Amarra > Weiss Vesta > Weiss Medea

Όλα τα PC, με κατάλληλη κάρτα ήχου και software.

Υποψιάζομαι και τα Mac.

Ναι με χρήση software που να κάνει bypass τον kmixer ο οποίος κάνει ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ resampling στα 48khz
Και στα mac η απόρριψη του core audio είναι προαπαιτούμενο για σωστή αναπαραγωγή αλλά κανείς ( ούτε η apple ούτε κάποιος άλλος ) μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια αν και πως μπορεί να γίνει

ρε παιδια το 80% των παραγωγων γινεται με χρηση του Core Audio ( σε Mac δουλευει πολυς κοσμος) και εμας μας χαλαει?

ρε παιδια το 80% των παραγωγων γινεται με χρηση του Core Audio ( σε Mac δουλευει πολυς κοσμος) και εμας μας χαλαει?

Περί bitperfect ο λόγος , αν μας χαλάει η όχι είναι άλλο θέμα
Έχουμε φάει διάβασμα και στο computer audiophile ξέρεις εσύ :fight:

Ναι με χρήση software που να κάνει bypass τον kmixer ο οποίος κάνει ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ resampling στα 48khz

O kmixer υπάρχει στα XP. Στα Vista & 7 έχουμε το WASAPI.

Και στα mac η απόρριψη του core audio είναι προαπαιτούμενο για σωστή αναπαραγωγή αλλά κανείς ( ούτε η apple ούτε κάποιος άλλος ) μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια αν και πως μπορεί να γίνει

Αυτό μου ακούγεται παράξενο. Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει ένας σοβαρός χομπίστας το κατά πόσο παίζει bit perfect μια συσκευή.

Παίζεις δεδομένο αρχείο, και δίνεις την ψηφιακή έξοδο του μηχανήματος σε δεύτερο μηχάνημα με είσοδο s/pdif. Κάνεις εγγραφή με τις σωστές παραμέτρους, και συγκρίνεις τα αρχεία αφού έχεις φροντίσει το offset.

Αν τα αρχεία προκύψουν ίδια, παίζεις bit perfect. Αν όχι...

Δεν είναι καμία τρελή επιστήμη.

Δείτε πχ κάποιες προτάσεις της sonic studio σχετικά με την ορθή αναπαραγωγή σε mac περιβάλλον για να καταλάβετε τι χάος επικρατεί

Basic Macintosh Tips for Best Performance
iTunes Preferences:
• Disable the Crossfade Songs preference in iTunes
• Disable the Sound Enhancer preference in iTunes
• Disable the Sound Check preference in iTunes

Energy Preferences:
• Disable Sleep and other Energy saving Preferences.

Spotlight:
• Disable Spotlight

Time Machine:
• Disable TimeMachine on your media drives.

• We recommend a fresh install of the operating on a clean disc.

• We recommend that your computer be used exclusively for music playback.
Email, web browsers, screen sharing and applications can effect performance.

• Do not use FAT 32 formatted volumes.

• Use an SSD drive for the Operating System.

• Use an internal or external drive for media, NAS drives may effect sound quality.

Απάντηση: Re: Amarra > Weiss Vesta > Weiss Medea

Δείτε πχ κάποιες προτάσεις της sonic studio σχετικά με την ορθή αναπαραγωγή σε mac περιβάλλον για να καταλάβετε τι χάος επικρατεί

Basic Macintosh Tips for Best Performance
iTunes Preferences:
• Disable the Crossfade Songs preference in iTunes
• Disable the Sound Enhancer preference in iTunes
• Disable the Sound Check preference in iTunes

Energy Preferences:
• Disable Sleep and other Energy saving Preferences.

Spotlight:
• Disable Spotlight

Time Machine:
• Disable TimeMachine on your media drives.

• We recommend a fresh install of the operating on a clean disc.

• We recommend that your computer be used exclusively for music playback.
Email, web browsers, screen sharing and applications can effect performance.

• Do not use FAT 32 formatted volumes.

• Use an SSD drive for the Operating System.

