Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

ναι σωστα , και αν παρει κανεις τιποτα απο εκει , ας μου πει και μενα γιατι εχω σταμπαρει καποια πραγματακια :D

Να προσεξεις ομως το θεμα εγγυηση.
Δεν ειναι λιγες οι φορες που ειδικα οι μητρικες και οι καρτες γραφικων παρουσιαζουν προβλημα ακομα και αμεσως μετα την εγκατασταση τους.

Αν αγορασεις χωρις εγγυηση θα επρεπε η τιμη να ειναι αναλογη μιας αγορας μεταχειρισμενου. Αν ειναι τοτε προχωρα. Αν ειναι να γλιτωσεις μερικα ευρω και στο τελος να μην εχεις καλυψη τοτε αστο καλυτερα...

Αυτα να τα βλεπουν τα πλαισια και τα ισοπια που το μεν ανοιξε σαν μανιταρια μεγαθηρια και το δε απο την σωστη πορεια που ειχε αρχισε και αυτο να μπαινει στον κακο δρομο με δεκαδες καταστηματα.
Ενα στο κεντρο της Αθηνας αρκουσε.
Για να ειμαι και ανοικτοχερης τρια υπεραρκουσαν για την Αττικη.
Αυτο πληρωνεις τωρα, το λειτουργικο κοστος.

Δες και αλλα, μικρα μαγαζια.
Ειδικα οσα ειναι online.
Σε καλυπτουν με εγγυηση αντιπροσωπειας.
Δεν με χαλασε η εγγυηση και η καλυψη που ειχα απο την Infoquest. Και τιμη... καμια σχεση με πλαισιο...

Last edited:
το ματιασα..λοιπον ενω τα drop στο XBMC ειναι σταθερα , ενω cpu ειναι πολλες φορες κατω απο το 15% , ενω η εικονα (στα ματια μου τουλαχιστον) ειναι μια χαρα και δεν χρειαζεται κατι παραπανω , εκει που βλεπεις μια ταινια , απο μια φορα εως μερικες φορες , σου κολλαει σαν να ειναι κολλημενα 2 καρε μαζι ή σαν να μενει ενα καρε πανω απο τον χρονο που χρειαζεται , και μετα η εικονα τρεχει να επανορθωσει.Τα drop files στο XBMC παραμενουν σταθερα.Η πρωτη μου σκεψη :φταιει το mkv-αλλα δεν γινεται αυτο για 2 λογους
1) δεν ειναι σταθερο το σημεια , αρα θα ειχε προβλημα το mkv εκει και
2) εε δεν τον κανει σε 1 να πω οτι νταξ δεν τρεχει τιποτα.Βεβαια μπορει να μην το κανει καθολου σε 1 ταινια, αλλα στις 10 ταινιες θα το κανει στις 8 , απο 1 εως 5 φορες.
Πιασε το αυγο και κουρετο δλδ να βρει κανεις τι φταιει..η ΑΤΙ? ο επεξεργαστης?τα windows μου?drivers?
Απενεργοποιησα τα παντα στην καρτα γραφικων , και αφησα μονο ενα smooth που εχει και αν θυμαμαι καλα και το 16-235.Τα αλλα ολα στο οφ..καμμια ιδεα κανεις?

