αορίστως εναντίον όλων τών εμπλεκομένων στίς παροχές υπηρεσιών υγείας,θυμίζει την ανάλογη περίοδο που όλοι στρέφονταν κατά τών καθηγητών.
Το θέμα δεν είναι συντεχνιακό,αλλά απαιτείται συνολικός προβληματισμός για την κοινωνία μας.
Χτές φταίγανε οι δάσκαλοι,σήμερα οι γιατροί,μεθαύριο σε έναν σεισμό οι μηχανικοί και πάει λέγοντας.Μετά απο ένα θέμα που μάς ταρακουνά στρεφόμαστε εναντίον μιάς συντεχνίας και μετά σε 10-15 μερες ξεχνιόμαστε.Τι πιό βολικό για το σύστημα.
Η μπλογκόσφαιρα δικαίως κινητοποιήθηκε(αν και το ψήφισμα είναι αρκετά λαϊκιστικό κατά την γνώμη μου) ,αλλά πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι απο την αφασία μας.

Μιά παρατήρηση μόνον:H ψηφιοποίηση τού φακέλλου τού ασθενούς πανελληνίως μόνον τίς ασφαλιστικές εταιρείες βολεύει.Επίσης τίθενται πολλά νομικά ζητήματα και ακόμα και θέματα ιατρικού απορρήτου.To σχόλιο αναφέρεται σε ένα απο τα αιτήματα τών παιδιών που συνέταξαν το ψήφισμα στο blog.
Το διαδικτυακό ψήφισμα είναι μέν σαν κίνηση, πρός μιά κατεύθυνση θετική,αλλά κινδυνευει να καταλήξει γραφικό εάν ξεχαστεί μετά απο την συναισθηματική φόρτιση.
Το να στρέφεται ο κόσμος γενικώς και αορίστως εναντίον όλων τών εμπλεκομένων στίς παροχές υπηρεσιών υγείας,θυμίζει την ανάλογη περίοδο που όλοι στρέφονταν κατά τών καθηγητών.
Το θέμα δεν είναι συντεχνιακό,αλλά απαιτείται συνολικός προβληματισμός για την κοινωνία μας.
Χτές φταίγανε οι δάσκαλοι,σήμερα οι γιατροί,μεθαύριο σε έναν σεισμό οι μηχανικοί και πάει λέγοντας.Μετά απο ένα θέμα που μάς ταρακουνά στρεφόμαστε εναντίον μιάς συντεχνίας και μετά σε 10-15 μερες ξεχνιόμαστε.Τι πιό βολικό για το σύστημα.
Η μπλογκόσφαιρα δικαίως κινητοποιήθηκε(αν και το ψήφισμα είναι αρκετά λαϊκιστικό κατά την γνώμη μου) ,αλλά πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι απο την αφασία μας.

οντως το ψηφισμα θα ξεχαστει και θα το θυμηθουμε στην επομενη Αμαλια ........:slapface:

26062-25770-blog_amalia%5B1%5D.gif

Re: Απάντηση: Αμαλία, Καλό Ταξίδι…

Ισως φανει χοντρο αυτο που θα πω αλλα...

...καθε ημερα που περναει αισθανομαι και πιο πολυ αηδια για την χωρα στην οποια ζω...
Mαζί σου...

...εγώ αισθάνομαι μιά χαρά!
Έπαψα να βάζω την ταμπέλα μπροστά και να αράζω πίσω της ήσυχος. Η αλλαγή γιά καλύτερο αύριο, καλύτερη χώρα και ανθρώπους, έρχεται πρώτα μέσα από ένα καλύτερο εγώ και το καλό που μπορούμε να προσφέρουμε στους γύρω μας. Νομίζω πως και η Αμαλία κάτι τέτοιο είχε στο νού της, παρόλα "εμπόδια" που συνάντησε