• Use an internal or external drive for media, NAS drives may effect sound quality.

Kαλά τα περισσότερα από αυτά είναι υπερβολές, έλεος δηλαδή - πήρα Mac Pro για να τα απενεργοποιήσω όλα?

Τα περισσότερα από αυτά είναι όντως υπερβολικά, αλλά είναι περισσότερο "προφυλάξεις". Δεν σημαίνει ότι με κάθε αλλαγή (από τις παραπάνω) αλλάζει και ο ήχος.

Είναι οι ίδιες προτάσεις που ισχύουν και στον pro audio τομέα. Βέβαια, εκεί μιλάμε για ταυτόχρονες ηχογραφήσεις δεκάδων καναλιών ήχου, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το HiEnd.. :p

Επίσης αv θέλετε πιάνουμε και το θέμα volume και dithering ( και αυτό αφορά και τις 2 εκδοχές pc&mac
Έχω χρόνο :flipout::flipout:

Αυτά όντως (θεωρητικά) έχουν νόημα, αλλά αναιρούν τον όρο "bit perfect", οπότε είναι προϋπόθεση να έχουν τακτοποιηθεί πριν ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα.

πωπωπω...αντι με τα MAC μας να ησυχασουμε, βρηκαμε περισσοτερη φασαρια!!

Εν τελει, ειχα μια καρτα e-sata για το MacBook Pro για να συνδεω εξωτερικους η και μ ενα dock που χρησιμοποιω τελευταια.

Χθες βραδυ ακουγα κανα 2ωρο με το Amarra full εκδοση.
Λοιπον ειναι οντως πολυ καλο και μη βαρατε αλλα εχω την εντυπωση πως ειτε κατι δεν πηγαινε καλα με τη ντεμο εκδοση η ειχα προβληματα η δεν ξερω τι αλλο...
Γιατι τωρα κελαηδαει το πραμα!

το μονο προβλημα ειναι οτι παρατηρησα πως κρασαρει συχνα αν ζορισω με συχνες αλλαγες τραγουδιων βιαια κτλπ , μπρος πισω συνεχεια κτλπ.

Λοιπον ειναι οντως πολυ καλο και μη βαρατε αλλα εχω την εντυπωση πως ειτε κατι δεν πηγαινε καλα με τη ντεμο εκδοση η ειχα προβληματα η δεν ξερω τι αλλο...

Σε ίδιο version & build του προγράμματος ακούς διαφορές μεταξύ του demo και του full? :speechless-smiley-0:blink::eek:

Σε ίδιο version & build του προγράμματος ακούς διαφορές μεταξύ του demo και του full? :speechless-smiley-0:blink::eek:

To ξερω οτι ειναι χαζο...:BDBDG54:

Δεν προσεξα τη version κτλπ..

Αλλα μαλλον δε δουλευε σωστα , εκανε διαφορα κτλπ η δεν το ακουσα εγω σωστα δεν ξερω ειναι περιεργο...

Παντως σιγουρα τωρα ειναι πλεον the best!

πωπωπω...αντι με τα MAC μας να ησυχασουμε, βρηκαμε περισσοτερη φασαρια!!

Εν τελει, ειχα μια καρτα e-sata για το MacBook Pro για να συνδεω εξωτερικους η και μ ενα dock που χρησιμοποιω τελευταια.

το μονο προβλημα ειναι οτι παρατηρησα πως κρασαρει συχνα αν ζορισω με συχνες αλλαγες τραγουδιων βιαια κτλπ , μπρος πισω συνεχεια κτλπ.

Σνοου η απλο λεοπαρντ?

Μμμ πιάνουν τα χέρια σου να κάνεις αλλαγή , έχει 2 partition ο δίσκος?

Mωρε τα χερια μου πιανουν αλλα εχω ssd μεσα κ ειναι κ μικρος, 128gb, αλλα χρησιμοποιω το mac για αλλη δουλεια , οποτε θα χω θεμα χωρου..

Εξαλλου ολα δουλευουν μια χαρα. (αν εξαιρεσουμε τα κρασαρισματα σπανια του αμαρρα)