το ματιασα..λοιπον ενω τα drop στο XBMC ειναι σταθερα , ενω cpu ειναι πολλες φορες κατω απο το 15% , ενω η εικονα (στα ματια μου τουλαχιστον) ειναι μια χαρα και δεν χρειαζεται κατι παραπανω , εκει που βλεπεις μια ταινια , απο μια φορα εως μερικες φορες , σου κολλαει σαν να ειναι κολλημενα 2 καρε μαζι ή σαν να μενει ενα καρε πανω απο τον χρονο που χρειαζεται , και μετα η εικονα τρεχει να επανορθωσει.Τα drop files στο XBMC παραμενουν σταθερα.Η πρωτη μου σκεψη :φταιει το mkv-αλλα δεν γινεται αυτο για 2 λογους
1) δεν ειναι σταθερο το σημεια , αρα θα ειχε προβλημα το mkv εκει και
2) εε δεν τον κανει σε 1 να πω οτι νταξ δεν τρεχει τιποτα.Βεβαια μπορει να μην το κανει καθολου σε 1 ταινια, αλλα στις 10 ταινιες θα το κανει στις 8 , απο 1 εως 5 φορες.
Πιασε το αυγο και κουρετο δλδ να βρει κανεις τι φταιει..η ΑΤΙ? ο επεξεργαστης?τα windows μου?drivers?
Απενεργοποιησα τα παντα στην καρτα γραφικων , και αφησα μονο ενα smooth που εχει και αν θυμαμαι καλα και το 16-235.Τα αλλα ολα στο οφ..καμμια ιδεα κανεις?

ναι, βολέψου με το Α210 μέχρι να βγουν τα sigma με xbmc

usb δισκο-γιατι??
leo το Α210 ειναι παρελθον-ποτε δεν καθομαι στα αυγα μου :p

Μήπως ήτανε σκαλώματα του δικτύου, αλλά προφανώς δεν είναι...

μετα απο αρκετο καιρο και δοκιμες και αρκετες ταινιες θα τολμησω να πω...
επειδη ερχομαι απο ποπκορν 210 , η συγκριση ηταν δεδομενο οτι θα ηταν αυστηρη..
στα ματια μου λοιπον , γιατι ολα ειναι υποκειμενικα :
ο HD ηχος , οπως εχουμε πει , μονο απο mpc-hc+ffdshow
η εικονα , κορεσμος , χρωματα , ευκρινεια κτλ για μενα δεν διαφερει καθολου απο media player.Αν εβαζα 10 στο ποπκορν , το χερι μου θα πηγαινε να βαλει 10 και στο πισι, αλλα φυλαγε τα ρουχα σου...ενα κλικ πιο κατω λοιπον , απλα ετσι για να πουμε ..απενεργοποιωντας τελειως την ΑΤΙ σε μικρορυθμισεις, η εικονα απο XBMC ειναι μια χαρα και δεν χρειαζεται τιποτα.
Πειραματιστηκα και απομονωσα την καρτα και εβαλα μια ATI Pci 5570.Καμμια διαφορα (στα ματια μου)
Στο θεμα της κινησης ομολογω οτι ειναι ακριβως ιδια με το ποπκορν.Παρα ταυτα δεν εχω δει ολοκληρη ταινια , και να μην εχει πηδηξει ή κολλησει (οπως θελετε πεστε το) καρε.Απο μια εως 3 φορες στην καθε ταινια.Οσα φορματ και να εκανα οτι windows και να εβαλα, το φαινομενο ειναι υπαρκτο και εχω μαθει να ζω μαζι του.Δεν σημαινει οτι υστερει στην κινηση που λεμε <βουτυρο> και αυτο ειναι που εχει σημασια.
Παντα απο περιεργεια οταν παιζει μια ταινια , βλεπω την χρηση της cpu.Ποτε δεν ξεπερασε το 25%.
Upscale (απο XBMC) σε οτι standar definition υπαρχει , κανει και το κανει καλα (αυτο δεν το ειχα στο ποπκορν)
Επειδη χρησιμοποιω το XBMC και οχι mpc-hc-powerdvd-TMT , μπορω να πω οτι σου δινει την αισθηση media player στην πλοηγηση των μενου (εκτος απο AEONMQ2).
Πλοηγηση στο internet κανει κατι <σκρολαρισματα> στον browser αλλα οχι κατι σπουδαιο.
Αν προσθεσουμε οτι το τροφοδοτικο ειναι μικρο (220w) και οτι βαζοντας και PCI καρτα , μαζι με δισκο,ROm,εξωτερικο δισκο και διαφορα αλλα γκατζετακια (bluetooth-wireless-remote), και χωρις να ξερω που εφτασε σε καταναλωση, αλλα και τερμα να υποθεσουμε, ειναι οικονομικο.
Σε τελικες γραμμες δλδ : αξιζει τον κοπο

