Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

κατσε τοτε να δουμε αν παραμενει η τιμη αυτη..αν εχει τοσο θα το παρω αμμεσα και θα το τεσταρω.Αν δεν μου κανει θα το χαρισω στην κορη μου :p

αλλα και παλι η θα παω για I3 η για liano
Posted via Mobile Device
σιγουρα πιο δυνατοι ! Τουλαχιστον ο Ι3 που υπαρχει. Ο αλλος ακομα δεν ξερουμε.Αν βγει παντως σε θηλυκο θα λεγεται liana :p

παίδες ούτε και εγώ το είχα πάρει χαμπάρι μέχρι προχτές, αλλά το όνομα είναι LLANO (αν γραφεί με κεφαλαία), δλδ είναι δύο λάμδα στην σειρά χωρίς γιώτα... Οπότε το θηλυκό του θα το λένε Llana. :Banane0:

γνωριζει κανεις αν μπορεις να κανεις RAID σε καμια απο αυτες τις Asus και ειδικα στην DELUXE και PRO.

Τελικα πηρε κανενας να μας πει εντυπωσεις;

Για την asus δε ξερω, η asrock που παρηγγειλα λεει οτι κανει. Φορανε το ιδιο chipset, γιατι να μην υποστηρίζει raid?
Την αναμένω μεσα στη βδομαδα. Μολις ερθει και το στησω θα γραψω εντυπωσεις.

Πάντως, χρειάζεται raid σε htpc? Δεν νομιζω να κερδισεις κάτι (εκτος αν το θες για αλλη χρηση).

δεν το θελω για HTPC απλα να βαλω καπου κατι δισκους που εχω χυμα και για να ψαξω κατι που θελω τους βαζω-βγαζω στο docking station.

Η καλυτερη λυση ειναι NAS αλλα ακομα τουλαχιστον κοστιζουν...Υπαρχει και αυτο
αλλα με τα ιδια λεφτα φτιαχνω ενα pcακι με fusion...επειδη δεν το βιαζομαι λεω να περιμενω για την turbo εκδοση τους που θα κυκλοφορησουν το 2 εξαμηνο..αληθεια εχουμε κανα νεο περι αυτων;

Last edited:
Ηρθε το board οποτε το εστησα. Γενικα δεν ειμαι ενθουσιασμενος απο το performance αλλα σιγουρα ειναι εμφανεστατα πιο γρηγορο απο αντιστοιχα atom, netop κλπ που εχω δει.
Με Asrock e350m1, μια φτηνη 2GB DDR3, και ενα Hitachi 120GB 2.5'' που ειχα περισσεμα, το windows rating ειναι αυτο

Untitled.jpg

μετα απο εγκατασταση 7 Ultimate με ολους τους τελευταιους drivers και τα windows updates. Κατοπιν εβαλα και το MPC-HC και ετσι για τη παρθενιά ειδα 2-3 κλιπακια 1080p τα οποια επαιξε νερακι με 20% cpu (ολα default ρυθμισεις).
Αυριο θα συνδεθει με τον AV οποτε θα δω πως θα τα παει στα 24p στο προβολεα, αλλα και πως θα συμπεριφερθει με τους HD ηχους καθως και διαφορα FLAC σε περιεργες δειγματοληψιες.

