Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Hd audio από ότι είδα δεν υποστηρίζει, ούτε επέκταση μνήμης. Με Kodi το δουλεύετε? Τα 8 για μου φαίνονται τραγικά λίγα για το Kodi, 2.5 γιγα πιάνουν τα αρχεία του και ο φάκελος thumbnails είναι στο nas

Χθες είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά το στικάκι και από τότε το έχω κάνει 10 φορές επαναφορά μπας και δουλέψουν τα κουμπιά on/of και volume up/down (όλα τα άλλα δουλεύουν) χωρίς να το έχω καταφέρει.Αντιμετώπισε κάποιος από σας παρόμοιο πρόβλημα?

Το έχω δοκιμάσει και δεν δούλεψε αλλά τώρα που μου το λες θυμάμαι ότι μου έλεγε να τροφοδοτήσω το στικάκι μέσω του τροφοδοτικού του και όχι μέσω της tv που το έχω (λόγω απόστασης).Σε πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω η αν έρθουν στο εν τω μεταξύ τα παρακάτω η δοκιμή θα γίνει με την tv για την οποία προορίζεται. Σ'ευχαριστώ.
https://alexnld.com/product/4-in-1-...er-charging-host-otg-hub-adapter-cable-black/
https://www.aliexpress.com/item/32652734498.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.41594c4dYQzMj1

Σημερα παντως μου εσπασε τα νευρα.... Μολις ανακαλυψα πως το ATMOS ειναι μονο για τα δικα τους βιντεο ουσιαστικα, αφου ουτε του Netflix ουτε του Apple TV, ουτε του Disney+ οι εφαρμογες παιζουν ΑΤΜΟΣ στο FireTV Stick 4K. Ετσι μετα απο αναβαθιση ενισχυτη + αγορα 2 ηχειων, εμεινα με τα...ηχεια καβαλα (πανω στα μπροστινα). Το μονο περιεχομενο που υποσηριζει ατμος στο αμαζον ειναι το Jack Ryan.

Βεβαια πανω στον νεο ενισχυτη (Yamaha TSR 7850) εχω κι ενα PC, Intel i7-7700K, 16Gb RAM, GTX 970 4Gb. Εκει μπορω να εχω ΑΤΜΟΣ στο Νετφλιξ, αλλα ΟΧΙ dolby vision, HDR10 κλπ... Εν τω μεταξυ ουτε το Κοντι υποστηριζει HDR (αλλα απο εκει εχω ατμος)

Συνεπως βρεθηκα με τα ηχεια 6 κ 7 στο χερι, αφου ουτε το firestick 4Κ ουτε το PC μπορουν να εχουν ταυτοχρονα και HDR / Dolby Vision & Dolby Atmos...απο νομιμες πηγες.

Με βλεπω να πηγαινω για καρτα γραφικων... Δυστυχως...

Σημερα παντως μου εσπασε τα νευρα.... Μολις ανακαλυψα πως το ATMOS ειναι μονο για τα δικα τους βιντεο ουσιαστικα, αφου ουτε του Netflix ουτε του Apple TV, ουτε του Disney+ οι εφαρμογες παιζουν ΑΤΜΟΣ στο FireTV Stick 4K. Ετσι μετα απο αναβαθιση ενισχυτη + αγορα 2 ηχειων, εμεινα με τα...ηχεια καβαλα (πανω στα μπροστινα). Το μονο περιεχομενο που υποσηριζει ατμος στο αμαζον ειναι το Jack Ryan.

Βεβαια πανω στον νεο ενισχυτη (Yamaha TSR 7850) εχω κι ενα PC, Intel i7-7700K, 16Gb RAM, GTX 970 4Gb. Εκει μπορω να εχω ΑΤΜΟΣ στο Νετφλιξ, αλλα ΟΧΙ dolby vision, HDR10 κλπ... Εν τω μεταξυ ουτε το Κοντι υποστηριζει HDR (αλλα απο εκει εχω ατμος)

Συνεπως βρεθηκα με τα ηχεια 6 κ 7 στο χερι, αφου ουτε το firestick 4Κ ουτε το PC μπορουν να εχουν ταυτοχρονα και HDR / Dolby Vision & Dolby Atmos...απο νομιμες πηγες.

Με βλεπω να πηγαινω για καρτα γραφικων... Δυστυχως...

Καλημέρα,
Γιατί δεν βάζεις Apple TV? θα έχεις atmos και hdr στο Apple TV + χωρίς να ξέρω τι γίνεται με το Disney+.

Sent from my iPad using Tapatalk

Kαι στο ΝETFLIX θα τα εχεις ολα.
Αλλα μου κανει εντυπωση αυτο που λες οτι δεν περναει το Amazon ΑΤΜΟS, ειχα διαφορετικη εντυπωση.. :icon15:
Μηπως στις ρυθμιζσεις ηχου εχεις επιλεξει αποκλειστικα stereo ?