Με τρώει ο "κ...ς" μου να πάρω ένα Zacate μηχανάκι. Και μάλιστα έχω κατασταλάξει και στο κουτί. Antec ISK 100 των 90w. Θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για HTPC με Win 7 XBMC και το υπάρχον της υπογραφής θα πάει για κύριο PC στο γραφείο μου. Τι λέτε λοιπόν αξίζουν για αυτή και μόνο χρήση 250 ευρώ για Zacatάκι;

don't do it Φαιδων.
Εξαιρουμένου του hd audio, δεν νομίζω οτι θα παίξει καλύτερα απο το xtreamer ultra (ION2).
Η nvidia εχει τουλαχιστον cuda (γενικά στο ultra έπαιζε πολύ καλά , μονο σε πολυ δυσκολες σκηνές εκανε ανεπαίσθητα σπασίματα στην κινηση), το fusion δεν εχει την δυναμη να παιξει σε καλο software mode και θα παιξει ουσιαστικά μονο σε dxva που δεν ειναι και οτι καλυτερο υπάρχει.
Στην θέση σου θα περίμενα η θα πηγαινα σε lliano.

Απάντηση: Re: Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

don't do it Φαιδων.
Εξαιρουμένου του hd audio, δεν νομίζω οτι θα παίξει καλύτερα απο το xtreamer ultra (ION2).
Η nvidia εχει τουλαχιστον cuda (γενικά στο ultra έπαιζε πολύ καλά , μονο σε πολυ δυσκολες σκηνές εκανε ανεπαίσθητα σπασίματα στην κινηση), το fusion δεν εχει την δυναμη να παιξει σε καλο software mode και θα παιξει ουσιαστικά μονο σε dxva που δεν ειναι και οτι καλυτερο υπάρχει.
Στην θέση σου θα περίμενα η θα πηγαινα σε lliano.

Χμμμ. Δεν διαφωνώ και μάλιστα αν έπαιρνα ΙΟΝ2 θα πήγαινα απευθείας σε XBMC Live (όπως τώρα) ή Openelec στα σίγουρα (Μόλις έτρεξα και το script για 24p και είναι ΟΚ). Απλά είναι πιο οικονομική η πλατφόρμα και βέβαια αφού καταλήγω σε XBMC Dedicated μηχάνημα τι να κάνω την παραπάνω δύναμη. To DXVA όντως δεν με ξετρελαίνει αλλά δεν με χαλάει και πολύ. Πλεόν αποφάσισα να κάτσω και να απολαύσω και καμιά ταινία παρά να "σκίζομαι" στα τεσταρίσματα, ούτε software reviewer να 'μουνα.

Με την ιδια λογικη τσιμπάς ενα ultra που θα σε βολεψει περισσοτερο με το linux.
Εξαιρουμενου hd audio.
Αν εχεις ηδη τσεκαρει σε fusion καποια live εκδοση του xbmc και έπαιζε καλά τότε προχώρα.

ΥΓ. Το οτι με 250 αγοραζεις dune να το αναφερω η οχι ? :P

Εξαιρουμενου hd audio.
Αν εχεις ηδη τσεκαρει σε fusion καποια live εκδοση του xbmc και έπαιζε καλά τότε προχώρα.

και εγω συμφωνω...παρε ενα καλο mp να ξεμπερδευεις.
και εγω ασχοληθηκα λιγο με zacate/ion2 με 2 μηχανηματα που επεσαν στα χερια μου και γρηγορα βαρεθηκα και τα παρατησα...η ουσια για μενα ειναι να βλεπω ταινιες αμεσα και ευκολα με την καλυτερη δυνατη εικονα και ηχο και οχι να σεταρω μηχανακια..οποτε dune/popcourn και ξεμπερδευεις..

Εξαιρουμενου hd audio.