Λοιπον, σήμερα το συνδεσα στο Yamaha 767 κι απο κει στον Optoma HD82.
Απο μουσική παιζει τα παντα. Δοκίμασα FLAC 24k, 48k, 88.2k, 96k, 192k. Απλά θέλει να σετάρεις απο τις ρυθμισεις των windows να δινει 24/192 στην εξοδο. .
Σε ταινίες εδωσε bitstream DD, DTS, DTS-HD, DD-TrueHD. Κλείδωσε στα 1080/23p και η κίνηση είναι βελούδο σε .mkv και BR-rip χωρίς κανένα σπάσιμο οση ωρα κι αν εβλεπα και σε διαφορετικά αρχεια. Με MPC-HC κατα μεσο ορο η CPU ειναι στο 20% και μονο σε γρηγορες σκηνες απο BlueRay φτανει το 40% max. Το TMT δεν το καταφερα να παιξει, κράσαρε συνεχεια οτι κι αν δοκιμασα. Επισης πολυ γρηγορη ειναι και η καρτα δικτυου πραγμα σπανιο για onboard NIC. Απο θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 43 σε ενα σχετικα ανετο κουτακι που την εχω βαλει.
Συμπέρασμα: Εκ πρώτης όψεος η πλατφορμα δεν φαινεται να υστερει καπου για HTPC χρήση (δεν ξερω αν καποιος θελει να παιζει και παιχνιδια ή κατι αλλο) εκτος απο την επεκτασιμοτητα διοτι εχει μονο 1 PCIe.

και ολα αυτα giorpap με τον 2.5" αρη δισκο...φαντασου και με εναν SSD

και ολα αυτα giorpap με τον 2.5" αρη δισκο...φαντασου και με εναν SSD

Τι εννοεις;

Οτι με SSD θα παιζει τις ταινιες με λιγοτερη χρηση επεξεργαστη ή οτι θα παιζει τα διαφορα φορμα ηχου καλυτερα;

οχι οχι..πιο γρηγορα σε ολα θα ειναι σιγουρα, παραδειγμα αν βαλεις AEONMQ που ειναι βαρυ σκιν , θα το τρεχει αερα στο σκρολ , θα ανοιγουν ακαριαια τα προγραμματα κτλ .Στην αναπαραγωγη ταινιας και ηχου θα ειναι ιδιο.
Ακριβως το ιδιο με διαφορετικο κουτι θα παρω και εγω (μαλλον σημερα) και για αρχη θα του βαλω απλο δισκο
Ps αν ομως εγκαταστησεις ενα παιχνιδι στον SSD ειναι σιγουρο οτι θα παει καλυτερα

Σιγουρα ως συστημα θα εχει διαφορά με SSD. Το αν θα βαλει καποιος ειναι θεμα τάβλας+τσέπης. Προσωπικα ομως δεν το δινω το κατοστάρικο, το HTPC το θέλω ως αναπαραγωγέα ταινιων και μουσικής και τιποτα άλλο. Ασε που οσο πιο πολλα πράματα εγκαθιστάς τόσο το βιάζεις το συστημα και θα καταληξει να μη κανει σωστα ουτε αυτα για τα οποία αρχικά το έστησες.

Απάντηση: Re: Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

Σιγουρα ως συστημα θα εχει διαφορά με SSD. Το αν θα βαλει καποιος ειναι θεμα τάβλας+τσέπης. Προσωπικα ομως δεν το δινω το κατοστάρικο, το HTPC το θέλω ως αναπαραγωγέα ταινιων και μουσικής και τιποτα άλλο. Ασε που οσο πιο πολλα πράματα εγκαθιστάς τόσο το βιάζεις το συστημα και θα καταληξει να μη κανει σωστα ουτε αυτα για τα οποία αρχικά το έστησες.

o audiov εμμένει στο θέμα επιδόσεων, προσπερνώντας τα θέματα θερμοκρασίας και θορύβου... Οταν φτάσετε το htpc σας σε ένα ικανοποιητικό σημείο λοιπόν σε σχέση με αυτά τα δύο, ο ssd είναι που θα κάνει την διαφορά.

Ασχετο, αλλα να πω κατι τωρα? Ο θόρυβος γιατί να ενοχλεί ρε παιδιά σε ενα HTPC? Υπάρχει κανείς που βλέπει ταινία χαμηλότερα απο 60dB SPL?

άμα βλέπεις το βράδυ που όλοι κοιμούνται...
και ιδιαίτερα άμα είναι στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμάται ο ένας από τους δύο...