Όχι. Εκεί η ρύθμιση λέει auto. Δοκίμασα κ always dd plus. Σε Amazon prime videos παίζει ατμος αλλά είναι πολύ λίγα. Σε όλα τα άλλα (ακόμα κ σε κοντι) δεν. Βεβαια το κοντι 18.χ δεν υποστηρίζει HDR οπότε ούτε αυτό είναι λύση.

Έχει καταφέρει κανείς ατμος εκτός Amazon prime video? Σε Netflix or Disney plus or Apple tv?

Όταν κλείνω το στικάκι μου σβύνει και η τηλεόραση. Μπορώ να το διορθώσω;
Με ρώτησε τι τηλεόραση έχω, επέλεξα Pioneer, όλα τα κουμπιά δουλεύουν σωστά αλλά όταν το κλείνω κλείνει και την τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Όχι. Εκεί η ρύθμιση λέει auto. Δοκίμασα κ always dd plus. Σε Amazon prime videos παίζει ατμος αλλά είναι πολύ λίγα. Σε όλα τα άλλα (ακόμα κ σε κοντι) δεν. Βεβαια το κοντι 18.χ δεν υποστηρίζει HDR οπότε ούτε αυτό είναι λύση.

Έχει καταφέρει κανείς ατμος εκτός Amazon prime video? Σε Netflix or Disney plus or Apple tv?

Μπορω να το δω (για netflix) σε δυο μερες και να σου πω.
Θες να δω κατι συγκεκριμενο?

Όταν κλείνω το στικάκι μου σβύνει και η τηλεόραση. Μπορώ να το διορθώσω;
Με ρώτησε τι τηλεόραση έχω, επέλεξα Pioneer, όλα τα κουμπιά δουλεύουν σωστά αλλά όταν το κλείνω κλείνει και την τηλεόραση.

Αν θυμαμε καλα το stick για να κλεισει δεν 'κλεινει', αλλα μπαινει παντα σε αναμονη (sleep) με παρατεταμενο πατημα του πληκτρου home για 3s.
Οταν πατας το κουμπι στο remote αυτο ανοιγοκλεινει μονο την TV αν το προγραμματισες σωστα.

Αν θυμαμε καλα το stick για να κλεισει δεν 'κλεινει', αλλα μπαινει παντα σε αναμονη (sleep) με παρατεταμενο πατημα του πληκτρου home για 3s.
Οταν πατας το κουμπι στο remote αυτο ανοιγοκλεινει μονο την TV αν το προγραμματισες σωστα.

Μάλλον καλά θυμάσαι γιατί σε sleep mode μπαίνει κανονικά πατώντας παρατεταμένα το Home αλλά όταν πατάω το κουμπί να σβύσει το στικάκι σβύνει η τηλεόραση.

Μπορω να το δω (για netflix) σε δυο μερες και να σου πω.
Θες να δω κατι συγκεκριμενο?

Ευχαριστω! Θελω να δεις αν καταφερνεις να περασεις Ατμος απο οτιδηποτε αλλο εκτος απο Amazon Prime Video. Επισηε δες αν μπορεις να περασεις HDR απο KODI. Thanks!

Στρατηγε, πρεπει να απενεργοποιησεις το HDMI CEC νομιζω. Ειτε απο την Τηλεοραση, ειτε απο το Στικ

Απενεργοποιημένο είναι αλλά δεν γίνεται τίποτε.

Ευχαριστω! Θελω να δεις αν καταφερνεις να περασεις Ατμος απο οτιδηποτε αλλο εκτος απο Amazon Prime Video. Επισηε δες αν μπορεις να περασεις HDR απο KODI. Thanks!

Πρώτη 'απάντηση'...

“We recently discovered an extremely vexing situation for Netflix users hoping to enjoy Dolby Atmos sound. The Netflix app currently requires that playback devices be capable of decoding Dolby Atmos natively, instead of simply being able to passthrough Dolby Atmos to an Atmos-capable soundbar or A/V receiver. The only devices we are aware of that meet this stringent standard are the Apple TV 4K and 2017 or newer LG OLED TVs. Using the Netflix app on Nvidia Shield TV or select Roku and Amazon Fire TV devices — even though they can pass through Dolby Atmos — will still limit you to 5.1 surround sound.”

Το στικ δεν έχει ir, συνδέεται με Bluetooth με το τηλεκοντρόλ.
Κάπου στις ρυθμίσεις έχει επιλογή equipment control, από εκεί ρυθμίζεις την TV και δεν ξέρω αν έχει επιλογή για κατάργηση έτσι ώστε να μην δουλεύει πλέον το power button στο remote

Re: Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Μάλλον καλά θυμάσαι γιατί σε sleep mode μπαίνει κανονικά πατώντας παρατεταμένα το Home αλλά όταν πατάω το κουμπί να σβύσει το στικάκι σβύνει η τηλεόραση.

Το power στο remote ελέγχει την TV όχι το στικ. Όταν το πατάς ανοίγει/κλείνει την TV, δεν λειτουργεί με το στικ. Είναι ir και ελέγχει μόνο την TV