Βασικά με αυτή την λογική, μπορεί να πάρει και ένα asus 1015PN και έχει ότι και το ultra, συν πολλά περισσότερα αφού πρόκειται για netbook... στα 300 επίσης, και με σχεδόν ίδιο configuration (ατομ Χ2, και ΙΟΝ2). Και με πληκτρολόγιο που δεν χαλάει! :smash:

Εξαιρουμενου hd audio.

Ούτε για αστείο Media Player για μένα πλέον. XBMC is the way, εκτός και αν μας προλάβει η Sigma (χλωμό) και βγάλει κανένα με XBMC.

@auteur : Έχω πλέον μεγάλη εξοικείωση με XBMC Live και Openelec που δεν με φοβίζει. Σε λίγα λεπτάκια είναι όλα ΟΚ. ΑΠλά βαρέθηκα του σιχαματού το GUI των Media Player και θέλω και κάποιες εξτρά ευκολίες του XBMC που δεν τις βρίσκω αλλού.

Δεν ξέρω αν πρέπει να επιλέξω ένα ΙΟΝ2 με το πλεονέκτημα του Linux (για μένα πάντα) ή ένα Zacate με μόνο Win 7 και βέβαια HD Audio. Μην ξεχνάμε πως το Zacate είναι και 1,5 χρόνο πιο φρέσκο απ' το ION.

Βασικά με αυτή την λογική, μπορεί να πάρει και ένα asus 1015PN και έχει ότι και το ultra, συν πολλά περισσότερα αφού πρόκειται για netbook... στα 300 επίσης, και με σχεδόν ίδιο configuration (ατομ Χ2, και ΙΟΝ2). Και με πληκτρολόγιο που δεν χαλάει! :smash:

Που το βρήκες στα 300 δαύτο;

Re: Απάντηση: Re: Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

Ούτε για αστείο Media Player για μένα πλέον. XBMC is the way, εκτός και αν μας προλάβει η Sigma (χλωμό) και βγάλει κανένα με XBMC.

@auteur : Έχω πλέον μεγάλη εξοικείωση με XBMC Live και Openelec που δεν με φοβίζει. Σε λίγα λεπτάκια είναι όλα ΟΚ. ΑΠλά βαρέθηκα του σιχαματού το GUI των Media Player και θέλω και κάποιες εξτρά ευκολίες του XBMC που δεν τις βρίσκω αλλού.
ok τοτε..

αλλα ποιες ειναι οι εξτρά ευκολίες του XBMC;

Re: Απάντηση: Re: Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

Δεν ξέρω αν πρέπει να επιλέξω ένα ΙΟΝ2 με το πλεονέκτημα του Linux (για μένα πάντα) ή ένα Zacate με μόνο Win 7 και βέβαια HD Audio. Μην ξεχνάμε πως το Zacate είναι και 1,5 χρόνο πιο φρέσκο απ' το ION.

lliano.Δεν νομιζω οτι θα ξεφυγεις και πολυ οικονομικα ...

Που το βρήκες στα 300 δαύτο;

hardwareversand.de

Είχε και κάποια άσπρα με 286Ε από τα S αλλά με την μεγάλη μπαταρία μέχρι προχτές... αλλά μάλλον έφυγαν (το έλεγε λίγα / τελευταία κομμάτια). Τώρα από 299Ε.

αυτά που τελειώνουν σε "S" έχουν 1GB μνήμη, 250GB δίσκο, win7 starter και χειροκίνητο Optimus. ( ~300Ε)
αυτά που τελειώνουν σε "Μ" έχουν 2GB μνήμη, 500GB δίσκο, win7 home premium και αυτόματο Optimus. ( ~360+Ε)

Οσα έχουν βάρος 1.12 εχουν την μικρή μπαταρία (4400), αυτά που λένε 1.25 έχουν την μεγάλη των 5200.

Το μόνο που θα ήθελα να έχουν επιπλέον (το ultra έχει), είναι οπτική έξοδο ήχου... Τα γλυκοκοιτάω και αυτά μιας και το 901 που είχα για την σύζυγο δεν αρκεί πια...