AMD ATI 2xxx series

Απάντηση: Re: AMD ATI 2xxx series

Όχι για τους παραπάνω λόγους.

Αλλά αν θέλεις HDMI για να μεταφέρεις εικόνα και ήχο από ένα καλώδιο (όταν με το καλό το υποστηρίξουν σωστά οι VGA), έχει νόημα.

Δημήτρη , όσον αφορά την 2900ΧΤ , έχει περάσει και έναν driver HD Audio , όπως επίσης πάνω στο κουτί αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μέσω του αντάπτορα HDMI ( που μπαίνει μόνο στην μία θύρα , η άλλη δεν υποστηρίζει HDA ) ότι περνάει εικόνα και ήχος ... Τώρα στην πράξη θα φανεί απο κάποιον άλλο αφού δεν μπορώ να κάνω μία τέτοια δοκιμή αυτή την στιγμή ...

Το βλέπω η επόμενη κίνηση από τις εταιρείες να είναι κάρτες audio-video, κυρίως για χρήση σε HTPC ή υποστήριξη διασύνδεσης εσωτερικά μεταξύ κάρτας ήχου-γραφικών για να δίνουν σήμα στην HDMI.

Φαντάζεστε καμιά συνεργασία nVidia-Creative;

Από ότι διαβάζω, η 2900 άπατη θα πάει για χρήση HTPC...

1) κατανάλωση 400W :damnyou:
2) αγγίζει θερμοκρασίες 100 βαθμών κελσίου... :damnyou:
3) ο θόρυβος του ανεμηστήρα της γράφει ο συντάκτης του guru3d, ότι είναι σαν να έχεις ελικόπτερο στο δωμάτιο! :damnyou:

Αχρηστα θα πάνε τα hdmi, hdcp, HD accelerations και όλα... :slapface:

Για να δούμε οι μικρότερες τι θα λένε...

απο την στιγμή που ο αντάπτορας είναι σε όλες τις κάρτες ( έχω και εγώ ένα και το χαίρομαι , ή πρώτη HDMI που αγόρασα και ας μην είναι σε τηλεόραση ή ενισχυτή ) εννοείται ότι για HTPC θα προτιμήσουμε μία απο τις μικρές κάρτες ....

ΥΓ εγώ είμαι και του gaming , οπότε με ένα σμπάρο - 2 τρυγόνια ...

ΥΓ2 κακίες με τα 100 , δεν έχω περάσει τους 70 βαθμούς ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: AMD ATI 2xxx series

Κατι λενε βρε Γιαννη οτι δεν πολυ "λεει"
......άλοι λένε έτσι και άλοι λένε αλλοιώς.Γιά παράδειγμα φωνάζουν γιά τον θόρυβο που κάνει ,αλά εγω που την άκουσα σε normal στροφές ,δεν με ενόχλησε καθόλου.

Last edited:
Thanks φίλε....γιά να δούμε..άλλωστε οι ειδικοί <χειρουργοί>του club που εμπιστεύομαι περισσότερο,δεν έχουν γράψει κάτι αρνητικό(ούτε καλό βεβαίως)από ότι ξέρω...εκτός φυσικά και εαν δεν έχουν δοκιμάσει την κάρτα ακόμη.

Last edited:

Από ότι διαβάζω, η 2900 άπατη θα πάει για χρήση HTPC...

1) κατανάλωση 400W :damnyou:
2) αγγίζει θερμοκρασίες 100 βαθμών κελσίου... :damnyou:
3) ο θόρυβος του ανεμηστήρα της γράφει ο συντάκτης του guru3d, ότι είναι σαν να έχεις ελικόπτερο στο δωμάτιο! :damnyou:

Αχρηστα θα πάνε τα hdmi, hdcp, HD accelerations και όλα... :slapface:

Για να δούμε οι μικρότερες τι θα λένε...

Πλέον είμαι σε θέση να διαφωνήσω παντελώς στο 2 και στο 3 ,αφού έχω δοκιμάσει την κάρτα στο VapoChill που έχω ξανά στην κατοχή μου.Και στο 3dmax και στα γνωστά προγράμματα Home Teater που χρησιμοποιούμε, δεν υπάρχουν κάν αυτά που αναφέρονται, εκτός του (1), όπου δεν μπορώ να μετρήσω κατανάλωση.
Ιδιαίτερα στο θέμα θορύβου, ο συντάκτης του guru3d μάλλον προβληματική κάρτα θα είχε, δεν εξηγείται αλλοιώς, εκτός και εαν έχω πάρει κάποια αναβαθμισμένη έκδοση σε σχέση με αυτη που δοκιμάστηκε.Ο θόρυβος της δεν με ενόχλησε καθόλου μα καθόλου.
Απλά τα γράφω όλα αυτά, γιατί είναι κρίμα να περαστούν σε κάποια μέλη, πράγματα τα οποία δεν υφίστανται.

Mηπως είχε κάποιο reference design, και όχι κάρτα παραγωγής? Και μετά βελτιώθηκαν τα πράγματα?

Επίσης το vapo σου, μήπως είναι κάπως εξειδικευμένο υλικό οπότε τα συμπεράσματα σου με αυτό δεν είναι αυτά που θα εχουν άλλοι χρήστες?

Ειπαμε, απο εταιρια σε εταιρια αλλαζουν καποια πραγματα. Δεν ειναι ολα ιδια....

Mηπως είχε κάποιο reference design, και όχι κάρτα παραγωγής? Και μετά βελτιώθηκαν τα πράγματα?

Επίσης το vapo σου, μήπως είναι κάπως εξειδικευμένο υλικό οπότε τα συμπεράσματα σου με αυτό δεν είναι αυτά που θα εχουν άλλοι χρήστες?

Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο το VapoChill σε αυτο το θέμα.

Τα Vapo τι σχέση έχει τώρα με την VGA;

Αν δεν κάνω λάθος είναι μόνο για την CPU.

Εκτός αν έχεις κάνει καμιά πατέντα ή εννοείς άλλο μοντέλο της ASETEK που είναι και για VGA.

Και εγώ χθες που βρήκα λίγο χρόνο να την δοκιμάσω επιβεβαιώνω ότι για χρήση HTPC δεν κάνει σε καμία περίπτωση αφού δεν προσφέρει τίποτα (για την ακρίβεια προσφέρει πολύ λιγότερα) σε σχέση με μία 2400 των 50 .

Λίγο που την έβαλα ζεμάταγε αλλά από θόρυβο δεν πρόλαβα να την τσεκάρω αφού δεν την άφησα πολύ ώρα πάνω στο μηχάνημα.

Όλες οι 2900 που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα reference design έχουν οπότε δεν τίθεται θέμα διαφορών μεταξύ τους.

Κάπου μόνο πήρε το μάτι μου τελευταία ένα νέο σύστημα ψύξης (διαφορετικό ανεμιστήρι και ένα heatpipe παραπάνω) αλλά δεν το έχω δει ακόμα να κυκλοφορεί.

Re: Απάντηση: Re: AMD ATI 2xxx series

Τα Vapo τι σχέση έχει τώρα με την VGA;

...αφού έχω δοκιμάσει την κάρτα στο VapoChill που έχω ξανά στην κατοχή μου.

:nounder: :nounder: :nounder:

Sorry παίδες, αλλά έτσι όπως είναι γραμμένο... αυτό το συμπέρασμα βγαίνει.